De 9 bästa plattformarna för företag att ombord och betala entreprenörer

I jakten på operativ smidighet och produktivitet, anammar ett ökande antal företag användningen av frilansare och entreprenörer för att möta deras olika projektkrav. Engagemanget av externa talanger ger många fördelar, som omfattar kostnadseffektivitet, specialiserad expertis och flexibiliteten i arbetsstyrkan.

Icke desto mindre utgör den effektiva introduktionen och betalningshanteringen av dessa betingade arbetstagare distinkta utmaningar för företag.

Tack och lov är en uppsjö av specialbyggda plattformar lätt tillgängliga för att tillgodose företagens specifika behov; när det kommer till sömlösa onboarding- och betalningsprocesser för entreprenörer. Genom att utnyttja dessa plattformar kan företag säkerställa en strömlinjeformad och effektiv upplevelse för både sig själva och sina entreprenörer. Därigenom vårdas starkare samarbetsrelationer.

Den här artikeln syftar till att fördjupa sig i de mest berömvärda plattformarna noggrant utformade för att ge företag möjlighet att sträva efter effektiv introduktion av entreprenörer och betalningshantering.

Förenkla utmaningarna med att hantera flera entreprenörer

  • Effektivisering av kommunikation och policymedvetenhet för entreprenörer: Det är viktigt att säkerställa att entreprenörer har en grundlig förståelse för företagets policyer. Att etablera transparenta kommunikationskanaler, tillhandahålla omfattande onboarding-material och genomföra grundliga orienteringar gör det möjligt för företag att anpassa förväntningarna och öka tydligheten.
  • Använda centraliserade entreprenörshanteringsplattformar: Att utnyttja centraliserade entreprenörshanteringsplattformar förenklar samordningen. Dessa plattformar erbjuder funktioner som dokumentdelning, uppgiftstilldelning och realtidskommunikation, vilket effektiviserar samarbetet.
  • Effektiv betalningshantering och fakturering: Automatiserade betalningssystem och faktureringsverktyg effektiviserar ekonomihanteringen. Genom att använda funktioner som automatiserad fakturering, säkra betalningsgateways och noggrann journalföring kan företag förenkla betalningshanteringen och minska administrativa bördor.

Fördelar med Contractor Management Platforms

Här är några av fördelarna med plattformar för entreprenörshantering.

✅Förbättrad kommunikation: Entreprenörshanteringsplattformar möjliggör smidig och effektiv kommunikation mellan företag och entreprenörer. De erbjuder meddelanden i realtid, delade projektkalendrar och funktioner för uppgiftstilldelning, främjar effektivt samarbete och minskar kommunikationsluckor.

✅Compliance and Policy Management: Entreprenörshanteringsplattformar säkerställer efterlevnad av företagets policyer och juridiska krav. De tillhandahåller verktyg för entreprenörer att bekräfta och underteckna nödvändiga avtal, spåra policybekräftelser och underhålla dokumentation för revisionsändamål.

✅Spårning och utvärdering av prestanda: Entreprenörshanteringsplattformar inkluderar prestationsspårningsverktyg. Detta gör det möjligt för företag att övervaka entreprenörers prestanda, spåra projektmilstolpar och ge feedback. Detta underlättar löpande utvärdering och hjälper till att optimera entreprenörstilldelningen för framtida projekt.

✅Rapportering och analys: Många entreprenörshanteringsplattformar tillhandahåller rapporterings- och analysfunktioner. Vilket ger värdefulla insikter om entreprenörens prestanda, projektkostnader och resursallokering. Dessa insikter stödjer datadrivet beslutsfattande och förbättrar övergripande entreprenörshanteringsstrategier.

✅Streamlined betalningshantering: Dessa plattformar effektiviserar betalningsprocesser genom att erbjuda integrerade betalningsfunktioner. Företag kan enkelt generera fakturor, spåra betalningar och hantera entreprenörskompensation. Automatiserade betalningspåminnelser och sömlös integration med betalningsgateways förenklar ekonomihanteringen.

