11 AI-reseplanerare för att skapa personliga reseplaner

Att resa runt i världen🌏 har någonsin funnits på mitt kort, och jag är säker på att det är det för de flesta av er. Men personliga resplaner spelar en viktig roll för att skapa spännande och minnesvärda resepaket.

När människor blir informerade om nya platser tenderar de att resa mer. Turistindustrin, tillsammans med internet, har hjälpt människor att utforska jorden, från äventyrliga berg och stränder till pilgrimsfärdsplatser, shoppinggator etc.

Oavsett var du går, om du planerar väl innan du reser långa sträckor, hjälper det strukturella mönstret av rörelser och stopp dig att utforska flera destinationer med enastående upplevelser.

Reseplanerares appar hjälper turister avsevärt med skräddarsydd planering och bokning av flyg✈️ eller hotell, och många fler funktioner. Men nuförtiden blir AI-aktiverade verktyg kända för att skapa personliga resplaner.

De minskar effektivt ansträngningen att undersöka detaljerna om transportrutter, destinationer, hotell, mat, budget, recensioner och annan nödvändig information.

Euromonitors undersökning av resechefer avslöjade sin oro angående artificiell intelligens. Cirka 90 % håller med om att AI-tjänster kan komma att påverka deras arbete under de kommande fem åren. Många reseplanerings- och bokningsföretag har nu börjat närma sig AI-teknik för samarbete.

Låt oss ta reda på hur generativa AI-chatbotar som ChatGPT, Google Bard och andra fungerar för att skapa lämpliga resplaner.

Är det värt att använda AI för reseplanering? Hur fungerar det?

I denna nya era av tillgänglighet till information online använder potentiella resenärer sökmotorer för att hitta specifika detaljer om expeditionen. Detta hjälper till att anpassa flyg-/hotellbokningar på reseplanerareappar.

Å andra sidan erbjuder konversations-AI-verktyg en otrolig upplevelse när det gäller att generera information för reseledning. De arbetar med fenomenet Generativ AI för att extrahera information tillgänglig över internet och återgå med en kortfattad lösning.

Att sätta specifika uppmaningar på dessa chatbots💻 är viktigt för att generera de bästa resultaten. Därför bör du skriva en beskrivande fråga om resepreferenserna för att få en personlig resplan.

Här ska jag ge några exempel på hur ChatGPT och Google Bard kan användas för att planera en resa. Jag ska försöka med samma prompt på båda apparna för att visa likheten/skillnaden i resultat.

AI-genererad reseplan för tio dagars Europaresa

Så låt oss börja planera en resa till Europa i tio dagar. Som ett exempel kommer jag att mata in några lämpliga uppmaningar om dessa två AI-verktyg samtidigt för att visa upp deras resultat.

Låt oss först ta reda på den bästa tiden att resa till Europa.

”Vilken är den bästa säsongen för att resa till Europa?”

ChatGPT: Det ger fördelar och nackdelar med att resa under olika årstider, uppdelat på fyra kvartal per år. Dessutom finns det allmänna råd angående publik, väder osv.

Bard: Den talar uttryckligen om sommaren som högsäsong med evenemang och aktiviteter som kan avnjutas under denna tid. Responsen görs intressant med tillägg av bilder.

Jag vill ta en roadtrip på 10 dagar från London till Schweiz.

”Föreslå mig 10 dagars roadtrip i Europa med start från London och slutar i Rom.”

ChatGPT: Den tio dagar långa vägresan täcker olika turistattraktioner på specifika platser. Den schemalägger dagarna på olika platser tillsammans med förslag på utforskningar.

Bard: Det skapar tio dagars resplan som ägnar dagarna åt specifika aktiviteter. Här finns även attraktiva bilder.

Därefter är det nödvändigt att vara medveten om utgifterna för sådana resor.

”Vad är den genomsnittliga budgeten för ovanstående resa?”

