8 AI-baserade matematikinlärningsplattformar för elever på alla nivåer

Spread the love

Att lära sig vad som helst online har blivit extremt enkelt med AI. Samma sak är fallet med matematik på grund av dessa AI-baserade plattformar för matematikinlärning.

Att lära sig och undervisa i matematik har alltid varit en hektisk uppgift. Men inte förrän du väljer modern teknik och AI. I denna digitaliserade värld kan du enkelt hitta lösningar för allt och allt via AI.

AI-marknaden blomstrar globalt. Runt 97 % av mobilanvändarna använd AI-drivna röstassistenter för snabba och produktiva svar. Detta kan märkas inom alla områden, inklusive vetenskap, livsstil, hälsa och mer. Idag i den här bloggen kommer vi att diskutera något liknande.

Har du någonsin trott att dyra handledare och komplicerad matematik lätt kunde ersättas och lösas? Nej, rätt, men det är möjligt med en AI-baserad matematikplattform.

Idag kommer vi att diskutera de bästa AI-baserade matematikinlärningsplattformarna och diskutera faktorer du måste tänka på innan du väljer en.

Hur kan onlineplattformar göra det enkelt att lära sig matematik?

Vi kan inte säga att AI är bättre än en verklig handledare, men utan tvekan kan det fortfarande vara en klok ersättare. Att lära sig matematik är inte så enkelt som andra ämnen. Därför kräver det mer tid och ansträngning. Det är där AI-baserade matematikinlärningsplattformar hjälper.

Dessa plattformar är utformade för att göra matematik mer tillgänglig för elever att förstå olika begrepp. Online AI-baserade plattformar kan göra det lättare att lära sig matematik på flera sätt. Här är några av dem.

Adaptivt lärande

AI-baserade plattformar ger personliga rekommendationer och övningar baserade på en elevs styrkor och svagheter i matematik. Som ett resultat säkerställer detta tillvägagångssätt att eleverna får riktade instruktioner och övning.

Intelligent handledning

AI-baserade plattformar fungerar som virtuella handledare. De ger steg-för-steg-vägledning och förklaringar för att underlätta matematisk lösning. Dessa plattformar analyserar elevers beteende och kämpar för att erbjuda ytterligare stöd och alternativa metoder för att hjälpa dem att övervinna svårigheter.

Naturlig språkbehandling

AI-baserade lärplattformar låter eleven välja önskat språk. Som ett resultat kan eleverna skriva eller prata om sina problem utan att behöva oroa sig för tolkning.

Datadrivna insikter

AI-algoritmer kan analysera och lagra stora mängder data som genereras av elevers interaktioner. Lärare och föräldrar kan vidare använda denna information för att navigera i elevernas framsteg och förbättringar och fatta kloka och nödvändiga beslut.

Personlig undervisningshastighet

Alla elever är inte likadana, och så är deras grepphastighet. AI-baserade lärplattformar är utformade för att anpassa hastigheten och takten för instruktionerna baserat på varje elevs inlärningsförmåga. Dessa plattformars egenskaper säkerställer att eleverna inte känner sig överväldigade eller uttråkade.

Regelbunden evolution

AI-drivna plattformar reglerar elevernas framsteg och prestanda med feedback i realtid. Denna funktion säkerställer riktat stöd baserat på elevernas svagheter och styrkor. Som ett resultat kan eleverna ta itu med sina missuppfattningar och förstå konceptet bättre.

  Hur du hanterar dina lösenordsinställningar för iTunes Store och App Store

Som tidigare nämnt har AI blivit den bästa vän för anställda, företag och alla som använder det. Detta beror på dess snabba och pålitliga resultat.

Så, eftersom AI används flitigt överallt, hur kan det släpa efter i utbildning, särskilt matematik? Därför tog vi med de bästa pålitliga AI-baserade matematikinlärningsplattformarna du måste prova.

Dröm låda

Om du redan är bekant med AI-baserade matematikinlärningsplattformar skulle du ha hört talas om det Dröm låda. Dreambox grundades 2006 av entreprenören Lou Gray och tidigare Microsoft-anställde Ben Slivka. Det enkla uppdraget med denna plattform är att förbättra och förstärka elevernas matematik utanför klassrummet.

Även om Dreambox erbjuder matematikundervisning för grundskolan, rekommenderas det fortfarande mest för yngre barn! Dreambox sticker dock ut från de flesta lärplattformar i bedömning och personalisering.

Den spelinspirerade miljön i denna läroplats håller eleverna engagerade och låter lärare och föräldrar följa framsteg dagligen. Dreambox erbjöd också en iOS-app för effektiv inlärning 2013.

För närvarande är Dreambox en av de mest anpassade AI-baserade matematikplattformarna. Det har runt 21,4 miljoner USD i intäktermed 3M betrodda kunder 2023. Sammantaget är Dreambox värt att prova som en plattform med en 4-stjärnigt betyg.