Nu, för att göra processen enklare för dig, här är några av de bästa plattformarna för företag att gå ombord och betala entreprenörer. Låt oss utforska!

Produktanmärkningsvärda funktionerDeelHanterar skatte-, tillstånds- och efterlevnadsdokument, etc.Upwork Any HireErbjuder klassificeringsbeslut för enklare anställning av lämplig personal.AvlägsenOnboarding, kontraktssignering, betalningsgodkännande och release allt på en plattform.RemoFirstFakturering och betalningar i lokala valutor så att du kan betala internationella entreprenörer på samma faktura.WorkSuiteAnvändarvänligt gränssnitt, anpassningsbart med pålitlig kundsupport.ÖverstTar på sig det juridiska ansvaret för att anställa och betala entreprenörerWorcaTillhandahåller landsspecifika kontrakt som följer löne- och lokala skatteregler.LanoFörenklar internationella entreprenörstransaktioner med låga växelkurser.ViaTillåter betalningar genom kryptovaluta också.

Deel

Deel är en plattform som förenklar processen att anställa och hantera entreprenörer över hela världen. Säkerställa efterlevnad av lokala lagar och förordningar.

Med Deel kan företag anställa, ombord och ge förmåner till entreprenörer från var som helst i världen, vilket effektiviserar viktiga uppgifter.

Deel förenklar introduktionsprocessen genom att hantera skatte-, tillstånds- och efterlevnadsdokument, vilket säkerställer att entreprenörer är redo att arbeta efterlevande från dag ett.

Plattformen automatiserar skatteanmälan och fakturagenerering, vilket sparar tid och ansträngning för företag.

Upwork Any Hire

Upwork är valfri hyra är en lösning utformad för att förenkla processen att anställa och arbeta med proffs utanför Upworks plattform. Det gör det möjligt för företag att anställa talanger från var som helst i världen med förtroende, och erbjuder flexibilitet och operativt stöd.

Med Any Hire kan företag få tillgång till en global pool av talang som spänner över 190 länder för att hitta den som passar bäst för deras behov. Plattformen hjälper företag att följa lokala lagar utan ansträngning och tar hand om komplexiteten relaterade till anställningsklassificering och kontraktshantering.

Det tillhandahåller också ett centraliserat nav för att hantera onboarding, kontrakt, betalningar och dokument för hela teamet. Any Hire säkerställer att företag kan fatta lufttäta beslut genom att rekommendera lämplig anställningsklassificering och generera överensstämmande kontrakt på några sekunder.

Dessutom står Upwork Any Hire bakom sina klassificeringsbeslut och erbjuder upp till $50 000 i gottgörelse vid juridiska förfrågningar relaterade till felklassificering.

Avlägsen

Avlägsen eliminerar besväret med manuellt pappersarbete, e-postutbyten och farhågor om efterlevnad av lokala arbetslagar.

Den erbjuder funktioner som automatisering av uppgifter som onboarding, lokaliserade och kompatibla kontrakt, godkännanden och betalningar med ett klick, och snabba internationella utbetalningar. Remote säkerställer att företag effektivt kan hantera sina internationella entreprenörer genom att effektivisera hela processen.

Entreprenörer kan vara ombord, kontrakt kan undertecknas, fakturor kan tas emot och godkännas och betalningar kan skickas, allt inom plattformen. Entreprenörer får betalt i sin lokala valuta, vilket gör betalningsprocessen smidig.

Ta bort först

Ta bort först är en allt-i-ett-plattform som förenklar global entreprenörshantering. Det tillåter företag att gå ombord, hantera och betala entreprenörer över hela världen genom en strömlinjeformad plattform.

Med Remofirst kan företag automatisera administrativa uppgifter, minska efterlevnadsrisker och säkerställa snabba betalningar till entreprenörer i länder där de inte har en lokal enhet.

Plattformen erbjuder enkel fakturering och betalningar i lokala valutor, vilket gör att företag kan betala entreprenörer från olika länder med samma faktura.

