Att välja den bästa programvaran för projektledning

Anta att du letar efter ett verktyg som hjälper dig att effektivisera ditt arbetsflöde som lagspelare eller projektledare. I så fall kommer ClickUp vs. Trello sannolikt att finnas med i din kortlista över viktiga verktyg för realtidssamarbete, planering, schemaläggning, spårning av tid, tilldelning av uppgifter och fastställande av deadlines.

Även om båda verktygen fortfarande är populära bland individer, team och organisationer över hela världen, kan det vara en svår uppgift att välja de bästa verktygen för ditt företag.

Den här artikeln kommer att noggrant undersöka projektledningsmjukvaran Trello vs ClickUp, och bedöma deras styrkor och svagheter för att hjälpa dig att fatta rätt beslut baserat på dina behov.

Översikt över ClickUp

Med smeknamnet ”Den enda appen som ersätter dem alla”, ClickUp är projektledningsprogramvara som försöker ersätta alla PM-verktyg och placera dem på en unik plats. Företaget marknadsför en enda ClickUp-arbetsyta som har verktyg som täcker så många verktyg som kan behövas för att öka alla nödvändiga produktivitetsbehov på en enda projektledningsplattform.

Den enda ClickUp-arbetsytan innehåller viktiga funktioner som tavlor, listor, kalendrar, tabeller, tidslinjer, diagram, aktivitetskartor, tankekartor, dokument, kommentarer, arbetsbelastningar och formulär. Förutom möjligheten att skapa instrumentpaneler och flera arbetsytor, kan du också lägga till bilagor och kommentarer förutom att anpassa mallar för att täcka personlig användning, drift, projektledning och mänskliga resurser. Ytterligare funktioner inkluderar:

 • Försäljning och kundrelationshantering.
 • Rekrytering.
 • IT professionella tjänster och support.

Från början presenteras ClickUp som ett funktionsspäckat sofistikerat PM-verktyg med kapacitet att tillfredsställa olika användningsfall som involverar fullständig automation, uppgiftshantering och teamsamarbete.

Användare kan sätta milstolpar, visualisera rapporter och bedöma projektmål i realtid. Och tack vare dess många integrationer är ClickUp det rätta hanteringsverktyget för att driva ett projekt som involverar en stor kundkrets. Dess engagerade användare inkluderar företag som Samsung, IBM och Presidio.

Översikt över Trello

Projektledning Trello är utformad för att erbjuda ett primärt och mycket användarvänligt gränssnitt som inte inkluderar de många funktioner som tillhandahålls av konkurrenten ClickUp. Trello, döpt till ”produktivitetskraften”, gör fortfarande bra ifrån sig genom att erbjuda ett PM-visualiseringsverktyg som gör det möjligt för team och individer att samarbeta i projekt de arbetar med effektivt.

Trello-användare kan komma åt kort, kort, listor och andra relaterade funktioner som underlättar spårning, hantering och organisering av uppgifter.

För användare som vill komma in i saker snabbt, presenterar Trello en enkel inlärning som bara kräver att man skapar ett konto och börjar bygga brädor så fort de är klara.

Dessutom kan en användare använda en enkel mall för att skapa flera arbetsytor, som de kan se via Kanban-tavlor, instrumentpaneler, kalendrar, tidslinjer och kartor. Andra tillgängliga element inkluderar förmågan att hantera, spåra och organisera uppgifter.

Trello är populärt bland användare, vilket gör det möjligt för dem att effektivisera verksamheten i sina affärsområden med några välrenommerade organisationer som Zoom, Coinbase och Google. Trellos mångsidighet sträcker sig också över företagets utrymme och vidare för att införliva personliga frågor som att skapa innehållskalendrar, skriva böcker eller till och med planera bröllop.

Viktiga fördelar med att använda programvara för projektledning

Projektplanering är avgörande för varje teams framgång, och att försöka hantera arbetet manuellt via e-post, anteckningar, anteckningsblock och kalkylblad fungerar inte effektivt. Förutom att lämna uppgifter och filer utspridda överallt och inte veta vem som ansvarar för vad, slösar det gamla systemet mycket tid.

Enligt a Wellingtone studie genomfördes 2020 och involverade 111 organisationer spridda över 29 länder, rapporterade mer än en fjärdedel av alla projektteam arbeta under frustrationen av bristen på lämpliga samarbetsverktyg.

Dessutom observerade 36 % av de tillfrågade att de manuellt sammanställde projektstatusinformation under 5 timmar dagligen. För sådana team skulle programvara för projektinformation ha varit en perfekt lösning.

