ConvertKit vs. Mailchimp – Vilken plattform ger kraften?

E-postmarknadsföring är fortfarande ett mycket effektivt sätt för företag att kommunicera direkt med konsumenter. Den kan anpassas till mottagarbeteende, intressen och demografi, den främjar kontakter och skapar förtroende över tiden.

En finjusterad e-postmarknadsföringskampanj kan avsevärt öka webbplatstrafikens konverteringar och öka intäkterna. Dessutom ger den användbar information för optimering för framtida kampanjer. Därför ger effektiviteten i dessa kampanjer en bra avkastning på investeringen.

ConvertKit och Intuit MailChimp är två välkända e-postmarknadsföringsplattformar som är mycket effektiva för att konvertera kunder. Dessa plattformar kan ha stor inverkan på hur väl din e-postmarknadsföringskampanj presterar. Att välja rätt plattform för e-postmarknadsföring kräver dock mycket eftertanke.

I den här artikeln kommer vi att utforska hur ConvertKit och Intuit MailChimp hjälper företag att generera potentiella kunder. Sedan kommer vi att jämföra dessa två plattformar baserat på några viktiga kriterier.

ConvertKit

ConvertKit är ett välkänt och lättanvänt verktyg för e-postmarknadsföring som är specialiserat på att betjäna små och medelstora företag. Dessutom hjälper det innehållsskapare och bloggare att fokusera mer tid på att producera och mindre tid på verktyg. Dess sofistikerade alternativ för hantering av e-postlistor, automatiseringskapacitet och stökfria design skiljer den från andra plattformar.

Dessutom har ConvertKit ett fantastiskt leveransrekord på 98 % och ett positivt rykte bland e-postleverantörer. Detta indikerar att dina levererade e-postmeddelanden kommer att hamna i din kunds brevlåda. För att uttrycka det enkelt, hjälper ConvertKit organisationer att ta vara på nya möjligheter genom att kombinera programvara för e-postmarknadsföring, automationsverktyg och säljtrattlösningar.

Här är några anmärkningsvärda funktioner i ConvertKit som hjälper företag att generera fler potentiella kunder:

#1. Skräddarsydda opt-in-formulär och målsidor

Ett av de viktigaste sätten ConvertKit hjälper företag med att generera potentiella kunder är genom att erbjuda lätt anpassningsbara målsidor och e-postformulär. Du kan anpassa dessa formulär för att återspegla tonen och de väsentliga delarna av ditt varumärke. Således kommer ditt varumärkes attraktionskraft att öka inför potentiella prenumeranter.

#2. Felfri integration

ConvertKit ansluter sömlöst till en rad tredjepartsappar och plattformar som genererar leads inifrån deras nuvarande system. Detta säkerställer en sömlös process för att skapa potentiella kunder i samband med webbplatser, e-handelsplattformar och programvara för att generera potentiella kunder. Så, med datasynkronisering och åtgärdsautomatisering som drivs av användarbeteenden, kan organisationer förbättra sin förmåga att rikta in sig på potentiella kunder.

#3. Komplett automatisering

En av de stora fördelarna med ConvertKit är automatisering. Verktyget tillåter företag att skapa automatiserade e-postsekvenser för att ge potentiella kunder skräddarsydd information efter deras intressen, beteenden eller varumärkesinteraktioner. Denna skräddarsydda strategi ökar kommunikationen, utvecklar förtroende och leder så småningom till betalande kunder.

#4. Fördjupad analys

När du använder ConvertKit får du också användbar statistik och rapportering som hjälper dig att övervaka effektiviteten av dina marknadsföringsinitiativ. Du kommer att få Key Performance Indicators (KPIs), öppningsfrekvenser, klickfrekvenser, prenumeranttillväxt och mer. På så sätt kommer du att kunna optimera strategier för att förbättra innehållet samt aktiviteter för att generera leads.

Intuit MailChimp

Inom e-postmarknadsföring är Intuit MailChimp en betydande aktör som servar ett brett spektrum av kunder. Från stora företag till nystartade företag, hanterar den många e-postmeddelanden med en rad analytiska möjligheter och starka tekniska verktyg. Det är en utmärkt resurs för nystartade företag och små företag med en stram budget.

