De 8 bästa AI-verktygen som alla lärare behöver i sitt arsenal

Spread the love

Ärligt talat, lärarna har det inte så lätt som vi brukar föreställa oss under vår tid som elever. Jag är säker på att vissa AI-verktyg för lärare i hög grad kan hjälpa till att göra de dagliga uppgifterna enklare.

Att skapa lektioner, spåra elevernas framsteg, betygsätta uppgifter, generera insikter från data och komma på nya aktiviteter är inte lätta uppgifter. Tack och lov kan du få hjälp av AI-verktyg för att inte bara automatisera dessa uppgifter utan också utföra dem på ett bättre sätt.

Här är en snabb sammanfattning av de bästa AI-verktygen för lärare som jag kommer att diskutera nedan.

AI-verktyg

Anmärkningsvärda funktioner

Länk

Yippity

Automatiserar frågesport, redigeringsalternativ.

SlidesAI

AI Google Slides presentationsskapare från text

Winston AI

Upptäcker AI-plagiat, OCR-textextraktion

ChatGPT

AI-hjälp för undervisningsuppgifter, lektionsplaneringar

Formande

AI-assisterad frågesport skapande, klasshantering

Fobizz

AI-verktyg för lärare, transkription, betygsättning

Roshi

Lektionsgenerering från text, dialogskapande

EssayGrader

Automatisk betygsättning av uppsatser, anpassade rubriker

I den här artikeln listar jag några av de bästa AI-verktygen för lärare som kommer att förvandla timmars arbete till minuter.

Yippity

Även om ett mycket enkelt verktyg, Yippity automatiserar en av de viktigaste delarna av undervisningen; bedömningar. Verktyget hjälper lärare att automatiskt skapa frågor/svar frågesport från vilken lektion som helst. Allt du behöver göra är att kopiera/klistra in anteckningarna eller ange en URL om ämnet är tillgängligt online.

För varje ämne kommer det att generera cirka 20 frågor tillsammans med deras svar. Du kan redigera frågorna och svaren innan du kopierar dem och till och med ta bort de du inte vill ha.

Tyvärr har den inte några av de avancerade funktionerna som appar för manuella frågesportbyggare har; du måste manuellt kopiera resultaten och klistra in dem i din frågesportapp/-formulär.

Du kan skapa upp till 3 frågesporter/månad gratis. För obegränsade frågesporter måste du prenumerera på betald plan för $4,99.

SlidesAI

Att skapa presentationer är en annan nödvändig uppgift för lärare att bryta ner komplexa ämnen för att göra dem lätta att förstå. SlidesAI är en AI-presentationstillverkare som gör denna process automatisk genom att hjälpa dig att skapa vackra bilder bara från text.

Det kommer som en Google Slides-tillägg, och alla presentationer kommer att skapas i Google Slides. För att skapa en presentation är allt du behöver göra att välja ett tema och presentationskaraktär och sedan tillhandahålla texten. Den kommer att förstå texten och automatiskt skapa bilder som passar texten bäst och även lägga till bilder som matchar texten.

Det finns också ett alternativ att skapa en presentation med ett AI-skrivverktyg istället. Du behöver bara ange ämnesnamnet och vad du vill prata om i det. SlideAI skapar automatiskt presentationen och fyller i texten i den. Du kommer att få skapa 3 presentationer med vardera 2500 tecken gratis under en månad.

  Hur man installerar DBeaver MySQL-klient på Ubuntu

Winston AI

Med tillkomsten av AI-skrivverktyg har plagiat blivit ett stort problem, eftersom det är ganska svårt att upptäcka AI-plagiat. Som lärare, Winston AI kan hjälpa dig att upptäcka både onlineplagiat och AI-plagiat. Genom att hålla dig uppdaterad med de senaste LLM-uppdateringarna använder det här verktyget AI-kunskap mot AI-skrivverktyg.

Winston AI hävdar att de upptäcker AI-skrivning med upp till 99,6 % noggrannhet. Du kan antingen kopiera/klistra in texten eller ladda upp ett dokument för skanning. Du kan till och med ladda upp en bild, och den kommer att använda sitt eget OCR-verktyg för att extrahera och skanna texten.