Remofirst tillhandahåller också effektiva kontraktshanteringsfunktioner, effektiviserar introduktionsprocessen och säkerställer efterlevnad av lokala lagar. Plattformen är betrodd av Fortune 500-företag och startups globalt, och erbjuder dedikerad kundsupport och personliga tjänster.

Behöver du hjälp med att jonglera ditt företag och ”n” antal uppgifter? Hantera dina affärsuppgifter effektivt med monday.com!

WorkSuite

Arbetssvit är en heltäckande och anpassningsbar lösning utformad för att hjälpa företag att växa och organisera sitt entreprenörsnätverk. Med Worksuite kan företag enkelt köpa, ta med, hantera och betala entreprenörer, vilket effektiviserar hela processen. Plattformen erbjuder en rad funktioner för att förenkla entreprenörshantering.

Inklusive att hitta topptalanger, automatisera onboardingprocesser, centralisera personaldata och eliminera behovet av kalkylblad och manuellt administrativt arbete. Den är betrodd av över 350 000 användare och toppmärken över hela världen.

Plattformen har hyllats av kunder för dess inverkan på frilansarhantering. Vilket inkluderar förbättrad synlighet, ansvarighet, förenklade processer och bättre relationer med frilansare.

Worksuite är känt för sitt användarvänliga gränssnitt, anpassningsbara arbetsflöden och lyhörda kundsupport.

Worksuite erbjuder tre huvudprodukter: Freelancer Management System (FMS) för hantering av frilansare och projekt, Global Pay för strömlinjeformade betalningsoperationer i flera valutor och Global Engage för entreprenörsengagemang i olika länder.

Överst

Företag kan enkelt ombord och betala internationella entreprenörer och frilansare med hjälp av Överst plattform. Med Ontop kan företag snabbt skala sina team och anställa de bästa talangerna från hela världen. Plattformen erbjuder smarta kontrakt och automatiserade processer, vilket gör det snabbt och effektivt att sätta upp och hantera entreprenörer.

En av de viktigaste fördelarna med Ontop är dess supersnabba installationsprocess. Företag kan gå ombord på sina team inom några minuter genom den användarvänliga plattformen, som automatiserar hela processen.

Dessutom erbjuder Ontop konkurrenskraftiga förmåner skräddarsydda för de anställdas preferenser och behov, vilket hjälper till att engagera och behålla dem.

Efterlevnad av tillämpliga lagar är en prioritet för Ontop. Plattformens team av advokater granskar regelbundet kontrakt och praxis för att säkerställa att företag är skyddade. On top tillhandahåller två affärsmodeller: ”You Sign” tillåter företag att använda sin egen juridiska enhet för att anställa och betala entreprenörer, medan ”Ontop Signs” tar på sig det juridiska ansvaret och tecknar för företagets räkning.

Plattformen har fått förtroende av många företag och har fått positiv feedback från kunder. Ontops tjänster har hjälpt företag ombord på sina anställda snabbt och effektivt, hantera löner för sin globala arbetsstyrka och expandera sina verksamheter med lätthet.

Worca

Utformad för att förbättra effektiviteten i att anställa och betala globala entreprenörer och frilansare samtidigt som man säkerställer efterlevnad av lokala arbetslagar, Worca är din bästa lösning.

Plattformen erbjuder en rad funktioner som förenklar entreprenörshantering, inklusive automatiserad efterlevnad, lokaliserade kontrakt, betalningar med ett klick, strömlinjeformad fakturering, kostnadshantering och en entreprenörsportal.

Med Worca kan företag dessutom enkelt hantera sin globala entreprenörsarbetskraft. Eftersom plattformen tar hand om efterlevnad genom att generera landsspecifika kontrakt som följer lokala skatte- och löneregler.

Betalningar blir problemfria eftersom företag kan granska och betala alla sina entreprenörer i sina respektive lokala valutor med bara ett klick. Faktureringsprocesser är automatiserade, vilket sparar tid och ansträngning för företag. Entreprenörer drar nytta av transparensen och bekvämligheten med att spåra och se sina betalningar via entreprenörsportalen.

