Elon Musk går med i AI Race, Twitch tillkännagav nya funktioner

Hej alla! 🙋Vi har följande uppdateringar för dig idag! 📣

Elon Musk går med i AI-loppet

De mest framstående investerarna och företagen över hela världen deltar i den växande trenden med artificiell intelligens (AI). Därför bör det inte komma som någon överraskning att Elon Musk går med i rörelsen.

Han har nyligen meddelat bildandet av xAIett nytt företag dedikerat till utvecklingen av artificiell intelligens (AI).

Företaget har tillkännagett ett exceptionellt team bestående av toppexperter som tidigare var en del av toppföretag som DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Tesla och University of Toronto.

Om du inte är medveten om det, låt mig här markera att Elon Musk tidigare var associerad med OpenAI ChatGPT men slutade 2018 på grund av konflikter.

Twitch lanserade ett upptäcktsflöde och andra kortformade videofunktioner

Rycka till tillkännagav en handfull nyckelfunktioner, och två av dess nyckelfunktioner är berättelser och ett Discovery-flöde, låneformat som populärts av Instagram, TikTok och Snapchat.

Stories-funktionen, som är tillgänglig i oktober, kommer att tillåta streamare att dela vertikala helskärmsbilder, videor och textuppdateringar med följare mellan liveströmmar, vilket gör att de kan kommunicera med tittarna även när de inte är online.

Det kommande Discovery-flödet presenterar kurerade klipp för tittarna baserat på preferenser och hjälper tittarna att upptäcka nya streams, även när streamers inte är online.

Andra förbättringar av Android- och iOS-enheter inkluderar klippredigeringsverktyg som trimfunktionalitet och möjligheten för streamers att ge åtkomst till videoredigerare och tillåta direktexport till YouTube och TikTok.

Stable Doodle är ett nytt verktyg som lanserats av Stabilitet AI. Verktyget är användbart för alla som vill konvertera skisser och ritningar till färdiga bilder.

Stable Doodle hjälper proffs och entusiaster med grundläggande ritfärdigheter och internetåtkomst att enkelt skapa högkvalitativa bilder snabbt för att användas som design, presentationsmaterial och logotyper.

Det gynnar branscher som utbildning, design, mode och konst. Det är tillgängligt för en gratis provperiod på Clipdrop.

Den användarvänliga metoden ökar effektiviteten för designers, illustratörer och branschexperter eftersom skisserna snabbt kan integreras i projekt, skapa design för kunder, presentationstillgångar, webbplatser och logotyper.

Stability AI samlade in 25 miljoner dollar, vilket ger deras totala finansiering till över 125 miljoner dollar. Startupens senaste värdering är $1 miljard.

För fler uppdateringar, kolla in kategorin Senaste teknik.