Eduten

Ingenting kan vara mer tillförlitligt än en lärplattform byggd av ett pålitligt universitet. Det är vad Eduten är. Ett av Finlands mest kända universitet byggde Eduten, som är en känd AI-driven lärplattform.

Eduten är en idealisk plattform för matematikinlärning för årskurserna K-12 och senare. Denna lärplattform är funktionell i över 50 länder, inklusive Indien. Erfarna lärare utvecklade Eduten för att hjälpa lärare.

Eduten erbjuder färdiga veckoprogram. Dessa program innehåller hundratals högkvalitativa uppgifter för att förbättra elevernas matematikkunskaper. Utöver detta låter Eduten också pedagogen anpassa utmaningarna utifrån elevens skicklighet. Detta tillvägagångssätt gör det mer mångsidigt för studenter. När det gäller betyg har denna mångsidiga plattform positiv feedback från 1 miljon användare världen över.

Blutick

Den kritiska faktorn för att lära sig matematik effektivt är kommunikation. Oftast undviker föräldrar och vårdnadshavare AI på grund av detta. Men Blutick har en lösning på allt. Denna AI-baserade utbildningswebbplats har de mest interaktiva och uppmuntrande läraravatarerna.

Detta unika koncept håller eleverna engagerade och hjälper dem att förstå sina misstag bättre. Blutick låter också eleverna styra sin tempotid, vilket gör den ännu mer kompatibel och användarvänlig.

Blutick är inte bara till för att utbilda studenter. Istället hjälper det lärarna att enkelt följa elevernas framsteg och minska arbetsbördan. Dessutom erbjuder Blutick både betal- och gratisversioner för att fatta klokare beslut.

Förutom att effektivt guida eleverna erbjuder Blutick också 600+ videor för att bättre förklara koncept. Från att bygga förståelse till förtroende, Blutick tar hand om elevernas beteende och kämpar noggrant. När det gäller betyg har Blutick positiva svar och används av mer än 53 000 studenter över hela världen.

Amy

Letar du efter en privatlärare som kan följa med dig hela tiden? Ta en smygtitt på Amy. Detta AI-drivna utbildningsverktyg kan ersätta dina privata lärare effektivt. Amy är speciellt utformad för att ge eleverna feedback och samtidigt förbättra sina kunskaper.

  Skapa ett unikt företagsnamn med dessa 10 verktyg

Det bästa kännetecknet för Amy är att hon är flerspråkig och har flera läroplaner. Som ett resultat kan eleverna lära sig matematik utan några språkbegränsningar. Liksom andra utbildningswebbplatser låter även Amy föräldrarna och lärarna övervaka elevernas framsteg och tillväxt.

Amy är designad för att analysera elevernas interaktioner. Följaktligen justerar och anpassar den uppdragen för att optimera inlärningen. Till skillnad från liknande plattformar är det här lärverktygets uppgifter inte fördokumenterade. Istället sammanställs de utifrån elevernas inlärningskaraktär och snabbhet.

MATHia

MATHia är byggt av ett välrenommerat universitet för att göra det lättare för studenter att lära sig matematik. MATHia grundades vid Carnegie Mellon University och är den enda lärplattformen varje matematiklärare behöver.

Denna inlärningsprogramvara tillhandahåller 1:1 matematiklärare till elever. MATHia-handledaren fyller inte bara kunskapsluckorna utan analyserar och sparar också varje reaktion från elever för att ge vårdnadshavare djupa insikter.

Realtidsfeedback är en viktig egenskap hos MATHia som gör att den sticker ut från andra liknande plattformar. Detta inlärningsverktyg ger elever en framgångsrik matematikupplevelse samtidigt som lärare får feedback och bedömning i realtid.

Men förutom dessa på toppegenskaper saknar MATHia positiv feedback. MATHia är självgående och ganska komplex att använda. Därför har den både positiv och negativ feedback.

StepWise Math

Tentor kommer med dussintals oro! Speciellt matematik. Kvällen innan ett matteprov medför flera tvivel på mig själv, till exempel om jag glömmer viktiga steg? Vem hjälper mig att revidera ett koncept i sista minuten? Och så många fler. Det är där StepWise kommer till undsättning.

StepWise Math är ett AI-drivet utbildningsverktyg som hjälper och vägleder elever när de förbereder sig för prov. Denna plattform ger enkla steg att följa, vilket gör förberedelseprocessen enklare.

Oavsett om det är algebra eller något annat ämne kan StepWise Math vägleda och göra din inlärningsprocess enkel. Sammantaget är StepWise din toppvän som kan hjälpa dig att göra mål och lära dig matematik i sista stund.