I den kostnadsfria versionen kan du skanna upp till 2 000 ord, men det går inte att upptäcka plagiat på nätet. De betalda planer öka antalet ord och erbjuda avancerade funktioner som detektorer för onlineinnehållsplagiat och detaljerad rapportering.

Alternativt kan du också prova Copyleaksvilket kan vara bra för avancerade användare eftersom det har fler anpassningsalternativ.

ChatGPT

ChatGPT API är källan till många fantastiska funktioner som dessa AI-verktyg erbjuder. Men du kan också komma åt ChatGPT direkt och använda den för att få hjälp med undervisningsbehov. Du kan använda ChatGPT-uppmaningar, tillägg och plugins, eller bara fråga ChatGPT direkt om det du behöver hjälp med.

För att komma igång listar jag nedan några sätt ChatGPT kan vara användbart för lärare:

  • Skapa lektionsplaner och idéer.
  • Skapa exempel på frågor och lösningar från ämnet.
  • Få idéer för att implementera den senaste tekniken enligt dina klassbehov.
  • Lär dig personliga strategier för klassrumshantering.
  • Förklara komplexa begrepp i enkla termer utifrån elevernas nivå.
  • Få idéer till aktiviteter i klassen som kan hjälpa dig att förstå ett ämne.
  • Få råd som hjälper dig att hantera individuella elevers specifika behov.
  • Få feedback på elevuppgifter och till och med betygsätta dem.

Förutom denna hjälp i klassen kan ChatGPT också hjälpa dig att bli en bättre lärare genom att hjälpa dig förstå din karriär, lära dig mer om ditt huvudämne eller bara få motiverande offerter.

Även om ChatGPT 3.5 är gratis att använda med obegränsad åtkomst, måste du skaffa ChatGPT Plus för att komma åt den senaste GPT 4.0-modellen och avancerade funktioner som plugin-stöd. Dessutom finns det också många ChatGPT-alternativ som kan erbjuda liknande hjälp, till exempel Google Bard, som utan tvekan har djupare akademisk kunskap.

Formande

Formande hjälper dig både att hantera din klass och skapa nya lektioner och aktiviteter. Även om du kan skapa och hantera lektioner manuellt, kommer jag bara att fokusera på dess AI-funktioner. Verktyget låter dig skapa frågesporter och aktiviteter automatiskt med hjälp av AI, inklusive flerval, sant/falskt, matchning, korta svar och mer.

  Nyckeln till kodtydlighet

Du kan välja betygsnivåer från dagis till universitet och upp till 70 ämnen. Efteråt, skapa en prompt som talar om vad frågesporten ska handla om och om du har några specifika önskemål. Du kan också välja provets svårighetsgrad, som kommer att öka/minska samtidigt som den ligger inom gränserna för den valda betygsnivån.

När du väl har skapat den kan du redigera bedömningen ytterligare och till och med återskapa delar som du inte gillar. Du kan till och med be Formative att skapa tips för varje fråga för att göra det lättare för eleverna att svara.

I avsnittet Klasser i verktyget kan du hantera alla klasser du har och lägga till dina elever (med hjälp av en unik länk) för att dela arbete och spåra deras framsteg. De kan svara på bedömningarna i Formative, och det kommer automatiskt att betygsätta testet enligt deras svar.

Det bästa av allt är att gratisversionen låter dig skapa obegränsade bedömningar och lektioner, och du kan också skapa klasser och spåra elevernas framsteg. De betalda planer lägg bara till avancerade funktioner som automatisk gradering, anti-fusk, samarbete, etc.

Fobizz

Fobizz är i grunden ett gäng AI och andra vanliga verktyg på ett ställe, och alla är speciellt skapade för att hjälpa lärare och elever.

Nedan listar jag AI-verktygen som är skapade för lärare:

Chatta med AI: Det är en chatbot som ChatGPT men har inbyggda uppmaningar för att hjälpa till med specifika undervisningsuppgifter eller spela en specifik roll. Detta inkluderar att skapa bedömningar och lektioner, sammanfatta innehåll, ge feedback på text osv.

