Vilken programvara har den vinnande formeln?

När det digitala och affärsmässiga landskapet utvecklas över många fronter och blir mer beroende av data, lika är de ansträngningar som hotar det.

Datorvirus, ransomware och skadlig programvara, de ledande hoten som leder till dataförlust, kan leda till att din organisation hamnar i driftstopp eller avsevärt påverka din produktivitet. Och lösningen på detta problem är dataåterställning.

Vad är dataåterställning?

Dataåterställning, en mjukvarubaserad process, innebär att återställa och återställa förlorade, raderade, skadade, otillgängliga eller skadade filer.

Medan många tillgängliga verktyg för dataåterställning finns online, är det ansträngande att välja den bästa passformen. Du kanske har stött på några av dessa verktyg. Men de kanske inte är tillräckligt kraftfulla för att uppnå bra resultat, vilket gör dem ineffektiva.

Ibland kommer du att använda gratisverktyg på marknaden. Nackdelen är att de kan vara långsamma, ha hög latens eller till och med inte fungera på alla enheter.

Det här inlägget jämför två tungviktare, Stellar och EaseUs. Eftersom de två jättarna dominerar utrymmet, kommer det att krävas lite taktik att välja den bästa. Men innan vi dyker in i hur, låt oss förstå behovet av programvara för dataåterställning.

Varför programvara för dataåterställning?

Du kan förlora data baserat på ett par anledningar. Oavsett om det är en attack med skadlig programvara eller ett misstag, kan konsekvenserna förlama ditt företag om det inte finns någon åtgärdsplan.

I de flesta fall är de vanligaste orsakerna till dataförlust mänskliga fel, mjukvaruinkompatibilitet (tredje part eller plugins), föråldrad programvara, opatchade sårbarheter i mjukvara, skadliga attacker (nätfiske och skadlig programvara), otillräcklig åtkomstkontroll, strömstörningar, maskinvarufel och katastrofer som brand eller översvämning.

Om du överväger konsekvenserna av dataförlust är det viktigt att ha ett mjukvaruverktyg som hjälper till med dataåterställning för att minska risken och hålla ditt företag igång. Med den nuvarande ökningen av distansarbete, riskerar data att förvärras eftersom många onlinearbetare använder personliga eller delade datorer. En programvara för dataåterställning visar sig vara den bästa lösningen om du i vilket fall som helst har fastnat i de markerade fallen.

Programvara för dataåterställning utnyttjar dina data för att återställa dina filer och system till den ursprungliga kompromisslösa versionen. Oavsett om du letar efter gratis, betald, nybörjare eller professionell programvara, finns det verktyg baserade på dina behov.

Gratisverktyg är bra att använda men kan begränsa typen av filer du kan återställa eller misslyckas med att lagra säkerhetskopior. Betald programvara är bra men knuten till hur snabbt och mycket data du vill återställa.

Nybörjarversioner är lätta att använda men erbjuder kanske inte anpassningsbar kontroll över datatyper som ska återställas. Och slutligen finns det professionella verktyg med livfulla funktioner som passar komplexa affärskrav. Med det i åtanke, låt oss titta på den bästa programvaran för dataåterställning.

Stellar Data Recovery: En översikt

Stellar Data Recovery är ett indiskt baserat företag som spänner över sin närvaro i USA och Europa. Organisationen är certifierad och specialiserad på dataåterställning, dataradering, filreparation och brevlådekonverteringar, bland andra tjänster.

Genom att tillhandahålla tillförlitlig mjukvara befäster organisationen branschen med lättanvänd, stor innovation och rika, värdefulla funktioner som möter ett brett spektrum av användarbehov.

Med över 30 års erfarenhet utnyttjar företaget pålitliga resurser och ansträngningar för att utveckla ständigt färdiga lösningar för att stödja omfattande datavård för personliga och företagsbaserade konsumenter. Med över 3 miljoner globala användare växer Stellar Solutions konsekvent som ett av de mest pålitliga varumärkena för dataåterställningslösningar.

Stellar-mjukvaran är en komplett dataåterställningslösning som tar itu med alla problem med dataförlust. Oavsett om du löser raderade data som går förlorade på hårddiskar eller löser förlust av optiska media och raderade partitioner, passar programvaran bra.

Med hjälp av en skanningsalgoritm ger programvaran en förhandsvisning av filer som ska återställas (där du kan välja vilka filer du vill återställa), och du kan ange en önskad plats för de återställda filerna.

EaseUs: En översikt

Etablerat 2004, EaseUs är ett mjukvaruföretag som dominerar dataindustrin med teknisk expertis inom dataåterställning, säkerhetskopiering och omfattande diskhantering.

Med visionen att tillhandahålla bekväma och säkra digitala upplevelser för alla, flaggar företaget många produkter som EaseUS Data Recovery Wizard, EaseUS Todo Backup och EaseUs Partition Master,

Företaget har 19 års teknisk bakgrund och har ett betydande inflytande inom det globala datasäkerhetsområdet. I skrivande stund har organisationen över 530 miljoner användare och 20 000 partners.