Det enklare sättet att kommunicera prioriteringar och säkerställa att alla är på samma sida är att använda projektledningsprogram som placerar all kommunikation på en central plats och gör det enkelt för varje gruppmedlem att känna till sina tilldelade uppgifter och prioriterade områden. De viktigaste funktionerna för att använda PM-programvara inkluderar följande:

 • Förbättrad planering och schemaläggning
 • Förbättrat samarbete
 • Fjärrarbete
 • Effektiv uppgiftsdelegering
 • Stressfri filåtkomst och delning
 • Avslappnad integration av nya medlemmar
 • Effektiv riskreducering
 • Budgethantering
 • Förbättrad produktivitet

Om du är trött på att ta itu med hängande klisterlappar, stökiga whiteboards eller skrika över hela kontoret och kräva resultat från andra teammedlemmar, är projektledningsprogram som Trello & ClickUp det moderna sättet att återta kontrollen och övervinna kaos på arbetsplatsen när du tar dig an dina leveranser med sinnesfrid.

Trello vs. ClickUp: Sammanfattning av funktioner

FeatureTrelloClickUpIntegration med andra verktyg✅✅Anpassning och flexibilitet✅✅Användarvänlighet✅❌Samarbete✅✅Tidsspårning och rapportering❌✅Mobilkompatibilitet✅✅Kundsupport✅✅Budgetering✅Begränsningar✅Drawback✅

Prissättning

Både Trello och ClickUp presenterar olika prislistor, vilket innebär att en uppdelning är nödvändig så att du kan fatta ett välgrundat beslut.

Trello

 • Gratis plan: Designad för små team som hanterar grundläggande uppgifter, tillgänglig som gratisversionen.
 • Standardplan: Börjar på $6 per månad per användare men sjunker till $5 per månad när du betalar årligen. Paketet innehåller alla aspekter av gratisplanen men har ytterligare anpassade fält, inklusive sparade sökningar och obegränsat lagringsutrymme.
 • Premiumplan: Designad för personer som driver flera projekt eftersom den består av tabeller, kalendrar, kartvyer och instrumentpaneler. Planen kostar $12,50 per användare men sjunker till $10 per månad om den faktureras årligen.
 • Enterprise-plan: Enterprise-planen som kostar 17,50 USD per användare varje månad när den faktureras årligen är utformad för stora organisationer. Den kommer med alla funktioner i premiumprojekt, gäster med flera bord och obegränsade arbetsytor.

Klicka Upp

 • Gratis plan: ClickUps gratisprogram tillåter obegränsade projekt, uppgifter och medlemmar förutom att säkra åtkomst via tvåfaktorsautentisering och tillgång till kundsupport dygnet runt.
 • Obegränsad plan: från $9 per användare månadsvis eller $5 när den faktureras årligen, den här planen har alla funktionerna i det kostnadsfria programmet förutom anpassade fält, obegränsat lagringsutrymme och många integrationer.
 • Business and Business Plus-plan: Den förra kostar $19 per månad eller $12 när den faktureras årligen, och den senare kostar $29 per månad eller $19 när den faktureras årligen. De inkluderar alla obegränsade planfunktioner men introducerar avancerade funktioner som deluppgifter i flera listor eller detaljerade tidsuppskattningar.
 • Enterprise-plan: Enterprise-planen erbjuder skräddarsydda priser baserat på stora organisationers specifika behov och önskade funktioner. Användare kan njuta av en 30-dagars gratis provperiod för användare som är intresserade av Unlimited-, Business- och Enterprise-planerna.

Vår dom

ClickUp erbjuder den mest tilltalande prisplanen med tanke på funktionerna den ger med gratisplanen och mer dynamiska element i de betalda planerna.

Trello

Som med alla andra projektledningsverktyg ökar integrationer produktiviteten; du kan integrera Trello med verktyg som Slack, Zapier, Evernote, Microsoft Teams, Google Drive, Dropbox, JIRA, GitHub, Asana och Salesforce.

Klicka Upp

En kortlista över ClickUps kvalificerade interaktioner inkluderar verktyg som Zoom, Hubspot, Harvest, Trello, Google Drive, JIRA, Zapier, Evernote, GitHub och Slack.

Vår dom

Medan både Trello och ClickUp har nästan lika många integrationer, slår ClickUp sin rival när den integreras med Trello.