AI Image Generator: En snabb AI-bildgenerator som använder textinmatning. Det kan vara användbart för lärare att få bilder för att förklara komplexa data eller skapa en presentation.

AI-transkription: Du kan antingen ladda upp en ljud-/videofil eller kopiera/klistra in en YouTube- eller Vimeo-länk för att transkribera detta och sedan använda AI för att säkerställa att innehållet är vettigt.

AI PDF Chat: Ett enkelt verktyg där du kan ladda upp en PDF eller ett textdokument och ställa frågor om det eller få hjälp. Det kan vara bra för att få feedback och hjälp med inlämningsuppgifter av elever.

AI-betygsassistent: Du kan tillhandahålla betygsskalatyp, förväntad lösning och elevuppgiften, och det här verktyget ger fullständig feedback om hur studenten gjorde.

Förutom dessa finns det ett gäng andra verktyg som kan hjälpa lärare, och vissa har till och med mindre AI-funktioner. Några av dessa inkluderar en ordmolngenerator, QR-kodgenerator, fildelningsverktyg, undervisningstavla, enkätskapare, AI-textredigerare och några fler.

Verktygen är gratis att använda för tillfället, men du måste registrera dig för att använda dem. Ditt konto används också för att se tidigare sparat arbete med dessa verktyg.

  Hur tar du bort ditt 2K-konto

Roshi

Om du vill ha något enkelt för att generera lärdomar från text eller från början, Roshi gör ett bra jobb. Även om det också kan generera aktiviteter för bedömning, lägger jag det här för dess lektionsskapande funktioner. Du kan be den att generera en berättelse om nästan vad som helst med en specifik moral, och den kommer inte bara att generera en berättelse utan också lägga till AI-genererade bilder relaterade till berättelsen.

Du kan också skapa en en-till-en-dialog baserat på specifika omständigheter, och den kommer att skapa en detaljerad dialog med möjliga scenarier i verkligheten.

Om du inte vill generera AI-innehåll från grunden kan du ge det din egen text eller länka till en artikel eller video för att skapa en lektion kring det. Den kan sammanfatta innehållet med önskad svårighetsgrad, skapa en ordlista, generera en frågesport eller diskutera innehållet och dess tema.

Dess gratisversion är begränsad till endast 5 lektioner per månad; de Pro prenumeration ger obegränsad tillgång till alla funktioner och stöd för upp till 1 500 ord.

EssayGrader

EssayGrader betygsätter automatiskt elevuppsatser och ger detaljerad feedback. Du kan tillhandahålla uppsatsen som text eller en PDF-fil, och den kommer att skanna den utifrån sina egna rubriker. Tillsammans med det totala betyget kommer det att ge feedback om uppsatsens uppläggning, ordval, introduktion, ordförråd och sensoriska detaljer.

Du kan välja en uppsatsnivå från grundskolan upp till högskolan, och även dess ton som övertygande eller berättande. Om det inte räcker kan du också skapa dina egna rubriker genom att välja alternativet Använd mina anpassade rubriker. De anpassade rubrikerna kan definieras på naturligt språk, och du kan skapa upp till 8 rubriker.

Förutom betygsättning hjälper det också att sammanfatta långa uppsatser och upptäcka AI-skrivet innehåll. Du kan betygsätta 10 uppsatser per månad i gratisversionen upp till 1000 ord vardera. De Pro planer ökar det månatliga antalet uppsatser och låter dig använda AI-detekteringsfunktionen.

Avslutar

Alla dessa verktyg hjälper till att effektivisera lektionsskapande, bedömning och betygssättning. Kom ihåg att AI inte är perfekt; det kan och kommer att göra misstag. Se till att du redigerar resultaten senare för att säkerställa att de är perfekta för användning och att det inte finns några fel. Tack och lov låter de flesta av dessa verktyg dig redigera slutresultaten i sitt eget gränssnitt, så redigering borde inte vara ett problem.

Du kan också utforska några av de bästa AI-baserade Chrome-tilläggen för bättre produktivitet.