Ett rejält anpassningsbart mekaniskt tangentbord för spelare

Viktiga takeaways

  • CyberPowerPC CK60 är ett anpassningsbart mekaniskt speltangentbord med en elegant och minimalistisk design, vilket gör det lämpligt för både spelare och icke-spelare.
  • Tangentbordet erbjuder en mycket responsiv skrivupplevelse och är särskilt väl lämpad för spel med sin snabba svarstid.
  • Den har en solid aluminiumbas och hot-swap-knappar och omkopplare, vilket möjliggör enkel anpassning. Det är dock ett tangentbord som endast är trådbundet och erbjuder inga trådlösa anslutningsmöjligheter.

Det mekaniska tangentbordet CK60 från CyberPowerPC balanserar prestanda och prisvärdhet till knappt 150 $. Tangentbordet har en solid aluminiumbas i en av två färger med guldplätering på undersidan. Dess eleganta och minimalistiska design kompletteras av dess tyngd, vilket hjälper den att hålla sig på plats. Den har också en hot-swapping-funktion som låter dig enkelt byta knappar och strömbrytare utan att ta isär hela enheten.

Det är dock ett tangentbord som endast är trådbundet, vilket kanske inte är lämpligt för dem som föredrar ett stökigt utseende.

CyberPowerPC CK60 speltangentbord

CK60 är ett elegant, minimalt och imponerande mekaniskt speltangentbord för dig som vill ha en helt anpassningsbar upplevelse på en elegant aluminiumbas i ett stycke.

Formfaktor 60% ANSI

Switchalternativ Gateron Brown, Gateron Blue, Gateron Red, Gateron Black Ink V2, Gateron Milky Yellow, Kalih Box Jade, Kalih Box Royal Purple, Gateron Alias ​​Silent, Outemu Red Panda

Färgställningar svart, vit, anpassad

Bakgrundsbelysning Per nyckel, söderläge RGB LED

Dämpande skumstoppning med hög densitet

Keycaps Termiskt resistent PBT

Operativsystem som stöds Windows

Hot-swappable Ja

Anslutning Trådbunden

Mjukvaruanpassningsbarhet CyberPowerPC-applikation

Mått 300 x 110 x 39 mm

Vikt 2,8 lbs (1,27 kg)

Pris 149 USD – Anpassad

Antal nycklar 61

Märke CyberPowerPC

Numreringsblock nr

Fördelar

  • Fullt anpassningsbar
  • Fantastisk prestation
  • Kvalitetsbygge

Nackdelar

  • Vikt
  • Endast Windows
  • Inget trådlöst alternativ

CyberPowerPC CK60 är ett mycket responsivt tangentbord, vilket gör det perfekt för spel och skrivning. Den har en pollingfrekvens på 1000Hz (vad är pollingfrekvens och varför spelar det någon roll?) och klarar även de mest krävande uppgifterna.

Joe Robinson / MakeUseOf

Utöver den imponerande hårdvaran har CK60 flera snygga mjukvarudrivna förmågor. Du kan modifiera de omfattande RGB-funktionerna med hjälp av den kostnadsfria medföljande appen för Windows, samt ändra makron, ställa in snabbkommandon och slå in detaljerade inställningar.

Design och specifikationer: Heavy TKL

CyberPowerPC CK60 är ett tungt redskap som väger nästan 1,27 kg. Oavsett om du har en bordsplatta eller inte (varför du bör ha en bordsplatta), kommer detta tangentbord att sitta där du vill ha det på ditt skrivbord utan att flytta om du inte avsiktligt flyttar det. Denna stabilitet är användbar för de intensiva spelsessionerna där du mosar tangentbordet. Jämfört med ett av mina favorittangentbord (Logitech MX Mechanical Mini) är CK60 betydligt tyngre och fokuserad på spel. Som ett 60% TKL ANSI-tangentbord är det en perfekt storlek för dem som inte behöver ett komplett numeriskt tangentbord eller specialtangenter. Detta mekaniska tangentbord är idealiskt för dem som föredrar ett diskret utseende eftersom det inte ger ifrån sig det typiska gamerutseendet.

Joe Robinson / MakeUseOf

Istället för att klä tangentbordet med tusen flashiga färger, ger CyberPowerPC CK60 elegant minimalism.

CK60 har en bottenplatta av guld i aluminium som kan laseretsas med unik grafik, fraser eller design för att anpassa ditt mästerverk ytterligare. Basen är gjord av ett enda stycke aluminium, som väger cirka tre pund. Denna vikt och gummifötterna håller tangentbordet stabilt på alla underlag, förhindrar glidning och säkerställer noggrannhet. Den solida aluminiumbasen gör den också mer hållbar, med färre områden där tangentbordet kan gå sönder.

Jämfört med Logitech G Pro X eller SteelSeries Apex Pro (vår recension) är CK60 lika lätt att anpassa. CK60 har dock inte den justerbara manövreringen som vissa tangentbord har.

En sak att notera är att detta endast är ett Windows-layouttangentbord, inte en Mac. Det betyder dock inte att det här tangentbordet är begränsande – du kan ändra tangentbordets anpassade inställningar genom att använda CK60-appen. Du kan ställa in tangentbordets RGB-belysning så att den reagerar på ditt skrivande i flera mönster eller en slumpmässig färgeffekt. Du kan också ändra specifika nycklar för att mappa till vilken knapp du vill och till och med importera anpassade makron.

