De bästa smartklockorna från Garmin

Spread the love

Smartklockor håller snabbt på att bli en viktig del av kitet för tekniska entusiaster. De kan inte bara användas för att spåra vår viktiga statistik som puls och blodtryck, utan de håller också koll på våra dagliga aktiviteter och ger oss en försiktig knuff om vi har suttit sysslolösa för länge. Många smartklockor är utrustade med GPS-spårning för löpning och vandring i naturen och kan vara till stor nytta för att främja en hälsosammare och mer aktiv livsstil.

Garmin är förstås ett av de största varumärkena i branschen, inte minst på grund av dess enkla kompatibilitet med både Android- och iOS-smartphones. De har ett stort utbud av smartklockor att välja mellan, inklusive massor av alternativ för alla plånböcker.

Här är de bästa Garmin smartklockorna som finns tillgängliga just nu.

Våra favoritsmartklockor från Garmin 2023

Garmin Forerunner 965 som kör smartklocka

Bäst överlag

Garmins bästa blandning av form och funktion

Avancerad träningsstatistik, intuitiva displayfunktioner och imponerande batteritid gör den nya Garmin Forerunner 965 till en av de bästa Garmin smartklockorna man kan köpa för pengar.

Fördelar

 • Underbar display
 • Bra batteritid
 • Avancerad konditionsspårning
 • Specialbyggda träningsprofiler
 • Flerbands GPS

Nackdelar

 • Inte det bästa alternativet för sms eller meddelanden

Om du är ute efter en Garmin smartklocka som kan hålla jämna steg med din hektiska livsstil, då är Garmin Forerunner 965 det. Den här senaste versionen av Forerunner är idealisk för träningsspårning och sömnspårning, och erbjuder dagliga föreslagna träningspass och inbyggda profiler för triathlon, duathlon, simträning och mycket mer.

Den har en 1,4-tums AMOLED-pekskärm och en lätt titanram, vilket gör den perfekt att träna med. Flerbands GPS och inbyggda fullfärgskartor gör det enkelt att planera och spåra dina träningsrutter, och avancerad statistik ger omfattande data om din träningsstatistik, vilket betyder att du alltid kan arbeta aktivt mot dina mål.

Batteritiden är också ganska anständig, och du kan njuta av upp till 23 dagar i smartwatch-läge eller upp till 31 timmar i GPS-läge. Genom att använda Garmin Connect-appen och träningswidgeten på din Forerunner 965 får du tillgång till allt du behöver för att ställa in, spåra och krossa dina personliga träningsmål.

Garmin Epix Pro (2:a generationen)

Bäst för skidåkning

Slalåma dig igenom mer än 2 000 globala skidortskartor

Med förladdade kartor till tusentals av världens bästa skidorter och golfbanor är Garmin epix Pro (2nd Gen) perfekt för att ta dig till backarna.

Fördelar

 • Utmärkt förladdat kartval
 • Avancerade GPS-funktioner
 • TopoActive kartor
 • Dussintals sport- och aktivitetsprofiler
 • Avancerade funktioner för hälsa och välmående

Garmin epix Pro (Gen 2) är konstruerad för naturen och har en infattning av skiffergrå stål och ett slitstarkt gummiband. Denna version har en stor 51-millimeters AMOLED-skärm som alltid är på, vilket gör den väl lämpad för nedladdning av kartor och ruttplanering. Den kan också köras i upp till 31 dagar i smartwatch-läge.

Ladda ner TopoActive-kartor och navigera i världens skidbackar med mer än 2 000 skidortskartor. Njut av exakta GPS-funktioner, tack vare multiband och multi-GNSS med SatIQ-teknik. Avancerade träningsfunktioner mäter din prestation över tid och ger feedback i realtid om dina uthållighetsnivåer.

epix Pro prioriterar också ditt mentala och fysiska välbefinnande med ett bibliotek med 24/7 hälsoövervakningsfunktioner, såsom avancerad sömnspårning, pulsmätning och återhämtningsmått för träning. Med aktivitetsprofiler för nästan alla sporter och aktiviteter under solen, är epix Pro en premium smartklocka som kan hjälpa dig att tänja på dina gränser och få ut det mesta av din träning.