Med Intuit MailChimp kan du skapa, implementera och utvärdera e-postkampanjer och kampanjer. Du kan hantera prenumeranter, skapa personliga rapporter, spåra klickfrekvenser och garantera kampanjtransparens. Dessutom kommer du att få möjlighet att skapa din egen mall baserat på specifika behov eller välja från en mängd olika fördesignade mallar.

Här är några omfattande funktioner i Intuit MailChimp som genererar fler potentiella kunder:

#1. Anpassningsbarhet med AI Boost

Intuit MailChimp är unik eftersom det ger fler mycket konfigurerbara val än sina konkurrenter. Användare behöver inte vara särskilt skickliga i design för att generera engagerande e-postmeddelanden eftersom det finns cirka 100 mallar med teman. Dessa mallar är för nyhetsbrev, välkomstmejl, påminnelser och många fler.

Skelettstrukturerade mallar ingår så att du kan börja från början och modifiera dem för att passa dina krav. Dessutom är AI-driven kreativ assistans (nyligen tillagd) särskilt användbar för marknadsföringsstandardplaner och högre.

AI har automatiserad varumärkesanpassning och tillämpar nödvändiga designkomponenter på skräddarsydda mallar. Kategorierna är baserade på kategorier som tillkännagivanden, produktfunktioner och nyhetsbrev.

#2. Omfattande testfunktioner

Intuit MailChimp har ett brett utbud av A/B-testfunktioner som tillåter användare att testa inte bara ämnesrader utan även avsändarnamn, e-postinnehåll, foton och de bästa sändningstiderna för bättre kampanjeffektivitet.

#3. Rapportering med AI Insights

När det kommer till rapportering och analys utmärker Intuit MailChimps rapportering över andra plattformar. Den erbjuder konfigurerbar analys och AI-driven övervakning tillgänglig på alla prenumerationsnivåer. Genom de betalda prenumeranterna får du jämförelserapportering, vilket möjliggör detaljerad analys över många kampanjer.

#4. Omfattande integrationsmöjligheter

Inuit MailChimp ligger före konkurrenterna med sina 300 inbyggda integrationer. Det möjliggör starka användningsfall som typformulärets svarstaggning och Shopifys Customer Journey Builder.

Låt oss nu jämföra dessa två plattformar baserat på några nyckelkriterier

ConvertKit vs. Intuit MailChimp

Även om ConvertKit och Intuit MailChimp båda är välkända för att ha användarvänliga gränssnitt och upplevelser, erbjuder de också unika fördelar. Men att få de mest använda eller vanliga funktionerna och alternativen direkt på fingertopparna är det som gör ett bättre verktyg.

Kriterier ConvertKitIntuit Mailchimp Användargränssnitt och upplevelse Enkelt och intuitivt, användarvänligt gränssnitt.Användarvänligt, intuitivt gränssnitt inklusive dra-och-släpp-funktioner.Funktioner Utbud av marknadsföringsautomatiseringsverktyg. Olika funktioner, inklusive automatisering, målgruppshantering och mer.E-postkampanjskapandeDrag- och-släpp-byggare för e-post och kampanjer.Enklare dra-och-släpp-alternativ för att skapa e-post och kampanj AnpassningsalternativAnpassningsalternativ för formulär och målsidor.Anpassning för formulär, målsidor och e-postmallar.A/B-testmöjligheter Begränsad till A/B testfunktioner endast för ämnesrader.A/B-testning är tillgänglig för ämnesrader, sändningstider, innehåll med mera.AnalyticsGrundläggande analyser med öppningsfrekvenser, klickfrekvenser och mer.Omfattande analys, inklusive öppningsfrekvenser, klickfrekvenser och avancerade insikter .AutomationsfunktionerEnkla, intuitiva och kraftfulla automationsalternativ.Utbud av automationsalternativ, inklusive förbyggda mallar för e-postsekvenser.KundsupportE-post- och chattsupport under specifika tider, måndag till fredag. 24/7 e-postsupport; telefonsupport tillgänglig för användare med premiumabonnemang.PrisplanerErbjuder en 14-dagars gratis provperiod; priset varierar beroende på antalet prenumeranter. Erbjuder en gratis plan med begränsade funktioner; prissättningen baseras på antalet prenumeranter med olika betalplaner.

