10 bästa Web 3.0 Cryptos att titta på 2023

Web 3.0-krypteringar, en ny generation av kryptovalutor, kombinerar blockkedjeteknik med smarta kontrakt och syftar till att göra den decentraliserade visionen av Web 3.0 till verklighet av att slutföra en transaktion utan tredje part och kontrollera deras data.

Det finns allt som tyder på att det hårda kryptoloppet som startade på allvar 2021 när det världsomspännande kryptomarknadsvärdet översteg 3 miljoner dollar kommer att bli hårdare 2023.

Framväxten av Web 3.0, det nyaste modeordet inom kryptosfären i hälarna på metaversen, har tagit internet med storm och lovar att utöka kryptoutrymmet ytterligare.

Web 1.0 och Web 2.0 har spelat en betydande roll i internets tillväxt. Den begynnande Web 3.0 fokuserade på decentralisering och att ge användarna kontroll över sin data verkar mer äventyrlig. Men vad är egentligen Web 3.0, och vad är Web 3.0 kryptomynt?

Den här artikeln har sammanställt en lista över de bästa och säkraste Web 3.0-kryptovalutorna som du kan titta på 2023 och köpa som en långsiktig investering. Det kan också vara svårt att gissa de bästa på en marknad med mer än 1000 Web 3.0-krypteringar. Välkommen ombord.

Vad är Web 3.0?

Web 3.0, den senaste termen som hänvisar till internet, hänvisar till dess nästa betydande utveckling. Historiskt sett hänvisar Web 1.0 till internet mellan 1990 och 2004, då webbplatser var statiska och huvudsakligen ägdes och kontrollerades av gigantiska företag.

Det var då kunniga individer skulle köpa domännamn, och om de hade tur så skulle de senare sälja dem till företag som behövde dem.

Därefter gick vi in ​​i Web 2.0-eran mellan 2004 och 2020, som blev synonymt med sociala medier och användargenererat innehåll. Övergången innebar en stor mängd innehållsskapande.

Internetanvändare under denna period kommunicerade och uppkopplade huvudsakligen via sociala medieplattformar via vloggar, bloggar och ledande sociala medier. Men all data var centraliserad och många teknikjättar, inklusive Microsoft, Google och Facebook, kontrollerade och drog nytta av användarnas data. Detta ledde till frågor, inklusive domstolsfall angående integritet och säkerhet för användardata.

Den tredje utvecklingen av internet drivs av konceptet peer-to-peer internettransaktioner där användare har kontroll över sina data. Web 3.0, den tredje iterationen av internet, syftar till att hantera ägande och säkerhet för användarnas data och fokuserar på decentralisering.

Slutmålet med Web 3.0 är förbättringen av dataöppenhet och innehållstillgänglighet för användare baserat på blockchain-teknik och dess olika applikationer eller tjänster, inklusive artificiell intelligens (AI), maskininlärning (ML) och metaversen.

Det slutliga antagandet av Web 3.0 kan bidra till att eliminera behovet av centraliserade myndigheter som lagrar användardata förutom att återupprätta sin kontroll i användarens händer och inte på något stort företag.

Web 2.0 vs. Webb 3.0

Web 2.0 och Web 3.0 kan ha liknande bakgrund och använda liknande teknik; skillnaden är hur de tar sig an utmaningar. En betydande skillnad är att medan Web 2.0 främst används för att skriva och läsa innehåll, är Web 3.0 en semantisk webb som huvudsakligen används för att skapa innehåll.

Detta gör Web 3.0 till en bättre teknik eftersom det underlättar ett smidigare informationsutbyte mellan webbanvändare, förutom att förbättra cybersäkerheten. Där Web 2.0 huvudsakligen kopplade samman människor, introducerade Web 3.0 data i matrisen och bidrog till att öka förtroendet på grund av decentralisering.

Andra betydande skillnader inkluderar följande:

Valuta: Transaktioner i Web 2.0 betalas huvudsakligen för att använda fiat-valuta (pengar utgivna av staten). Web 3.0-transaktioner görs dock med kryptovalutor, krypterade digitala valutor som används för att finansiera transaktioner.

Innehållsägande: Web 2.0-nätverk äger och kontrollerar informationslagring, vilket väcker oro för åtkomst, anonymitet och säkerheten för onlinedata. Web 3.0 erbjuder dock en lösning på detta problem eftersom användare kan utbyta data direkt och samtidigt på olika platser.

Användning: Medan Web 2.0 specialiserar sig på sociala bokmärken, podcasts, RSS-flöden, bloggar och videosajter, introducerar Web 3.0 koncept som ML, AI-drivna DApps, 3D-portaler och virtuella världar som metaversen.

Sekretess: Web 3.0 erbjuder ökad datasäkerhet eftersom användarnas data är anonymiserade och deras digitala identitet inte är kopplad till deras verkliga identitet. Företag som använder data kan inte spåra eller spåra dig, som i fallet med Web 2.0, eftersom all data lagras i blockkedjan.

