Är ZipRecruiter den dolda pärlan i anställningslösningar?

Om du har arbetat tillräckligt länge inom HR vet du redan hur tråkig tiden att anställa nya talanger kan vara, speciellt om du tänker rekrytera och behålla med en budget.

Varje rekryterare känner till de överväldigande utmaningarna med att hitta rätt talang från en pool av kandidater på en konkurrensutsatt marknad.

Dessutom bör den process du använder för att hitta en positiv kandidat överensstämma med juridiska regler förutom att vara i linje med företagets långsiktiga mål. Situationer kräver en effektiv och effektiv leverantör av anställningslösningar för att hjälpa till att effektivisera och optimera dina anställningsprocesser.

Istället för att försöka söka efter och kontakta enskilda kandidater, vänder sig arbetsgivare av alla storlekar till ledande anställningsplattformar där de kan nå en ansenlig pool av potentiella kandidater på en plats. Men hur väljer du den bästa bland de hundratals rekryteringsplattformarna?

Den här artikeln dissekerar ZipRecruiteren ledande leverantör av anställningslösningar, för att förklara sina processer och hur du kan dra nytta av att använda dem.

De mest utmanande aspekterna av att anställa

Att rekrytera har alltid varit utmanande, så rekryterare tar sin tid för att säkerställa att de får tag i rätt kandidat och undviker usla anställningar. Det bästa sättet att förbättra dina framtidsutsikter är att känna till de viktigaste utmaningarna du kan förvänta dig under anställningsprocessen i förväg. Dessa inkluderar följande:

#1. Talangbrist

Rekryterare konkurrerar med andra på en arbetsmarknad som blir allt mer konkurrenskraftig och kandidatstyrd, vilket innebär att kandidaterna har övertaget.

Det största problemet idag är dock färre kvalificerade kandidater än någonsin, med forskning som visar att 87 % av rekryterarna behöver hjälp med att hitta lämpliga kandidater för att fylla lediga tjänster.

En färsk rapport från McKinsey Global Institute visade att företag i väst inte kan hitta mellan 16 och 18 miljoner utbildade anställda, och problemet kommer sannolikt att förvärras med tiden.

#2. Attrahera rätt kandidater

Den allvarliga utmaningen som de flesta rekryterare står inför är att attrahera lämpliga kandidater till öppna positioner, vilket gör det problematiskt och ofta jobbigt att hitta rätt passform.

De flesta rekryterare inser för sent in i övningen att att hitta rätt person från en pool av underkvalificerade sökande innebär, oftare än inte, att nöja sig med de bästa bland de tillgängliga sökandena trots att de inte är bäst lämpade för den öppna tjänsten.

Saker och ting förvärras eftersom de flesta rekryterare inte har vad som krävs för att skapa en mindre pipeline för att notera mer kvalificerade talanger från många sökande.

#3. Inriktning på passiva kandidater

Varje rekryterare vet hur hårt konkurrenskraftig anställningsmarknaden kan vara när man riktar in sig på passiva kandidater som de som fyller ledande roller och roller på högre nivå. Det finns inget mer komplicerat än att försöka identifiera och attrahera en kandidat som inte aktivt letar efter ett jobbtillfälle.

En nyligen LinkedIn-undersökning visade att passiva kandidater, som står för över 70 % av den globala arbetsstyrkan, utgör en betydande del av arbetarna eftersom aktiva kandidater utgör de återstående 30 %. Dessa siffror belyser svårighetsgraden som är involverad i att utnyttja den stora talangpoolen.

#4. Engagera sig med kvalificerade kandidater

Att engagera lämpliga kandidater är nyckeln till att etablera kontakt med den mest lämpliga talangen och få dem att lägga märke till dig. Det är en öppen hemlighet att en högt kvalificerad kandidat kommer att översvämmas av mejl från alla rekryterare.

Den bästa rekryteraren är en som kommer att sticka ut bland de goda, särskilt i situationer där en sådan kandidat sannolikt har flera erbjudanden under sitt bälte. Rekryteraren förväntas gå den extra milen för att attrahera och övertyga rätt kandidat att välja dig framför andra, speciellt om du har att göra med passiva kandidater.

