Hur man lägger till eller ändrar TikTok-miniatyrbild

Som en TikTok-videoskapare bör du aldrig förbise vikten av en effektiv videominiatyr. Den fungerar som en teaser och lyfter fram en övergripande glimt av en video som skapar ett intryck för tittarna.

Även om det sägs att man inte ska döma en bok efter dess omslag, i TikTok-riket är verkligheten annorlunda. Här gör tittarna snabba bedömningar baserat på den visuella representationen av en videominiatyr. En iögonfallande miniatyrbild kan säkert göra intryck och väcka tittarens nyfikenhet att klicka på den.

En attraktiv miniatyrbild är inte det enda framgångselementet i TikTok, det är kvaliteten, kreativiteten och äktheten som betyder något.

En meningsfull miniatyrbild fungerar dock som den första kontaktpunkten som skapar intryck och ökar engagemanget. I den här artikeln kommer vi att nämna fördelarna med miniatyrer i TikTok och guida dig genom processen att lägga till och ändra miniatyrer.

Vikten av miniatyrer i TikTok

Se till att videon ger vad den lovar tittarna för att behålla engagemang och tillfredsställelse. Ta sedan lite tid och ansträng dig för att välja miniatyrbilden av din TikTok-video.

Det här är nödvändigheten för en miniatyr när det gäller att skapa en effektiv TikTok-video:

Visuell attraktion

Miniatyren fungerar som ett primärt steg för visuell kontakt innan du klickar och rullar en TikTok-video. När din miniatyrbild överträffar tittarnas förväntningar, först då kommer de att klicka på din video. På så sätt sticker innehållet ut bland mängden och drar fler tittare till ditt innehåll.

Uppmuntrande nyfikenhet

En fängslande miniatyrbild skapar nyfikenhet i tittarnas sinnen och motiverar dem att klicka och titta på dina TikTok-videor. Därför måste du skapa en miniatyr som är väldesignad och korrekt representerar vad tittarna förväntar sig. Eftersom det kommer att hjälpa dig att skapa tittarnas engagemang och det förväntade antalet visningar.

Allmän utmärkelse

TikTok är en mycket konkurrenskraftig plattform som är full av skapare av videoinnehåll som försöker imponera på publiken. Så, en fängslande miniatyr kan få din video att sticka ut från konkurrenterna. Du kan göra din miniatyr mer effektiv genom att använda levande färger, stark skrift eller distinkt grafik. Som ett resultat kommer det att öka tittarnas sannolikhet att lägga märke till och engagera sig i ditt innehåll.

Viralitet via delning

Intressanta miniatyrer kommer att göra dina TikTok-videor virala eftersom de blir mer delbara. Användare är mer benägna att dela en fascinerande miniatyrbild med andra TikTok-användare och på olika sociala nätverkssajter. Dessutom ökar din videos exponering och räckvidd genom denna organiska delning.

Varumärkesigenkänning

Konsekvent skapande av attraktiva miniatyrer kan hjälpa dig att etablera ditt varumärkesvärde och få trovärdighet. Således kan du skapa en visuell profil som användare kan likna och koppla ihop med ditt innehåll. Du bör använda visuella komponenter i dina miniatyrer, som färger, typsnitt, emojis och logotyper. Med tiden kan detta resultera i en ökning av din publiks lojalitet och erkännande.

Upptäckbarhet av innehåll

Miniatyren har också en avgörande del i sök- och upptäcktsalgoritmerna som implementeras av TikTok. Kvalitetsminiatyrer ökar sannolikheten för att dina videor visas i sökresultaten eller rekommendationerna när besökare letar efter ett visst ämne eller bläddrar igenom ett visst material.

Dessutom kan du öka upptäckbarheten för din video genom att optimera miniatyren för riktade sökord och design. Nu kommer vi att utforska processen att lägga till miniatyrer till en TikTok-video:

Lägga till en TikTok-miniatyrbild

Att lägga till en miniatyrbild till TikTok är inte ett obligatoriskt steg för att skapa och ladda upp videor i TikTok. Därför hoppar kreatörer över det här steget utan att veta vikten av miniatyrbilden. Men som kreatör bör du alltid lägga till en miniatyrbild, och här är processen för att lägga till den i videon:

#1. Starta TikTok-appen på din mobila enhet och logga in när det behövs.

#2. Leta reda på +-knappen längst ner i mitten av din TikTok-startskärm och tryck på den. Detta tar dig till gränssnittet för att skapa video.

#3. Börja spela in en ny video beroende på dina önskemål. Klicka på den inringade röda knappen längst ner på skärmen.

#4. TikTok innehåller olika kreativa verktyg och alternativ för att förbättra din video. Du kan enkelt använda filter, lägga till specialeffekter, justera videohastigheter, bifoga överläggstext och sedan börja spela in.

#5. När inspelningen är klar trycker du på kryssmarkerade knappen, som tar dig till nästa skärm. Här får du alternativ för att lägga upp videon till din berättelse eller tryck på Nästa för att fortsätta.

#6. Genom att klicka på knappen Nästa kommer du till inläggssidan där du kan ange bildtexter, hashtags, tagga personer, lägga till plats och ändra miniatyrbilden.

