De bästa Steam Deck Cases 2024

Medan Valve paketerar en bärväska med ditt helt nya Steam Deck, behöver det fortfarande ett skyddande skydd för att skydda det från stötar, repor och fall. Utöver det är dessa skyddande fodral för Steam Deck ganska praktiska för att lägga till ett bättre grepp till handdatorn, en särskilt användbar funktion för långa spelsessioner.

Spigen

De Spigen Rugged Armour är vägen att gå om du vill ha ett solidt, bekvämt grepp och sömlös kompatibilitet med de officiella Valve Steam Deck-tillbehören. Den är gjord av högkvalitativt TPU-material, och erbjuder en utmärkt mellanväg mellan hårda och silikonfodral. Den är tillräckligt flexibel för enkel applicering men inte för tunn.

Fodralet är tunnare och lättare än andra skyddsfodral från Steam Deck men tillräckligt robust för att erbjuda ett anständigt fallskydd. Det håller däcket i en naturlig och bekväm position på handen och kommer inte i vägen för triggers, portar och knappar. Steam Deck passar perfekt i den officiella bärväskan från Valve med Rugged Armor på och fungerar med den officiella dockan. Spigen lägger också till en justerbar handledsrem för att komplettera det som redan är ett perfekt skyddsfodral för Steam Deck.

Spigen Rugged Armor för Steam Deck

Bäst överlag

$25 $30 Spara $5

Spigen Rugged Armor är det bästa Steam Deck-fodralet för de flesta. Den kombinerar tillförlitligt skydd, en perfekt passform och ett utmärkt grepp, allt förpackat i en snygg men ändå tunn design som inte ger någon extra bulk.

Fördelar

 • Tunn och lätt men bra skydd
 • Bekväm
 • Passar i den officiella väskan

JSAUX

Om du letar efter mest valuta för pengarna är JSAUX Kickstand Protective Case ett enkelt alternativ att rekommendera. Det är märkbart tjockare än de flesta fall, vilket är en skänk från gud om du av misstag skulle tappa din Steam Deck, eftersom den extra tjockleken bidrar till dess stötdämpning. Det gör det omöjligt att ansluta till den officiella Steam Deck Dock, men eftersom det är lätt att ta bort är det inte en deal-breaker.

Du kommer inte att tappa ditt Steam Deck allt för ofta heller, med det texturerade TPU-materialet, vilket ger det både anti-halk och anti-repor egenskaper. Ännu viktigare, perfekta utskärningar har gjorts för alla tillgängliga portar och ventiler för att förhindra värmeuppbyggnad. Den har till och med ett styvt stativ bak om du vill stötta den.

JSAUX TPU-skyddsskydd

Bästa budgeten

JSAUX TPU Cover Protector är förvånansvärt tufft för sitt pris, och erbjuder ett tjockare fodral för bättre absorption. Den har till och med ett texturerat grepp för att ytterligare förhindra halkning i första hand.

Fördelar

 • Texturerat, halkfritt grepp
 • Tjockt, stöttåligt TPU-material
 • Perfekta öppningar för portar och ventiler

Nackdelar

 • Måste ta bort fodralet för att docka

Benazcap

Benazcap TPU Protective Case ger ett solidt skydd mot vardagliga repor och fall, samt ett inbyggt stöd för handsfree-spel på skrivbordet. Du kan stötta upp Steam-däcket för att ge dina händer en önskad paus eller spela lokala multiplayer-spel. Det är ett mekaniskt stöd, så det påverkar inte fläkthastigheten eller prestanda för Steam Deck.

Själva fodralet är en blandning av en stötdämpande TPU-stötfångare och en hård polykarbonatbaksida. Det gör ett utmärkt jobb med att skydda sidorna och baksidan av Steam Deck, och de greppvänliga, texturerade handtagen ger en riktigt bra känsla i handen och ett bekvämare grepp om Steam Deck.

Benazcap TPU skyddsfodral för Steam Deck

Bäst med stativ

$14 $20 Spara $6

Benazcap TPU Protective Case är tillverkad med en stötdämpande TPU och styv polykarbonatbaksida, lika bra som de flesta Steam Deck-fodral när det kommer till skydd och grepp. Den verkliga kickern är att den också erbjuder ett stabilt stöd för när du vill gå handsfree.