#5. Minska tid att hyra

De bästa rekryterarna strävar efter att fylla upp lediga tjänster så snart som möjligt eftersom lediga tjänster skapar förseningar i verksamheten, vilket kostar företagen pengar. Dessutom finns det branscher där processen naturligtvis tar längre tid, vilket skapar utrymme för frustration bland rekryterare.

Otroligt nog är huvudorsaken bakom många förseningar i rekryteringsprocessen främst bristen på lämpliga kandidater, vilket innebär att anställningsteamen måste arbeta extra hårt för att hitta lämpliga kandidater någon annanstans.

#6. Brist på en effektiv rekryteringsprocess

Att försöka skapa en effektiv rekryteringsformel, som är obligatorisk om du ska hitta den bäst kvalificerade kandidaten, kan vara en absolut logistisk mardröm för de flesta rekryterare.

Oavsett om det handlar om att kommunicera snabbt och skickligt eller att utvärdera kandidaterna tillräckligt snabbt, måste en rekryterare veta de rätta stegen att följa i varje steg.

Dessutom är inte ens den ”enkla” uppgiften att koordinera kommunikationer en promenad i parken, särskilt med tanke på hur mycket tid administrativa uppgifter kan ta på bekostnad av anställningsprocessen och tillhandahålla rätt kandidat.

ZipRecruiter: En översikt

Rekryterare och rekryterare ansvarar för att lokalisera och placera rätt talang i relevanta befattningar. De ZipRecruiter plattform gör denna uppgift mycket snabbare och enklare eftersom den automatiserar hela processen.

ZipRecruiter har allt på ett och samma ställe, från att lägga upp annonser på många jobbanslag, screening av potentiella kandidater via onlineintervjuer och hantering av meritförteckningar och sökandeinnehåll. Oavsett om du är en smart rekryterare eller en gör-det-själv-organisation är plattformen det bästa stället att hitta dina kvalificerade kandidater.

Några av sätten som plattformen gör dessa saker enklare på inkluderar följande:

#1. Enklare screening

De flesta rekryterare gör allt för att skapa långa listor med frågor för att samla in kandidaternas information. Detta är det perfekta sättet att sålla bort okvalificerade kandidater och samla så mycket om deras kompetens innan de kan möta sin potentiella arbetsgivare.

Ändå kan processen att skicka frågor och meritförteckningar fram och tillbaka via e-post vara mer spännande och spännande. ZipRecruiter gör det lättare att skicka dina potentiella kandidater en länk till en onlineintervju, vilket kan minska anställningstiden.

#2. Bygga kandidatdatabas

ZipRecruiter ger anställande chefer och rekryterare en möjlighet att skapa sin onlinedatabas med kandidater, vilket innebär att de inte längre behöver skanna igenom sina e-postmeddelanden för att söka efter rätt kandidat. Snarare finns all nödvändig information på en plats för enklare åtkomst.

Som ett resultat kan rekryterare ge sina kunder tillgång till sin databas för att granska CV och svar på intervjufrågor utan att behöva läsa tiotals fram och tillbaka e-postmeddelanden. Dessutom är det lika enkelt att bygga nämnda databas som att lägga upp en länk på webben.

#3. Hitta enkelt kvalificerade kandidater

Rekryterare och rekryterare tycker att det är snabbt, enkelt och bekvämt att använda ZipRecruiter eftersom de kan utöka sin pool av kvalificerade kandidater utan att fylla många anställningstavlor med sina inlägg.

Dessutom befriar användningen av plattformen rekryterare från smärtan av att slösa tid på att försöka filtrera bort tusentals okvalificerade kandidater.

Arbetsgivare som litar på ZipRecruiter sparar sin tid eftersom de inte behöver kämpa för att spåra kandidater och CV; de behöver bara ersätta de funktioner de angav i plattformens sökandespårningssystem.

#4. Central databas för anställningsdata

Arbetsgivare har lätt för att söka efter rätt kandidat för sitt jobböppning eftersom ZipRecruiter kräver att arbetssökande skapar profiler med korrekt kontaktinformation och laddar upp CV. Detta gör att hitta potentiella kandidater till en lugn promenad i parken.