Garmin Vivosmart 5

Bästa budgeten

Perfekt för daglig träning

En lätt och bekväm design i kombination med en mer överkomlig prislapp gör Garmin Vivosmart 5 till ett bra budget smartklockaalternativ för vardaglig träning.

Fördelar

 • Lätt och bekväm
 • Idealisk för daglig träning
 • Prisvärd
 • Massor av inbyggda sportappprofiler

Nackdelar

 • Saknar några avancerade funktioner som erbjuds av andra Garmin-klockor
 • Liten skärm

Garmin Vivosmart 5 är en smartklocka i fitnesstracker-stil med en slimmad look i armbandsstil som känns bekväm på handleden. Den är idealisk för dem som inte gillar de tjockare Garmin-modellerna, men som ändå vill dra nytta av Garmins fantastiska funktioner för träningsspårning och hälsoövervakning, utan att bryta banken.

Med en skärm på bara 0,84 tum är skärmstorleken på den mindre sidan, men tillräckligt effektiv för att visa nyckeldata utan att överbelasta dig. Genom att använda Garmin Connect-appen med din Vivosmart 5 får du tillgång till dess många funktioner, inklusive träningsspårning, sömnövervakning, GPS, pulsmätning, Pulse Ox och mer.

Denna lätta fitnesstracker är säker att simma eller duscha med och kommer att köras i cirka sju dagar i smartwatch-läge. Det finns massor av förinstallerade sportappar som matchar vilken aktivitet du än väljer, och du kan ta emot sms, samtal och aviseringar från din smartphone så att du kan hålla kontakten med allt medan du tränar.

Garmin Forerunner 265

Bäst för löpare

Personliga dagliga träningspass baserat på din totala prestation

Perfekt för att trampa på trottoaren, Garmin Forerunner 265 har massor av träningsfunktioner som hjälper dig att få ut det bästa av din löpprestation.

Fördelar

 • Pekskärmen ser bra ut
 • Få personliga dagliga träningspass
 • 30+ inbyggda aktivitetsprofiler
 • Omfattande utbildningsanalys tillhandahålls

Nackdelar

 • Avancerad träningsspårning kan överstiga vad vissa människor behöver

Garmin Forerunner 265 finns i en mängd olika färger och är en fantastisk löparsmartklocka som du kan matcha efter din stil. Den har en 1,3-tums AMOLED-pekskärm och en lätt design som inte begränsar rörelsen. I smartwatch-läge kan du njuta av upp till 13 dagars batteritid, eller få 20 timmar eller så från GPS-läget.

Det finns mer än 30 inbyggda aktivitetsprofiler här, som täcker löpning, cykling, simning och allt däremellan. Sömnkvalitetspoäng, återhämtningstider, HRV-status och så vidare används tillsammans för att mäta din totala träningsberedskap, för ett skräddarsytt träningsprogram.

Utmärkt för hur många träningsprogram och aktiviteter som helst, Forerunner 265 fungerar bäst som löparklocka. Detta beror på kombinationen av mätvärden som den använder för att bestämma dina konditionsnivåer och träningspassen den skapar åt dig, vilket hjälper dig att förbättra din uthållighet och jaga den där PB.

Garmin Venu Sq 2

Bäst för musik

Vissla medan du tränar (ut)

$270 $300 Spara
30 USD

Med Garmin Venu Sq 2 kan du ladda ner spellistor från som Spotify och Amazon Music, så att du kan träna till dina favoritlåtar utan att behöva din smartphone.

Fördelar

 • Perfekt för att ladda ner musik
 • Stor display
 • Anständiga alternativ för träningsspårning
 • Passar för samtal och textmeddelanden

Nackdelar

 • Konditionsspårning kan stoppas om den av misstag knackar på mitt i träningspasset

Garmin Venu Sq 2, kanske mer än något annat i Garmins produktlista, ser mest ut som en vanlig smartklocka. Den har en fin, stor 1,41-tums AMOLED-skärm som är enkel att kontrollera meddelanden på och är perfekt för att ladda ner dina favoritspellistor från Spotify eller Amazon Music.

