13 Pitch Deck-mallar för att fånga investerarens intresse och säkra finansiering

Vill du attrahera investerare och få finansiering? Få hjälp med dessa pitch-deck-mallar för att göra ditt arbete enklare.

Pitch deck är en mycket använd term i affärsvärlden. Populära företag som Airbnb och Facebook kunde locka investerare för sina projekt genom att använda briljanta pitch-deck-presentationer. Så att ha en bra pitch-deck är mycket viktigt för att fånga investerarens uppmärksamhet.

Att göra ett pitchdeck kan ta mycket arbete för nybörjare. Det är här pitch-deck-mallar kommer till vår räddning. Dessa mallar ger dig en redigerbar presentation och vägleder dig genom hela processen för att göra din presentation.

I den här artikeln kommer vi att diskutera vad en pitchdeck är och vad dess innehåll ska vara. Därefter kommer vi att se hur pitch-deck-mallar kan hjälpa dig och deras fördelar. Slutligen kommer vi att titta på de bästa mallarna för pitchdeck för att fånga investerarnas intresse och säkra finansiering.

Vad är ett pitchdeck?

Pitchdecks är presentationer som startups och entreprenörer använder för att visa upp sina affärsidéer för potentiella partners eller investerare. Syftet med ett pitchdeck är att väcka uppmärksamhet, skaffa pengar eller skapa strategiska allianser. Det ger en kortfattad och estetiskt tilltalande sammanfattning av affärsmöjligheten.

Ett standardpitchdäck består av rutschbanor som betonar ett företags avgörande element. Dessa inkluderar att fastställa frågan, upprätta en lösning, analysera marknaden och skapa en affärsstrategi.

Det innebär också att lyfta fram konkurrensfördelar, introducera teamet, beskriva budgeten och pitcha för finansiering eller ett partnerskap. Pitchdäcket måste vara kortfattat och lätt att förstå. Den bör helst innehålla 10 till 15 bilder som var och en ger information på ett effektivt och effektivt sätt.

Vad ska ett pitchdeck innehålla?

Syftet med ett pitchdeck är att övertyga dina investerare eller kunder om ditt projekts intressen, krav och fördelar. Din presentation av pitchdeck bör kortfattat förmedla allt om ditt projekt samtidigt som det gör det attraktivt. Följande punkter är några saker som verkligen borde inkluderas i dina pitch deck slides.

Problem

Ange kortfattat problemet eller svårigheten som din målmarknad upplever. Definiera det tydligt och förklara varför det är viktigt för dem.

Lösning

Beskriv ditt ursprungliga tillvägagångssätt och hur det framgångsrikt löser problemet. Belys dessutom fördelarna och fördelarna som det erbjuder.

Tillgänglig tävling

Identifiera konkurrenter och lyft fram fördelar du har framför dem eller unika försäljningsegenskaper. Få din lösning att sticka ut genom att lyfta fram din konkurrensfördel eller unika försäljningsargument.

Affärsmodell

Förklara hur ditt företag genererar intäkter och upprätthåller lönsamhet. Beskriv dina primära intäktskällor och beskriv din affärsmodell.

Effekt på marknaden

Demonstrera din förståelse för målmarknadens storlek, potentiella expansion och trender. Du måste visa att du är väl insatt i marknadens dynamik.

Beskrivning av produkter eller lösningar

Ge en omfattande beskrivning av din produkt eller tjänst, med fokus på dess distinkta värdeförslag, fördelar och funktioner. Förklara för kunderna varför de ska välja din produkt framför andra alternativ.

Målgrupp

Gör en lista över din målmarknad och dina kunder. Ge insikt i dina ideala kunders krav och preferenser genom att tydligt identifiera dem.

Strategier

Förklara hur du tänker öka intäkterna, få kontakt med din målgrupp och attrahera kunder. Beskriv dina strategier för att öka marknadspenetrationen och öka försäljningen.

Om laget

Förklara individerna i ditt team, deras erfarenhet, förmågor och relevanta prestationer. Visa att du har ett kompetent och kvalificerat team för att genomföra din affärsplan.

Finanser

Ge en kortfattad sammanfattning av dina ekonomiska prognoser, inklusive lönsamhet, kostnader och intäkter. Förbered en exakt och genomförbar ekonomisk prognos.