#5. Användarvänlig

Arbetsgivare kommer att tycka att ZipRecruiter är användarvänligt. Den primära information som arbetssökande anger presenteras i ett lättläst och följsamt format. Dessutom älskar många arbetssökande det tack vare plattformens ”1-Click Apply”-funktion, förutom deras förmåga att filtrera sin jobbsökning baserat på olika nyckelord.

Bekvämligheten leder till att fler arbetssökande finns tillgängliga, vilket utökar poolen av kandidater från vilka rekryterare och rekryterare kan välja.

#6. Mobil tillval

ZipRecruiter är nu tillgänglig som en mobilapp som bygger på plattformens webbplatsgränssnitt, vilket innebär att arbetsgivare snabbt kan identifiera kandidater även när de flyttar.

Hur man lägger upp ett jobb på ZipRecruiter

Att lägga ut ett jobb på ZipRecruiter är en process som tar några enkla steg att följa som är synliga redan innan du registrerar dig för tjänsten.

Steg 1: Skapa ett konto

Gå till ZipRecruiter-webbplatsen och välj ”Lägg upp ett jobb” uppe till höger. Du kommer att bli ombedd att skapa ett konto genom att ange ditt företagsnamn och följa instruktionerna på skärmen för att slutföra processen.

Du kommer att se din instrumentpanel så snart du har skapat ditt konto, och du är redo att lägga upp ditt första jobb under ”Jobb”-menyn.

Steg 2: Ange information om jobbet

Fyll i jobbtitelns plats och ange typ av anställning. Ange platsens fullständiga adress, postnummerstad/stat och för fjärrjobb, ange företagets plats.

Steg 3: Lägg till jobbbeskrivning och förmåner

Beskriv jobbet tydligt så att du kan attrahera de bästa kandidaterna och utelämna de som är okvalificerade. Din arbetsbeskrivning bör vara kort, informativ och engagerande. Ibland har ZipRecruiter redan liknande jobbbeskrivningar, eller så kan du använda deras anpassningsbara mallar för olika jobböppningar.

Steg 4: Lägg upp löneinformation och nödvändiga färdigheter

ZipRecruiter låter dig lägga till ett kompensationsintervall till din platsannons. Även om detta är valfritt, rekommenderas det för en chans att få bättre resultat. Du kan också lägga till nyckelord för nödvändiga färdigheter för att bättre inrikta dig på de mest kvalificerade arbetssökande.

Steg 5: Ge information om ditt företag

Mata in information om ditt företag för att ge arbetssökande en chans att få en uppfattning om ditt företag.

Steg 6: Välj mellan en gratis provperiod och en betald plan

Du måste välja mellan att köpa en betald plan och ZipRecruiter gratis provperiod, som bara varar i fyra dagar. Den kostnadsfria testversionen av standardplanen har en återanvändbar jobbplats, medan Premium-nivån erbjuder premiumjobbplaceringar och tillgång till plattformens CV-bank.

Steg 7: Lägg upp jobbet

Välj den användare som kommer att få systemets e-postvarningar, välj knappen ”Spara och lägg upp nu”, så kommer ZipRecruiter att distribuera din annons till över 100 jobbbrädor.

Steg 8: Ta emot och spåra ansökningar

Luta dig tillbaka och vänta medan intresserade sökande börjar ansöka till din platsannons; du kan också se kandidater som ansöker i realtid.

Enligt statistisk forskningZipRecruiter litar på av över 2,8 miljoner företag, har över 25 miljoner aktiva användare och 110 miljoner arbetssökande med över 40 miljoner e-postprenumeranter för sina jobbvarningar.

ZipRecruiter Primära funktioner

❇️ Jobbeskrivningsmallar: Plattformen har över 500 anpassningsbara mallar som arbetsgivare kan använda för att skapa korrekta jobbbeskrivningar som representerar deras öppna roller.

❇️ Job Site Network: Den här funktionen säkerställer att arbetsgivare inte behöver lägga upp jobbannonser på varje webbplats manuellt. Istället distribuerar plattformen automatiskt skapade jobbannonser över flera partnerwebbplatser. Du kan också skapa inlägg för sociala medier, Twitter eller Facebook.