ConvertKit vs. Intuit MailChimp: Användargränssnitt

Användargränssnittet för ConvertKit kombinerar enkla, okomplicerade funktioner med lite komplexitet. Särskilt för relativt enkla operationer som att skapa processer, finns det några knappar tillgängliga för att ge vägledning. Eftersom de är undangömt i plattformen kan det vara lite svårt att hitta funktioner som segment och rapporter.

En anmärkningsvärd egenskap hos ConvertKit är dess distinkta terminologi, som nya användare kan tycka är utmanande till en början. Ordet ”Automation” hänvisar till flexibla processer, medan ”Sekvenser” används för att representera automatiserade e-postmeddelanden. Dessutom använder ConvertKit ”sändningar” snarare än att bara kalla dem ”e-post”.

Intuit MailChimp, å andra sidan, sticker ut för att balansera enkelhet och styrka på grund av dess användarvänliga gränssnitt och e-postbyggare. Det ger en betydande grad av designfrihet i enkla förpackningar. Med ett klick kan användare lägga till en mängd olika funktioner i sina e-postmeddelanden, inklusive text, bilder, delningsknappar, videor, logotyper och sidfötter.

Genom att använda dra-och-släpp-funktionen kan användare helt enkelt flytta och organisera komponenter i e-postmallen. Att välja avsedd mottagare, utse avsändaren, skapa ämnesraden, skapa e-postmeddelandet och skicka det guidas sekventiellt. Således föredrar de flesta bloggare och nybörjare Intuit MailChimp för att skapa sina e-postkampanjer.

ConvertKit vs. Intuit MailChimp: Funktioner

ConvertKit erbjuder en enkel e-postredigerare tillsammans med ett målmedvetet begränsat urval av teman. Därför gör det e-postredigering enklare jämfört med andra plattformar där innehåll prioriteras före snygg design.

Men eftersom redigeraren inte inkluderar funktioner som stavningskontroll, länkkontroll, förhandsgranskning eller e-postleveransinställningar, måste du manuellt verifiera dina e-postmeddelanden för misstag.

Segmenteringen och hanteringen av prenumeranter är där ConvertKit verkligen utmärker sig. Det är en omfattande analys som inkluderar avgörande parametrar. Till exempel totala och nya prenumeranter, öppnings- och klickfrekvenser, köphistorik och förvärvskällor. Denna information ger insikter i hur kunder beter sig.

På grund av den stora flexibiliteten hos segmenteringsfunktionerna kan du definiera distinkta kundkategorier enligt en rad kriterier, inklusive demografi, köphistorik och prenumerationsdatum.

Intuit MailChimp sticker dock ut för att ha en e-postredigerare som är både funktionsrik och enkel att använda. Dra-och-släpp-gränssnittet gör det exceptionellt enkelt att skapa estetiskt attraktiva e-postmeddelanden. Du kan anpassa dina e-postmeddelanden genom att helt enkelt lägga till dina favorittexter, bilder och länkar till sociala nätverk. Dessutom kommer du att få ett kommentarsalternativ som tillåter användarengagemang och input.

Intuit MailChimp erbjuder också utmärkta segmenteringsfunktioner som använder maskininlärning. Det genererar dynamiska kategorier baserade på kundernas tendens att återköpa och deras framtida utgifter.

ConvertKit vs. Intuit MailChimp: Skapa e-postkampanjer

Med ConvertKit är det lycka att skapa e-postmeddelanden tack vare dess redigerare, som låter dig se din e-posts utseende när du är på språng. det är känt som ”What You See Is What You Get” (WYSIWYG) redigering. Du kommer att få göra grundläggande justeringar av teckenstorlek, färg och justeringar. Du kan också inkludera filer och bilder.