Anpassning och flexibilitet

Trello

Trello låter dig skapa din arbetsyta, designlistor, tavla och kort från grunden och precis som du vill ha dem. Ändå finns det anpassade mallar du kan välja mellan för att undvika besväret med att skapa en. Användare kan bifoga mockups och foton för att illustrera idéer till andra teammedlemmar.

Klicka Upp

Användare kan styra aviseringarna de vill ta emot eller nämna teammedlemmar under en diskussion genom att trycka på ”@” eller redigera kommentarer de redan har skickat. Förutom att erbjuda många anpassningsbara förbyggda mallar kan användare skapa anpassade fält- och uppgiftsbaserade statusar.

Vår dom

ClickUp tar kronan genom att erbjuda fler anpassningsbara funktioner för att hantera uppgifter effektivt.

Enkel användning

Ett projektledningsverktyg är bara så bra som dess intuitivitet, inklusive hur du kan navigera på plattformen utan mycket hjälp, eftersom det kommer att avgöra hur väl ett projekt går.

Trello

För att använda Trello, registrera dig, skapa din arbetsyta, inkludera andra teammedlemmar och börja tilldela uppgiftskort. Appens dra-och-släpp-gränssnitt gör det möjligt för användare att flytta objekt runt tavlan när behovet uppstår snabbt.

Klicka Upp

ClickUp-installationen verkar besvärlig med det stora utbudet av funktioner som en användare har att välja mellan, vilket gör det besvärligt för den oinitierade. Dessutom ser användargränssnittet inte alltför tilltalande ut.

Vår dom

Trello är vinnaren här; du kan vara igång på några minuter.

Samarbete

Trello

Trello tillhandahåller en kommentarfunktion där medlemmar fritt kommunicerar på detaljerade kort eller uppgifter. Det erbjuder också förbättrat samarbete genom att integrera med tredjepartsverktyg som Slack.

Klicka Upp

ClickUp erbjuder samarbetsverktyg som gör det möjligt för användare att dela skärmar och filer, skapa rapporter och nämna sig själva i realtidschattar. Ett inbyggt aktivitetsflöde gör det möjligt för teammedlemmar att spåra förändringar på resande fot.

Vår dom

ClickUp vinner här eftersom det erbjuder fler oberoende samarbetsfunktioner.

Tidsregistrering och rapportering

Trello

Trello kör en rapporterings- och tidsspårningsfunktion via tredjepartsintegration med en kalenderstart som du kan använda för att visa kort med förfallodatum, plus möjligheten att växla mellan veckor eller månader, vad som är att föredra. Spårningsfunktionen gör det också möjligt att skapa checklistor, markera lösta eller pågående uppgifter och skräddarsydda statusar för att beskriva framsteg.

Klicka Upp

ClickUp har en inbyggd tidsspårningsfunktion som gör det möjligt för teammedlemmar att övervaka tiden som spenderas på en uppgift eller ett projekt. Du kan välja mellan att spåra tid manuellt inom plattformen och att använda en timer. Dessutom kan du generera uppgiftshanteringsrapporter och exportera dem i olika format, inklusive kalkylblad eller PDF-filer.

Vår dom

ClickUp erbjuder bättre spårnings- och rapporteringsfunktioner med sin inbyggda tidsspårare, som identifierar problem med att övervaka framsteg en promenad i parken.

Mobil kompatibilitet

Trello och ClickUp har investerat i moln-, webb- och SaaS-kompatibilitet och är kompatibla med iOS- och Android-enheter.

Vår dom

Båda verktygen knyter an till detta mått, eftersom du kan använda dem när du är på resande fot så länge du har internetuppkoppling.

Kundsupport

Trello

Trellos kundsupportavdelning låter användare ställa frågor med hjälp av ett förfrågningsformulär på deras webbplats eller via e-post. Verktyget erbjuder också en dedikerad YouTube-kanal och en kunskapsbas som består av hundratals artiklar för användarhjälp. Trello har minst tio on-demand webbseminarier som tar upp grunderna, automatisering, hacks etc.

Klicka Upp

ClickUp-användare kan kontakta kundtjänst via e-post eller ett förfrågningsformulär på webbplatsen förutom livechatt. Livechattfunktionen gör att ClickUp sticker ut från annan PM-programvara eftersom det är mindre vanligt på den här domänen.

Dessutom har ClickUp andra kommunikationskanaler, såsom en användares privata Facebook-grupp, en YouTube-kanal, många live- och on-demand webbseminarier och ett ClickUp University som erbjuder över 20 användarklasser i egen takt.

Vår dom

Både Trello och ClickUp erbjuder olika sätt för användare att söka hjälp, men vår röst om detta mått går till ClickUp på grund av livechattstödet.