Worca vänder sig till både företag och entreprenörer. För företag erbjuder plattformen sinnesfrid genom att säkerställa efterlevnad och förenkla löneprocessen. Dessutom tillhandahåller Worca rekryteringstjänster, onboarding-support, global lönehantering och arbetsgivartjänster, vilket underlättar internationell personalexpansion.

På så sätt får entreprenörer tillgång till ett brett utbud av jobbmöjligheter över hela världen och får snabba betalningar i sina lokala valutor.

Lano

Lano förenklar processen att anställa och betala globala entreprenörer och frilansare samtidigt som man säkerställer efterlevnad av lokala arbetslagar. Det erbjuder en heltäckande lösning för att hantera entreprenörer, driva globala löner och betala fjärrteam.

Lanos plattform tillhandahåller funktioner som automatiserad efterlevnad, lokaliserade kontrakt, betalning med ett klick i flera valutor, strömlinjeformad fakturering, kostnadshantering och en entreprenörsportal för betalningsspårning online.

Genom att använda Lano kan företag enkelt hyra, ta ombord och betala internationella entreprenörer, vilket säkerställer efterlevnad och minimerar risker och onödiga kostnader. Plattformen gör det möjligt för företag att bygga ett flexibelt drömteam samtidigt som de håller sig kompatibla i länder över hela världen.

Lanos lokala avtal skyddar företag och dess strömlinjeformade betalningssystem förenklar internationella transaktioner med låga växelkurser. Med Lano har varje teammedlem en fantastisk upplevelse. Entreprenörer har tillgång till gratis faktureringsverktyg och en digital plånbok för att hantera betalningar i flera valutor.

Plattformen är betrodd av över 2 000 företag inom olika branscher och roller, och tillhandahåller lösningar för HR- och personalverksamhet, ekonomi- och juridiska team, såväl som nystartade företag och uppskalningar.

Via

Via är en digital plattform som förenklar processen att anställa och hantera entreprenörer globalt. Det tillhandahåller lösningar för onboarding, anställning och betalning av entreprenörer i över 100 länder, vilket säkerställer efterlevnad och eliminerar administrativa problem. Med Via kan företag automatisera betalningar i fiat eller kryptovaluta, och erbjuda snabba och enkla transaktioner i vilken valuta som helst över hela världen.

Plattformen hjälper företag att upprätthålla efterlevnad genom att tillhandahålla flexibla avtalsvillkor som överensstämmer med lokala arbetslagar. Dessutom erbjuder Via ytterligare förmånsalternativ för att skydda entreprenörer, såsom sjukvårdstäckning.

Företag kan också sömlöst byta entreprenörer till heltidsanställda och hantera en blandad arbetsstyrka.

Vidare är Vias uppdrag att bygga en mer uppkopplad värld genom att göra det möjligt för företag att anställa globalt. Plattformen syftar till att förenkla processen att anställa entreprenörer, expandera verksamheter över gränserna och skapa högkvalitativa arbetsmöjligheter på olika platser.

Sista ord!

Den snabba tillväxten av spelningsekonomin och distansarbete har gjort det viktigt för företag att hitta pålitliga plattformar för introduktion och betalande entreprenörer även när de hanterar anställda. Den här artikeln har utforskat de bästa tillgängliga plattformarna för detta ändamål. Varje plattform erbjuder unika funktioner och fördelar som tillgodoser olika affärsbehov.

Från användarvänliga gränssnitt till strömlinjeformade betalningssystem ger dessa plattformar sömlösa upplevelser för både företag och entreprenörer. Genom att använda dessa plattformar kan företag effektivt ombord och hantera sina entreprenörer, vilket säkerställer effektivt samarbete och snabba betalningar.

Dessutom gör den mångsidighet och skalbarhet som erbjuds av dessa plattformar företag att anpassa sig till förändrad arbetskraftsdynamik och utöka sin verksamhet. Med rätt plattform kan företag optimera entreprenörshanteringsprocesser och låsa upp nya nivåer av produktivitet och framgång i det moderna arbetslandskapet.

För att få mer synlighet och kontroll till ditt företag, kolla in några Spend Management Solutions.