Bli en ISTQB-expert med dessa 9 certifieringar

Spread the love

Det finns en kraftig ökning av efterfrågan på certifierade mjukvarutestare bland mjukvaru- och apputvecklingsföretag. En sådan globalt erkänd ackreditering är ISTQB-certifiering.

Från små teknikföretag till stora företag vill alla anställa certifierade kvalitetssäkringstestare för sina programvaror och mobilappsprodukter. Följaktligen hamnar professionella certifieringsinnehavare snabbare på listan än icke-certifierade testare. Låter intressant?

Läs vidare för att lära dig mer om ISTQB-certifieringsprogram, dess erbjudanden och några resurser för att klara provet snabbare än dina konkurrenter.

Vad är ISTQB-certifiering?

ISTQB är förkortningen för International Software Testing Qualifications Board. Detta globala organ övervakar certifieringen av mjukvarutestare bland sina medlemsländer. För närvarande finns det 69 medlemsländer i ISTQB. Dessa medlemsländer kallas medlemsstyrelser.

I dessa medlemsländer och i vissa andra offshoreländer är ISTQB-certifikatet en av de professionella ackrediteringarna för mjukvarutestare. Globalt föredrar mjukvarutestingenjörer, testare, kvalitetsrevisorer och testledare denna ackreditering.

ISTQB-ackreditering är en examensserie för professionell utveckling i tre nivåer. Dessa nivåer är följande:

#1. ”Core”-nivåerna är giltiga för alla tillämpningar, metoder och tekniker. Den har byggts på grundnivån för mjukvarutestare.

#2. De ”Agila” provnivåerna fokuserar på att testa främst för Agile-ramverket.

#3. De ”Specialistiska” provnivåerna ger en djupdykning i specifika branschdomäner, kvalitetsegenskaper och vissa testaktiviteter.

Vem behöver ISTQB-certifieringen?

#1. Nybörjare inom mjukvaruingenjörer kan välja denna certifiering, särskilt CTFL-provet (Certified Tester Foundation Level) från ISTQB, för att enkelt kunna välja ut lediga tjänster för mjukvarutestare.

#2. De med en icke-teknisk bakgrund men har praktisk erfarenhet av mjukvarutestning kan också välja CTFL-testet av ISTQB. Det gör det möjligt för dem att få en professionell ackreditering som olika företag accepterar.

#3. Om du har några års erfarenhet som mjukvarutestare och vill säkra ett högbetalt jobb i ett stort IT-företag måste du också få en ISTQB-certifiering. Du bör välja examensnivåer som Core Advanced, Specialist, Agile, Expert Level-Improving the Test Process, eller Expert Level-Test Management.

I ett nötskal, om du letar efter en certifiering för mjukvarutestning med portabilitet, trovärdighet och värde, måste du granska ISTQB-ackrediteringserbjudandena innan du väljer andra alternativ.

ISTQB Exam Översikt

Eftersom ISTQB erbjuder en rad certifieringar kan vi förenkla ackrediteringarna i följande kategorier:

#1. Foundation Level Certification är ett 60-minuterstest. Godkända kriterier är 26 rätt av 40 frågor.

#2. När du har fått ovanstående certifiering kan du dyka upp för alla avancerade certifieringar. Provet består av 60 frågor och den totala tentamen är 120 minuter. Du måste ge rätt svar på 45 frågor för att få ackrediteringen.

#3. Expertnivåcertifieringarna är de högsta proven med tre specialiserade kompetenser: Strategisk, ledning av testteamet och operativ. Du kommer att få 180 minuter för alla moduler, och poängen du behöver för att uppnå är 65%.

  Så här åtgärdar du com.apple.mobilephone-felet 1035

Alla ISTQB-certifieringstest är flervalsprov förutom expertnivåcertifieringarna. Expertnivåproven innehåller både uppsatsfrågor och flervalsfrågor.