EaseUS Data Recovery Wizard hjälper användare att återställa förlorade filer på Mac-, Windows- eller Windows-kompatibla enheter. Filerna kan vara grafik, video, ljud, e-postmeddelanden och dokument, bland andra format. Dessutom täcker programvaran dataförlust på hårddiskar, diskar och partitioner i en längre lista med lagringsmodeller.

Stellar Data Recovery vs. EaseUs

Det finns många faktorer att utvärdera när man väljer ett dataåterställningsverktyg. Här är några av de mest avgörande.

  • Användargränssnitt och erfarenhet (UI/UX)
  • Prestanda och tillförlitlighet
  • Funktioner och funktioner
  • Kundsupport
  • Prissättning
  • Begränsningar

Låt oss bryta ner var och en av dem i detalj.

Användargränssnitt och erfarenhet (UI/UX)

Användargränssnittet och upplevelsen är de drivande parametrarna för att anta någon programvara eller digital produkt. De två lösningarna har olika tillvägagångssätt; låt oss bryta ner det.

Stjärn

Stellar fokuserar på en enkel, användarvänlig lösning. I det här fallet har deras UI/UX flera nyckelfunktioner; en ren och intuitiv fas med snygga enkla funktioner som är lätta att förstå och navigera genom dataåterställningsprocessen.

Därefter guidar en steg-för-steg-guide dig genom dataåterställningsprocessen, med stöd av tydliga instruktioner för varje steg. Detta är särskilt användbart om du är ny på dataåterställningsoperationer.

En förhandsgranskning och en selektiv återställningssektion låter dig dessutom granska filerna under återställning innan du påbörjar återställningsprocessen. Den här funktionen hjälper dig att identifiera och specificera de filer du vill återställa, vilket effektiviserar användarupplevelsen.

EaseUs

EaseUS strävar efter omfattande funktioner samtidigt som man uppnår en balans med ett vänligt gränssnitt. Programvaran har en modern och visuellt tilltalande design som är lätt för ögonen och engagerande för att förbättra din upplevelse.

Programvaran är intuitiv när det gäller navigering, vilket säkerställer att du enkelt kan hitta alla alternativ och funktioner. Dess meny är välorganiserad, vilket gör det enkelt att hitta specifika funktioner. Om du vill återställa nyligen raderade filer kan du använda snabbsökningsalternativet. Du kan välja den avancerade skanningen om du letar efter komplexa scenarier.

I det här fallet är båda verktygen fantastiska. Stjärnans tonvikt ligger på ett enkelt, guidat tillvägagångssätt. Å andra sidan fokuserar EaseUS på en visuellt tilltalande design med omfattande funktioner. Även om UI/UX kan standardiseras, varierar det från en användare till en annan. Att gå igenom testversionen eller demon för båda programvarorna skulle därför hjälpa dig att utvärdera vilken som passar dig bäst.

Prestanda och tillförlitlighet

Det finns bara ett sätt att säkerställa en korrekt jämförelse mellan Stellar och EaseUs, ett praktiskt testfall. Med avsikt raderade vi utvalda filer från vår Windows-testdator. Testdatorn är på 1TB hårddisk och 8GB RAM. Vi kör sedan en djupsökning med de två programvarorna för att utvärdera hur var och en reagerar. Båda programmen hämtade förlorad data tillsammans med andra tidigare filer.

EaseUs

EaseUS visade sig vara den snabbaste lösningen, med en komplett standardskanning på under en minut. När man bytte till den djupa skanningen tog programvaran två och en halv timme och använde 30 % av CPU:n och 250 MB RAM.

Stjärn

Med Stellar blir processen lite längre, med en relativt högre andel datorresurser. För snabbskanningen tog processen fyra minuter. Den djupa skanningen tog å andra sidan tolv timmar och drog 75 % av CPU-kraften och 200 MB från RAM-minnet. Om du har en mindre kraftfull dator skulle du ha problem med att köra Stellar tillsammans med andra PC-program.

EaseUS erbjuder den bästa prestandaupplevelsen i det här fallet baserat på dess snabba respons och låga CPU-användning. Det är dock värt att notera att båda verktygen visade sig vara användbara; skillnaden är i tid och datorresurser som används.

Funktioner och funktioner

Båda verktygen har rika funktioner som möjliggör snabba och djupgående skanningsmöjligheter. Och om du letar efter gratisversioner kommer båda att uppfylla dina behov på både personlig och affärsmässig nivå. Båda verktygen är tillgängliga för Mac- och Windows-operativsystemen. Om du har den kostnadsfria planen tillåter Stellar upp till 1 GB dataåterställning och EaseUs ger dig max 2 GB data.

