De bästa Apple Pencil-alternativen 2023

Apple Pencil är enastående när det gäller pennor för iPads, men den är dyr. Men de goda nyheterna för budgetmedvetna anteckningstagare och artister är att det finns några utmärkta alternativ. Att hitta en ersättningspenna för din specifika iPad-generation eller individuella behov är inte så svårt som du kanske tror.

Bästa Apple Pencil-alternativet totalt: Logitech Crayon

Logitech

Det mest ansedda Apple Pencil-alternativet är Logitech Crayon. Faktum är att Apple till och med stöder det trots att det har en mer rimlig prislapp än företagets egenutvecklade penna. Den har en del av samma teknik, vilket innebär att alla appar som är kompatibla med Apple Pencil också fungerar med Logitechs alternativ.

Att para ihop med din iPad är superenkelt. Tryck bara på strömbrytaren och börja klottra. Om du behöver tjockare eller tunnare linjer när du ritar, lutar du bara pennan, så anpassar den smarta spetsen linjestorleken till vinkeln. Dessutom säkerställer handflatans avstötningsteknik att endast penninmatningen registreras istället för någon handinmatning.

Logitech Crayon USB-C

Bäst överlag

$59 $70 Spara
$11

Logitech Crayon är det bästa övergripande alternativet till Apple Pencil. Den innehåller mycket av Apple Pencils teknologi, inklusive handflatans avvisning och lutningsdetektering. Den här nya generationen har USB-C-laddning för extra bekvämlighet, och batteritiden på 7,5 timmar säkerställer att du har tid att få alla dina uppgifter gjorda.

Fördelar

 • Dess platta form säkerställer att den inte rullar av ett skrivbord
 • 7,5 timmars dragtid på en laddning
 • USB-C laddning
 • Responsiv och laggfri

Bästa Budget Apple Pencil Alternativet: Adonit Mark

Adonit

Adonit Mark är tillgänglig till ett bottenpris och erbjuder bekvämlighet utöver att spara pengar. Eftersom det är en kapacitiv penna fungerar den på alla pekskärmar, vilket innebär att du även kan använda den med andra enheter än din iPad. Dessutom finns det ingen intern elektronik, så det kräver inget batteri.

Kapacitiva pennor som Adonit Mark har inte den avancerade tekniken från Apple Pencil eller dess mer premiumalternativ. Ändå är den lyhörd nog för viktiga anteckningar och grundläggande skissar och är bekväm att hålla med sina blyertsmått i grundskolan.

Adonit Mark

Bästa budgeten

$10 $12 Spara
$2

Det blir inte mer prisvärt än Adonit Mark. Medan det finns många andra alternativ runt samma prispunkt, är Adonit Mark en av de bättre kapacitiva pennorna. Den slitstarka meshspetsen är lyhörd och aluminiumkroppen är robust. Du behöver inte heller oroa dig för kompatibilitet eftersom det fungerar på vilken pekskärm som helst.

Fördelar

 • Fungerar på vilken pekskärm som helst
 • Ingen laddning krävs
 • Mycket prisvärd

Nackdelar

 • Saknar aktiv stylus-teknik

Bästa Apple Pencil-alternativet för att rita: Adonit Note+

Adonit

Adonit Note+ har flera fantastiska funktioner och fungerar med många iPad-modeller. Den är kompatibel med många populära antecknings- och ritappar, och du kan anpassa de två genvägsknapparna för snabb åtkomst till funktioner som att radera, ångra eller göra om.

Medan du ritar kan pennan stödja upp till 2 048 nivåer av tryckkänslighet. Den stöder också en naturlig lutning som låter dig använda olika skuggningstekniker, precis som du skulle göra med en riktig penna, och har till och med naturlig handflatans avstötning. Sammantaget är det det perfekta Apple Pencil-alternativet för artister.

Adonit Note+

Bäst för att rita

Med kompatibilitet med en rad iPads och dess utmärkta funktioner för konstnärer är Adonis Note+ ett av de bästa Apple Pencil-alternativen för att rita. Den har utmärkt tryckkänslighet och handflatans avstötning, medan lutningskänslighet hjälper dig att skissa naturliga nyanser.

Fördelar

 • Utmärkt 10 timmars dragtid på en enda laddning
 • En laddning på fem minuter ger en timmes användning
 • USB-C laddningskabel ingår
 • Utmärkta funktioner för artister och doodlers
 • Två programmerbara genvägsknappar

Du kan betrakta Adonit Dash 4 som ett mångsidigt hybridalternativ till Apple Pencil. Klicka på strömknappen så att den blir grön och du kan använda den som en kapacitiv penna på vilken iPad, iPhone eller Android som helst – i själva verket absolut vilken enhet som helst med pekskärm. I detta läge är dess batterianvändning minimal.

Men om du har en nyare iPad (2018 och senare), klicka på strömbrytaren till blå för att avvisa handflatan. Det finns inget behov av Bluetooth-parning, och även i detta läge kan batteritiden nå upp till 15 timmar. Den levereras med en magnetisk USB-C-laddare, och pennan får full ström inom en timme.