Men det skulle inte vara en Garmin utan alla dessa avancerade hälso- och fitnessfunktioner som vi förväntar oss. Och tack och lov levererar den på alla dessa fronter också. Det finns 25 olika inomhus- och GPS-sportappar inbyggda, plus tillgång till förinstallerade träningspass för konditionsträning, yoga, HIIT och massor av mer. Hälsofunktioner som övervakning av kroppsbatterier, sömnövervakning, vätsketillförsel och mer kan hittas i överflöd här.

Med en batteritid på upp till 11 dagar med Venu Sq 2, finns det gott om utrymme för att låta dessa mätvärden stapla ihop också, eftersom du inte behöver ta av din Garmin för att ladda varje natt. Den eleganta designen ser och känns bra ut, och det är den perfekta Garmin för folk som älskar att vibba till sina favoritlåtar medan de tränar.

Garmin Fenix ​​7S Solar Multisport GPS-klocka

Bäst för utomhusvandring

Soldriven smartklocka för utomhusäventyrare

$800 $900 Spara
100 USD

Garmin Fenix ​​7S Solar Multisport GPS-klocka är byggd för naturen och är idealisk för nästa expedition.

Fördelar

 • Batteritiden är imponerande
 • Chunky stil känns tuff och hållbar
 • Bra GPS- och kartfunktioner
 • Ger styrka och uthållighetsresultat i realtid

Nackdelar

 • Prisläge
 • Förmodligen för stor för vanlig daglig användning

Den perfekta följeslagaren för seriösa utomhusvandringar, Garmin Fenix ​​7S Pro Solar är en multisport GPS-smartklocka som körs på solenergi. Denna version har en 1,2-tumsskärm och sitter i ett fiberförstärkt polymerfodral med en stål- eller titanram (beroende på vilken modell du väljer).

Som du kan förvänta dig, med det finns en soldriven laddningslins, är batteritiden för Fenix ​​7S fenomenal. I smartwatch-läge kan du hämta 14 dagars användning från en tre timmars solladdning i direkt solljus, vilket är riktigt imponerande. Den har en vattenbeständighet på 10 ATM och tål i stort sett allt som moder natur bryr sig om att kasta på den också.

Dessutom hittar du flerbands GPS och SatIQ-teknik inbyggd, avancerad träningsstatistik och omfattande hälso- och välmåendefunktioner att starta upp. Med stöd för Outdoor Maps+ för premium kartinnehåll och satellitbilder är Fenix ​​7S Pro Solar Garmin att välja för vandringsentusiaster utanför nätet.

Garmin Enduro 2 Ultraperformance klocka

Bäst för uthållighetsträning

Flytta gränserna med denna ultrapresterande smartklocka

med Garmin Enduro 2 Ultraperformance Watch kan du träna hårdare och längre än någonsin tidigare, tack vare dess otroliga batteritid, konditionsspårning, GPS och kartlägen.

Fördelar

 • Utmärkt batteritid
 • Bästa alternativet för att spåra kardiovaskulär kondition
 • Stort bibliotek med HD-kartor
 • AutoSelect Mode sparar batteri utan att försämra funktionerna

Nackdelar

 • Väldigt dyr
 • Många funktioner är överflödiga för icke-uthållighetsträning

Garmin Enduro 2 har en superljusstark LED-ficklampa som är dubbelt så ljus som Garmin Fenix ​​7X multisport GPS-klocka, och hävdar en klassens bästa batteritid. Detta beror på dess soldrivna laddning, som ger upp till 150 timmars batteri i GPS-läge, eller enorma 46 dagar i smartwatch-läge.

Den uppnår denna imponerande statistik genom att använda SatIQ-teknik för att maximera batteritiden, utan att kompromissa med positionsnoggrannheten. Motsvarigheten till ett slags eko-läge, detta tillåter full GPS-funktionalitet med en mindre avvägning mot batteritid. Den låter dig gå längre och längre än någon annan Garmin, med tillräckligt med juice kvar för att navigera dig hem (eller, dit och tillbaka igen, om du är en hobbit).

Förutom solladdning och SatIQ-teknik finns det TopoActive-kartor och NextFork-kartguider att njuta av, plus betygsjusterade mätvärden för att mäta varje aspekt av din prestation, som Trail Run VO2 Max för att mäta kardiovaskulär kondition. Enduro 2 är en elitkompis som älskar en utmaning, som skjuter på kuvertet för utomhusträning.

