9 bästa personliga finanspodcaster i Indien

Pengar är en mångfacetterad fråga, särskilt när du hanterar din ekonomi. I dagens ekonomi är det inte tillrådligt att enbart förlita sig på en inkomstkälla. Det kan behövas mer än att spara och budgetera.

Att hantera privatekonomi är en viktig aspekt av ekonomisk planering. Några av vikten av att hantera privatekonomi är följande:

  • Definiera finansiella mål – Att skapa en grundlig finansiell plan hjälper dig att uppnå dina finansiella mål på lång sikt.
  • Inkomsthantering – En finansiell plan hjälper till att effektivt hantera din inkomst genom att definiera din budget och balansera dina utgifter.
  • Bättre ekonomisk förståelse – Din ekonomiska planering hjälper till att sätta upp mätbara finansiella mål, som i hög grad påverkar dina framtida beslut.
  • Framkallar en känsla av medvetenhet och ansvar – Finansiell planering skapar medvetenhet om detaljerna i din ekonomi, vilket påverkar dina beslut om sparande, utgifter och investeringar.

Behovet av att hantera privatekonomi tar fart bland folket, vilket har lett till uppkomsten av flera finansiella podcaster.

För att hjälpa dig att bli medveten om dessa poddar för att få en förståelse för pengar, investeringar och mer, har vi listat de bästa personliga ekonomipodcasterna som finns tillgängliga idag.

Paisa Vaisa

Paisa Vaisa-showen, värd av Anupam Gupta, är en otrolig resurs för alla som vill förbättra sin personliga ekonomi. Det som skiljer denna podcast åt är dess betoning på att tillhandahålla praktiska talanger och visionära metoder som för närvarande kan tillämpas i det dagliga livet.

Tillgänglig på IVM Podcasts och Amazon musikshowen är inte bara teoretisk utan snarare en stor källa till handlingskraftig skarpsyn som kan hjälpa dig att ta kommandot över din ekonomiska situation.

Med över 1 miljon installationer, 130+ timmars podcast, 150+ framstående gäster och ett bibliotek med 300+ avsnitt, har Paisa Vaisa visat sig vara den bästa podden för personlig ekonomi i Indien. Lyssna på den här podcasten för att bli bekant med och färdigheter för att gå vidare mot dina ekonomiska planer.

Spara helt enkelt

De Spara helt enkelt podcast är en podcast full av motivation för alla som vill berika sina privatekonomiska fakta. Med hjälpsamma tips om pengarelaterade frågor för nyanställda medarbetare och försäkringsalternativ för globala studenter, erbjuder showen spännande ämnen att utforska och lära sig om.

Programmet är värd för en berömd journalist och finansexpert, Kayezad Adajania, och undersöker olika personliga ekonomiämnen, inklusive skatteplanering, investeringstekniker och marknadstrender.

Genom att innehålla intervjuer med bekanta finansproffs, ger Moneycontrol Podcast lyssnarna medvetna råd och impulser för att uppnå sina ekonomiska mål.

Varför inte myntpengar

HT Smartcast är programledare för Varför inte myntpengar finanspodcast värd på LiveMint; Avgiftsbelagda finansiella planerare och registrerade investeringsrådgivare ger kloka kommentarer om hur människor kan säkerställa den långsiktiga ekonomiska tryggheten för sina familjer.

En mängd olika ämnen tas upp i samtalen, inklusive hur man övervakar utbetalningar av klumpsummor för försäkringar, specifika fällor att undvika och vikten av att anlita en finansiell rådgivare för att hantera privatekonomin.

Du kan lära dig hur du diversifierar din investeringsportfölj och förstår de kritiska aspekterna av att få ekonomisk frihet genom att titta på något av de mer än 700 program som nu är tillgängliga.

Värdeforskning

Individuella berättelser uppstår i varje bransch, blomstrande eller vacklar. Ändå är de mest inflytelserika rapporterna skapade av den stadiga och akademiska handen av en informerad investerare som leder det välrenommerade investeringsforskningsföretaget Värdeforskninggrundat 1991.

I snabba dagliga korta podcaster som uppdateras regelbundet diskuterar Value Research VD Dhirendra Kumar investerings- och sparstrategier med läsare och ger sina tankar. När du lär dig hur du anpassar dina tillgångar för att passa dina unika ekonomiska sysselsättningar vid olika tillfällen i ditt liv, är dessa videor en ovärderlig resurs.