ChatGPT: Den kommer ihåg den tidigare frågan om resan och ger i själva verket en utförlig uppdelning av utgifterna för transport, mat, logi etc., mellan $1500 och $4800.

Bard: Den kommer också ihåg den tidigare frågan, och budgetberäkningen är till punkt. Appen föredrog att hålla resan ekonomisk; därför varierar uppskattningen mellan $500 och $1000.

Då ska vi prata om mat.

”Jag är vegetarian. Säg mig, var kan jag hitta grönsaksmat på resan som planeras ovan?”

ChatGPT: I konversationsmeddelanden skriver appen om restauranger och hotell som erbjuder grönsaksmat och föreslår att du provar några specialiteter på dessa platser.

Bard: Den listade tre restauranger för varje destination som omfattas av resan och råder att prova några populära grönsaksrätter som serveras här.

Slutligen bör vi skapa en reseplan med en fördelning av utgifter.

”Kan du skapa en personlig resplan med ovanstående detaljer? Inkludera utgifter för varje dag med tanke på genomsnittligt boendepris, mat och bränsle.”

ChatGPT: Det ger det genomsnittliga priset på mellanklasshotell, mat på lokala restauranger och bränslepriser som kan tas ut på rutterna.

Bard: Den listar helt enkelt priserna för boende, mat och bränsle som ska spenderas varje dag, beroende på de platser som omfattas.

Enligt resenärens eller en grupps krav kan man ställa flera frågor eller uppmaningar på dessa AI-chatbotar. Du kan vara mer specifik om hotellen, kända turistattraktioner, särskilda flygresor, budgetbiljetter och familjedetaljer som barn, äldre och mycket mer.

ChatGPT och Bard svarar på lämpligt sätt. Du kan dock prova dessa AI🤖 reseplanerare för att omedelbart planera din resa.

Aicotravel

Aicotravel har listat de populära städerna på sin hemsida. Medan du kan söka efter en destination för att hitta kända platser med kort information, bilder och alternativ för att köpa aktiviteten. World Feed-sektionen har resvägar över världskända platser.

Registrera dig för att skapa personliga turnéplaner. Reseplaneraren har alternativ för att välja intressen som mat🍝, historia, shopping, etc., och ett antal dagar du vill tillbringa i olika städer som du väljer. Det tar cirka fem minuter att skapa en turnéplan och skicka den till den rekommenderade posten.

Resplanen har dagliga scheman med en rad aktiviteter med hänsyn till dina valda intressen. Dessutom har varje plats länkar till relevanta bilder och videor från Google.

Ströva runt

Öppna den officiella webbplatsen för Ströva runt och ange namnet på den plats dit du vill åka. Det tar några sekunder att generera planen. Du kan också välja en destinations namn från listan över populära sökningar längst ned på webbsidan.

Användaren behöver inte logga in på webbplatsen för en resplan. Verktyget är faktiskt för grundläggande användning med möjlighet att generera en turnéplan genom AI. Användarna kan få kontakt med teamet genom länkar till sociala medier.

Resplanen har fyra sektioner: morgon, eftermiddag, kväll och läggdags för varje plats. Den föreslår olika aktiviteter under dagens tre första kvartal med korta detaljer om planerad destination.

Du kan också göra särskilda önskemål om att lägga till planen, såsom familjeresor, grönsaksmat🥗, kaféer, fasta dagarsplaner etc.

Wonderplan

AI-reseplaneraren av Wonderplan filtrerar några grundläggande frågor om resenärens preferenser för resan, och följaktligen räknar algoritmen ut en personlig resplan.

Börja reseplaneringen genom att ange namnet på destinationen, preliminärt resedatum och antal dagar mellan 1 och 7 för att resa. Du kan också välja ditt budgetintervall💰 mellan låg, medium eller hög med detaljer om resenärer som solo, par, vänner, etc.

Slutligen, välj några aktiviteter som stränder, nattliv, spa och andra, följt av matpreferensen som halal, grönsaker eller båda.