Om du vill ha mer sofistikerad anpassning eller intrikat layout måste du ändra e-postmeddelandets HTML. Oroa dig inte om du inte är bra med HTML eftersom du kommer att få tre enkla mallar som hjälper dig att organisera e-postmeddelanden. Dessa mallar är textbaserade och kallas ”Startpunkten”

Med ConvertKit kan du också skicka engångssändningar via e-post till en delmängd av din lista eller till hela din e-postlista. Den här funktionen för att skapa e-post är verkligen användbar när du vill skicka meddelanden, bulletiner eller reklammeddelanden. Vidare kan du göra en e-postsekvens som kan skickas automatiskt över tid. Detta hjälper dig att bygga säljkanaler, välkomstsekvenser och e-postkurser.

Intuit MailChimp erbjuder ett estetiskt tilltalande gränssnitt som lyfter e-postanpassning och genereringsprocessen. Du kommer att få 14 förgjorda layouter som är noggrant utformade med text, bilder och rubrikblock.

Alla dessa element är förplacerade för ökad bekvämlighet. Du kan också anpassa text och ändra element som typsnitt, färger och bilder efter ditt varumärke.

Om du vill vara mer kreativ, utforska gärna de 80 teman som finns tillgängliga i Intuit MailChimp. Dessa teman är väldesignade med lukrativa typsnitt, färger och bakgrundsbilder.

Dra-och-släpp-redigeraren gör det enkelt och okomplicerat att skapa innehåll. Om du har minimal designerfarenhet och är villig att börja från början, möjliggör de specifika blocken i denna editor redigering och anpassning av layouten enklare.

ConvertKit vs. Intuit MailChimp: Anpassningsalternativ

ConvertKit kommer med 50 mallar för att skapa e-post, målsidor och formulär. Även om anpassningsalternativen är lite begränsade fokuserar de mer på innehåll snarare än design. Dessutom låter den rena och röriga redigeraren dig fokusera mer och skapa ditt budskap exakt.

På ConvertKit är det väldigt enkelt att konstruera ett formulär. Du behöver bara välja en mall, bestämma om du vill att den ska presenteras inline, modal eller slide-in, och ändra knappar, fält, typsnitt, färger och framgångsmeddelanden. Efter modifiering kan du snabbt få koden i HTML eller JavaScript, tillhandahålla en länk eller integrera den via WordPress eller Unbounce.

Formgenereringsprocessen med Intuit MailChimp kan vara lite svårare att använda än med ConvertKit. När du till exempel skapar ett inbäddat formulär skickas du till en annan sida där du kan kopiera och klistra in koden på din webbplats. Du måste gå till en separat sida för att komma åt formulärbyggaren för att kunna göra ändringar i detta formulär.

Omvänt ger popup-formulär ett oberoende redigeringsgränssnitt där du kan ändra formulärfälten, designa och producera den nödvändiga koden.

Att skapa målsidor är en jämförelsevis enklare uppgift. Nio målsideslayouter finns tillgängliga på Intuit MailChimp, där anpassning är lika enkelt som att dra och släppa. Om du väljer en layoutmall som innehåller ett formulär är det enkelt att ändra formuläret och dess fält med hjälp av redigeraren.

ConvertKit vs. Intuit MailChimp: A/B-testfunktioner

ConvertKits A/B-testfunktion fokuserar på ämnesraderna i e-postmeddelandet. Det låter dig skicka två e-postmeddelanden till en delmängd av din publik med identiskt innehåll men med distinkta ämnesrader. Således kommer de flesta av dina prenumeranter att få de ämnesrader som har de största öppna priserna.

Det är viktigt att komma ihåg att öppningsfrekvensen ensam avgör den vinnande ämnesraden, och ignorerar klickfrekvensen. Den här enkla metoden ger dock inte en fullständig bild av engagemanget.

Ändå lyser Intuit MailChimp ut på grund av dess omfattande A/B-testfunktioner. Förutom ämnesrader kan du testa andra viktiga komponenter som avsändarens namn, sändningstid och till och med e-postinnehåll. Det finns mer flexibilitet och optimeringspotential på grund av detta stora utbud av möjligheter.

