Ditt nästa felspårningsverktyg

Buggar är vanliga inom mjukvaruutvecklingsområdet. Orsakerna till buggar sträcker sig från saknade eller oklara krav till felkommunikation mellan olika lagspelare eller till och med tekniska förändringar. När en bugg upptäcks går den vanligtvis igenom olika steg innan den åtgärdas.

Zoho Bug Tracker är ett onlineverktyg som ett mjukvaruutvecklingsteam kan använda för att skicka, spåra och fixa buggar. Detta anpassningsbara verktyg gör det enkelt att snabbt registrera buggar och börja agera på dem.

Fördelar med Zoho Bug Tracker

Zoho Bug Tracker kommer med följande fördelar;

  • En centraliserad plats för ärendespårning: En typisk organisation kan ha olika avdelningar. Å andra sidan, när en applikation växer, kommer buggar sannolikt att öka i antal. En buggspårare tillhandahåller en centraliserad plats för att spåra alla dessa problem, prioritera dem, tilldela dem till olika ingenjörer och lösa dem.
  • Effektiv tidshantering: En buggspårare låter team ta itu med olika problem baserat på deras prioritet. Ett sådant lag kommer alltså alltid att veta vad som bör tacklas först och vad som kan vänta.
  • Förbättrar samarbetet: En buggspårare tillhandahåller en gemensam plattform för teamet att lösa alla problem. Sådana medlemmar kommer alltså att arbeta som ett team och lösa problem när de kommer.
  • Förbättrat arbetsflöde: En buggspårare gör det möjligt att notera problem när de noteras. Sådana buggar är kategoriserade, vilket innebär att teamet inte behöver slösa mycket tid på att bestämma hur de ska lösas.
  • Förbättrad produktkvalitet: Med en buggspårare kan problem noteras och åtgärdas tillräckligt tidigt innan produkten skickas. Ett sådant verktyg gör det enkelt att producera mjukvara som är kundfärdig.

Funktioner i Zoho BugTracker

  • Problemhantering: Zoho Bug Tracker kommer att vara med dig under hela bugglivscykeln. Du kan spela in en bugg, fastställa dess svårighetsgrad, tilldela den till en gruppmedlem och spåra framstegen medan den bearbetas.
  • Multiplatform: Du kan använda Zoho Bug Tracker på smartphones och persondatorer. Tillgängligheten av mobilappar på Android och iOS gör det möjligt för användare att hantera buggar på språng.
  • Stöder automatisering: Du kan automatisera repetitiva uppgifter genom att ställa in regler för att utlösa önskade åtgärder och automatisera dina e-postmeddelanden.
  • Anpassningsbar: Zoho Bug Tracker har standardinställningar som låter dig fånga dina buggar. Du kan alltid ändra dessa standardinställningar för att passa dina behov.
  • Samarbete: Med det här verktyget kan du lägga till gruppmedlemmar för att arbeta med ett gemensamt mål. Till exempel tillåter gratisnivån ett team på upp till tre medlemmar.
  • Fakturering: Tidrapportfunktionen gör det enkelt att notera de timmar som varje medlem täcker. Du kan alltså bestämma de fakturerbara och icke-fakturerbara timmarna från detta verktyg.
  • Användarhantering: Det låter administratören skapa olika team och tilldela dem en arbetsyta. Du kan alltså skapa moduler, lägga till användare och tilldela roller till olika medlemmar från samma utrymme.
  • GitHub-integration: GitHub Social Coding gör det enkelt att hantera kod och alla buggar. Alla ändringar som görs på källkoden som finns på GitHub visas automatiskt på Zoho Bug Tracker.
  • Flerspråkig: Zoho Bug Tracker är tillgänglig på över 27 språk och vänder sig till användare med olika bakgrunder.

Integration med andra plattformar

Zoho Bug Tracker integrerar olika verktyg som behövs i en typisk mjukvaruutvecklingsmiljö. Vi kan klassificera dessa integrationer enligt följande;

#1. Zoho-appar

Zoho har olika appar som kan ge mer värde till buggspåraren. Du kan till exempel integrera den med Zoho Analytics och lägga till data till dina problem. Zoho Invoice är praktiskt om ditt team måste skapa fakturor.

#2. Google appar

Du kan spåra händelser och problem med integreringen av Google Kalender. Du kan också skapa, dela och redigera filer på språng genom Google Drive-integrationen.

#3. Microsoft Apps

Denna buggspårare integreras med Microsoft Sharepoint och OneDrive, vilket gör det enkelt att lägga till och släppa filer.

#4. Fjärrförråd

Du kan enkelt integrera Zoho Bug Tracker med Bitbucket eller GitHub och hantera dina arkiv. Alla ändringar som skickas till Bitbucket eller GitHub kommer att uppdateras på Zoho Bug Tracker, vilket gör det enkelt att notera när nya buggar introduceras.

#5. Hantera dokument

Du kan välja och släppa dokument från filhanteringssystem som Dropbox och Box från det här verktyget.

#6. Biljettsystem

Du kan integrera detta verktyg med Zendesk och Zendesk Sell för att hantera kundproblem och spåra kontakter och affärer.

#7. Automatisering

Med Zoho Flow kan du integrera Zoho Bug Tracker med över 800 appar utan att skriva en enda rad kod.

