Hur tar man bort Bard Chat och aktivitet?

Ända sedan Bards lansering har Google rullat ut nya uppdateringar för Bard.

Och det är helt förståeligt varför denna konversations-AI-modell🤖 drivs till sin potential eftersom ChatGPT å andra sidan har tagit över internet.

Om du har använt Bard ett tag för att uppleva uppgraderingarna, har du förmodligen angett många meddelanden vid det här laget, vilket betyder att din data används av Google för att förbättra sina produkter och tjänster.

Även om detta inte är en dålig sak, om du inte vill dela din data med Google kan du enkelt radera den från servrarna.

I det här inlägget går vi igenom stegen för att radera din Bard-chatt och aktivitet inom några sekunder. Det finns flera sätt att göra det på, så låt oss lära oss alla!

Ta bort chattar individuellt

Det första och enklaste sättet att ta bort din Bard chatten är från sidofältet, där alla dina senaste chattar lagras. Om du inte ser det måste du klicka på menyknappen uppe till vänster.

När du klickar på den 👆 ser du att alla dina chattar kommer att visas.

För att ta bort en viss chatt, håll muspekaren över chatten och klicka på de tre prickarna. Detta bör ge dig möjlighet att ta bort den.

På samma sätt kan du ta bort alla andra chattar också.

Läs också: Inga idéer men vill du starta ett företag? AI är här för att hjälpa!

Tillåt inte aktivitetslagring

Om du inte gillar det faktum att Googles Bard lagrar din data, såsom chattar och aktivitet, för att förbättra deras tjänst kan du välja bort det. Gå helt enkelt över till din Bard aktivitetssida och klicka på avsnittet Bard Activity.

Stäng sedan av knappen Bard Activity.

Från och med nu kommer Bard inte att lagra någon av dina aktiviteter.

Aktivera alternativet för automatisk radering

Det finns ett alternativ på sidan Bard-aktivitet som låter dig ta bort dina aktiviteter automatiskt inom en viss tidsram.

När du klickar på den får du möjlighet att automatiskt radera din aktivitet var 3:e, 18:e eller 36:e månad.

Även om detta inte tar bort din Bard-aktivitet omedelbart, är det fortfarande användbart om du föredrar att torka den efter en viss tid.

Ta bort all aktivitet på en gång

Du skulle bli glad att veta att det finns ett alternativ (igen, inne på Bard-aktivitetssidan) att ta bort alla dina aktiviteter på en gång, och det är perfekt för människor som inte gillar att göra dem en efter en.

Börja med att klicka på rullgardinsmenyn Ta bort.

Välj intervall för när du vill ta bort aktiviteten. Du kan välja att radera data från den senaste timmen, 24 timmarna, hela tiden eller ett anpassat intervall.

När du har valt önskat alternativ blir du ombedd att bekräfta ditt val. Varsågod och gör det för att vara klar med det!

Ta bort specifika chattar

Om du har en specifik chatt i åtanke som du vill ta bort kan du också göra det från sidan Bard-aktivitet. När du scrollar ner till botten ser du en lista över alla dina tidigare chattar.

Klicka på X-ikonen bredvid chatten du vill ta bort.

Du kommer att bli ombedd att bekräfta ditt beslut, så fortsätt och klicka på Ta bort. Detta liknar den första metoden, så du kan använda någon av de två om du gillar att göra saker en efter en.

Skäl att ta bort Bard Chat och aktivitet

Beslutet att ta bort Bards chatt och aktivitet kan bero på olika anledningar, beroende på vem som gör det. Men några vanliga gäller nästan alla. Här är några av dem:

#1. Du vill inte att Google ska samla in dina data

Även om Googles motiv bakom att samla in din Bard-aktivitet och data helt klart är att förbättra deras produkter och tjänster, förstår jag att inte alla är bekväma med det faktum att de registreras.

Dessutom hade det inte varit något problem om det bara var chattarna. Men den lagrar också dina personliga uppgifter, såsom din IP-adress, hemadress etc. Det är här du kanske vill dra gränsen.

#2. Du vill rensa det röriga gränssnittet

Om du är som jag älskar du att ha allt rent – ​​oavsett om det är i verkligheten eller i den digitala världen. När du fortsätter att använda Bard ett tag är det naturligt att ditt gränssnitt ser lite rörigt ut med alla dina tidigare chattar i sidofältet.

För att ta itu med det är det bäst att fortsätta ta bort dina chattar då och då om det inte är något viktigt.

#3. Du vill eliminera förvirring

Det finns en möjlighet att du kan bli förvirrad mellan dina Bard-chattar om du har sökt efter identiska uppmaningar.

Ibland vill vi ange liknande uppmaningar med små justeringar i hopp om att få bättre resultat, och det kan leda till förvirring när du försöker flytta dina chattar och extrahera detaljer från dem. Det kan handla om att försöka ta reda på vilken chatt som var bäst.

Avslutande tankar

Google Bard blir allt mer populärt för varje vecka som går, och även om det är utmanande, kan vi se det konkurrera head-to-head med ChatGPT under de kommande månaderna.

Med varje ny uppdatering får du förbättrad prestanda och bättre resultat totalt sett. Men som en tumregel måste du vara uppmärksam på allt du gör online. I det här fallet kan du vara på den säkrare sidan genom att regelbundet rensa dina chattar och aktivitet – vilket hjälper dig att undvika att överdela dina data på webben.

Ovanstående steg är de bästa sätten att snabbt ta bort din Bard-chatt och aktivitet när du vill. Glädjande nog har Google inte gjort det för svårt att hålla ditt gränssnitt rent.

Lär dig sedan hur ChatGPT och Bard kan ge föräldrar möjlighet att undervisa sina barn.