Hur man använder TikTok utan appen eller ett konto

Viktiga takeaways

  • Du kan använda TikToks webbplats eller mobilwebbläsare för att titta på videor utan att skapa ett konto.
  • Du kan också använda en tredjepartsvisare som Urlebird för att utforska TikTok-innehåll, men se upp för dålig kvalitet på annonser och problem med webbplatsens prestanda.
  • Att använda TikTok utan konto begränsar interaktionen med plattformen, inklusive gilla, kommentera och följa.

Det finns så mycket innehåll att se på TikTok att du förmodligen kommer att hitta videor som tilltalar dina unika intressen. Men om du hellre inte vill skapa ett konto på en annan social medieplattform, här är en titt på hur du använder TikTok utan appen eller ett konto.

1. Använd TikTok-webbplatsen på din dator

Du kan använda en stationär webbläsare för att öppna TikToks webbplats och titta på videor utan att logga in på ett konto. TikTok sätter inga begränsningar på antalet videor du kan titta på utan att logga in.

En uppmaning att logga in på TikTok kommer då och då, men du kan helt enkelt stänga den och fortsätta titta.

2. Använd TikToks mobilwebbplats

Alternativt kan du titta på videor på TikToks mobilwebbplats om du inte vill använda appen men ändå vill surfa på din smartphone.

Öppning Tick ​​tack på en mobil webbläsare tar dig till en För dig-sida. En uppmaning bör komma upp som ber dig att ladda ner TikTok Lite eller TikTok-appen. Välj Inte nu och fortsätt att titta på videor. Det kommer att fortsätta att dyka upp då och då men du kan stänga av det.

Det finns en gräns för hur långt tillbaka du kan gå in i en viss skapares inläggshistorik innan du blir avskuren och ombedd att ladda ner TikTok (till skillnad från skrivbordswebbplatsen).

Du kan hitta populära låtar och hashtags på fliken Upptäck på mobilwebbplatsen. Det mobila gränssnittet är närmare TikTok-appen än skrivbordswebbplatsen.

3. Använd en TikTok-visare från tredje part

Om du inte vill att TikTok ska spåra din visningsaktivitet kan du använda en tredje parts tittarwebbplats för att utforska TikTok-innehåll. Urlebird är en populär TikTok-tittare som visar trendiga videor och låter dig söka efter användare och hashtags.

Musikfliken hjälper dig att hålla reda på populära låtar på plattformen, och du kan ladda ner TikTok-videor med Downloader. Det har dock vissa nackdelar. För det första är trendigt innehåll vanligtvis inte det du vill se och du kommer sannolikt inte att hitta några användbara rekommendationer.

Webbplatsen innehåller många annonser av dålig kvalitet och webbplatsens prestanda är inte heller alltid tillförlitlig.

Kan du använda TikTok-appen utan ett konto?

TikTok-appen kräver inte att användare skapar och loggar in på ett konto och detta gäller både TikTok Lite och TikTok. Allt du behöver göra är att installera appen och börja titta. Den icke-lite versionen av TikTok-appen låter dig till och med välja dina preferenser.

Begränsningarna för att använda TikTok utan appen eller ett konto

Det finns vissa fördelar med att använda TikTok utan att logga in. Det låter dig surfa på plattformen utan att dela så mycket personlig information, det hjälper dig att undvika aviseringar och meddelanden, och det gör det lättare att upptäcka nytt, fräscht innehåll.

Det finns sätt att se en persons TikTok-profil anonymt utan att logga ut från ditt konto, så du ska inte behöva undvika att använda appen med ett konto om du inte vill att andra ska se att du har sett deras profil. Att använda TikTok utan att logga in är dock inte för alla, eftersom det har några viktiga begränsningar:

  • Du kommer inte att kunna gilla och kommentera videor, och du kan inte heller följa några konton.
  • Du kommer inte heller att ha en visningshistorik utan ett konto, vilket gör det svårt att titta på videor du gillade igen.
  • Du kommer inte att kunna se TikTok LIVE utan att skapa ett konto eller logga in. LIVE-videor spelas bara upp i tjugo sekunder innan TikTok ber dig att logga in.
  • Du kan inte anpassa din TikToks For You-sida så att den passar dina preferenser. Men när du använder plattformen försöker den att anpassa några av rekommendationerna.

Det är också viktigt att veta att det inte är helt anonymt att använda TikTok-webbplatsen eller appen utan ett konto. TikTok spårar dig även utan ett konto. Du kan dock rensa cookies eller ta bort appens cache efter varje surfsession. Du kan också prova att titta i din webbläsare i inkognitoläge.

Att använda TikTok utan ett konto innebär att du inte kommer att kunna interagera med något av innehållet du ser på plattformen. Detta kan leda till en passiv och något isolerad upplevelse på plattformen.