Ett väldesignat utrymmesbesparande MacBook-ställ

Viktiga takeaways

  • Twelve South BookArc Flex är ett vertikalt bärbar stativ som låter dig använda en större extern skärm samtidigt som du sparar utrymme på ditt skrivbord.
  • Stativet är kompatibelt med alla MacBook eller bärbara datorer under en tum tjockt och kräver inte justering eller användning av insatser.
  • BookArc Flex erbjuder ett starkt grepp för din bärbara dator och finns i tre färgalternativ.

Att spara utrymme på skrivbordet är alltid viktigt när du arbetar hemifrån. The Twelve South BookArc Flex placerar vilken MacBook eller bärbar dator som helst under en tum tjock i en vertikal orientering så att du kan använda en större extern skärm när du är hemma. Stativet ser bra ut, tar minimalt med utrymme och kräver ingen justering som andra konkurrenter.

Tolv södra BookArc Flex

Twelve South BookArc Flex är ett utmärkt sätt att hålla din MacBook (eller någon annan bärbar dator som är mindre än en tum tjock) i vertikalt läge med skärmen stängd. Finns i tre färgalternativ, det finns inget behov av att justera stativet eller använda insatser. Placera bara den bärbara datorn i vertikalt läge, så kommer stativet att skydda enheten. Alla portar är fortfarande tillgängliga att använda.

Brand Twelve South

Material Aluminium, silikon

Kompatibilitet Alla MacBooks eller bärbara datorer under en tum tjocka

Vikt 15,3 oz / 434 g

Fördelar

  • Fungerar med en MacBook eller Windows-maskin
  • Inga insatser eller justering behövs
  • Framtidssäker
  • Finns i tre färgalternativ

Nackdelar

  • Dyrare jämfört med andra liknande stativ

Ett verkligt flexibelt sätt att hålla din MacBook säker

Jerome Thomas / MakeUseOf

Twelve South har alltid varit känt för sina väldesignade och lättanvända Apple-tillbehör. Och BookArc Flex fortsätter den trenden.

Det finns två huvudtyper av bärbara stativ. En typ låter dig hålla din bärbara dator öppen och tillgänglig samtidigt som du ansluter sladdar till en extern bildskärm och andra tillbehör. Även om du kan använda din bärbara dator som en andra bildskärm, tar dessa typer av stativ upp mycket utrymme och fungerar inte bra för mindre skrivbord.

BookArc Flex är ett vertikalt stativ. Som du förmodligen kunde gissa med namnet, placerar den din bärbara dator i en vertikal orientering med skärmen stängd. Externa portar, som Thunderbolt och HDMI, är fortfarande tillgängliga för att ansluta kringutrustning.

Även om den här typen av stativ tar upp mycket mindre utrymme, kommer du inte att kunna använda din bärbara dator som en sekundär bildskärm. Men om du har en stor extern bildskärm är det en avvägning som de flesta är villiga att göra.

BookArc Flex finns i tre olika färger – svart, vit och en premiummodell i krom som kostar 10 USD extra. Alla tre ser bra ut, men sticker inte ut på ditt skrivbord. Jag använde den svarta versionen och var mycket nöjd med dess moderna stil.

Nackdelen med de flesta vertikala stativ är att du helt enkelt inte kan placera din bärbara dator inuti den och förvänta dig ett starkt grepp. Till exempel är en nuvarande generations MacBook Air mycket tunnare än en äldre MacBook Pro. De flesta stativ erbjuder någon typ av justering eller insatser som kräver extra arbete för att få en bra passform.

Men det finns ingen anledning att oroa sig för det med BookArc Flex. Den är kompatibel med alla bärbara datorer som är mindre än en tum tjocka och med en skärm på upp till 16 tum. Det är den stora majoriteten av bärbara datorer från Apple och till och med Windows.

När du är redo att använda stativet placerar du din bärbara dator i mitten. Tack vare den unika flexibla designen kommer vikten på den bärbara datorn att dra in sidostöden och klämma fast för en säker passform. Små kuddar nära mitten av stativet hjälper till att skydda din bärbara dators utsida.

Utrymmesbesparande perfektion

Jerome Thomas / MakeUseOf

Jag provade BookArc Flex med tre bärbara datorer: en mindre MacBook Air, en större MacBook Pro och en Windows-dator. Stativet höll alla tre utan några problem eller rörelser. Jag placerade bara varje bärbar dator i mitten och stativet tog hand om resten.

MacBook Pro är min vanliga maskin, och jag använde stativet med den i några dagar. Jag brukar ha ett större horisontellt stativ på mitt skrivbord, men jag gillade verkligen det lilla fotavtrycket hos BookArc Flex. Jag hade mer utrymme att sprida ut medan jag fortfarande använde min stora externa bildskärm.

När jag väl anslutit en HDMI- och Thunderbolt-kabel försökte jag dra i dem och se hur starkt stativet var. Jag blev ärligt talat lite förvånad över att min MacBook Pro inte rörde sig ett dugg.

Den flexibla designen fungerar även utmärkt när du behöver koppla ur din MacBook och ta med den på språng. Till skillnad från många traditionella vertikala stativ behöver du inte vrida en knopp eller ta bort en insats som kan gå vilse. Jag tog precis bort min MacBook från stativet.

Och om du byter bärbar dator kan du vara säker på att BookArc Flex kommer att fungera med det också.

Twelve South BookArc Flex: En enkel och vacker vinnare

Det är svårt att gå fel med Twelve South BookArc Flex. Även om det är något dyrare än andra liknande alternativ, är det värt den extra kostnaden att kunna placera valfri MacBook eller bärbar dator inuti utan att behöva justera stativet. Och det ser bra ut i någon av de tre tillgängliga färgerna.

Se till att placera den högst upp på listan om du letar efter ett MacBook-ställ för ditt skrivbord och vet att det kommer att fungera nu och i framtiden.

Tolv södra BookArc Flex

Twelve South BookArc Flex är ett utmärkt sätt att hålla din MacBook (eller någon annan bärbar dator som är mindre än en tum tjock) i vertikalt läge med skärmen stängd. Finns i tre färgalternativ, det finns inget behov av att justera stativet eller använda insatser. Placera bara den bärbara datorn i vertikalt läge, så kommer stativet att skydda enheten. Alla portar är fortfarande tillgängliga att använda.