En mer sofistikerad metod för att bestämma den vinnande versionen tillhandahålls också av Intuit MailChimp. Den låter dig definiera dina egna standarder beroende på dina preferenser eller fattar det automatiska beslutet baserat på en rad engagemangsindikatorer. Till exempel öppningsfrekvens, klickfrekvens eller total inkomst för e-handelsföretag

Även om A/B-testning inte ingår i Intuit MailChimps gratisplan, ger det premiumkunder ett värdefullt verktyg för att förbättra e-posteffektiviteten. De kan finjustera olika funktioner, vilket leder till mer engagemang och resultat.

ConvertKit vs. Intuit MailChimp: Analytics

ConvertKit erbjuder mycket enkel och lätt att förstå analysdata. Men du kan behöva mer data när det kommer till nyanser och specificitet. Det finns inget dedikerat avsnitt för rapporter på den här plattformen. Därför måste du utforska varje e-postmeddelande eller sekvens separat för att se motsvarande rapporter.

De tillgängliga datapunkterna inkluderar klickfrekvens, avregistreringsfrekvens, öppningsfrekvens och klickade länkar. Plattformarna erbjuder dock inte grundlig information som e-postmarknadsförare kan tycka är ganska användbar. Så du får inte data som klickvärmekartor, avvisningsfrekvenser och regionala data.

En annan liten irritation är att du inte kan byta namn på e-postmeddelanden i din inkorg, vilket gör det svårare att skilja dem åt om du har skickat identiska e-postmeddelanden till flera mottagare.

Intuit MailChimp lyfter konkurrensen genom att tillhandahålla ett omfattande utbud av rapporter som säkert kommer att imponera på dig. Den kommer med en grundlig förståelse av din e-postprestanda. Förutom standardprestandastatistik tillhandahåller den breda data som inkluderar sociala mätvärden, platsbaserade öppningspriser, klickkartor, domänbaserad prestanda, timprestanda och till och med e-handelstransaktioner.

Din kampanjframgång jämförs också med branschgenomsnitt för öppenhet och klickfrekvens, avvisningsfrekvens och till och med mottagna klagomål. Denna mängd data ger dig en heltäckande förståelse för din e-postmarknadsföring och hur den kan jämföras med branschnormer.

ConvertKit vs. Intuit MailChimp: Automation Capabilities

ConvertKit erbjuder olika automationslösningar som är avsedda att förenkla dina marknadsföringsinsatser. Det finns förbyggda mallar som hjälper dig att enkelt kontrollera automatiseringssekvensen och visuellt representera den korrekt. Dessutom gör dra-och-släpp-byggaren det enkelt att bygga marknadsföringskampanjer och uppföljande e-postmeddelanden.

ConvertKit erbjuder ett brett utbud av förgjorda mallar för välkända sekvenser som produktlanseringar och återställning av varukorg. Dessutom leder deras grafsekvensbyggare dig genom processen steg-för-steg.

Så du behöver ingen teknisk expertis för att automatisera e-postsekvenserna. Eftersom sekvensbyggaren är visuell kan du spåra din kunds resa exakt. Så det blir lättare att få information om försäljningstratten.

Samtidigt erbjuder Intuit MailChimp automatiseringsalternativ där åtkomstnivån varierar beroende på vilket paket du väljer. Avancerade automationsfunktioner är exklusiva för Premium-planen. Men du kan skapa kundresor och tidseffektivitet för kunder med Standard Plan.

Att hitta automatiseringsverktyget i Intuit MailChimp kan vara lite utmanande, men att skapa automatiserade e-postsekvenser är ganska enkelt. Du får funktionen under Kampanjer > Skapa kampanj > E-post > Automatiserat. När du har hittat den kan du skapa en mängd serier som ombordstigning, välkomstsekvenser eller informativa sekvenser.

