12 bästa DKIM Checkers för att förbättra e-postsäkerheten

DKIM läser för DomainKeys Identified Mail, och det är en av de mest avgörande aspekterna av att ta emot din e-post när den skickades, utan några ändringar.

Innan DKIM introducerades var e-postmeddelanden benägna att ändras mellan att skicka och ta emot. DKIM fungerade som ett sigill som försäkrade användare att någon tredje part inte manipulerade e-post.

Så i den här guiden kommer jag att gå igenom varför DKIM är så viktigt och vilka är de bästa DKIM-kontrolltjänsterna som du kan använda för att förbättra e-postsäkerheten.

Varför DKIM är så viktigt

Som nämnts ovan fungerar DKIM som ett sigill på din post, så bara avsändaren och mottagaren vet vad som finns i den.

Och för att förstå dess betydelse är det nödvändigt att lära sig hur det fungerar.

Först kommer avsändaren att generera ett par kryptografiska nycklar: privata och offentliga, och servern kommer att signera posten (känd som DKIM-signatur) medan den skickar med den privata nyckeln.

Å andra sidan kommer den publika nyckeln att lagras i avsändarens offentliga DNS-post.

Nu, när mottagaren får e-postmeddelandet, kommer deras server att söka efter DKIM-signaturen i e-posthuvudet och kommer att hämta den publika nyckeln från DNS-posten.

Med den mottagna publika nyckeln kommer den att kontrollera äktheten genom att beräkna och matcha hashvärdet med det som erhölls från signaturen.

Om värdet matchar betyder det att e-postmeddelandet är autentiskt och att det inte ändrades däremellan.

En enkel procedur som låter dig verifiera att ditt e-postinnehåll är som det är! 😀

Anledningen till att du skulle se implementeringen av DKIM i nästan alla organisationer är säkerhet. Se, genom sin kärna kan e-postmeddelanden manipuleras mellan att skicka och få leverans.

Så det är viktigt att veta om e-postmeddelandet du fick är original eller manipulerat för att ha en negativ effekt på din organisation, eller om du kan bli attackerad personligen.

Det är ganska mycket det! Det gör en sak, men utförandet är stenhårt och låter dig verifiera äktheten av det mottagna e-postmeddelandet.

Vill du veta hur man ställer in DKIM på enklast möjliga sätt? Du kan hänvisa till vår detaljerade guide om hur du ställer in DKIM för bättre och säkrare e-postleverans.

Men sedan, det finns en annan fråga. Vilka DKIM-tjänster ska du använda?

För att svara på den frågan har jag sammanställt en lista över några av de bästa DKIM-tjänsterna på marknaden.

I det här avsnittet kommer jag att gå igenom en av de bästa DKIM-kontrollerna som du kan använda för att förbättra säkerheten för din e-post.

EasyDMARC

EasyDMARC tillhandahåller flera lösningar relaterade till e-postsäkerhet och är känd för att ha ganska bra dokumentation för alla tjänster.

Genom att använda deras DKIM-uppslagstjänst kan du få omfattande analyser och insikter relaterade till DKIM så att du kan ha olika aspekter helt och hållet.

Mimecast

Mimecast specialiserar sig på e-postsäkerhetstjänster, och detsamma gäller deras DKIM-checker.

Men förutom deras DKIM-tjänst tillhandahåller de också fantastisk dokumentation, bästa praxis och konfigurationstips.

De Mxtoolbox är känt för att tillhandahålla olika DNS- och e-postrelaterade verktyg, alla packade med lättanvända användargränssnitt, så det är inte nödvändigt för dig att vara tekniker för att använda deras DKIM-tjänst.

Med Mxtoolbox kan du förvänta dig alla ringklockor och visselpipor, som felsökningsguider för problem relaterade till DKIM, diagnostisk information, etc.

dmarcian

Som namnet antyder, dmarcian specialiserar sig på DMARC (Domain-based Message Authentication).

Precis som alla andra DKIM-checkare på listan får du alla nödvändiga funktioner, såsom verktyg och resurser för att förbättra DKIM, verktyg för att kontrollera justering och olika insikter.

Dmarcly

Dmarcly är känt för sina e-postskyddstjänster, där du kan kontrollera om din organisation är skyddad eller inte inom 20 sekunder gratis.

Och med ett användarvänligt gränssnitt gör Dmarcly det enkelt att använda DKIM och inkluderar tjänster som rekommendationer och de bästa metoderna som du bör göra baserat på ditt arbetsflöde.

POWERDMARC

De POWERDMARC är en av de få som ger en gratis provperiod med en intuitiv upplevelse genom vilken de försöker göra detta så enkelt som det kan bli.

Visst, du kan förvänta dig alla viktiga funktioner med lite körsbär på kakan funktioner som per sändande källa, hotkarta, hotintelligens och mycket mer.

mail-testare

Som namnet antyder, mail-testare är en e-posttesttjänst som tillhandahåller alla typer av produkter relaterade till e-postsäkerhet.

Det som lockade mig mest med mail-testaren är att du får en helhetsbedömning av e-postleveransen med DKIM-resultaten.

DNSchecker

De DNSchecker är en webbaserad tjänst som är specialiserad på DNS-baserade erbjudanden.

Med deras DNSchecker kan du enkelt söka och hämta DKIM-poster. De tillhandahåller också ytterligare funktioner för DNS-kontroller och uppslagningar.

DKIMCore

Överlägset, DKIMCore nyckelkontroll är den mest minimala DKIM-kontrollen på listan.

Till skillnad från de andra erbjudandena finns det inte många alternativ tillgängliga. Den är gjord för att göra några saker rätt, och den gör det jobbet ganska bra!

Protodave

Till skillnad från många alternativ som erbjuder flera lösningar, Protodave gör bara en sak: tillhandahåller robusta DKIM-kontrolllösningar med alla nödvändiga detaljer.

Du kan förvänta dig funktioner som nyckelbedömning, styrkan hos DKIM-nycklarna, algoritmen och mycket mer.

Kurir

Courier DKIM checker guidar dig genom alla grunderna som behövs för att komma igång med DKIM-kontrollen, och tillsammans med det får du alla viktiga funktioner, inklusive nyckelbedömning, inriktningskontroll och mer.

SKYSNAG

SKYSNAG har hjälpt många organisationer att lösa problem med postleveranser. Nyckelelementet i deras tjänst är att även icke-tekniker kan komma igång med nästan inga hicka.

Visst, du kan också förvänta dig alla klockor och visselpipor med deras DKIM-tjänst med gratis säkerhetskontroll för din organisation.

Avslutar

Detta var min syn på ett av de bästa alternativen som finns tillgängliga för DKIM-kontrolltjänster. Jag hoppas att du kommer att ha nytta av den här listan.

Du kan också titta på några av dessa verktyg för e-postleverans för att säkerställa att dina kampanjer lyckas.