Det tar cirka 1 – 2 minuter att skapa en resplan. Vid tidpunkten ger den lite allmän information som valutakurs, tidszon, språk etc., med regelbundna fakta om platsen.

Planen täcker tydligt en kortfattad information om turistplatsen eller restaurangerna och dess läge på Google Maps. Knappar för hotell, hyrbilar och flyg omdirigeras till en bokningssida. Den uppskattar också kostnaden för boende, aktiviteter eller mat.

YaatriAI

YaatriAI gör det snabbt och enkelt att planera en resa, med separata kolumner för att ange inställningarna. YaatriAI reseplanerare ger dagsvisa instruktioner i punktlistor. Den innehåller en kortfattad information om lokala aktiviteter som du kan njuta av på en specifik plats, tillsammans med delikatesser.

Skriv stadens eller landets namn i destinationskolumnen. Skriv vidare antalet resenärer, familj👨‍👩‍👧‍👦 eller vänner, ungefärlig budget och preliminärt datum från början till slut av resan i det angivna utrymmet.

Slutligen beräknar den ungefärliga utgifter för boende, mat, transporter och aktiviteter. Du kan kopiera resplanen som ett separat dokument för vidare referens.

PlanTripAI.com

PlanTripAI.com har exklusivt utvecklat en sida för att publicera artiklar om kända destinationer. Globala resenärer kan granska sidan ”Upptäck världen” för att ta reda på de bästa sakerna att göra på sin nästa resa🛬.

Företaget erbjuder ett livstidsmedlemskap till en engångsbetalning på $10, även om du kan skapa gratis provresplaner för den första dagen. De betalda medlemmarna kan få tillgång till funktioner som obegränsade resor, spara planerna för alltid, snabbt svar, etc.

För att planera en resa måste du bestämma ett resmål med antalet dagar att stanna. Dessutom kan du ge några grundläggande detaljer som boende, budget, transportpreferens för att utforska staden och resans natur.

Aktiviteterna i resplanen är vanligtvis sammansatta mellan 09:00 till 09:00. En beskrivning på en rad finns under varje plats med en viss besökstid och genomsnittlig kostnad. Premiummedlemmarna kan klicka för att få vägbeskrivningen till platsen och spara filen i PDF-format.

GeniusTrip

GeniusTrip är en gratis AI-reseplanerare och fungerar smidigt med filter för att skapa en resplan med bästa val.

Börja din reseplanering med destinationsnamnet och några flervalsfrågor för resedetaljer. Välj datum från kalendern📆 och bestäm budgetintervallet mellan låg, medel, hög eller lyx. Välj också din semestertyp och kategorisera den som romantisk, fest, blandad, etc. Vegan, pescatarian och fem sådana alternativ finns bland kostalternativen.

Resplanen börjar med ett förslag på boende enligt budgeten. Den rekommenderar ett lämpligt transportsätt för de markerade platserna, med besökstid. Ett kort uttalande berättar om aktiviteterna på olika platser, liksom varje dag har förslag på säregna lokala rätter som du måste prova.

Wayfind

Wayfind är en interaktiv AI-reseplanerare och ger obegränsade anpassade resplaner på upp till två veckor till $4,99/månadsavgifter.

Ange destinationsnamnet följt av resans totala antal dagar. Du kan också skriva några rader om vilken typ av reseplan du förväntar dig. Processen för resplanen börjar, och verktyget ber att antingen självgenerera eller autogenerera schemat för varje dag.

För självgenererade planer ger det alternativ att välja typ av resa, som förstagångsresenär, matälskare, naturälskare, etc., för att specifikt utforma din dag. Några fler frågor följer för att filtrera dina typer innan du skapar en plan.

Resplanen omfattar tre fjärdedelar av varje dag och har unika tips om lokala besök. Den ger tillräcklig information om platsen och tilldelar minsta timmar⏳ till den. Du kan också lägga till extra aktiviteter i planen.