ConvertKit vs. Intuit MailChimp: Kundsupport

ConvertKit och Intuit MailChimp erbjuder båda lovvärda supportalternativ. Båda plattformarna kan nås via e-post och chatt, som endast är tillgängligt under ordinarie öppettider. Båda tjänsterna erbjuder enkla och hjälpsamma svar med korrekt vägledning. Dessutom kommer du att få informativa kunskapsbaser som verktyg för självlärande.

En nämnvärd fördel med ConvertKit-stöd är att användare kan få hjälp från vilken skärm som helst i applikationen. Men ConvertKit tillhandahåller inte telefonassistans eller dygnet-runt-tjänst som Intuit MailChimp gör.

E-posthjälp och livechatt är tillgängliga för alla planer med Intuit MailChimp från 8:00 till 20:00 ET, fem dagar i veckan. Begränsad hjälp ges på helger och nattetid. Kunder som äger Essential Plan eller högre kan få hjälp med e-post dygnet runt.

Men för användare med Essential Plans och högre är livechatt tillgänglig dygnet runt. Alla premiumkunder kommer att få telefonsupport.

ConvertKit vs. Intuit MailChimp: Prissättningsplaner

Även om det finns en liten prisskillnad erbjuder både ConvertKit och Intuit MailChimp fantastiska tjänster. Båda plattformarna är designade för att passa olika behov, och de ger båda fantastiskt värde för vad de erbjuder.

ConvertKit ger tre noggrant designade prissättningsplaner:

  • Gratis plan: Den rymmer upp till 1 000 prenumeranter, vilket är perfekt för nybörjare.
  • Skaparplan: Upp till 300 prenumeranter kan betjänas för en låg månadskostnad på 9 USD (betalas årligen).
  • Creator Pro-planen: Denna erbjuder ännu mer sofistikerade funktioner och är tillgänglig för upp till 300 prenumeranter1. Det börjar på $25 per månad (betalas årligen).

Intuit MailChimp, å andra sidan, erbjuder en rad prisplaner att välja ifrån:

  • Gratisplanen: Det är en bra startpunkt som rymmer upp till 500 kontakter.
  • Essential Plan: Denna plan börjar på endast $13 (för närvarande $6,50) per månad och är idealisk för att hantera 500 kontakter och expandera företag.
  • Standardplan: Kostar $20 (för närvarande $10) i månaden och erbjuder funktioner för en bredare publik.
  • Premiumplan: Kostar $350 (för närvarande $175) per månad, vilket är idealiskt för dem med stora behov.

Som du kan se kommer varje paket som erbjuds av båda plattformarna med en hel del funktionalitet. Till exempel Oändliga målsidor, formulär, sändningar, målgruppsmärkning och segmentering.

Båda plattformarna säkerställer att deras produkt uppfyller dina unika krav. Men för att få vissa sofistikerade funktioner som automatiserade e-postsekvenser är visuella automationsbyggare, tredjepartsanslutningar och extra teammedlemmar planberoende. Det är viktigt att notera att exakta kostnader kan ändras beroende på antalet kontakter eller abonnenter, vilket ger dig flexibilitet och skalbarhet.

Slutgiltiga tankar

ConvertKit och Intuit MailChimp är två tungviktare i världen av e-postmarknadsföring. ConvertKit återspeglar dess enkelhet tillsammans med dess intuitiva gränssnitt, med fokus på viktiga funktioner för effektiva e-postmarknadsföringskampanjer. Samtidigt tillgodoser Intuit MailChimp olika affärskrav med olika planer packade med robusta funktioner och anpassningsmöjligheter.

Enligt min mening är Intuit MailChimp packad med enastående funktioner som slår ConvertKit till viss del. Men de kunde ha uppdaterat tidigare funktioner och gjort det mer användarvänligt snarare än att bara lägga till de nya funktionerna.

Men att välja mellan ConvertKit och Intuit MailChimp beror på hur mycket personalisering du önskar, din budget och unika företagskrav. Så, innan du väljer en, ta en stund att bedöma dina unika behov och krav.

Du kan också utforska Mailchimp vs SendGrid: vilket verktyg för e-postmarknadsföring som är bäst för dig.