4 skäl att uppgradera till Pixel Watch 2 (och 3 skäl att vänta)

snabblänkar

Viktiga takeaways

  • Pixel Watch 2 utmärker sig med Fitbit-integration, en standard Wear OS 4-upplevelse och avancerade nödfunktioner som säkerhetssignal.
  • Till skillnad från konkurrenterna saknar Pixel Watch 2 trådlös laddning och större storleksalternativ. Du kan inte reparera den eller få batteriet bytt om du behöver.

Undrar du hur Google Pixel Watch 2 skiljer sig från andra Android-smartklockor på marknaden? Även om den inte är perfekt, får den här generationen av Googles bärbara många saker rätt. Låt oss titta på för- och nackdelarna med att köpa en Pixel Watch 2.

Varför du bör uppgradera till Pixel Watch 2

Det finns mycket att gilla med Pixel Watch 2med sin Fitbit-integration och rena Wear OS 4-upplevelse som hjälper den att leverera en upplevelse som du inte hittar på någon annan Wear OS-klocka.

1. Fitbit-integration

Det finns gott om Wear OS-klockor på marknaden. Men förutom Pixel Watch 2 (och dess föregångare) hittar du ingen annan smartklocka med Fitbit-integration. Detta hjälper Googles bärbara datorer att skilja sig från konkurrenterna.

Fitbit-appen gör ett mycket bättre jobb med att analysera den insamlade informationen för att lyfta fram viktiga hälsomått. Tillsammans med Pixel Watch 2:s förbättrade hälsosensorer kan den fånga mycket mer exakt data för bättre analys. Google hävdar att dess senaste smartklocka är upp till 40 % mer exakt när det gäller att spåra din puls och andra viktiga hälsomått under rigorösa aktiviteter som HIIT.

Du kan också prenumerera på Fitbit Premium för ytterligare hälsoinsikter, inklusive tillgång till guidade träningspass och konditionering, friskvårdsrapporter med månatliga trender, en detaljerad uppdelning av ditt sömnresultat och mer. Om Pixel Watch är din första Fitbit-enhet kan du njuta av premiumprenumerationen gratis i sex månader till att börja med.

Tack vare Fitbit-integrationen är Pixel Watch 2 ett bra alternativ till Fitbit wearables. Om du inte gillar Fitbit-upplevelsen kan du använda de bästa AI-träningsapparna för att tänja på dina gränser och förbättra din konditionsnivå.

2. Pure Wear OS 4 Experience

Du kan hitta massor av Wear OS-klockor på marknaden, men ingen av dem kommer att erbjuda samma upplevelse som Pixel Watch eller Pixel Watch 2. Precis som Pixel-telefoner får du ett rent, oskadat OS på Googles smartklockor. På grund av detta känns animationerna på klockan mycket smidigare, och du stöter inte på några konstiga buggar eller problem.

Samsungs Galaxy Watch-sortiment kanske har fler funktioner, tack vare One UI Watch, men det kan inte slå den övergripande upplevelsen som erbjuds av Wear OS 4.

En annan fördel med Wear OS 4 på Pixel Watch är månatliga säkerhetskorrigeringar. Precis som Pixel-telefoner får den en uppdatering varje månad för att åtgärda eventuella säkerhetsmissbruk eller sårbarheter.

3. Pulszoner när du tränar

De bästa Wear OS-klockorna kan spåra din puls när du tränar. Datan är dock bara bra om den analyseras ordentligt eller visas vid rätt tidpunkt. På Pixel Watch 2 får du en varning när din pulszon ändras under ett HIIT-pass.

Undrar du varför detta är viktigt? Om du menar allvar med dina träningsmål, kanske du vill rikta in dig på en viss pulsintensitet baserat på ditt träningspass.

En lågintensiv zon fungerar när du vill bränna kalorier utan att stressa kroppen. Den måttliga zonen är en bra mellanväg för de flesta, medan den aeroba zonen – att föredra för idrottare – hjälper dig att bränna kalorier snabbt. I toppzonen slår ditt hjärta med nästan sin maximala kapacitet. Varje zon baseras på en procentandel av din maxpuls, så uppgifterna anpassas efter din kropp och ålder.

På samma sätt, om du tränar för ett maraton, kommer Pixel Watch 2 att meddela dig om du hamnar bakom dina mål för tempo. Som någon som regelbundet tränar för 10K tidsbestämda löpningar, hjälper detta mig att hålla mig motiverad.