Vad är Web 3.0 Cryptos?

Web 3.0-kryptor är decentraliserade digitala valutor som kör smarta kontrakt över internet och används för att säkra blockkedjeprojekt eller göra det möjligt för deras inhemska blockkedjor att fungera.

Ett bra exempel är Ether (ETH), den officiella valutan för Ethereum-blockkedjan och ett sätt att betala för transaktioner som utförs på blockkedjan, såsom spelköp och avgifter eller andra relaterade aktiviteter.

Medan en användare kan slutföra dessa transaktioner via Web 2.0, innebär användning av Web 3.0-mynt att de kan avsluta sina transaktioner diskret utan att bli övervakad av en tredje part.

Dessutom, eftersom Web 3.0 ger användarna större kontroll över sina data, äger användare av Web 3.0-mynt en del av internet.

Hur skiljer sig Web 3.0 Crypto från andra kryptos?

Web 3.0 kom in i en tid då teknikjättar som Facebook och Google gjorde enorma vinster genom att dominera internet och tjäna pengar på personlig information de fick från användare som hade tillgång till deras plattformar och tjänster.

Web 3.0 förändrar allt detta eftersom användare äger sin data och har lika rätt till förmåner, vilket innebär att vem som helst kan sälja sin data till annonsörer och behålla äganderätten och datasekretessen.

Med framväxten av Web 3.0 behöver du inte längre olika konton för att komma åt andra sociala medieplattformar. Du behöver bara ett konto för att surfa på olika sociala medieplattformar eller handla online.

Observera dock att Web 3.0 inte är en speciell blockkedja eller kryptovaluta – det är en decentraliserad version av internet, och du behöver Web 3.0 kryptomynt för att få tillgång till dess många tjänster.

Web 3.0 och relaterade kryptovalutor fungerar också på offentliga blockkedjor med vissa likheter, såsom tillitslöshet, decentralisering, lika tillgång till alla användare och öppen källkodsteknologi.

Bland de tjänster du kan komma åt på Web 3.0-plattformar med Web 3.0-mynt inkluderar datalagring, nätverksinfrastruktur, dataindexering, bandbredd och processorkraftsdelning, sociala medier, icke-fungibla tokens (NFT), blockchain-spel och många andra som listan fortsätter att växa.

Även om kryptosfären upplever turbulens tack vare kryptovintern och konkurser som drabbar betydande aktörer, kommer hundratals Web 3.0-projekt på gång.

Som ett resultat är det viktigt att lära sig om de bästa Web 3.0 kryptomynten att titta efter, eftersom de är en inkörsport till dessa projekt och erbjuder en möjlighet för användare att tjäna en extra krona.

Vår guide kommer nu att överväga de bästa Web 3.0 kryptomynten baserat på deras användbarhet, fortsatta dragkraft och nätverkseffekt så att du kan bestämma om du väljer att investera i dem.

Låt oss utforska.

Helium (HNT)

Helium är ett decentraliserat blockchain-nätverk som drivs av Internet of Things (IoT) och enheter som använder proof-of-coverage-algoritmen.

Användare av Helium kan bygga en decentraliserad trådlös infrastruktur som tillåter lågeffektsenheter att kommunicera och överföra data över ett nätverk av noder som kallas hotspots som täcker en viss procent av nätverket.

Hotspots fungerar som gruvarbetare, och där nätverksanvändare som köper eller bygger en hotspot både kan driva noder eller bryta HNT, blockkedjans ursprungliga kryptovaluta.

Ethereum (ETH)

Ethereum är den ursprungliga smarta kontraktsblockkedjan som har förblivit en ledande blockkedja på marknaden. Blockchain med öppen källkod är det mest använda nätverket som stöder många DApps och DeFi-nätverk, vilket gör det till ett av de bästa Web 3.0-kryptomyntet.

Ethereum genomgick nyligen en uppgradering som heter The Merge när det bytte från en proof-of-work till en proof-of-stake konsensusmekanism, så det förblev en blockkedja av val bland användare.

Ethereum är också hem för några av de ledande NFT-marknadsplatserna, som OpenSea, som erbjuder den berömda Bored Ape Yacht Club-samlingen (BAYC) av NFT-tokens.

Dash 2 Trade (D2T)

The Dash 2 Trade är bland de nyare Web 3.0-kryptomynten som trotsade alla förväntningar och samlade in över 400 000 $ under de första 24 timmarna efter att de släpptes i förköp. Strax därefter samlade dess 70 000 investerare in ytterligare 6 miljoner USD, vilket betyder att D2T snabbt fångade fantasin hos investerare som var intresserade av Web 3.0-investeringar.