Joe Robinson / MakeUseOf

Anpassning: Bytbara knappsatser och switchar

Uppackningsupplevelsen var ganska enkel. Du hittar tangentbordet, en USB-A till USB-C-kabel, ett verktyg för att ta bort knapparna och omkopplarna och korrekt dokumentation i lådan. Installationen var lika enkel. Jag behövde bara ladda ner den medföljande applikationen för anpassade inställningar.

Joe Robinson / MakeUseOf

CyberPowerPC skickar den förmonterad, och det finns två primära beställningsalternativ: du kan antingen anpassa den från fabriken eller köpa en förbyggd installation. Oavsett ditt val är båda inställningarna fantastiska och anpassningsbara när du väl får dem.

CyberPowerPC CK60-tangentbordet erbjuder en enkel design med olika anpassningsalternativ. Detta tangentbord är helt hot-swappable, vilket gör att du kan ta bort och byta ut varje knappsats. Så om du vill ändra färgerna på specifika nycklar, som WASD eller andra viktiga nycklar för enskilda spel, kan du snabbt identifiera dem genom att byta knappsatser. Hot-swap-tangentbord är bra för spel.

Du kan också byta ut varje omkopplare under knappsatsen med det medföljande verktyget. Att byta omkopplare kan dramatiskt förändra känslan på tangentbordet. Vissa switchar är svampiga och tysta, vissa är kladdiga och högljudda, vissa är den rimliga mellanvägen och andra är bra för att ljuddämpa tangenterna.

Modellen jag testar kom med Gateron Red Linear Switches. Dessa omkopplare är designade för att öka skrivhastigheten och smidigheten totalt sett. Även om det finns många olika switchtyper, är röda linjära switchar en bekväm upplevelse för de flesta. CyberPowerPC hävdar att CK60 producerar ett tillfredsställande ”stötigt” ljud på grund av skummet med hög densitet som är integrerat i tangentbordets design.

Joe Robinson / MakeUseOf

Om du använder tangentbordet för att skriva, kanske du vill att alla bokstäver ska kännas likadant. Under tiden kan spelare önska att specialspelnycklar ska kännas och se annorlunda ut för snabb visuell referens. CyberPowerPC använder ett hot-swappable RGB PCB som är så användarvänligt att till och med min 4-årige son skulle kunna byta switchar och knappsatser för mig, som legoklossar.

CK60 ganska imponerande överlag. Om du inte är van vid mekaniska tangentbord kan det ta lite tid att vänja sig vid den mekaniska skrivupplevelsen. Men när du väl har anpassat dig kommer du sannolikt att märka en förbättring av din skrivnoggrannhet och hastighet. Det här tangentbordet är inget undantag. Den har en pollingfrekvens på 1000 Hz, vilket betyder att den är otroligt lyhörd för användarinmatning. Jag har verkligen njutit av att skriva på det här tangentbordet medan jag skrev den här recensionen och arbetade med e-postmeddelanden och andra dagliga uppgifter. Men där detta tangentbord verkligen lyser är naturligtvis i spel.

Spel på CK60: 1000Hz känns som en omedelbar uppgradering

När det kommer till spel på det här tangentbordet har jag blivit mycket noggrann och lyhörd, som om min bildhastighet och totala processorkraft har ökat, men allt som har förändrats har varit tangentbordet. Denna snabba responstid kanske inte märks i grundläggande spel, men i snabba FPS-skjutspel, uppslukande RPG-spel eller kaotiska Battle Royale-spel har det varit fantastiskt.

Jag älskar klickljudet, och det stör mig inte. Men om din spelinstallation är i ett delat utrymme eller om du spelar sent på kvällen och andra är i närheten och försöker sova, kanske inte de starkare, kladdiga tangentborden passar dig. I det här fallet föreslår jag att du skaffar några switchar med lite dämpning av ljudet. Några bra alternativ skulle vara bruna eller specialomkopplare märkta ”tyst”, samtidigt som de fortfarande har känslan av andra standardomkopplare.

Om du är en hardcore-, casual- eller nybörjarspelare som letar efter ett kvalitetstangentbord för din speluppsättning, är det här ett du vill kolla in och prova själv. Om du inte är en spelare, varnas för att detta tangentbord är ganska rejält och kommer att vilja sitta kvar på samma plats på ditt skrivbord. Om du flyttar runt tangentbordet mycket kommer det att ta mer ansträngning än ett vanligt tangentbord. Men beroende på hur mycket du värdesätter en mekanisk skrivupplevelse av hög kvalitet kan det vara värt det.

CyberPowerPC CK60 är ett utmärkt mekaniskt speltangentbord, speciellt för dem som vill ha hög prestanda och kvalitetsbygge utan att spendera för mycket. För $149, är det i en fantastisk position att vara prisvärd samtidigt som den har alla de tidigare nämnda funktionerna. Anpassningsnivån, balanserad med prestandan hos ett high-end tangentbord, gör CK60 till en värdig utmanare i sortimentet av fantastiska mekaniska speltangentbord.