Har din dator problem? Installera den här Nvidia-drivrutinsuppdateringen nu för att fixa det

snabblänkar

Viktiga takeaways

  • Nvidia har släppt en drivrutinsuppdatering för att fixa problem med mikrostamning på sina GPU:er.
  • 551.46 drivrutinsuppdateringen är i beta och måste laddas ner och installeras manuellt.
  • Användare bör vara försiktiga och medvetna om hur de återställer sina grafikdrivrutiner om betauppdateringen orsakar fler problem.

Har du märkt att spelet är bristfälligt och den dåliga spelprestandan nyligen? Oroa dig inte; det är inte bara du – Nvidia-grafikkortsägare har nyligen märkt mikrostammar i sina spel.

Lyckligtvis har Nvidia publicerat en drivrutinsuppdatering som fixar detta irriterande problem, och du kan ta tag i det just nu.

Så här fixar du mikrostamning på Nvidia GPU:er

Gavin Phillips/MakeUseOf

En äldre Nvidia-grafikkortuppdatering orsakar mikrostamning på speldatorer med Nvidia GPU:er. Mikrostamning är när dina bilder ser oroliga eller skakiga ut trots att din FPS-räknare hävdar att allt fungerar smidigt. Dessa överhoppningar är mest märkbara när du spelar spel eller surfar online, särskilt om VSync är aktiverat.

Problemet relaterar för närvarande specifikt till Nvidia GPU:er, och Nvidia är medvetet om det. Så om du har märkt mikrostamning efter en nylig uppdatering av Nvidia GPU-drivrutin, bör Nvidia version 551.46-drivrutinen fixa saker igen. Om det inte gör det kan du istället behöva utföra en mer djupgående fix. Kolla in hur du fixar spelstammning på Windows 11 för mer information.

Hur man laddar ner och installerar en Nvidia-drivrutinsuppdatering

Nvidia

Som sagt, Nvidia är medveten om problemet med mikrostamning som påverkar dess GPU:er. Men i skrivande stund är Nvidia-drivrutinversion 551.46 (drivrutinskorrigeringen för detta problem) inte tillgänglig via de vanliga metoderna för att uppdatera dina Nvidia-grafikkortsdrivrutiner. Just nu är patchen i ett betaläge, så du måste ladda ner och installera den manuellt.

För att ta tag i den senaste Nvidia-drivrutinen, gå till Nvidia version 551.46 drivrutinsnedladdningssida och ta den därifrån. Men eftersom det är en betadrivrutin finns det en extra varning:

För att vara säker är dessa snabbkorrigeringsdrivrutiner beta, valfria och tillhandahålls i befintligt skick. De körs genom en mycket förkortad QA-process. Den enda anledningen till att de finns är för att få ut korrigeringar till dig snabbare. Det säkraste alternativet är att vänta på nästa WHQL-certifierade förare.

Som sådan, innan du installerar den här drivrutinen, är det bäst att lära dig hur du återställer dina grafikdrivrutiner i fall betadrivrutinen skulle orsaka fler problem än den fixar. De flesta användare har dock rapporterat att den nya Nvidia-drivrutinen fixar problemet med mikrostamning.

När du har laddat ned, dubbelklicka på filen och följ instruktionerna på skärmen, så bör ditt problem med mikrostamning vara löst. Förhoppningsvis kommer den här drivrutinen att hjälpa till att få dina spel och videor att fungera smidigt igen utan någon irriterande mikrostamning.