Garmin Venu 2 Plus

Bäst för säkerhet

Incidentdetektering och assistans ger en hjälpande hand om det behövs

Med sina praktiska inbyggda säkerhetsfunktioner kan Garmin Venu 2 Plus skicka en omedelbar varning till en pålitlig kontakt om någon olycka skulle vara framme.

Fördelar

 • Mycket lätt och bekväm; perfekt för löpare
 • Gott om musiklagring
 • Förladdad med bra variation av träningspass
 • Incidentdetekteringsfunktionen är praktisk och unik

Nackdelar

 • Inte riktigt lika robust som vissa andra Garmin-modeller

Perfekt för löpare och idrottare, Venu 2 Plus har en elegant design som ser ut som en del. Dess hälsoövervakningsfunktioner kan användas för att spåra din kroppsbatterinivå, stressnivå, sömnpoäng och träningsålder. Den har mer än 25 inbyggda sportappar för en mängd olika aktiviteter som löpning, HIIT och simning.

Använd förladdade träningspass eller skapa dina egna med Garmin Connect-appen på din smartphone och använd Garmin Coach för att forma adaptiva träningsplaner när du vill ta steget upp ett snäpp eller två.

Det finns säkerhetsfunktioner som incidentdetektering och assistans, för att ge dig en hjälpande hand om något skulle hända medan du är ute och tränar. Den här smarta funktionen kan skicka en varning med din aktuella plats till din nödkontakt, vilket ger dig sinnesfrid i händelse av ett fall eller skada.

Du kan ladda ner upp till 650 låtar till den här enheten från dina favoritplattformar för streaming av musik så att du kan pressa dig själv lite hårdare med hjälp av några motivationssånger.

Vilken typ av Garmin Smartwatch är rätt för dig?

Garmins smartklockor är ett utmärkt val av smarta bärbara, med tanke på att de är specialiserade på avancerad konditionsspårning och använder avancerad hälsobiometri och sömnspårning för att bestämma din totala konditionsnivå. Med en bärbar Garmin kan du träna med ett syfte och använda dess många funktioner för att skräddarsy dina träningspass efter dina behov.

Avancerad GPS-teknik innebär att många smartklockor från Garmin är idealiska för att planera träningsrutter eller expeditioner i otrolig detalj. Och om du menar allvar med dina utomhusaktiviteter, och din budget kan sträcka sig till det, är Garmin Fenix ​​7S Solar eller Garmin Enduro 2 utmärkta för äventyr i alla väder.

Om du föredrar att stanna närmare hemmet och vill ha något mindre skrymmande och mer lämpat för vardaglig träning när du springer eller på gymmet, något som Garmin Vivosmart 5 passar bra och kommer att spara några dollar att starta upp.

Vårt bästa övergripande alternativ är dock Garmin Forerunner 965 Running Smartwatch. Som förklarat ovan är den här smartklockan ett fantastiskt utställningsfönster för både form och funktion, med ett elegant och elegant utseende och en skattkammare av coola funktioner att utforska. Den har en fantastisk batteritid och är ett utmärkt val för prestationsträning. Den är utrustad med Garmins senaste hälso- och välmåendefunktioner också, så du är garanterad att få ett träningspass som är skräddarsytt efter dina egna förmågor.

Prissatt någonstans i mellanklassen för Garmin smartwatches, får du premiumfunktioner för en prisnivå som verkar mer än rimlig när du tänker på allt som den kan göra.

Garmin Forerunner 965 som kör smartklocka

Bäst överlag

Garmins bästa blandning av form och funktion

Avancerad träningsstatistik, intuitiva displayfunktioner och imponerande batteritid gör nya Garmin Forerunner 965 till en av de bästa Garmin-smartklockorna man kan köpa för pengar.

Fördelar

 • Underbar display
 • Bra batteritid
 • Avancerad konditionsspårning
 • Specialbyggda träningsprofiler
 • Flerbands GPS

Nackdelar

 • Inte det bästa alternativet för sms
  8 skannerappar för att digitalisera dina gamla foton