IntMath

IntMath är precis som dess namn. Detta pedagogiska verktyg låter dig lösa matematiska problem genom att bara skicka frågan i chatten. IntMath grundades ursprungligen 1997 och har 20 000 unika besökare per dag.

Att lösa problem med ledning av en lärare eller förälder kan vara enkelt. Men hur är det med att lösa problem själv? Flera gånger fastnar eleverna när de själva löser matematiska problem, särskilt när de gör läxor. Det är där AI-baserade resurser hjälper.

IntMath kan enkelt vara din problemlösningspartner. Det är mycket mer exakt än ChatGPT, mer flexibelt än en miniräknare och mycket snabbare än en privatlärare. IntMath låter dig alltid hitta kompatibla lärare direkt från webbplatsen.

Plaito

Letar du efter en studiekamrat som är expert på alla ämnen? Vi täckte det åt dig. Plaito är en AI-baserad app som kan hjälpa, vägleda och hjälpa dig att förbereda dig inför prov i olika ämnen.

Den här utbildningssidan kan hjälpa dig inom naturvetenskap, fysik, matematik, engelska, historia och mer på ett och samma ställe. Plaito är en coach och vän som hjälper dig med dina läxor och prov på ett effektivt sätt.

  Har du testat dessa gratis Adobe-program än?

Plaito använder ett chattformat för att förstå och lösa dina frågor. Det låter dig dock ta ett ögonblick av problem för att guida bättre, särskilt för geometripussel. När det gäller recensionen har Plaito positiv feedback, särskilt om det lekfulla användargränssnittet och korrekta förklaringar.

Faktorer att tänka på innan du väljer en lärplattform

Innan du väljer någon AI-baserad lärplattform är det alltid klokt att överväga några saker. Så att du får ut det mesta av din upplevelse. Därför måste du överväga dessa faktorer innan du bestämmer dig för en lärplattform.

Innehållskvalitet

Förutom tillförlitligt och korrekt innehåll är det också viktigt att kontrollera dess struktur och heltäckande. Innehållskvaliteten bör vara presentabel, strukturerad, korrekt och anpassad till nuvarande industristandarder eller akademisk läroplan för effektivt lärande.

Användargränssnitt

Lärplattformar är avgörande. Se därför till att plattformarna du väljer är lätta att navigera på, så att du snabbt kan hitta och komma åt innehåll.

AI-förmåga

När vi diskuterar AI-baserade lärplattformar är det viktigt att kontrollera vilka värden AI har att erbjuda dig. Kontrollera hur avancerad AI:n är. Kontrollera om den är kapabel till bedömning och personlig undervisning, ger den feedback i realtid och mer.

Interaktiva funktioner

Vad är nyttan med en lärplattform som bara ger innehåll men som inte analyserar dina behov? Leta efter en lärplattform som stöder interaktiva funktioner som frågesporter, pussel, forum etc.

Kontrollera dessutom om de erbjuder funktioner som framstegsspårning, gruppdiskussioner, påminnelser etc., för en bättre upplevelse.

Kostnadseffektiv

Att kontrollera om lärplattformen är värd priset är lika viktigt som att kontrollera om den passar din budget. Utvärdera om plattformens kostnad överensstämmer med dess funktioner och värde.

Datasekretess och säkerhet

Online lärplattformar kommer att ha tillgång till din data. Det är alltid klokt att kontrollera deras sekretesspolicy och datahanteringsmetoder innan du ständigt trycker på knappen Godkänn.

Support och resurser

Det är alltid bättre att välja en lärplattform med ett tekniskt stödsystem. Det kan vara en chatt, ett samtal eller ett communityforum. Detta hjälper dig om du stöter på ett problem när du använder plattformen.

Flexibilitet

Kontrollera om plattformen du funderar på låter dig styra tempot och schemat. Detta är viktigt, särskilt för dem som balanserar merarbete utöver lärandemål.

Recensioner och betyg

Slutligen är det alltid bättre att överväga nuvarande användares feedback innan du blir en. Titta på recensioner och betyg av programvaran innan du investerar pengar eller ansträngningar i den.

Kom ihåg att en lärplattform kanske inte har allt som nämns ovan. Men säkert kan dessa punkter hjälpa dig att hitta en effektiv lärplattform.

Slutsats

Även om teknik inte kan ersätta traditionell klassrumsundervisning, kan den fortfarande vara ett kraftfullt alternativ. Idag i den här bloggen diskuterade vi AI-baserade matematikinlärningsplattformar. Med vår sammanställda lista över de bästa AI-baserade matematikinlärningsplattformarna hittar du ditt lämpliga inlärningsverktyg effektivt.

Förutom detta nämnde vi också faktorer att ta hänsyn till, som gränssnitt, AI-kapacitet, supportsystem, etc., för att hjälpa dig att fatta bättre beslut.

Kolla sedan in de bästa engelska lärplattformarna för barn.