De bästa vätskekylningssatserna för din PC 2024

Med en avancerad spelrigg kan du behöva ett kylsystem som är mycket mer effektivt, så varför inte flytande kylning? Det finns gott om vätskekylningssatser för en PC, både omfattande och enkla, som inte har några problem med att hålla ditt system kallt, särskilt om du planerar att överklocka.

Corsair

Corsair är ingen slarvig när det kommer till luftkylning, och det är inte annorlunda i vätskekylningsavdelningen. De Corsair Hydro X Series iCUE XH305i RGB Pro Custom Cooling Kit håller inte bara din avancerade PC sval, utan det ser ganska bra ut när din RGB synkroniseras med iCUE.

Men nyckelordet här är ”anpassad”, vilket betyder att du måste kartlägga allt med Corsair Hydro X Series iCUE XH305i RGB Pro Cooling Kit. Det är också ett omfattande kit, med extra kopplingar, fläktar, ett iCUE-programvarublock, en reservoar, en pump och till och med rörbockningsverktyg.

Om en anpassad loop är lite skrämmande, föreslår vi en sluten loop, som en AIO. ARCTIC Liquid Freezer II 360, längre ner på vår lista, är ett perfekt alternativ för överklockning.

Corsair Hydro X Series iCUE XH305i RGB PRO Custom Cooling Kit

Bäst överlag

$540 $600 Spara $60

Corsair Hydro X-serien iCUE XH305i RGB Pro är ett omfattande anpassat kylpaket förpackat med alla viktiga komponenter du behöver, inklusive verktyg för att böja rör i form. Det kommer till och med att se bra ut, tack vare dess 128 individuellt adresserbara lysdioder.

Fördelar

 • Satsen innehåller allt du behöver, inklusive extra kopplingar och rörbockningsverktyg
 • Imponerande effektiv kylning
 • Smakfull ARGB
 • Fans

Thermaltake

Om budgeten är ett problem, gör Thermaltake Pacific C240 ​​ditt beslut enkelt. Genom att ge dig möjligheten att välja mellan hårda och mjuka slangar och radiatorstorlekar är det upp till dig att bestämma vad som bäst passar din budget. C240 erbjuder premiumkylning oavsett vad du väljer, för att inte tala om att den ser bra ut med den medföljande RGB-kontrollern.

Det vi tyckte var mest imponerande är hur komplett Thermaltake Pacific C240 ​​är. Även om du är ny inom vattenkylningsvärlden kan du vara lugn med att veta att detta kit kommer med alla nödvändiga komponenter. Trots det överkomliga priset får du fortfarande en ganska kraftfull pump, en 200 ml behållare och en kopparradiator med tjocka fenor för bättre värmeavledning.

Thermaltake Pacific C240 ​​kylsats

Bästa budgeten

Thermaltake Pacific C240 ​​Cooling Kit är det överlägset mest budgetvänliga alternativet, med tanke på att du kan välja mellan två storlekar av radiatorer samt hårda och mjuka slangar. Hur som helst får du allt du behöver för att skapa ett snyggt, anpassat, vattenkylt system.

Fördelar

 • Mjuka slangar är lättare att arbeta med än hårda slangar
 • Kopparradiator med tjocka fenor
 • Kan välja en större kylare och hårda slangar

Nackdelar

 • Solid alternativ för nybörjare, men kräver fortfarande mycket forskning i förväg

Gigabyte

Stil bör aldrig övertrumfa prestanda, men Aorus Waterforce X 360 AIO kan vara din dators kronjuvel. Och eftersom det här bara är en AIO och den är kompatibel med ett brett utbud av uttag – inklusive AM4 och LGA 1700 – är det ett av de enkla sätten att montera vattenkylning i ditt system.

Dess stil kommer i form av två funktioner: en LCD- och ARGB-fläktar. Det betyder att du kan justera varje enskild lysdiod i en myriad av färger, och fullfärgs-LCD-skärmen kan användas för att visa upp anpassad grafik såväl som viktig information som temperatur.

AORUS WATERFORCE X 360 AIO flytande CPU-kylare

Bäst med RGB

$210 $240 Spara $30

Även om det inte är ett kit utan en AIO, är Aorus Waterforce X 360 bland de mest eleganta AIO:erna, med tanke på dess LCD och ARGB. Det skadar inte heller att det gungar för att hålla ditt system svalt samtidigt som det är otroligt tyst.