Milstolpar

Diskutera betydande prestationer och eventuella dragningar, som användartillväxt, allianser eller intäkter. Visa framsteg och fart i ditt företag.

Finansiering eller partnerskap

Om du söker finansiering eller ett partnerskap, ange önskad finansieringsnivå eller typ av samarbete med specificitet. Gör en direkt begäran om det stöd du behöver.

Hur kan pitch-deck-mallar hjälpa dig?

När det gäller tids- och ansträngningsbesparingar kan pitch-deck-mallar vara en spelväxlare. Istället för att börja från början har dessa mallar redan en mängd olika bilder och ramar.

Det bästa är att de ger ditt pitchdäck ett rent och professionellt utseende. Detta kommer sannolikt att lämna ett utmärkt intryck på potentiella partners eller investerare. Dessutom gör det faktum att du kan ändra dessa mallar för att uppfylla dina krav dem ännu bättre. Detta garanterar att ditt pitchdeck exakt speglar ditt företag och varumärke.

Med pitch-deck-mallar kan du se till att alla viktiga komponenter ingår. Dessa mallar ger också användbara råd om hur du organiserar din data och gör en spännande presentation.

Dessutom tänder de din fantasi och gör att du kan skapa en estetiskt tilltalande pitch. Att använda pitchdeck-mallar är ett effektivt verktyg som effektiviserar designprocessen och förbättrar den övergripande kalibern på ditt pitchdeck.

Låt oss nu direkt hoppa till listan över bästa pitch-deck-mallar.

Tonhöjd

Tonhöjd erbjuder en omfattande samling med en mängd olika presentationer av pitchdäck. Var och en av deras design inkluderar alla nödvändiga rutschbanor för pitchdäck. Du kan snabbt skapa en effektiv presentation med detta.

På Pitch kan du börja skapa din pitchdeck genom att helt enkelt välja en mall och klicka på ”Använd denna mall.” Ett gratis Pitch-konto är allt du behöver för att börja redigera. Du kan också skapa en presentationsstil som speglar ditt företags varumärke för att ge ditt pitchdäck en personlig touch.

Sist men inte minst kan du bjuda in din grupp att arbeta tillsammans för att polera varje rutschkana i pitchdäcket. Du kan också skapa en offentlig presentationslänk för att presentera din stora idé för potentiella investerare, affärspartners eller kunder.

Canva

Canva erbjuder en mängd professionella pitch-deck-mallar och ett användargränssnitt som är lätt för nybörjare att använda. Efter att ha valt layout kan du lägga till ditt utmärkta innehåll till varje bild, och du kommer att vara på god väg att skapa en solid pitchdeck.

Varje mall på Canva är lätt att redigera med sin användarvänliga redigeringsplattform. Du kan också ladda designen på instrumentpanelen, där du kan arbeta med dina kollegor och lagkamrater. På Canva kommer du att ha tillgång till alla verktyg som krävs för att modifiera varje presentation så att den passar dina affärsmål eller strategiska planer.

Du kan göra alla nödvändiga justeringar av typsnitt, bakgrunder och färger så att de effektivt förmedlar ditt varumärke eller din personlighet. Dessutom kan du lägga till filter och roliga animationer till varje element i din pitch-deck-bilddesign och ladda upp din logotyp eller fotografier från ditt galleri.

SlideBean

Du bör använda SlideBeans pitch deck tjänster om du vill ha ett polerat och professionellt pitch deck. SlideBean tillhandahåller pitch deck design, innehållsutveckling och pitch deck coaching. Du kan skapa ett utmärkt pitchdeck med hjälp av Slidebean som skiljer dig från konkurrenterna och hjälper dig att få ditt företags ekonomi.

Du kan välja flera bakgrundsbilder och lägga till punkter i text om ditt företagskoncept; SlideBean kommer sedan att ladda innehållet i en mall som har skapats sakkunnigt. Om du har bråttom kan du till och med välja att låta SlideBean-proffs skriva och skapa din pitch-deck.

Verktygets mätvärden är en av de betydande fördelarna för entreprenörer som använder SlideBean. Du kan övervaka investerarnas engagemang och delning av bakåtlänkar för att avgöra om bilder är populära och når rätt publik.

