Aqaras kamera E1 har imponerande specifikationer och Apples HomeKit Secure Video

Nyckel takeaways

  • Aqara Camera E1 erbjuder 2K-upplösning, mörkerseende och tvåvägskommunikation, vilket gör den till ett funktionsspäckat och prisvärt alternativ för hemsäkerhet.
  • Till skillnad från andra inomhuskameror ger Aqara Camera E1 gratis krypterad molnlagring och möjlighet att lagra videor lokalt med ett microSD-kort eller kompatibel NAS.
  • Med stöd för HomeKit Secure Video och kompatibilitet med Amazon Alexa, Google Home och Apple HomeKit är Aqara Camera E1 ett mångsidigt och kostnadseffektivt val.

Säkerhetskameror fortsätter att bli enklare att använda som en del av ett större smarta hemsystem. Och om du letar efter ett funktionsspäckat alternativ som inte kommer att bryta banken, har Aqara presenterat ett utmärkt val i Camera E1.

Aqaras kamera E1: 2K-upplösning och HomeKit Secure Video

Bildkredit: Aqara

Aqara har annonserat Camera E1, en inomhuskamera med en budgetvänlig prislapp på $60. Du kan beställa Aqara Camera E1 från Amazon.

Som beskrivs i Aqaras pressmeddelandeerbjuder kameran en mängd fantastiska funktioner som hjälper dig att hålla ett öga på ditt hem.

Tillsammans med 2K-upplösning kan panorerings-/lutningskameran ge en 360-graders titt på platsen med en enda kamera. Den erbjuder även mörkerseende och tvåvägskommunikation med hjälp av Aqara-appen.

Du kan få smarta varningar bearbetade på enheten som talar om för dig när en person upptäcks. Appen kan filtrera rörelsehändelser automatiskt, och du kan även börja spela in eller utlösa en automatisering när en person upptäcks.

Till skillnad från andra inomhuskameror finns det flera sätt att lagra video utan att betala extra för ett abonnemang. Tjugofyra timmars krypterad molnlagring tillhandahålls gratis. Du kan också lagra upp till 512 GB video lokalt med kamerans microSD-kortplats. Video som lagras lokalt kan också säkerhetskopieras till en kompatibel NAS.

Ett automatiskt sekretessläge kommer att vrida linsen och inaktivera kameran. Ljudinspelning från mikrofonen kan också inaktiveras manuellt eller med hjälp av en automatisering.

End-to-end-kryptering med Apples HomeKit Secure Video

Bildkredit: Aqara

Kamera E1 kan användas med Amazon Alexa, Google Home och Apple HomeKit. Men det finns en trevlig förmån för Apple-fans – stöd för HomeKit Secure Video.

Det finns flera fördelar med HomeKit Secure Video. Filmen är krypterad från slut till ände och använder din befintliga iCloud+-lagring. Du kan också anpassa aviseringar och till och med dra fördel av ansiktsigenkänning för att visa exakt vem kameran ser.

Bara för att notera, en nackdel med HomeKit Secure Video är att den bara stöder 1080p-upplösning.

Aqaras inomhuskamera ger en billig sinnesro

Oavsett vilken smart hemplattform du använder, ger Aqara Camera E1 en fantastisk uppsättning funktioner i ett billigt paket. Stöd för HomeKit Secure Video sticker också ut för Apple HomeKit-användare.