4. Säkerhetssignal

Google

Pixel Watch 2 kommer med flera säkerhetsfunktioner som Emergency SOS, falldetektering, säkerhetskontroll och mer. Det som sticker ut bland dem är Safety Signal. Tillgänglig exklusivt på LTE-varianten av Pixel Watch 2, låter den smartklockan ansluta till nödtjänster även när det inte finns någon aktiv dataplan.

Du måste vara en Fitbit Premium-prenumerant för att använda Safety Signal, och den är endast tillgänglig i utvalda länder. Ändå kan funktionen vara extremt användbar i nödsituationer, särskilt när du har fastnat i ett område med liten eller ingen mobiltäckning. Detta är också en säkerhetsfunktion som du inte hittar på någon annan Android-klocka.

För att konfigurera säkerhetssignal öppnar du Pixel Watch-appen på telefonen och navigerar till Säkerhet och nödsituation > Säkerhetssignal. Logga in med ditt Google-konto för att aktivera funktionen.

Förutom säkerhetssignal bör du också ställa in och använda säkerhets- och nödfunktionerna på din Google Pixel-telefon.

Varför du borde hoppa över Pixel Watch 2

Precis som nästan alla andra telefoner eller smartklocka på marknaden är Pixel Watch inte perfekt; den har några irriterande frustrerande brister. Tänk på punkterna nedan innan du köper en.

1. Liten storlek

Rajesh Pandey/MakeUseOf

Pixel Watch och dess efterföljare, Pixel Watch 2, levereras endast i en storlek: 41 mm. Det är på den mindre sidan, och om du har stora handleder kan klockan se konstigt ut på dig. En annan nackdel med det lilla chassit är displaystorleken. Pixel Watchs cirkulära skärm mäter 1,24 tum, medan du kan få Apple Watch med en skärm så stor som 1,92 tum.

Apple och Samsung erbjuder båda sina smartklockor i minst två olika storlekar. Så att Pixel Watch är tillgänglig i endast en storlek är förbryllande. Ännu värre, Google valde en mindre skalstorlek, vilket inte är idealiskt för dem med större handleder.

2. Brist på reparationsalternativ

Företag designar allt oftare sina produkter med hållbarhet i åtanke… och sedan finns det Google. Har du sönder skärmen på din Pixel Watch? Du kan inte få den reparerad. Istället som Googles supportsida gör det klart att du måste betala för en ersättningsenhet.

På samma sätt tillhandahåller Google ingen batteribytestjänst för sin smartwatch. Nedåt, om batteriet som driver din bärbara enhet förlorar sin förmåga att hålla juice, måste du köpa en ny enhet.

Med tanke på att Pixel Watch kostar $349, förväntar du dig att Google tänker på reparation och hållbarhet när du designar sin smartwatch.

3. Ingen trådlös laddning

Google

Pixel Watch 2 kan laddas från noll till 50 procent på 30 minuter, medan en påfyllning på 80 procent tar 43 minuter. Även om detta är imponerande, finns det ett stort problem med hur Pixel Watch 2 laddas.

Till skillnad från sin föregångare använder Pixel Watch 2 inte magnetisk laddning. Istället använder den en pin-baserad laddningsmekanism, som man ser på Fitbit Sense 2 och Versa 2. Lösningen i sig är bra, speciellt eftersom den möjliggör snabbladdning utan att generera mycket värme.

Men eftersom det inte finns någon trådlös laddning kan du inte ladda Pixel Watch 2 omvänd trådlöst med din Pixel-telefon när du är ute och går och inte har laddaren med dig. Som jämförelse kan du använda Wireless PowerShare på Samsung-telefoner för att vända trådlös laddning av Galaxy smartwatches.

Visserligen kommer avsaknaden av trådlös laddning på Pixel Watch 2 inte att störa dig i daglig användning. Men det kan vara frustrerande, särskilt när du reser.

Samsungs Wear OS-klockor kan hålla längre på en laddning än Pixel Watch 2, samtidigt som de har fler funktioner. Trots detta ger Googles smartklocka en bättre upplevelse, även om själva enheten är långt ifrån perfekt. Den vanliga Wear OS 4-upplevelsen, tillsammans med Fitbit-integration, är tillräckligt för att få de flesta att uppskatta hur Pixel Watch 2 överträffar sina konkurrenter.