Adonit Dash 4

Bästa batteritid

Adonit Dash 4 är en mångsidig penna som du kan använda på vilken pekskärm som helst. Och om du har en nyare iPad kan du aktivera blått läge för handflatans avvisningsteknik. I det här läget kan du få upp till 15 timmars kontinuerlig användning. Dessutom är det enkelt att ansluta till din enhet och det finns inget behov av besvärlig Bluetooth-parning.

Fördelar

 • Palm avslag för nyare iPads
 • Mångsidig med ett batteri som håller länge
 • Enkel anslutning och Bluetooth-fri
 • LED-varningar när batteriet är på 20 och 10 procent
 • Fungerar på vilken pekskärm som helst

Nackdelar

 • Ingen tryckkänslighet för artister

Bästa penna för flera enheter: Adonit Pro 4

Adonit

Om du behöver en penna som fungerar över alla enheter behöver du en passiv penna som Adonit Pro 4. Den har inget inbyggt batteri och är kompatibel med alla pekskärmar.

Men när du väljer en penna som denna måste du offra vissa teknologier, såsom tryckkänslighet och handflatans avstötning. Detta gör verkligen inte pennan värdelös, men det är inte det bästa valet för artister och seriösa anteckningar.

Adonit Pro 4 är robust men ändå snygg. Med sin svarta aluminiumkropp och koppartwistlock påminner den om en traditionell reservoarpenna, medan silver- och guldversioner också finns tillgängliga. De ser alla bra ut i en skjortficka och har PET-spetsar för hållbara och anti-repor prestanda.

Adonit Pro 4

Bäst för flera enheter

Adonit Pro 4 använder passiv teknik, vilket innebär att du kan använda den på vilken pekskärm som helst. Det kanske inte har den teknik som konstnärer behöver, men det är ett inspirerat val för allsidig användning. Det ser stilrent ut och är robust, och du kan välja mellan flera stilrena design.

Fördelar

 • Snygg och lätt
 • Fungerar på vilken pekskärm som helst
 • Inget behov av parning eller laddning
 • Hållbar konstruktion

Nackdelar

 • Det kan ta lite tid att vänja sig vid skivan på spetsen
 • Har inte den teknik som artister behöver

FAQ

F: Fungerar någon penna med en iPad?

Du måste absolut kontrollera kompatibiliteten innan du köper en penna med speciella funktioner som lutningsdetektering eller handflatans avvisning. Webbutiken eller tillverkarens webbplats bör ge information om detta. Även om du köper en Apple Pencil bör du kontrollera om den är kompatibel med din iPad-generation.

Men att köpa ett passivt Apple Pencil-alternativ innebär att du får en penna med kapacitiva funktioner som du kan använda på vilken pekskärm som helst, inklusive vilken iPad-modell som helst.

F: Ska jag använda en Apple Pencil med min iPad eller iPhone, eller är ett alternativ bättre?

Apple Pencil är speciellt designad för Apples surfplattor. Men även om de erbjuder tryckkänslighet, handflatans avvisning, låg latens och sömlös integration mellan pennan och enheten, är de betydligt dyrare.

Apple Pencils fungerar inte heller på en iPhone. För detta behöver du en kapacitiv penna som fungerar på vilken pekskärm som helst.

Att välja ett lämpligt alternativ för dina behov kan vara billigare, medan många fortfarande kan göra det mesta, om inte allt, av det du behöver.

F: Varför är Apple Pencil så dyr?

Apple har alltid drivit sig själv som ett premiummärke, och detta återspeglas i kostnaden för dess tillbehör. Apple Pencil markerar dock varje ruta när det gäller funktioner, inklusive tryck- och lutningskänslighet, handflatans avvisning och praktiskt taget ingen latens. Pennan fästs även magnetiskt på iPaden, vilket parar ihop de två enheterna och laddar pennan.

F: Hur ansluter jag ett Apple Pencil-alternativ till min iPad?

Tänk först på om din penna är aktiv eller passiv. En aktiv penna har inbyggd elektronik, och en passiv penna har inte. Så den passiva pennan kommer att fungera direkt utan någon anslutning behövs.

Det skulle vara bäst att hänvisa till din enhets manual för specifika instruktioner för aktiva pennor. Om du har en Bluetooth-penna kommer det förmodligen bara att vara en enkel ihopkoppling innan du kan klottra.

Ett av de mest populära iPad-alternativen, Logitech Crayon, kräver bara att du trycker och håller in strömknappen tills LED-lampan lyser grönt. Du måste dock säkerställa kompatibilitet med alla alternativa pennor innan du använder den.

F: Hur ansluter jag ett Apple Pencil-alternativ till min iPhone?

iPhones stöder inte officiellt någon penna. Inte ens Apple Pencil fungerar med den. Du kan dock använda en kapacitiv penna med din iPhone. Det kommer bara att erbjuda grundläggande funktionalitet (se det som en förlängning av ditt finger) och kommer inte att ge den precision du behöver för seriösa ritningar eller anteckningar.

F: Repar Apple Pencils och andra pennor min enhets skärmar?

iPads och de flesta andra moderna enheter har tuffa, reptåliga skärmar. Dessutom är välrenommerade pennor gjorda med mjuka spetsar. Ingenting är dock garanterat, och det finns en minimal risk för repor om du trycker för hårt eller om lite skräp fastnar i spetsen. Att använda ett skärmskydd och se till att din stylusspets rengörs regelbundet kommer nästan garantera en repfri skärm.