De 6 bästa alternativen till Authys skrivbordsapp

snabblänkar

Med avvecklingen av Authys skrivbordsapp i januari 2024 letar tusentals användare efter en 2FA-skrivbordsersättning. Tack och lov finns det massor av utmärkta autentiseringsapplikationer och webbläsartillägg som du kan använda för att ersätta Authy.

Desktop-alternativ till Authy

Den här tabellen illustrerar apparna som syftar till att fylla tomrummet efter Authy på skrivbordet:

Kosta

Finns som

Stöder dataexport

Stöder biometri/lösenkoder

1 Lösenord

$2,99 per månad

Desktopklient, webbläsartillägg, webbapp, mobilapp, kommandoradsgränssnitt

Ja

Ja

Authenticator.cc

Fri

Webbläsartillägg

Nej

Nej

KeePassXC

Fri

Desktop-klient, webbläsartillägg

Ja

Ja

2FAS

Fri

Webbläsartillägg, mobilapp

Ja

Ja

Bitwarden Authenticator

$10 faktureras årligen

Desktopklient, webbläsartillägg, webbapp, mobilapp, kommandoradsgränssnittsverktyg

Ja

Ja

Låt oss titta på var och en i tur och ordning.

1. 1Lösenord

1 Lösenord är en av de bästa applikationerna du kan använda för att ersätta Authy. Medan 1Password främst fungerar som en lösenordshanterare, stöder den TOTP (Time-based One-Time Password) och är tillgänglig som en stationär klient på Windows, Linux och MacOS.

1Password är bäst när det används som ett webbläsartillägg eftersom du kan skanna en 2FA-inställnings-QR-kod och konfigurera multifaktorautentisering med bara några klick. Eftersom dina engångskoder visas sida vid sida med webbplatser är det fantastiskt enkelt att logga in med 1Password.

Liksom Authy begränsar 1Password nya enhetsregistreringar för att minska sannolikheten för att en hackare kan komma åt dina lösenord och 2FA. Authy åstadkommer detta genom att tillåta användare att aktivera eller inaktivera åtkomst till flera enheter, medan 1Password ger dig en hemlig kod att använda med ditt lösenord för att registrera nya enheter.

Den enda verkliga nackdelen är prenumerationen på $2,99 per månad.

2. Authenticator.cc

Om du föredrar ett enkelt och gratis Authy-alternativ, Authenticator.cc kan vara det perfekta webbläsartillägget för dig. Den är tillgänglig för nedladdning på Google Chrome, Firefox och Microsoft Edge och stöder synkronisering mellan flera enheter.

Ungefär som Authy stöder Authenticator.cc säkerhetskopiering i okrypterade och krypterade format. Authenticator.cc genererar säkerhetskopior i ett standardiserat format, så trots webbläsartilläggets brist på stöd för korrekt export kan du överföra dina data till alternativ som Aegis, FreeOTP+ och Authenticator (GNOME).

Den största nackdelen med Authenticator.cc är att den bara är tillgänglig som webbläsartillägg. Du kan inte installera en stationär klient eller komma åt Authenticator.cc från en smartphone-app. Det är mindre mångsidigt, men du bör inte förlora åtkomst till dina data så länge du kommer ihåg din webbläsarinloggning.

Authenticator.cc stöder inte heller sofistikerade skyddsfunktioner som biometri, även om den delar en bekväm huvudlösenordsfunktion med Authy. Det är ingen komplicerad lösning för 2FA, men om du letar efter något enkelt och lätt att använda som får jobbet gjort är Authenticator.cc idealiskt.

3. KeepPassXC

Ett av de bästa Authy-alternativen är KeePassXC. Liksom Authy är KeePassXC tillgänglig som en stationär klient på Windows, Linux och MacOS, såväl som en webbläsartillägg. När du har lagt till konton till KeePassXC kan du lägga till TOTP till enskilda poster.

Du kan börja med att läsa KeePassXC:s TOTP-inställningsguide. När du har konfigurerat din 2FA med säkra QR-koder eller hemliga strängar kan du logga in på vilket konto som helst med koderna som genereras i KeePassXC-skrivbordsklienten. Och precis som Authy är KeePassXC helt gratis att använda.

Den största nackdelen med KeePassXC är att den lagrar dina lösenord och 2FA-information på samma plats, vilket ibland anses vara osäkert. Trots det behöver du faktiskt inte lagra ditt användarnamn och lösenord i KeePassXC – du kan skapa poster för TOTP-koder utan att inkludera någon annan känslig information.

4. 2FAS

2FAS är ett webbläsarbaserat alternativ till Authy som gör att du säkert kan komma åt dina konton hemma eller när du är på språng. 2FAS synkroniserar över alla dina enheter, vilket gör autentisering till en enkel procedur med ett klick.

2FAS synkronisering ger det några klara fördelar jämfört med alternativ som Authenticator.cc, eftersom du inte behöver använda din skrivbordswebbläsare för autentisering. Precis som Authy kan du se och hantera alla enheter som är anslutna till ditt 2FAS-konto, så det är enkelt att övervaka och hantera eventuella problem med obehörig åtkomst.

En av de största nackdelarna med 2FAS är att du inte kan använda webbläsartillägget utan att para ihop det med 2FAS-mobilappen. Det är också något otympligt jämfört med andra webbläsartillägg eftersom det kommunicerar via skrivbordsaviseringar och inte tillhandahåller ett gränssnitt.

Du kan bara lägga till autentiseringstokens via smartphone-appen. När du har lagt till några konton till 2FAS kan du snabbt ange autentiseringskoder genom att välja textfältet och klicka på 2FAS-ikonen i webbläsarens verktygsfält.

5. Bitwarden Authenticator

Sist men inte minst av Authy-alternativen är Bitwarden Authenticator, en kraftfull lösenordshanterare med en inbyggd TOTP-funktion. Du måste köpa $10-årsplanen för att få tillgång till Bitwarden Authenticator, men Bitwardens övertygande kvalitet och bekvämlighet gör det värt besväret.

Utöver Bitwarden Windows-, MacOS- och Linux-skrivbordsklienten kan du använda Bitwarden som en webbläsartillägg på praktiskt taget alla populära webbläsare. Utöver Safari, Microsoft Edge, Chrome och Firefox stöds nischfavoriter som DuckDuckGo och Vivaldi lätt. Du kan till och med själv vara värd för Bitwarden. Och oavsett hur du använder Bitwarden, kommer ditt årliga abonnemang att betala för tillgång till prioriterad kundsupport.

Bitwardens omfattande säkerhet är omedelbart imponerande. Din lösenordsdatabas är säkrad med ett huvudlösenord, och medan Bitwarden har varit föremål för enstaka forskningsrapporter som beskriver sårbarheter, gör personalens påvisade engagemang för att hantera potentiella sårbarheter det omedelbart klart för många användare att deras data är i rätt händer.

(* $10 prenumeration krävs för Bitwarden Authenticator)

6. Authy Smartphone App

Om du inte är nöjd med något av Authys skrivbordsalternativ är det värt att notera att Authy själv inte försvinner för alltid. Du kan fortfarande skydda dina konton och autentisera dina inloggningar med Authy-appen, tillgänglig för Android och iOS. Tyvärr, eftersom Authy saknar synkroniserings- och exportfunktioner, måste du återaktivera 2FA och manuellt lägga till dina tokens i Authy-appen för att göra övergången.