Har Netflix slutat dela lösenord?

Viktiga takeaways

  • Netflix har förbjudit lösenordsdelning utanför samma hushåll i över 100 länder.
  • Funktioner som att överföra en profil och lägga till en ny medlem introducerades tillsammans med kontodelningsförbudet.
  • Netflix bestämmer hushåll genom att spåra IP-adresser och enhets-ID för att begränsa åtkomsten. Användare som fångas för att dela lösenord uppmanas att registrera sig för sitt eget konto.

Om du är en av de många användare som har delat sitt Netflix-lösenord med vänner eller familj, har du förmodligen redan känt effekterna av förbudet mot lösenordsdelning. Om du vill veta mer om Netflix lösenordsdelningsförbud har vi allt du behöver veta om det här.

När slutade Netflix dela lösenord?

Många av oss gör oss skyldiga till att dela våra Netflix-lösenord utanför våra hushåll. Tidigare var det vanligt att göra det. Men 2023 tillkännagav streamingjätten ett tillslag mot lösenordsdelning.

Detta tillkännagivande möttes av sin beskärda del av kontroverser när användare diskuterade om Netflix skulle sluta låta människor dela sina lösenord med familj eller vänner och hur Netflixs lösenordsnedbrytning kan slå tillbaka.

Netflix gav användarna en hel del varningar om när förbudet mot lösenordsdelning skulle träda i kraft, men från och med maj 2023 är förändringen nu i full gång i över 100 länder.

Var har Netflix slutat dela konton?

Netflix har förskjutit förändringen. I en Netflix blogginlägg i februari 2023 tillkännagav företaget slutet på kontodelning i Spanien, Nya Zeeland och Kanada. Netflix nämns i sin Resultatrapport Q1 2023 att man planerade att genomföra en bredare utbyggnad senare samma år.

Denna bredare utrullning ägde rum i maj 2023, då betald delning lanserades i ytterligare 100 länder, enligt företagets Kv2 aktieägarbrev.

Syftet med kontodelningsförbudet är att förhindra användare från att piggybacka andra användares konton när de bor i olika hushåll. Enligt aktieägarbrevet översteg nya registreringar antalet avbokningar, vilket förbättrade den totala omsättningen.

Hur hindrar Netflix användare från att dela lösenord?

sitthiphong/Shutterstock

Du får dela ditt Netflix-lösenord med personer i samma hus som du. Detta förändras inte, Netflix siktar bara på att begränsa åtkomsten till samma hushåll och internetanslutning.

Enligt Netflix hemsidaNetflix avgör hushållen genom att notera var den primära kontoinnehavaren befinner sig. Den samlar sedan in information om alla profiler som är kopplade till kontot genom att spåra IP-adresser och enhets-ID:n för att ta reda på var och när du tittar på Netflix.

Denna information används sedan för att avgöra om du är en del av samma hushåll eller använder samma internetanslutning.

Enheter som inte är i samma hushåll som den primära enheten kommer att uppmanas att checka in på det primära kontot med jämna mellanrum, annars kan de låsas ute. Ett lösenord kommer att skickas till huvudkontoinnehavaren.

Om det är du är det enkelt att ta tag i och ange den koden. Om du inte är huvudkontoinnehavaren kan det dock vara krångligare att komma i kontakt med dem och ange koden innan den löper ut.

Vad händer om Netflix fångar dig att dela ditt konto?

Om Netflix fastställer att du kan ladda ner och piggybacka från någon annans konto, uppmanas du försiktigt att antingen registrera dig för ditt eget Netflix-konto eller använda funktionen Transfer Profile.

Denna funktion låter dig skapa ett nytt konto genom att överföra en profil som redan finns på ett annat konto. Kontoinnehavare kan också lägga till en medlem till sitt Netflix-konto som är utanför deras hushåll. Att lägga till en medlem är billigare än att skapa ett helt nytt konto, vilket kostar $7,99 per månad.

Detta gör det till ett utmärkt alternativ för föräldrar som fortfarande är villiga att betala för sina barns Netflix-konto när de är borta på college eller har flyttat hemifrån.

Kan du kringgå Netflix lösenordsdelningsförbud?

Att kringgå lösenordsförbudet är möjligt om du har bra kommunikation som gör att du snabbt kan byta lösenord och du kan återvända hem varje månad eller så för att checka in igen.

Alternativt kan du också kringgå lösenordsförbudet om du har en stark internetanslutning, en bra router och ett VPN för att lura tjänsten att tro att du fortfarande är på den primära enhetens plats. Men i slutändan är det krångligt att kringgå förbudet genom att lura Netflix med en VPN och kräver mycket mer energi (och pengar) än att bara registrera dig på Netflix själv.

Många VPN är abonnemangstjänster i sig. Att byta ut ett abonnemang mot ett annat i hopp om att lura Netflix blir mer ansträngning än det är värt. NordVPN, till exempel, som är en av de mer populära VPN-tjänsterna, kostar $12,99 per månad för standardplanen. Detta är dubbla kostnaden för ett standardmedlemskap (med annonser) Netflix i alla fall.

Så i slutet av dagen kan du potentiellt lura Netflix till att tro att du är en del av det primära hushållet, men du är förmodligen bättre av att bara prenumerera på Netflix eller lägga till en extra medlem till ett Netflix-konto.