Fördelar

 • Inbyggt stöd
 • Rejäl skydd för rygg och handtag
 • Perfekt passform och exakta utskärningar
 • Utmärkt grepp
 • Passar i den officiella Steam Deck-väskan

UNDERLAG

SUPCASE är inte främmande för att göra högkvalitativa skyddsfodral. Dess flaggskeppserbjudande, den SUPCASE Unicorn Beetle PRO, har varit det robusta fodralet för Nintendo Switch, telefoner och surfplattor, och Steam Deck är inte annorlunda. Byggt med en TPU-stötfångare och en styv polykarbonatbaksida ger detta fodral ditt nya Steam Deck det bästa möjliga skyddet. Den tål fall och stötar bättre än andra, tack vare dess solida fallskydd som går utöver militära standarder.

Unicorn Beetle PRO täcker hela baksidan och sidorna av Steam Deck, vilket ger både extra skydd och bättre grepp. Den är bekväm för långa spelsessioner och har ett robust mekaniskt stöd för när du behöver vila händerna eller spela spel med en handkontroll. En sak som SUPCASE gör bättre än andra fodral är de exakta öppningarna för portar och knappar. Särskilt USB-C-porten har tillräckligt med utrymme för tjocka och rätvinkliga kablar, vilket är praktiskt när du använder en docka.

SUPCASE Unicorn Beetle Pro Series Fodral för Steam Deck

Bästa robusta fodral

Skydda ditt Steam Deck från de värsta fall och fall med detta tuffa och robusta fodral från SUPCASE. Det ger ett solidt fallskydd som överträffar militära standarder, vilket säkerställer att du får det bästa skyddet för din nya spelhanddator.

Fördelar

 • Solid skydd
 • Bekvämt grepp
 • Passar i originalväskan
 • Fungerar med vissa dockningsstationer från tredje part
 • Inbyggt mekaniskt stöd

Nackdelar

 • Fungerar inte med originaldockan

HEYSTOP

Det är ingen överraskning att folk flockas till Steam Deck-skins för anpassning, men de är meningslösa om du sedan bifogar ett fodral. Lyckligtvis låter HEYSTOP Steam Deck Clear Case maskinens skönhet skina igenom samtidigt som den fungerar som en tuff rustning. Du får skydd mot fall, med hörnen som absorberar mest stötar.

HEYSTOP Steam Deck Clear Case är också ganska bekväm att hålla i, med tanke på dess välformade, ergonomiska design. Dess material är slätt och otroligt lätt att rengöra också. Den enda nackdelen är bristen på skydd på framsidan, men eftersom det är rättvist prissatt är det desto större anledning att välja ett Steam Deck-skärmskydd för sinnesfrid.

HEYSTOP Steam Deck Clear Case

Bästa genomskinliga fodral

Så länge som HEYSTOP Steam Deck Clear Case är ett alternativ, finns det ingen anledning att avstå från skydd bara för stilens skull. Du får fördelen av ett slitstarkt, stötdämpande fodral samtidigt som du visar upp ditt söta, nya fodral.

Fördelar

 • Extra dämpning runt kanterna
 • Ergonomisk form
 • Mjukt, flexibelt fodral är lätt att fästa
 • Visar upp ditt Steam-däck

Nackdelar

 • Saknar skydd framtill

FAQ

F: Kan jag spela alla Steam-spel på Steam-däcket?

I teorin, ja. Du kan till och med gå utanför Steams ekosystem och dyka in i Epic Games och GOG. Det säger dock ingenting om hur bra ett visst spel kommer att prestera. Som vilken PC som helst har Steam Deck sina begränsningar, och vissa titlar kanske inte fungerar lika bra.

F: Är Steam Deck i grunden en PC?

Ja, Steam Deck är helt enkelt en PC i handhållen form; i själva verket kan du ansluta den till en bildskärm, tillsammans med ett tangentbord och en mus, och använda den som ett skrivbord.

F: Kan jag spela Steam-däcket på en TV?

Ja, du kan ansluta Steam-däcket till en TV. Du har två val: ansluta via en Steam Deck Dock, eller de många Steam Deck Dock-alternativen, eller genom att använda en USB-C till HDMI-adapter.

F: Kommer Steam Deck med ett fodral?

Steam Deck kommer med en egen väska, men den innehåller inget skyddsväska. Den ursprungliga Steam Deck-väskan har en ganska tät passform, så du kan stöta på utrymmesproblem beroende på vilket skyddsväska du väljer. Det är ganska grundläggande, men det finns några utmärkta Steam Deck-väskor från tredje part tillgängliga.