Budgetering

Trello

Trello behöver funktioner som hanterar fakturering, fakturering eller budgetering. Om ditt projekt kräver dessa speciella funktioner måste du använda ytterligare programvara vid sidan av detta verktyg.

Klicka Upp

ClickUp är utformad för att spåra ditt projekts budget, vilket innebär att du enkelt kan koppla dina ekonomiska mål till ditt projekts framsteg. Fakturerings- och faktureringsfunktionerna är dock inte så avancerade eftersom du inte kan använda dem för att göra direktbetalningar.

Vår dom

ClickUp kan ha en liten fördel gentemot Trello vid denna omröstning.

Nackdelar och begränsningar

Trello

Trello passar inte för ett PM-verktyg för stora team eller organisationer eftersom du inte kan interagera mellan styrelser. Dessutom är dess design sådan att arbetsflöden blir komplicerade om du inte integrerar externa verktyg. Att du måste vara helt ansluten till internet för att njuta av maximal funktionalitet kan bli ett hinder, eftersom gratisplanen är begränsad till endast 10 MB lagringsutrymme. Samtidigt har resten en varning på 250 MB. Allt detta gör Trello olämplig för medelstora till stora organisationer.

Klicka Upp

ClickUps installation kan se skrämmande ut för nybörjare på grund av dess överbelastade funktioner och UI-design. Dessutom är dess inlärningskurva hög, vilket innebär att du behöver längre tid för att förstå att använda verktyget helt. Kundrecensioner tyder på att verktyget lätt påverkas av buggar, och precis som Trello kan du inte komma åt det om du inte är helt ansluten till internet, och betalplaner kan vara utom räckhåll för de flesta.

Trello vs. ClickUp: Användningsfall

Trello

Framväxande Austin, Texas-baserad entreprenör och ägare av Desk Plants Lawrence Hanley rapporterar en tillväxt på 30 % efter att ha antagit Trello. Efter att ha kämpat för att hålla sitt team uppkopplat med aktuell information och trasslat in sig i upp- och nedgångarna med att driva ett litet företag, blev Trello hans räddare och hjälpte honom att effektivisera sin verksamhet inom sex veckor.

Klicka Upp

David Corner på Stanley Security hade förlitat sig på e-post och Excel för uppgiftshantering och intern kommunikation, men Covid-19-pandemin komplicerade saken. Deras sökande efter ett skalbart projekthanteringsverktyg för att öka produktiviteten och eliminera informationssilos fick dem att integrera ClickUp. Resultatet blev en 80 % förbättring av teamarbetet, en 50 % minskning av rapporteringstiden och 8 timmar sparade på möten i veckan.

Vilken är den bästa programvaran för projektledning för dig?

Vår ClickUp vs Trello-guide har tittat på flera standardfunktioner och små skillnader mellan de två PM-programvaran. Kämpar du fortfarande med att göra jämförelser i ditt sinne? Nedan följer en sammanfattning av vad vi har sagt hittills:

Varför välja ClickUp framför Trello

 • ClickUp har fler funktioner än Trello, som måste ha ytterligare power-ups för att fungera
 • ClickUp är mer anpassningsbart och flexibelt
 • ClickUp har utökade funktioner för automatisering av arbetsflöden
 • Du kan spåra mätvärden, resultatindikatorer och bygga anpassade instrumentpaneler
 • ClickUp kan vara billigare än Trello i längden när du tänker på de extra avgifterna du betalar för Power-Ups

Varför välja Trello framför ClickUp

 • Trello är lätt att ställa in jämfört med den ganska komplexa ClickUp-konfigurationen
 • Trello har färre funktioner; därför lättare att förstå
 • Trello erbjuder ett urval av integrationer och Power-Ups för utökad funktionalitet
 • Trello erbjuder en gratis plan för mindre projektägare

Trellos funktioner gör den idealisk för individer med små projekt eller små projektteam som gör grundläggande uppgifter. Trello kan vara långsam med att svara på användarnas oro, men teamet är i första hand behändigt när du behöver hjälp.

ClickUp, å andra sidan, är designad för stora företagsorgan som föredrar att hitta alla nödvändiga verktyg på en enda plattform. Kundrecensioner visar att kundtjänstavdelningen är bland de mest lyhörda på marknaden, vilket innebär att du kan få snabba svar när du kontaktar. Vår sista omröstning går till ClickUp.

Kolla sedan in de bästa verktygen för uppgiftshantering för att effektivt hantera din arbetsbelastning.