Till alla som är nyfikna på att lära sig personlig ekonomi praktiskt genom verkliga exempel, föreslår jag hjärtligt denna podcast.

PrimeInvestor

PrimeInvestor är ett fantastiskt val om du letar efter en gedigen podcast för att komma igång med ekonomi. Denna podcast erbjuder en mängd finansiell information. Den drivs av Vidya Bala och Bhavana Acharya, som också är ägare till PrimeInvestor, en välkänd plattform för sin aktie- och fondvägledning.

Du kan lära dig hur du skapar en stark portfölj, hör från branschexperter och håller dig uppdaterad om marknadsresultat genom att prenumerera på denna podcast.

För råd om högpresterande produkter och personlig ekonomi i Indien är PrimeInvestor din one-stop-shop. Den studerar också de storskaliga blockhandeln som bildar vågor på marknaden. Som lyssnare kommer du att känna till komplexiteten i penninghantering och skickliga råd om hur du kan dra nytta av möjligheter och undvika faror.

Låt oss bli rika med Pattu

Låt oss bli rika med Pattu,” en veckovis podcast med personlig ekonomi, etablerades av Ofspin den 29 maj 2023. Den långvariga oron över att rikedom och pengar utbildning ignoreras i det indiska utbildningssystemet tas upp i denna podcast. Den ger tillräcklig ekonomisk rådgivning för alla åldersgrupper, inklusive tonåringar, 20-åringar och pensionärer, och är värd för Pattu.

Pattu vill garantera att de goda tiderna aldrig tar slut genom att instruera dig om hur du ska behålla din privatekonomi över tid och hjälpa dig att njuta av fördelarna med dina pengar här och nu!

Zerodha Utbilda

De Zerodha Utbilda podcast erbjuder just det: en mängd insiktsfulla lärande och erfarenheter från erfarna finansguruer till hands.

Eftersom Zerodha är det främsta mäklarföretaget i Indien har Zerodha gjort den ädla ansträngningen att sätta ihop en grupp yrkesverksamma som fritt delar med sig av sin visdom och idéer om ett brett spektrum av ämnen, såsom privatekonomi, fonder, makroekonomi, investeringsstrategier och finare delarna av finansmarknaden.

Även tillgänglig på Spotify appen läggs podcasterna av Zerodha Educate till regelbundet, vilket förmedlar värdefull kunskap till användarna.

Dasar

Dasar är en daglig podcast som spanar in privatekonomi och ger värdefull information om regelverket för ekonomistyrning. Detta program, som Darshan Doshi är värd för, betonar behovet av finansiell kunskap, ger tips om hur man kringgår typiska ekonomiska fel och presenterar rekommendationer för att komma igång med personliga pengar.

Det är intressant att gå med Darshan Doshi i denna veckovisa podcast när han leder dig genom den sofistikerade finansiella auktoriteten och hjälper dig att formulera din investeringsfilosofi. Dasar veckovis

Podcaster för privatekonomi av Dasar finns också tillgängliga på Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts och Stitcher.

One Percent Show

De One Procent Show är en engagerande utforskning av sinnena hos några av de mest uppmärksamma människorna, utformad för att hjälpa oss att förbättra vår förmåga att tänka och investera. Skaparen av denna podcast, Vishal Khandelwal, är engagerad i att upplysa lyssnarna om nyanserna av personlig ekonomi och värdeinvesteringar så att de kan fatta bättre ekonomiska beslut.

Vishal tar med expertis till bordet, med över 18 års kunskap som investerare och aktiemarknadsanalytiker, tillsammans med 10 år som investeringscoach. Denna fantastiska podcast innehåller livshistorier för framgångsrika människor som borde betonas mer i media.

Slutsats

Du kan börja organisera din ekonomi när som helst, och det är en viktig aspekt av livet. Eftersom de är gratis, tillgängliga och lägliga är podcaster en extraordinär resurs för privatekonomi.

Många grymma podcaster om privatekonomi finns tillgängliga i Indien och täcker olika teman. Det finns en podcast designad för att möta dina behov som investerare, oavsett din erfarenhetsnivå.

Därefter kan du också lyssna på några inspirerande finanspodcaster och affärspodcaster för att stärka din välståndsbyggande resa.