❇️ Matchningsteknik: ZipRecruiter använder kraftfull AI-baserad matchningsteknik som automatiskt och intelligent skannar arbetssökandes CV för att hitta de bäst kvalificerade kandidaterna från olika öppna roller. Plattformen kommer då aktivt att bjuda in krämen att söka öppna roller.

❇️ Screeningfrågor: ZipRecruiter stöder screeningfrågor i olika former, inklusive flervalsfrågor, fritt från text, datumspecifika, filuppladdningssvar, ja/nej och nummerspecifika frågor, bland annat.

❇️ Bjud in att ansöka: Med den här funktionen kan användare automatiskt skicka förskrivna, personliga meddelanden till föredragna kandidater för att öka deras chanser att skicka in ansökningar till öppna jobbroller.

ZipRecruiter-alternativ

#1. Verkligen

Verkligen och ZipRecruiter rankas bland de mest populära jobbannonseringsplattformarna som erbjuder många fantastiska funktioner, men de har några viktiga distinktioner.

Förutom att samla jobbannonser från många andra webbplatser, tillåter Indeed användare att lägga upp jobb gratis. Jobb som läggs upp på Indeed visas automatiskt på aggregerade listor. Dessutom kan användare sponsra sina annonser på en pay-per-click-basis (PPC) för att få sina jobbannonser att skilja sig åt, vilket gör det viktigt för arbetsgivare som arbetar med en budget.

Även om det kostar pengar att lägga ut annonser på ZipRecruiter, och plattformen inte samlar platsannonser från andra webbplatser, lägger den upp jobb på över 100 anställningstavlor, vilket ger arbetsgivare tillgång till en bredare pool av kandidater.

#2. LinkedIn

LinkedIn är välkänt för sitt professionella tillvägagångssätt som en nätverkssajt som utmärker sig för att hjälpa företagsägare att snabbt hitta potentiella kandidater för lediga tjänster. Dessutom har LinkedIn en svit fylld med kraftfulla forskningsverktyg för arbetsgivare och anställda.

Icke desto mindre är den största ogörelsen för LinkedIn dess relativt klumpiga sökfunktionalitet, jämfört med ZipRecruiter, som har ett lättanvänt gränssnitt med robusta sökmöjligheter.

LinkedIn fungerar bättre för arbetsgivare som letar efter specifika kandidater för särskilda roller, medan ZipRecruiter gör ett bättre val för arbetsgivare som behöver fylla specifika roller snabbt.

#3. Monster

Monster har varit i anställningsbranschen mycket längre än ZipRecruiter och har en enorm räckvidd med ett lättanvänt system som gör det enkelt att ta del av CV:n och välja rätt kandidat. Monsters planer på högre nivå skickar e-postvarningar när en exceptionell kandidat ansöker om ett öppet jobb.

Å andra sidan använder ZipRecruiter intelligenta matchningsalgoritmer för att placera de mest kvalificerade kandidaterna högst upp på instrumentpanelen och till och med når ut till dem å dina vägnar, vilket gör det till en bra passform för företag med konsekventa anställningsbehov.

Monster och ZipRecruiter har kundvårdsteam som hjälper arbetsgivare att anpassa planer för deras unika anställningsbehov, men Monster erbjuder mer flexibel betalning per prestation och månatliga planer.

Slutsats

ZipRecruiter presenterar ett lättanvänt platsannonssystem som får arbetsgivare att nå ut till de mest kvalificerade arbetssökande direkt. Plattformen passar bäst för arbetsgivare som erbjuder jobb på ingångsnivå, specialitet och manuella jobb, även om fler professionella jobb nu publiceras.

Den branschledande jobbplattformen har funnits i över ett decennium och kopplar samman över 2,8 miljoner arbetsgivare till över 110 miljoner arbetssökande. ZipRecruiter är ett idealiskt verktyg för att koppla företag till arbetssökande med hjälp av den senaste AI-matchningstekniken.

Kolla sedan in den bästa rekryteringsmjukvaran för att göra anställningen enkel och effektiv.