Nyfikenhet

Skapa en turnéplan för ett av de tjugofyra länderna från Nyfikenhet reseplanerarens lista. Välj vidare en destination du vill utforska och tryck på knappen Get Trip. Verktyget fungerar omedelbart för att skapa några uppsättningar resplaner, medan du kan förfina det igen genom att använda extra filter.

Det fungerar specifikt för att generera roadtrip🚗 resplaner för medresenärer. Några turnéplaner för de bästa platserna runt om i världen finns listade på webbplatsen för analys, och du kan också anpassa dem. Tillsammans med det kan du också kolla in de spännande reseberättelserna i blogginläggen.

Du kan ange några genomresepunkter på resan, tillsammans med budget, resenärer, datum etc. En ruttkarta finns i varje plan med bilder som visar platsens rikedom, medan platsnamn har länkar till Wikipedia-sidor.

Tripbot

Att planera din resa på Tripbotmåste du välja en destination och välja resdatum. Ange andra detaljer som budget, boende och preferenser för transport och besök.

Den genererar resplanen på en minut, som visar upp bilder av platser eller restauranger med kort information. Du kan också utforska webbplatsen för artiklar om resmål.

Tripbot kräver betalt medlemskap med en månadsavgift på $10 respektive $25.

Basplanen erbjuder textbaserade resplaner, medan uppgraderingsversionen ger rekommendationer för transport, restaurang och vistelse tillsammans med en kartvy. Uppgraderingsversionen är kompatibel med mobiltelefoner📲 där du kan ladda ner resplanen för omedelbar granskning.

Lev världen

Lev världen är en populär reseberättelse med berättelser från nästan alla hörn. De hävdar att de samlar lokal kunskap och autentisk erfarenhet av platserna genom avlägsna teammedlemmar som arbetar runt om i världen. Resenärer som registrerar sig på sin webbplats får personlig assistans av teamet för att skapa reseplaner.

Företaget har också introducerat en AI-resepartner och döpt den till Maya. Användarna måste chatta med boten och ange den valda destinationen. Den ställer enkla frågor om besöksplatsen🗼, budget, personer som går med och preliminärt datum.

Resplanen börjar med en detaljerad introduktion till platsen och inkluderar bilder på platserna att besöka. Dessa platser är väl informerade i planen, tillsammans med listor över tillgängliga hotell på varje plats.

PlanTrip

PlanTrips har en lång lista med resvägar på tavlan för resenärer att få en uppfattning om att göra informativa uppmaningar om verktyget. Det är en ensidig portal utan frågeformulär för reseinformation.

Den genererade reseplanen förklarar resan för dess lugn, kultur, kök och många turistattraktioner. Aktiviteterna för varje dag är väl inställda på morgonen, eftermiddagen och kvällen. Lokal mat kan avnjutas på en rekommenderad restaurang, medan du kan leta efter boende i separata budgetkategorier.

Denna utarbetade📃 resplan hjälper resenärer att hantera paketlistor som kläder och accessoarer, lokal kultur och ekonomisk kunskap.

Hur man väljer en rätt reseplanerare

Jag har rest till flera platser de senaste åren. Av min erfarenhet kan jag säga att att göra resplaner tar mycket tid och energi, vilket i slutändan skjuter upp hela idén.

De reseplanerare som stöds av AI är pålitliga och bekväma när det gäller att skapa personliga resplaner, eftersom de kan extrahera information från olika källor.

Det finns olika gratis och betalda verktyg tillgängliga som erbjuder exklusiva funktioner med information om platsen. Eftersom de tar lite tid för plangenerering kan du ta referenser från flera verktyg, vilket hjälper dig att planera bättre resor. Sammantaget skulle det vara bäst att föredra de som ger mer information om platsen, vilket är viktigt för en resenär⛷️.

Du kan också utforska några appar/plattformar för reseplanering för att göra resplaner för din nästa semester.