Några andra fakta om ISTQB-ackrediteringen:

#1. Du kan träna dig själv från en av ISTQB Accredited utbildningspartners för att öka chansen att klara proven. Du kan leta efter en utbildningsleverantör baserat på ditt land, språk, styrelse, kurs, etc.

#2. När du har gått igenom adekvat inlärning och träning är det dags att göra provet. Provet är datorbaserat och levereras online. Du kan välja provleverantör genom att besöka ISTQB:s Hitta en examensleverantör portal.

Certifieringsavgifter

Det finns särskilda avgifter bifogas certifieringarna från ISTQB. Följande är en lista över ungefärliga kostnader som kan variera vid tidpunkten för den faktiska provschemaläggningen:

#1. ISTQB Foundation Level-test kostar $229.

#2. Särskilda prov som Agile Testing, Model-Based Testing, etc., kostar $199.

#3. ISTQB Advanced Level Certification tester som ISTQB Technical Test Analyst, ISTQB Test Automation Engineering, etc., kostar $249.

#4. Expertnivåprov från ISTQB kostar $575.

Olika ISTQB-certifieringar

Från nyutexaminerade datavetenskaper till erfarna testare, ISTQB har en mängd certifieringar (24) för alla.

Din ISTQB-ackrediterade testareresa börjar med Core Foundation- eller CTFL-certifieringen. Sedan kan du gradvis få avancerade, specialist-, agile- och expertnivåcertifieringar.

Några av de populära certifieringarna är:

 • CTFL för grunderna i mjukvarutestning som ordförråd, rapportframställning, etablerade testprocesser, etc.
 • CTAL-TA eller Certified Tester Advanced Level Test Analyst för prioritering av testaktiviteter, dokumentation, användbarhetstester m.m.
 • CT-TAE eller Certified Tester Test Automation Engineer för automatiserad testning, prestandamått, rapportering, etc.
 • CTAL-ATT eller Certified Tester Advanced Level Agile tekniska testare tillämpar huvudsakligen Agile mjukvaruutveckling och testmetoder.

Fördelarna med ISTQB-certifiering

Förmåner för arbetsgivare

#1. Introducera kostnadseffektiva och effektiva testprocesser för programvara och appar genom att använda ISTQB-certifierade proffs.

#2. Öka konsumenternas förtroende för appar och verktyg när du tar med en professionell testare i utvecklingsprojektet.

#3. IT-konsultföretag kan erbjuda testkonsulttjänster i toppklass till företagskunder.

#4. Förbättra arbetsmetoder, standarder och samarbete genom en gemensam förståelse och språk för testning.

Fördelar för proffs

#1. Portabelt bevis på kompetens för både framtida och nuvarande anställning.

#2. Avancerade testfärdigheter som erhållits genom utbildningsplanen för ISTQB hjälper vertikal rörelse längs hierarkin.

#3. Använd logotypen ”Certified Tester” från ISTQB-certifieringen för att få ett försprång jämfört med icke-certifierade testare.

Efter ISTQB-ackrediteringsgrunderna är det dags att upptäcka några ädelstensresurser för det kommande testet:

ISTQB Foundation Level 2022: Udemy

Detta ISTQB Grundnivå Udemy-kurs är ett av de bästa sätten att förbereda och träna för CTFL-testet. De viktigaste kursens höjdpunkter är:

 • White Box testtekniker för mjukvara och appar.
 • Black Box-testning av applikationer och verktyg.
 • Statisk testning
 • Dynamisk testning
 • Kursplanen på ISTQB Foundation-nivå omfattas
 • Kursinnehållet uppdateras ständigt när ISTQB reviderar sin kursplan

Kursen är till hjälp för personer som har kunskaper i datorer och engelska, utan någon teknisk bakgrund. Dessutom, om du är en erfaren mjukvarutestare och vill få en globalt erkänd ackreditering, bör du prova den här kursen.

Certifierad testare ISTQB CTFL: Udemy

Ännu en högt rankad och hyllad onlineutbildning av Udemy för Certifierad testare ISTQB CTFL-certifiering kurs. Förutom engelska finns kursen på sju andra språk spanska, tyska, portugisiska, indonesiska, italienska, etc.