Visme

Visme är ett användarvänligt presentationsverktyg som gör det möjligt för icke-designers att snabbt skapa vackra pitchdeck. Det finns flera verktyg att välja mellan så att du snabbt kan visualisera information.

Dessa består av diagrammotorer som erbjuder mer än 16 olika typer av diagram, miljontals gratis foton, tiotusentals vektorikoner, dussintals bildfilter och färdiga datawidgets för att visa statistik och data.

Dess pitch-deck-mallar har allt du behöver för att visa idéer, statistik och data, vilket kan hjälpa dig att lyfta din presentation. Olika pitch-deck-mallar finns tillgängliga, allt från enkla och eleganta bilder till livfulla och dramatiska.

För att komma igång och bygga din pitchdeckmall med exakt de bilder du vill ha, välj en av deras 900+ sökbara designlayoutmallar. Du kan också lägga till din grafik, nyanser och text till deras mallar.

SlideKit

SlideKit låter dig söka efter, gå igenom, förhandsgranska och integrera annonsmaterial direkt i Google Presentationer. Den kan möta alla ditt företags krav med över 4500+ uppfinningsrika bildmallar att välja mellan i över 30+ kategorier.

Det kan omfatta allt från att bygga system och definiera agendor till att förmedla strategi. Varje mall för ett bildspel är justerbar och har rätt storlek.

Du kan integrera SlideKits mer än 150 gratis bilder och gratis presentationsmallar i din presentation. De lägger också till ytterligare gratis och betalda mallar regelbundet. Du kan använda ett bibliotek av expertpresentationsmallar med SlideKit som täcker alla aspekter av företaget, inklusive tidslinje, SWOT, färdplan, process, marknadsföring, cirkulär, etc.

Basmallar

Basmallar ger anständigt värde för dina pengar genom att ge dig ett anpassat feedbackdokument som innehåller alla deras observationer, djupgående analyser, vägledning och strategiidéer. Dessutom tillhandahåller det gratis pitch-deck-mallar som du kan använda om du börjar och behöver hjälp med att avgöra var du ska börja eller hur du ska bygga ditt kortlek.

Den bästa egenskapen med BaseTemplates är att dess pitch-deck-mall är helt anpassningsbar i Google Slides, Keynote och PowerPoint (.pptx). De 100+ bilderna i var och en av deras mallar har fördesignade element och designkoncept. Varje bild är också skapad för att förmedla all relevant information samtidigt som den ser vacker ut.

Envato element

Envato element’ pitch deck är ett enastående verktyg för entreprenörer och företag som letar efter en komplett och estetiskt tilltalande presentation. Dessa pitch-deck-mallar inkluderar ett brett urval av professionellt skapade bilder, layouter och bilder som kan ta din presentation till nästa nivå.

Mallarnas rena och moderna stil gör det enkelt att producera en visuellt tilltalande presentation som lockar potentiella partners eller investerares intresse.

Pitchdeckmallen innehåller alla nödvändiga komponenter, såsom problemidentifiering, lösningspresentation, marknadsanalys, affärsmodell, introduktion av teamet och ekonomiska förutsägelser. Envato Elements pitchdeck sticker ut på grund av dess mångsidighet och anpassningsbarhet, vilket låter dig modifiera mallen för att passa ditt varumärke och specifika företagskrav.

Slidesgo

Slidesgos mallar är visuellt tilltalande och har en modern stil, som hjälper till att skapa ett engagerande och imponerande pitchdeck. Mallarna innehåller alla komponenter för ett attraktivt pitchdäck.

Dessa mallar är otroligt redigerbara, vilket gör att användare kan lägga till sitt eget material och ändra layouter, färger och typsnitt för att passa deras smak och varumärke. De kan skapa ett visuellt tilltalande och polerat pitchdäck snabbare och enklare.

Mallarna från Slidesgo är tillgängliga online, vilket gör det enkelt att bläddra och välja den bästa för din presentation. De är användarvänliga och gör det enkelt för konsumenter att ändra och producera sina pitchdecks utan att behöva ha mycket designkunskaper.

VIP-grafik

VIP-grafik, du behöver inte vara expert eller designer för att skapa en vacker pitch. Även den mest oerfarna presentatören kan blända på grund av sitt pitchdeck-kit. Lägg till ditt material och grafik; deras intelligenta pitch-däck täcker resten.