Fördelar

 • Kompatibel med AM4, LGA 1700 och äldre uttag
 • Kan justera LCD, pump, fläktkontroller och RGB
 • Använder ett kopparvattenblock
 • Går tyst och ser fantastiskt bra ut

Nackdelar

 • Du måste jonglera med programvara för att få allt att fungera korrekt

Thermaltake

Med tanke på vad Thermaltake Pacific Tough C360 erbjuder kan du vara säker på att din speldator kommer att ställas in för framgång. Att ha ett kopparvattenblock och en 360 mm kopparradiator med tjocka fenor är en fantastisk kombination. Bara det ger överlägsen värmeavledning än aluminium, och med tre fläktar som går på 2000 RPM ger du värmen ganska snabbt.

En annan välkommen egenskap hos Thermaltake Pacific Tough C360 är användningen av hårda slangar i motsats till mjuka slangar. Det är lite tuffare att arbeta med, men helt värt ansträngningen för bättre flödeshastigheter, vilket i slutändan skapar ett mycket svalare och mer effektivt system.

Thermaltake Pacific Tough C360

Bäst för spel

Om du redan är säker på vattenkylning är du den perfekta kandidaten för Thermaltake Pacific Tough C360, speciellt i en spelrigg. Du kommer att arbeta med ett kopparvattenblock och radiator, tillsammans med hårda slangar, för bättre flödeshastigheter.

Fördelar

 • Kopparvattenblock och radiator
 • Hårda slangar ger bättre flödeshastigheter
 • 300 ml behållare
 • 4600 rpm pumphastighet

Nackdelar

 • Satsen innehåller allt utom rörbockningsverktyg
 • Ingen RGB

ARCTIC

Överklockning är bra för att få ut prestanda, speciellt om din dator är av högsta kvalitet, men om du inte är försiktig kan du laga din hårdvara utan reparation. Lyckligtvis kan du enkelt bråka om kraftfulla processorer, som i9-13900K och Ryzen 9 7950x, om du fäster din CPU med Arctic Liquid Freezer II 360.

För att ytterligare minska överhettning har Arctic Liquid Freezer II 360 fenor som är mycket tjockare än din genomsnittliga AIO—38 mm tjocka. Det finns också en 40 mm VRM-fläkt för spänningstransformatorn och basen för att undvika att tillföra onödig värme till hela ditt system. I alla avseenden låter Arctic Liquid Freezer II 360 dig verkligen sätta din PC igenom dess takt.

Arctic Liquid Freezer II 360

Bäst för överklockning

Tyst, kraftfull och effektiv, Arctic Liquid Freezer II 360 låter dig tänja på din processors gränser, även för avancerade alternativ som i9-13900K och Ryzen 9 7950x.

Fördelar

 • Kylaren har fenor som är tjockare än genomsnittet
 • Kompatibel med bland annat LGA 1700 och AM5 uttag
 • Kabelhantering gör installationen enkel
 • Snabba och tysta fläktar

Nackdelar

 • Tjockare kylare kräver mer takhöjd

FAQ

F: Är vätskekylning bättre än en kylfläns?

Ja, flytande kylning är utan tvekan bättre på att hålla hela systemet svalare än luftkylning. Det är helt enkelt mer effektivt för att sprida och avleda värme, vilket också i slutändan minskar fläkthastigheterna och gör din rigg mycket tystare också.

F: Behöver vätskekylare fyllas på?

Det beror på vilken typ av vätskekylning du har valt. Är det en AIO eller ett anpassat jobb? Den förra, som är en sluten slinga, betyder att du aldrig behöver det, med undantag för ett problem; den senare kräver påfyllning ungefär varje år för att slingan ska fungera smidigt.

F: Kan jag använda destillerat vatten för vattenkylning?

Tekniskt sett, ja, men du borde inte. Till skillnad från kylvätska har destillerat vatten chansen att bli förorenat vilket kan orsaka andra problem. Det är bäst att hålla sig till beprövad kylvätska.

F: Sparar flytande kylning el?

Din körsträcka kan variera. Generellt sett drar pumpar bara lite mer kraft än en fläkt för att flytta allt det vattnet. Ett vattenkylt system innebär att dina komponenter kanske inte behöver köras lika hårt (du kan till exempel sänka fläkthastigheten), men energin som sparas är försumbar. Du kan lika gärna installera en radiator, en passiv komponent som inte drar ström, för att hjälpa till att avleda värme i ett luftkylt system.

F: Läcker vätskekylare ofta?

Vätskekylare är designade för att vara vattentäta, men om du tenderar att installera om din vätskekylningssats ofta finns det en liten chans att det kan läcka om det inte har monterats ihop ordentligt.