Hur du ändrar din iPhones standardaviseringsljud

Viktiga takeaways

 • Apple har ändrat standardaviseringsljudet i iOS 17, men med lanseringen av iOS 17.2 kan användare äntligen ändra det till vad de vill.
 • Standardaviseringsljudet i iOS 17 är tystare och svårare att höra, men nu har du kontroll över ljudet och ändrar det efter dina önskemål.
 • Uppdatera din iPhone till iOS 17.2 eller senare och gå till Inställningar > Ljud och Haptics > Standardvarningar för att välja önskat aviseringsljud.

Apple ändrade standardaviseringstonen i iOS 17 till Rebound, vilket många användare ogillar på grund av hur tyst det låter. Lyckligtvis låter iOS 17.2 dig ändra det till vad du vill, inklusive den ikoniska Tri-tone-varningen. Vi leder dig genom stegen.

Så här ändrar du standardaviseringsljudet på din iPhone

Även om iOS 17-uppdateringen togs emot väl av de flesta iPhone-användare, var inte alla ett fan av Rebound-varningstonen som de var tvungna att använda utan möjlighet att ändra den. Till skillnad från Tri-tone alert är det regndroppsliknande ljudet av Rebound mjukare. Detta gör det svårt att höra från andra sidan rummet, vilket i slutändan motverkar syftet med en push-notis.

Med lanseringen av iOS 17.2 har du äntligen möjlighet att ändra din iPhones standardaviseringsljud. Så om du inte redan har uppdaterat, gå till Inställningar > Allmänt > Programuppdatering för att söka efter den senaste tillgängliga iOS-versionen och följ stegen nedan för att ändra aviseringsljudet:

 • Öppna appen Inställningar på din enhet och gå till Ljud och Haptics.
 • Tryck på Standardvarningar och välj önskat aviseringsljud från listan som visas.
 • Om du vill ändra standardaviseringsljudet tillbaka till vad det var innan du uppdaterade till iOS 17, välj Tri-tone.
 • Tyvärr, om du använder en iPhone som inte är kompatibel med iOS 17, kommer du inte att kunna anpassa din enhets varningsljud. På den ljusa sidan är standardaviseringsljudet i äldre iOS-versioner Tri-tone, så du skulle förmodligen inte vilja ändra det ändå.

  När du har slutfört stegen som nämns ovan kommer alla appar som använder standardvarningar att använda den ton du valde. Det är värt att notera att varningsljudet för aviseringar från vissa appar som Påminnelser, Meddelanden och Kalender förblir oförändrat om du inte ändrar det individuellt från Inställningar > Ljud och Haptics > [Type of Alert]. Du kan till och med ställa in anpassade iPhone-ringsignaler från samma meny.

  Allt som allt var alternativet att ändra din iPhones standardaviseringsljud för länge sedan. Medan iOS 17:s Rebound-varningston verkligen är en trevlig förändring om du föredrar mer subtila och mjukare varningar, rekommenderar vi att du återvänder till Tri-tone eller väljer ett högre ljud om du har hörsvårigheter och vill garantera att du fångar varje meddelande i det ögonblick du får Det.