Hur man kommer igång med Zoho

Steg 1: Registrera dig på Zoho Bug Tracker

Besök Zoho och klicka på knappen ”Kom igång” i det övre högra hörnet.

Zoho är en freemium-plattform, men vi kommer att använda den kostnadsfria provperioden tills vidare.

Steg 2: Ange dina företagsuppgifter

Du kan också välja att använda antingen Google eller LinkedIn för att spara tid.

Steg 3: Starta ditt konto

När du har angett all information kan du skapa ditt första projekt. Instrumentpanelen har flera alternativ att välja mellan.

Välj antingen ”Utforska Bugtracker-mallar” eller ”Skapa egna projekt.”

I demonstrationssyfte har vi valt det första alternativet

Hur Zoho Bug Tracker fungerar

Du är nu redo att skicka in, spåra och hantera buggar på Zoho Bug Tracker. Följ dessa steg;

Steg 1: skapa ett nytt projekt

Längst upp till höger på din instrumentpanel klickar du på knappen Skapa ”Nytt projekt”.

Steg 2: Ge ditt projekt en titel

Det ideala namnet kommer att bero på de namnkonventioner som kommit överens om av utvecklingsteamet. Vi kan döpa vårt projekt till ”UI Team”.

Steg 3: Ge ditt projekt en tidsram

De bästa projekten är de som har deadlines. Du kan ge projektdagar eller veckor beroende på svårighetsgraden.

Steg 4: Beskriv projektet

Beskriv i en mening eller två i detalj vad projektet handlar om.

Steg 5: Tilldela projektet till en grupp

Eftersom vi skapar det första numret på Zoho har vi inga grupper än. Du kan ge din grupp en namnbas på dina namnkonventioner. I demonstrationssyfte döper vi vår grupp till ”front-end”.

Steg 6: Lägg till taggar till ditt projekt

Taggar gör det enkelt att kategorisera och söka efter projekt.

Steg 7: Definiera projektåtkomst

Du kan antingen göra ditt projekt ”privat” eller ”offentligt”. Om du väljer kategorin ”Privat” kommer bara användare att se och komma åt och komma åt den. Å andra sidan tillåter ”Public” portalanvändare att se, kommentera och följa projektet. Det är dock bara användare som har fullständig åtkomst.

Hur man skickar in en bugg

Steg 1: Initiera en bugg

När du har skapat ett nytt projekt kommer du till ett nytt fönster.

Klicka på knappen ”Skicka fel” för att komma igång.

Steg 2: Ge buggen en beskrivande titel

Det ideala namnet kommer att bero på de namnkonventioner utvecklingsteamet kommit överens om och felets natur. Till exempel är ”Appen kraschar under transaktionsbearbetning” en självförklarande titel för en bugg.

Steg 3: Beskriv felet

Beskriv i ett stycke eller två i detalj vad som händer för att du ska kunna dra slutsatsen att det finns en bugg. Du kan förklara om det är en engångsgrej eller något konsekvent. Du kan också lyfta fram hur det påverkar användarupplevelsen och om det bör åtgärdas snart eller kan vänta. Du kan också bifoga flera filer som bevis på felet.

Steg 4: Tilldela felet/problemet till en grupp

Rullgardinsmenyn visar alla användare du har skapat för ditt projekt. Välj motsvarande grupp och gå till nästa steg. Du kan ställa in ”påminnelser” och lägga till ”följare” om det behövs.

Steg 7: Lägg till bugginformation

Det här steget fångar detaljer som taggar, svårighetsgrad, förfallodatum och milstolpe för release;

  • Taggar gör det enkelt att kategorisera och söka efter projekt.
  • Allvarligheten avgör hur buggen påverkar den övergripande verksamheten. Du kategoriserar felet som ”Visa stopp”, ”Kritisk”, ”Major” eller ”Minor”.

Steg 8: Publicera felet

När du har fångat alla detaljer, tryck på ”lägg till”-knappen för att publicera felet.

Du kommer att ha något sånt här när det går live.

Zoho Bug Tracker: Bästa metoder

  • Definiera buggspårningsprocess: Innan du börjar använda Zoho Bug Tracker, definiera hur buggar ska definieras och tilldelas till team och hur teamet ska lösa dem.
  • Tilldela frågor till rätt team: Ett typiskt team kommer att ha människor med olika kompetens. Om felet är ett databasproblem, tilldela det till backend-teamet.
  • Använd automationsfunktioner: Zoho Bug Tracker låter dig skicka felmeddelanden och förloppsrapporter via verktyg som e-post.
  • Använd rapporter och analysverktyg: Du kan få insikter i projektet genom att kontrollera rapporterna och analysinstrumentpanelen.
  • Använd konsekventa namnkonventioner: För att undvika förvirring, skapa en namnkonvention för inloggningsbuggar.

Avslutar

Som du kan se är Zoho Bug Tracker ett kraftfullt verktyg som hjälper till att registrera och hantera buggar i mjukvarans livscykel. Dess fantastiska funktioner och användarvänlighet har gjort att den har fått en plats bland de bästa buggspårarna du kan använda.

Det integreras med kommunikations-, samarbets- och rapporteringsverktyg, vilket gör det till ett viktigt tillägg till en mjukvaruutvecklingsuppsättning. Valet av verktyg för att integrera med Zoho Bug Tracker kommer att bero på vilken typ av programvara du bygger och slutmålen.