  Kontrollera nätverksaktivitet på din Mac med Activity Monitor

De anmärkningsvärda kursens höjdpunkter är:

 • Omfattande kursinnehåll för tentamensförberedelser.
 • Lär dig nyckelproblem för mjukvarutestning och hur du löser dem.
 • Praktisk utbildning i testdesign enligt affärskrav.
 • Dess avancerade testinnehåll ökar ditt förtroende på arbetsplatser.
 • 8 timmar 14 minuter av inlärningsresurser i egen takt.
 • 87 föreläsningar som spänner över tio avsnitt.

Kursen är inte lämplig för genuint icke-tekniska kandidater. Innan du anmäler dig till kursen måste du känna till grundläggande mjukvaruprogrammering, livscykel för mjukvaruutveckling och testning.

ISTQB Certified Tester Foundation Level: Udemy

Detta ISTQB Certified Tester Foundation Level-kurs av Udemy är ett annat alternativ för dig att bli en CTFL-expert innan du dyker upp för själva provet. Även om kurstiteln nämner ISTQB-kursplanen för 2018, har den uppdaterats till den senaste kursplanen för 2022.

Här är en lista över anmärkningsvärda funktioner i denna kurs:

 • Det utgår från grundläggande mjukvarutestningslektioner.
 • En resurs för att förbereda för hela CTFL-nivåprovet.
 • Erbjuder en strategi för studieplanen.
 • Tips på den fokuserade studien.
 • Kortfattade föreläsningar för yrkesverksamma.
 • Neutral engelsk accent för globala kandidater.

Experter från testbroderskapet och ISTQB certifierar proffs rekommenderar starkt den här kursen till icke-tekniska testare, affärsanalytiker, mjukvaruingenjörer, mjukvaruutvecklare, mjukvarutestare och nyutexaminerade.

CTFL-certifieringsutbildning: Simplilearn

Detta ISTQB-certifiering på CTFL-utbildning är avgörande för dem som bor i domänerna för mjukvarutestning och utveckling. Resursen Simplilearn grundnivå är ISTQB-ackrediterad. Därför kan du förvänta dig kursinnehåll i linje med tentamens kursplan.

Det kommer att ge dig de väsentliga lärdomarna om mjukvarutestning, inklusive testprinciper, vokabulär, testhantering, teststödverktyg och testprocessdesigntekniker. Du kommer också att ha nytta av kursen på din arbetsplats när du genomför tester i ett DevOps-, Agile- eller kontinuerlig leveransramverk.

Dessutom har Simplilearn speciellt utformat denna kurs för att rikta sig till företag. Därför har den alternativ som självgående, instruktörsledd, instrumentpanel för blandat lärande och företagshanteringssystem för lärande (LMS).

ISTQB-certifierad testare: Udemy

Det är en ISTQB ackrediterad utbildningskurs för CTFL-undersökning tillgänglig på Udemy. Resursen rekommenderas starkt för nyutexaminerade och icke-tekniska proffs som vill utforska karriärmöjligheter inom mjukvarutestspektrumet.

Kursens höjdpunkter:

 • Kursens slutförd tid är 11 timmar och 41 minuter.
 • Lämplig för arbetande proffs.
 • 77 föreläsningar som spänner över 10 avsnitt.
 • Få tillgång till kursinnehåll på surfplattor, mobiler, Android TV och datorer.
 • CTFL examen tricks och tips.
 • Övningsfrågor i slutet av kapitel.
 • Senaste ITSQB kursplanen.

Utvecklare, företagschefer, seniora testare, juniortestare, etc., som vill lära sig grundläggande mjukvarutestningsprinciper, bör anmäla sig till denna kurs.

Foundation of Software Testing: Amazon

Böcker är den ultimata resursen för lärande och träning. Därför introducerar vi dig också för denna ISTQB-certifieringsbok från Amazon. Boken finns i pocketexemplar. De som längtar efter fysiska böcker för bättre studier måste kolla in artikeln på Amazon.

