De 15 bästa mobilspelen för två spelare att spela med vänner eller främlingar

Var du än är och vad du än gör kan mobilspel för två spelare vara ett bra sätt att fördriva tiden. Vi har valt ut några av de bästa mobilspelen för två spelare som du kan prova idag.

1. Marvel Snap

Marvel Snap lanserades 2023 och blev en omedelbar hit. Senare uppdateringar introducerade också möjligheten för spelare att bjuda in sina vänner till spel.

Detta kortspel för två spelare kan spelas på mobilen såväl som Steam. Medan huvudläget är ett rankat läge för två spelare, får du också det orankade Conquest-läget och Friendly-läget (som låter dig bjuda in specifika vänner).

De korta matcherna är ett bra sätt att döda lite tid och det stora utbudet av kort kan tilltala olika spelstilar.

Ladda ner: Marvel Snap för Android | iOS (Fri)

2. Rocket League Sideswipe

Rocket League Sideswipe är en mobilversion av det populära Rocket League-spelet. I mobiltiteln kan du spela med vänner eller främlingar online.

Om du vill spela med vänner måste du bjuda in dem till en fest med Epic Games-integrationen i appen. Detta gör att du kan spela i 2v2-matcher med andra online.

Om du vill spela 1v1-läget kommer spelet att matcha dig med en annan spelare online.

Medan kontrollerna och perspektivet är olika, fångar Rocket League Sideswipe det roliga och kaoset med den ursprungliga PC-titeln.

Ladda ner: Rocket League Sideswipe för Android | iOS (Fri)

3. Badland

Om du letar efter något lite annorlunda är Badland en unik titel med en fantastisk konststil som kritikerna har hyllat. Målet med spelet är att styra din klump genom hinder tills du når slutet av scenen.

Spelet har både kooperativa och konkurrenskraftiga flerspelarlägen. Du spelar på samma enhet, vilket är det bästa sättet att koordinera dina karaktärer i realtid.

Ladda ner: Badland för Android (Gratis) | iOS (0,99 USD)

4. Ultimate Bowmasters

Ultimate Bowmasters kombinerar ragdoll-fysik, en charmig konststil och tecknat våld för att skapa ett spel som är djävulskt roligt. Målet är att eliminera din motståndare genom att lobba ett vapen mot dem.

Att beräkna banan för ditt vapen är halva nöjet. Under tiden landar den andra halvan målet och ser din väns bestörtning.

Innan du kan låsa upp spelets PvP-lägen måste du slutföra handledningen. Efter det kan två spelare tävla på samma enhet.

Även om spelet är roligt och enkelt, kan dess annonser vara påträngande. Om du verkligen tycker om spelet, kanske du vill välja köpet i appen för att ta bort dem.

Ladda ner: Ultimate Bowmasters för Android | iOS (Fri)

5. Ord med vänner 2

Efter succén som var det Scrabble-inspirerade spelet Words With Friends, lanserade Zynga Words With Friends 2 – en uppdaterad version. Android-spel för två spelare som efterliknar klassiska brädspel är notoriskt populära och det här är inte annorlunda.

Du kan spela online antingen med slumpmässiga motståndare eller lägga till vänner som du bjuder in att spela. En annan fördel med spelet är att om du blir avbruten kan du fortsätta din tur senare.

Du måste dock logga in på spelet med antingen Facebook eller din e-postadress.

Ladda ner: Words With Friends 2 för Android | iOS (Fri)

6. Clash Royale

Clash Royale kommer från utvecklarna av Clash of Clans och är en blandning av ett slagkort och tornförsvarsspel. Motståndare drar angripare och försvarare från sin kortlek, med syftet att förstöra konkurrentens torn innan dina egna förstörs.

Du måste slutföra handledningen innan du kan spela mot en vän. När du har låst upp det här läget behöver du bara lägga till din vän och starta en vänskapsmatch. Du kan också spela med användare från hela världen med hjälp av spelets vanliga stridsläge.

Ladda ner: Clash Royale för Android | iOS (Fri)

7. Golfstrid

Golf Battle låter dig spela 1v1-matcher online med dina vänner på din smartphone, men du kan hålla matcher med upp till sex personer. Haken är att du måste ansluta via Facebook.

Men spelet har mycket att göra – ger massor av ledigt roligt med korta utmaningar och matcher. Den kräver inte heller för mycket koncentration och har ingen brant inlärningskurva, vilket gör det lätt att hoppa in och njuta.

Om dina vänner inte är tillgängliga kan du också gå med i offentliga matcher – spelets standardläge för flera spelare.

Ladda ner: Golf Battle for Android | iOS (Fri)

8. Genshin Impact

Om du letar efter något mer uppslukande finns Genshin Impact. Genom sitt co-op-läge fungerar titeln som ett plattformsoberoende mobilspel som du kan spela med vänner.

