Hur gammal du måste vara för att använda Snapchat

Snapchats spännande utseende och känsla lockar miljontals användare som tycker om att dela foton och videor med vänner. Men hur gammal måste man vara för att använda Snapchat? Och vilka är riskerna för barn som är för unga för att vara med?

Hur gammal måste man vara för att använda Snapchat?

Enligt Snapchats användarvillkor, du måste vara minst 13 år gammal för att skapa ett konto och använda appen. Detta beror på att Snapchat måste följa Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA), en amerikansk lag som skyddar integriteten och säkerheten för barn under 13 år på internet. COPPA kräver onlinetjänster för att få föräldrarnas samtycke innan personlig information från barn under 13 år samlas in eller används.

Snapchat samlar in personlig information som ditt namn, e-postadress, telefonnummer, plats, foton, videor och meddelanden, vilket innebär att det måste följa COPPAs regler.

Hur verifierar Snapchat sina användares ålder?

Snapchat förlitar sig på att användarna ska ge korrekt information om deras ålder när de registrerar sig för appen. Den frågar efter användarens födelsedatum, och om de anger ett datum som gör dem yngre än 13, sa de att de inte är berättigade att registrera sig.

Detta system är dock inte idiotsäkert, eftersom vissa användare kan ljuga eller ändra sin ålder på Snapchat för att kringgå åldersbegränsningen.

Varför finns det en minimiålder för att gå med i Snapchat?

Minimiåldern för att gå med i Snapchat är inte bara en slumpmässig regel. Det skyddar barn från de potentiella riskerna och farorna med att använda sociala medier.

Några av dessa risker inkluderar:

  • Exponering för olämpligt eller skadligt innehåll.
  • Rovdjur online och nätmobbning.
  • Integritets- och säkerhetsintrång.

Din onlinesäkerhet är viktig

Snapchat är ett roligt och kreativt sätt att kommunicera med vänner och familj, men det är inte för alla. Om du är under 13 år bör du inte använda Snapchat eftersom det kanske inte är säkert eller lämpligt.

Din onlinesäkerhet och integritet är viktig, så det är värt att vänta tills du är 13 innan du går med i Snapchat – eller något annat socialt nätverk.