Stjärn

Stellar stöder hämtning av alla kända dataformat, så att du kan anpassa konfigurationer om det behövs. Du kan återställa optiska media och filer från icke-startbara Windows-system, reparera korrupta videor och foton och extrahera data från krypterade enheter. Programvaran är också flexibel för att skanna och arbeta med en redundant array av oberoende diskar (RAID) och virtuella lagringstyper.

EaseUs

EaseUs är lika kraftfullt med imponerande funktioner. Det låter dig återställa data från formaterade enheter och skadade diskar. Programvaran kan hämta skadade filer och otillgängliga data.

Dessutom stöder programvaran ett brett spektrum av externa lagringsenheter. Du får också flexibla alternativ som att återställa data medan skanningen pågår och förhandsgranska återställningsfiler innan du sparar dem.

Vid detta tillfälle är Stellar det ledande alternativet med sin tillgänglighet av många tjänster och möjligheten att arbeta med alla filformat, oavsett om det är lokalt eller molnlagring. Eftersom det är fallet är EaseUs fortfarande bra eftersom det stöder många externa lagringsmodeller.

Kundsupport

De två alternativen har supporttjänster. Du bör dock notera att betalda prenumeranter alltid kommer att prioriteras. Båda plattformarna har bra användardokumentation, som du alltid kan hänvisa till när du har fastnat, och detaljerade videor som leder dig genom dataåterställningsstegen (de flesta av dessa är tillgängliga på deras YouTube-kanaler).

EaseUs

För EaseUs kan du kontakta kundsupport via e-post, livechatt och telefonsamtal. Livechatten är tillgänglig under vardagar med en tidslinje från 9:00 till 17:30 UTC+8. Om du har fastnat under helgen är den närmaste följeslagaren för dig som kan söka lösningar deras dokumentation (det är en informativ bas).

Stjärn

Med Stellar är du redo för en imponerande användarsupportupplevelse. Stellars livesupportagenter är kunniga och vänliga. Deras telefonsupport är tillgänglig på engelska. Du kan använda deras onlinebiljettsystem för att be om hjälp om du har ett komplext problem. Även om självhjälpsmekanismen är utmärkt, kompletterar de sina ansträngningar med många instruktionsvideor, instruktionsguider och andra resurser, inklusive en blogg och artiklar.

I det här fallet föredrar vi Stellars tillvägagångssätt för att stödja genom många tillgängliga alternativ baserat på komplexiteten hos uppkomna problem. EaseUs har dock fortfarande ett bra supportsystem.

Prissättning

Preferenser för prismodeller kommer att variera från en användare till en annan baserat på typen av behov, oavsett om de är individuella eller företagsbaserade. Båda lösningarna har en gratis provperiod där du kan interagera med programvaran. Men låt oss utvärdera de betalda alternativen (priserna är som i skrivande stund och kan komma att ändras).

Stjärn

Stellars betalversion följer ett licensbaserat tillvägagångssätt. De betalda planerna inkluderar standard, professionell, premium, tekniker och verktygslåda. Prisintervallen kommer att variera från $49,99 – $599,00. En livstidsåtkomstplan kostar $99.

EaseUs

EaseUS ger dig tillgång till tre betalplaner: pro, pro plus startbara media och teknikeralternativ. Priset varierar från $69,95 – $499,00. Här debiteras du $149,95 för en livstidsplan.

Som du kan se erbjuder båda verktygen dig ett abonnemang eller ett livstidserbjudande. Och det som är bra är att du är garanterad pengarna tillbaka. Av vår erfarenhet är priset inte en deal breaker. Utvärdera istället andra intensitetsbärande parametrar som de som behandlas ovan.

Begränsningar

Bristerna hos alla verktyg bör utvärderas innan du väljer din lösning.

Stjärn

Med Stellar letar inte gratisversionen efter uppdateringar. Om du använder den betalda versionen måste du knappa in licensinformation för varje uppdatering, vilket kan vara skrämmande. Dessutom är Stellar långsam när den genererar förhandsvisningar i återställningsprocessen.

EaseUs

EaseUS har popup-annonser som du inte kan stänga av, vilket gör det irriterande. Verktyget tenderar också att vara felaktig när det gäller den visade tiden för återhämtningsprocessen när det ratificeras med den faktiska tiden det tog. Dessutom stöder programvaran några förhandsvisningsformat. Vissa fotoformat kanske inte stöds.

Slutgiltiga tankar

Varje dataåterställningsverktyg har sina för- och nackdelar. Stellar har en guidad strategi för dataåterställning, medan EaseUS har ett tilltalande gränssnitt. Stellar stöder många filformat men är relativt långsam jämfört med EaseUS. EaseUS har en bra supportmetod, men Stellar har en större med många alternativ. Båda verktygen kommer dock ofta att möta dina dataåterställningsbehov.

Hur du väljer rätt verktyg kommer att baseras på de avvägningar du är villig att göra. Om du har rätt prioriteringar i åtanke kan du välja rätt alternativ.

Därefter kan du kontrollera den bästa programvaran för Mac-dataåterställning.