Anmärkningsvärda funktioner och delar av boken är:

 • Exempel på provfrågor.
 • Bakgrundstester.
 • Innehållsrevision och frågesporter.
 • Utvecklad information om certifieringsprovet.
 • Ordlista för programvarutestning.
 • Den kompletta ISTQB-kursplanen för CTFL.

Det är en enda guide för att framgångsrikt klara Foundation Level-certifieringarna från ISTQB. Om du äger den här boken får du lära dig av specialister som har tillbringat många år i mjukvaruutvecklings- och testbranschen.

  Hur man zoomar in och ut i ett Word-dokument

En guide till ISTQB Foundation-certifiering: Amazon

Det är ännu en pocketbok och Kindle-versionsbok på Amazon för ISTQB Foundation Certification. Förutom texter i e-bok eller pocketversion får du även bonusvideoinnehåll för intuitivt lärande. Att äga boken ger dig alltså online- och offlineinlärningsmöjligheter.

Boken täcker allt det senaste träningsinnehållet för mjukvarutestning som föreslagits av ISTQB för CTFL-testet. Varje avsnitt består av genomarbetade texter och avsnittsquiz för att utvärdera dina färdigheter. En annan cool sak är att du hittar viktiga termer för programvarutestning i markerade rutor med koncisa definitioner. Det är särskilt användbart för att svara på MCQ-frågor.

Dessutom får du tillgång till gratis övningsuppsats för att bygga upp förtroende och en ordlista med termer också. Genom att helt enkelt skanna en QR-kod kan du dessutom få tillgång till högkvalitativt videoinnehåll via internet.

ISTQB Foundation Exam Prep: LinkedIn Learning

Kolla in det här ISTQB Foundation Exam Prep-kurs om du kan komma åt LinkedIn Learning genom företags- eller individuella prenumerationer. Grundnivåprovet kan verka svårt för nyutexaminerade eller icke-tekniska programvarutestare. Du kan dock övervinna denna kram genom att flitigt studera läroinnehållet som finns tillgängligt i den här kursen.

Markerade kursfunktioner är:

 • Få åtkomst till innehållet sömlöst från bärbara datorer, surfplattor och mobiltelefoner.
 • Sex kapitel med frågesporter i slutet av kapitlet.
 • Få ett digitalt certifikat från LinkedIn när du har slutfört kursen.
 • ISTQB CTFL-examensterminologier.
 • Process, principer och psykologi för testning av mjukvara/app.
 • Livscykel för mjukvaruutveckling (SDLC).

Slutligen kommer du att lära dig några utmärkta tips om att knäcka ISTQB-certifieringsprovet från kursförfattaren.

ISTQB-utbildning: MindMajix

En panel med branschanerkända tränare har designat detta Mindmajix ISTQB utbildning. Kursöversikten följer all den senaste utvecklingen inom mjukvarutestspektrum och ISTQB-uppdateringar. Med hjälp av verkliga projekt och fall lär du dig koncept för mjukvarutestning på grundnivå som testhantering, designtekniker, verktyg etc.

Markerade kursfunktioner:

 • 15 timmars labbträning
 • 24 timmar teorilektioner
 • Tveksamhetsrensning för enskilda kandidater

Beroende på din jobbstatus kan du välja mellan leverans i egen takt och onlinekurser. Men eftersom kursen har liveprojekt rekommenderar experter den instruktörsledda typen framför den självgående versionen.

Slutsats

Hittills har du lärt dig om ISTQB-certifieringen, testöversikt, olika typer av ackreditering och deras fördelar. Du har också gått igenom några praktiska resurser som kommer att vara användbara i din strävan att bli en globalt certifierad testare.

Vi har också täckt dig om du är en mjukvaruingenjör och vill bli den centrala personen i alla DevOps, Agile och Scrum-baserade mjukvaruutvecklingsprojekt. Börja din SDET-utbildningsresa genom att läsa vår artikel om mjukvaruutvecklingsingenjör i test.