Dash 2 Trade är redo att bli ett ledande verktyg för kryptoinvesterare som är intresserade av att göra välgrundade val. Några toppfunktioner i D2T inkluderar analyser för att belysa trender i kedjan, inbyggda back-testfunktioner, en strategibyggare och en varning för listor i kryptobörser.

Alla dessa faktorer gör D2T till en bra kandidat för Web 3.0-investeringar i kryptomynt.

Det decentraliserade Chainlink-nätverket är byggt på Ethereum-blockkedjan och är mest känt som den första plattformen någonsin som underlättar smarta kontrakt baserade på verklig data.

Plattformen integreras enkelt med andra blockkedjor, vilket är anledningen till att den har blivit mycket använd för orakeltjänster.

Sedan lanseringen 2017 har LINK, Chainlinks ursprungliga token, fått en prishöjning på 4 190 % och drar nytta av att vara bland pionjärerna för smarta kontraktsnätverk.

Filecoin

Filecoin är ett decentraliserat peer-to-peer-lagringsnätverk som tillåter användare att tjäna FIL, plattformens infödda token, genom att hyra överflödigt utrymme på sina datorer.

Bland de främsta fördelarna som användarna får med Filecoin är utrymme för att lagra digitala tillgångar som musik och konst i form av NFT. Så länge de är i Filecoin-nätverket kan varje enskild användare eller datacenter bli en lagringsleverantör om de har tillräckligt med diskutrymme och tillgång till internet.

Mängden tokens och transaktionsavgifter du kan tjäna genom Filecoin bestäms av mängden diskutrymme du erbjuder.

Theta Token

Theta Token är en decentraliserad blockchain-plattform designad speciellt för peer-to-peer-videoströmning.

Nätverket syftar till att underlätta leveransen av innehållsvideor bland användare som använder företagsvalideringsnoder från Google, Sony, Samsung och andra företag. Plattformens infödda token kallas Theta coin.

Polkadot

Polkadot-plattformen underlättar överföringen av tillgångar och data över olika blockkedjor och erbjuder en tjänst som inte är begränsad till tokens. Användare av Polkadot-nätverket kan samverka mellan flera blockkedjor med hjälp av parakedjor inom Polkadot-nätverket.

Den största skillnaden mellan Polkadot och dess konkurrenter som Ethereum är att även om parakedjorna är oberoende och unika kan de kommunicera med varandra, en kärnprincip i Web 3.0. Plattformens infödda token kallas DOT.

Solana

Det pågår diskussioner på många håll om huruvida Solana, vars ursprungliga token är $SOL, utgör kärnskiktet för Web 3.0. Solana, som stolt kallas alternativet till Ethereum eller Ethereum killer, har en stor efterföljare från blockchain-användare, främst på grund av dess höga skalbarhet och lägre transaktionsnivåer.

Dessutom väljer flera NFT-gemenskaper Solana framför Ethereum för sina projekt, med exempel inklusive Infinity Labs, Cets on Creck, Okay Beas och Degenerate Ape Academy.

Siacoin

Siacoin är en decentraliserad molnlagringsplattform och marknadsplats där filer och data laddas upp och kryptografiskt hashas innan de lagras över ett distribuerat nätverk.

Åtkomst och ägande av data ges till kunder, vilket säkerställer total integritet och säkerhet. Det bästa är att kostnaden för Sia är minst 90 % lägre än din vanliga molntjänstleverantör.

Dessutom introducerade Sia ett API med öppen källkod som gör det möjligt för utvecklare globalt att skapa sina applikationer på plattformen. När de väl har skapats betalar alla användare som är intresserade av en utvecklares projekt dem $SC innan de kan låsa upp det, vilket ger utvecklare en chans att tjäna pengar på sitt arbete och generera inkomster.

Basic Attention Token (BAT)

Basic Attention Token (BAT) marknadsför ett blockkedjebaserat digitalt reklamprogram via Brave Browser. Medan BAT skyddar användarnas integritet, kan annonsörer rikta in sina annonser för att maximera förväntade resultat.

Varje gång en annonsör betalar för sin annons med hjälp av BAT-token, delas en del av pengarna ut till användare som en belöning för att se annonserna.

Slutord

Web 3.0 kryptomyntarenan är dynamisk och fortsätter att växa, vilket betyder att ingen kan precisera exakt hur det framtida digitala landskapet så småningom kommer att se ut.

Eftersom det finns många Web 3.0-projekt och plattformar att välja mellan rekommenderar vi att du gör en grundlig research innan du väljer vilka mynt du ska investera i.

Medan ingen kan säga vilket särskilt projekt som är det bästa Web 3.0-kryptomyntet, måste du undersöka användningsfallen för olika projekt för att upptäcka vad som sannolikt kommer att bli mer värdefullt i den digitala världen. Därför är den här guiden ditt första steg för att hitta vilka Web 3.0-projekt du ska titta på.

Därefter kan du kolla in allt om kryptokort.