Du måste registrera dig för eller logga in på ditt Hoyoverse-konto för att komma igång. Även efter att du har laddat ner appen finns det mer data du behöver ladda innan du går in i spelet. Vi rekommenderar att du gör detta via Wi-Fi.

Väl i spelet kan du bjuda in personer på din vänlista att gå med dig för en samarbetssession. Om du vill lägga till nya vänner kan du göra det med deras användar-ID.

Ladda ner: Genshin Impact för Android | iOS (Fri)

9. Prickar och lådor

Dots and Boxes förvandlar ett traditionellt barndomsspel med penna och papper till ett bekvämt sätt att döda tid med din telefon. Med lokal multiplayer kan två personer spela spelet med samma telefon.

Denna offlinefunktion gör den användbar när du inte har tillgång till Wi-Fi. Det är ett enkelt, men ändå konkurrenskraftigt och beroendeframkallande spel.

Ladda ner: Dots and Boxes för Android | iOS (Fri)

10. Tankstjärnor

Tank Stars är ett Worms-inspirerat taktiskt spel som har en mycket liknande grafisk stil som Ultimate Bowmasters. Mångfalden av stridsvagnar och vapen, i kombination med precisionselementet att sikta, gör spelet till ett tillfredsställande sätt att utmana dina vänner.

Du kan spela på samma enhet eller genom att ansluta över samma Wi-Fi-nätverk. Båda lägena måste dock låsas upp genom att slutföra några tränings-AI-matcher.

Nackdelen med spelet är annonserna i spelet, som visas även om du har ett Google Play Pass-abonnemang.

Ladda ner: Tank Stars för Android | iOS (Fri)

11. Crossy Road

Crossy Road hämtar inspiration från det klassiska retrospelet Frogger, som levererar samma frustrerande och beroendeframkallande spel med en rolig blockestetik.

Tvåspelarläget låter dig spela på samma enhet med ett delad skärmformat för inmatning. Medan spelet öppnas i standardläget kan du byta till konkurrensläget genom att klicka på ikonen med en anka och en kyckling.

Du kan samtidigt tävla med och sabotera din motståndare.

Ladda ner: Crossy Road för Android | iOS (Fri)

12. Terraria

Medan de flesta av dessa spel är designade för korta spelperioder, är Terraria ett mobilspel för flera spelare som du kan spendera timmar på att spela. Det är en mobilport i det populära PC-spelet och låter dig spela med vänner med hjälp av lokalt Wi-Fi eller genom att ansluta till en dedikerad server.

Det är ett billigt sätt för två spelare att njuta av ett mobilspel tillsammans. Att använda den mobila versionen av spelet kan dock vara svårt för dem som är vana vid de enklare kontrollerna på en PC eller konsol. Vi rekommenderar definitivt att du ansluter en kontroller till din Android-telefon eller iPhone.

Ladda ner: Terraria för Android | iOS ($4,99)

13. Warcraft Rumble

Warcraft Rumble liknar Clash Royale, men har ett tema kring karaktärerna och figurerna i Azeroth – miljön för Warcraft-spelen.

Istället för att samla kort samlar du på minifigurer. Du placerar sedan dessa minifigurer på en karta och försöker förstöra din motståndares bas.

Spelet har PvP- och PvE-lägen. Från och med februari 2024 tillåter tvåspelarspelet dig bara att matcha med främlingar online. Men möjligheten att matcha med vänner kommer troligen att introduceras i framtiden.

Ladda ner: Warcraft Rumble för Android | iOS (Fri)

14. Archery Battle 3D

Archery Battle är ett sportspel som ställer dig mot en annan motståndare när du försöker bevisa dina bågskyttefärdigheter. Målet är enkelt: försök att komma så nära mitten av bågskyttemålet som möjligt.

Du kan spela mot främlingar online eller länka ditt Facebook-konto för att spela med vänner.

Ladda ner: Archery Battle for Android (Fri)

15. Pool med 8 bollar

8 Ball Pool är ett annat gratis mobilspel för två spelare som låter dig spela mot vänner eller främlingar. Du kan bjuda in vänner att spela via Facebook, lägga till dem med ett unikt ID eller skicka en länk för vänförfrågan till dem. Annars kan du lägga till vänner från främlingar du spelar online.

1v1-matcherna följer samma format som spelets verkliga motsvarighet. Sänk dina bollar och slutligen den svarta bollen före den andra spelaren.

Matcher är relativt snabba och siktmekaniken är förvånansvärt intuitiv, vilket ger dig en känsla av tillfredsställelse när du sänker ett knepigt skott.

Ladda ner: 8 Ball Pool för Android | iOS (Fri)

Förhoppningsvis har ett av dessa spel väckt ditt intresse. Var och en av dem låter dig spela spel för två spelare på en smartphone, antingen genom onlineanslutning eller genom att använda samarbetslägen på samma enhet.