#7. TikTok genererar automatiskt en miniatyrbild för din video, men du kan ändra den genom att trycka på alternativet Välj omslag. Alternativet Välj omslag finns i det övre högra hörnet av skärmen.

#8. När du har tryckt på alternativet Välj omslag kommer du att kunna ändra miniatyrbilden från din videoinspelning. Dessutom kan du lägga till olika typer av text med effekter i din miniatyrbild.

#9. När du har slutfört miniatyren trycker du på alternativet Spara i det övre högra hörnet. Nu kan du granska dina videodetaljer.

#10. När du är redo trycker du på knappen Lägg upp för att publicera din video med din valda miniatyrbild.

Ändra en TikTok-miniatyrbild

När du har laddat upp videon i TikTok kommer plattformen inte att tillåta dig att redigera miniatyren. Den automatiskt genererade miniatyrbilden, eller den du väljer under hela uppladdningsprocessen, fixas. Detta indikerar att det är viktigt att välja miniatyrbilden korrekt innan du laddar upp ditt innehåll till TikTok.

Men om du fortfarande är villig att ändra TikTok-miniatyrbilden för din video, här är ett alternativ som du följer:

#1. För att ändra en miniatyrbild måste du spara videon som du lade upp tidigare.

#2. För att komma in på din TikTok-profil, tryck på profilikonen i det nedre högra hörnet. Här kan du hitta ditt videoinnehåll.

#3. Välj videon som du vill spara och ändra miniatyrbilden för.

#4. Tryck nu på de tre prickarna som finns i menyn till höger.

#5. En meny kommer att visas med olika alternativ där du kommer att få alternativet Spara video som finns i det nedre vänstra hörnet. Din video är nu sparad på TikTok-plattformen.

#6. Tryck på +-ikonen längst ned i mitten av skärmen.

#7. Tryck på alternativet Ladda upp bredvid den röda inringade knappen.

#8. Välj videon som du sparade tidigare.

#9. Nu kommer du att få upp knappen Story and Next.

#10. Tryck på knappen Nästa och välj sedan alternativet Välj omslag.

#11. Välj önskad miniatyrbild och gör ändringar i den från alternativet Välj omslag.

#12. När du har valt och gjort om din miniatyrbild kan du helt enkelt lägga upp den igen.

Idealiska ToikTok-miniatyridéer

Det finns ingen universell formel för att skapa den perfekta TikTok-miniatyren. Oavsett vilken stil du föredrar är det viktigt att bibehålla sammanhållning för att skapa en jämn visuell balans i ditt flöde och uppmuntra tittarna att utforska ditt innehåll ytterligare.

Låt oss ta inspiration från några framgångsrika TikTok-kanaler och skapare som bemästrade det unika och fick framgång med sina lockande TikTok-omslag.

Actionbild: Välj en miniatyrbild från din video som perfekt uttrycker ett spännande ögonblick. Detta kan vara ett danssteg, ett språng i luften eller någon annan dynamisk position som fångar rörelsen och intensiteten i ditt innehåll.

Närbild: Välj en närbild som förmedlar känslor genom att använda en känslomässig närbild. Detta kan vara ett strålande leende, en intensiv attityd eller ett uttrycksfullt svar som omedelbart väcker intresse och väcker nyfikenhet.

Ljus och iögonfallande bakgrund: Välj en omslagsbild med en färgstark bakgrund. Djärva toner eller mönster kan få din miniatyrbild att dyka upp när folk bläddrar igenom deras sida och fångar deras uppmärksamhet.

Textöverlägg: Lägg till en meningsfull och catchy textöverlagring till din miniatyr. Det här kan vara en övertygande rubrik, en provocerande fråga eller ett starkt påstående som tvingar människor att klicka och titta på din video. Se dessutom till att texten är läsbar och kan särskiljas från bakgrunden.

Särskilj före och efter: Använd en miniatyrbild med delad skärm sida vid sida om din film har en transformation eller jämförelse. Denna taktik kan väcka intresse för övergången i videon och väcka tittarnas nyfikenhet.

Kort men ändå meningsfullt: Skapa kort rubrik för miniatyren, som innehåller effektiv text och beskriver videon på ett meningsfullt sätt. Kort rubrik gör att din publik kan skumma igenom dina texter enkelt och gärna se ditt innehåll.

Avslutande tankar

Oavsett om du väljer den automatiskt genererade eller din valda videominiatyren måste den vara unik. Dessutom bör det korrekt ansluta till din publik och övertyga dem att se ditt innehåll. Här är tipsen för att välja en miniatyrbild för din TikTok-video:

  • Se till att miniatyren är tydlig och lätt att se.
  • Använd en bild av hög kvalitet.
  • Miniatyren bör vara relevant för innehållet i din video.
  • Miniatyren ska vara iögonfallande och fånga uppmärksamheten.

Nu är det din tur att skapa en TikTok-miniatyrbild som lyfter ditt innehåll till nya höjder, precis där du föreställer dig att det ska vara.

Du kan också utforska TikTok Influencer sökverktyg för att öka ditt varumärkes räckvidd.