VIP Graphics erbjuder en spännande översikt över ditt företags framgång, framtida prognoser och en tillväxtstrategi. Denna mall för pitchdeck är idealisk för entreprenörer som introducerar nya företag och startups för investerare, partners och kunder.

Med denna allt-i-ett-presentationsmall kan du skapa en magnifik och övertygande sammanfattning av ditt företag och din möjlighet. Du kan också använda infografik, diagram och diagram för att effektivt förmedla din företagsplan.

PandaDoc

PandaDoc är ett onlineverktyg som kan hjälpa dig att enkelt skapa pitchdeck-presentationer. Du kan bläddra bland deras olika typer av pitch-deck-mallar för att hitta den som passar dig bäst. PandaDoc guidar dig också genom processen att göra presentationen för att se till att din pitch-deck sticker ut från resten.

Det bästa med PandaDoc är att det har specifika mallar i enlighet med syftet med ditt pitchdeck. De har prover för investerarpitch, mallar för försäljningsdeck, prover för affärsdäck och mycket mer för att tillgodose dina behov. Alla dessa mallar har färdiga att använda bilder som du kan redigera enligt ditt företags mål.

Begrepp

Begrepp är vida känt för sin produktivitet och samarbetsverktyg. Dessa verktyg hjälper individer och team att utföra sitt dagliga arbete enkelt. Deras pitch-deck-mall är ett sådant verktyg som hjälper människor att göra pitch-deck.

Till skillnad från traditionella pitch-deck erbjuder Notion pitch-deck-mallen en interaktiv sida för att imponera på investerare. Den erbjuder ett användarinteraktivt gränssnitt och dess dra-och-släpp-funktion gör det enkelt för användare att skapa pitchdeck. Du kan också länka över 50 appar på Notion för att säkerställa att det mesta av ditt arbete görs på en enda plattform.

Du kan använda Notion-gallerier för att visa dina framstående användningsfall, kunder och team. Dessutom kan du inkludera mer text, bilder och information på galleriets undersidor. Investerare skulle ha möjlighet att läsa mer om de ämnen som intresserar dem.

Miro

Du kan använda Miros pitch deck mall för att samla idéer och värdefulla resurser för din pitch deck. I Miros mall är varje bild en ram. Bildernas innehåll kan enkelt ändras, och du kan också lägga till eller ta bort ytterligare bilder eller ordna om dem genom att dra och släppa.

Du kan byta till Miros presentationsläge närhelst du är redo att presentera dina bilder. Navigering mellan bilderna kan göras med hjälp av pilknappar eller kortkommandon. Kommentarerna eller samarbetspartners markörer kommer att vara dolda och lämnar bara bilderna kvar i ramarna du valde för att visa dem för att minimera distraktion.

Pitch Builder

Pitch Builder tillhandahåller inte bara mallar utan erbjuder också en-till-en-vägledning i processen med att skapa pitchdäck. När du köper mallarna får du kontakta experterna direkt. Pitch Builders London-baserade proffs granskar din pitchdeck innan de skickas till potentiella ängelinvesterare eller riskkapitalfonder.

De har skapat sin egen betygs- och utvärderingsmekanism för att ge användbar input. Den mest fördelaktiga delen är att de har skapat hundratals pitchdeck medan de arbetar med hundratals kunder. Som ett resultat är Pitch Builder ett mycket skickligt verktyg för att skapa pitchdeck.

Slutsats

Som vi diskuterade tidigare. Pitchdecks är en avgörande komponent i ditt företag som kan göra eller bryta dina affärer. Att ha en ordentlig pitch-deck-presentation är ett måste för alla er som vill få dina erbjudanden och lämna en imponerande inverkan på dina investerare.

När du gör ditt pitchdeck, se till att du inkluderar alla nödvändiga komponenter. Att ha statistik, bilder och ett tilltalande färgschema lämnar också ett anmärkningsvärt intryck på dina kunder. Med hjälp av Pitch-deck-mallarna kan du skapa vackra och attraktiva pitch-deck som når dina och dina investerares förväntningar.

Kolla sedan in hur man skriver en Elevator Pitch!