Wondershare UniConverter – Ultimate Video Converter för alla behov

Wondershare UniConverter: Ett paket för förlustfri mediakonvertering, batchbearbetning och mycket mer.

De flesta av oss interagerar och arbetar med videor dagligen.

Det finns inlägg på sociala medier, reklam, videografi 🎥, etc., vilket ibland får oss att undra om det finns ett gör-det-allt videoverktyg. Något som stöder de flesta videoformat erbjuder blixtrande snabba omvandlingar, komprimerar samtidigt som de finaste detaljerna behålls och har ett överflöd av funktioner i rockärmen för att bli en enda videolösning.

I mitt sökande efter en sådan sak, snubblade jag ”professionellt” över…

Wondershare Uniconverter: En översikt

Wondershare startade 2003 och erbjuder videoredigering, grafisk design, produktivitet, molnlagring, filåterställning och mer programvara. Den har användare utspridda i över 150 länder och har en global närvaro i Kanada, Kina och Japan.

Ett imponerande verktyg i dess ständigt växande portfölj är Wondershare Uniconverteren verktygslåda som erbjuder videokonvertering, komprimering, skärminspelning, redigering, molnuppladdning och några AI-drivna verktyg som hjälper dig med varje steg i ditt kreativa äventyr.

Det här verktyget har ett rikt decennium gammalt arv, och jag är här för att prata om dess version 15-uppdatering, lanserad den 17 juli 2023, som är laddad med lockande funktioner som vi ska diskutera.

Funktionen i Wondershare Uniconverter 15

#1. GPU-accelererad videokonvertering

Videokonvertering brukade vara en mjukvarucentrerad process. Detta gjorde konverteringsenheten nästan oanvändbar för andra datoruppgifter medan den var i drift. Eller så kommer datorn att bete sig superlångsamt och annonsören måste vända sig till någon annan maskin eller vänta tills konverteringen är över. Inte bara detta, den konventionella bearbetningen resulterade i långa konverteringstider, krascher och frysningar.

GPU-accelererad videokonvertering förändrar dock allt detta. Det överför konverteringsprocesserna till GPU:n, vilket avsevärt förbättrar prestandan.

För Windows-datorer får du utmärkt kompatibilitet för fullprocess GPU-acceleration med stora GPU-tillverkare, inklusive AMD, Nvidia, Intel och mer. Här indikerar fullprocessacceleration en hårdvaruförstärkning på toppnivå, vilket maximerar GPU-deltagandet vilket hjälper till med effektiv bearbetning av högupplösta 4K/8K/HDR-videor.

Uniconverter är också en branschpionjär när det gäller att stödja fullprocess GPU-acceleration för AV1-videokodningsformat.

Dessutom låter Wondershare Uniconverter dig dra nytta av många grafikprocessorer samtidigt för att kraftigt minska den totala bearbetningstiden med dess stöd för Intel Hyper Encode och Nvidia Split-frame multi-GPU acceleration.

Enkelt uttryckt, Intel Hyper Encode parar utvalda Intel-processorer (med integrerad grafik) med Intel diskreta grafikkort. På samma sätt delar Nvidia Split-frame multi-GPU acceleration arbetsbelastningen mellan de tillgängliga SLI-aktiverade grafikkorten.

För MacOS drar Uniconverter kraft från Apples kiselchips och GPU-acceleration, vilket gör konverteringen upp till 9 gånger snabbare. Dessutom distribuerar den helt GPU-baserad bearbetning för videor i NV12-format, vilket minskar konverteringstiden med över 90 %.

Men även efter allt detta är du fri att välja ”höghastighetskonvertering” eller gå med den traditionella CPU-baserade bearbetningen.

Grädden på moset är batchbearbetning som låter dig konvertera upp till 20 filer samtidigt på nästan samma tid som det tar för en enda.

#2. Omfattande filformat och plattformsstöd

Videokonverterare måste stödja format över plattformar för att hävda sin dominans över sina konkurrenter.

Wondershare Uniconverter gör inte besviken med sin kompatibilitet för över 1000 medieformat som MP4, MOV, AVI, MKV, WMV, MP3, etc. Den stöder även alfakanals videoutgång i MP4- och WEBM-format. Detta gör den perfekt för allt som behöver behålla transparensinformationen.

På samma sätt kan Wondershare Uniconverter effektivt koda och avkoda mediafiler med AV1, VP9 och VP8 kodare. Dessa är ofta använda codecs som används av populära medieplattformar som YouTube, Netflix, Prime Video, etc., för deras höga prestanda, komprimeringsförhållanden och kompatibilitet.

Du får också förinställda mallar för att konvertera media för ett omfattande utbud av enheter och plattformar. Till exempel finns det alternativ för Apple-enheter som täcker iPhones, iPads, Apple TVs och iPods. På samma sätt kan du välja från enheter från andra stora tillverkare, inklusive Samsung, Google, Xiaomi, etc., och webbplattformar som YouTube, Facebook och Instagram, tillsammans med andra.

#3. Förlustfri konvertering av 4K/8K/HDR

Det blir frustrerande när de konverterade videorna blir en blek skugga av originalet, utan de finaste detaljerna som skaparna ville projicera. Uniconverter, med sin högupplösta förlustfria konvertering, tar hand om den aspekten.

Du får alternativ som hög kvalitet eller liten storlek för enkel bearbetning. Eller så kan man gå in på detaljer som kodare, upplösning, bithastighet, etc., för att finjustera utdata. Detta blir ännu mer prestanda med flerkärniga processorer genom att dra fördel av flertrådade konverteringar.

Dessutom har den en inbyggd kompressor för att ytterligare optimera effekten för storlek. Detta gör det möjligt att minska filstorleken till 10 % av originalet, och annonsmaterial kan experimentera för att hitta den perfekta balansen mellan storlek och kvalitet.

Det som hjälper är förhandsgranskningen, där du kan kontrollera resultatet i förväg innan du går till den fullskaliga komprimeringen.

Wondershare Uniconverter-prenumerationer

Wondershare Uniconverter erbjuder en begränsad testversion för att testa allt. Och de betalda planerna har flexibla alternativ för individer, team och akademiker, förutom några paket som kopplar Uniconverter med andra Wondershare-verktyg.

För privatpersoner har du årliga, tvååriga och livstidsbetalningsplaner från 49,99 USD per år. Företag kan dra nytta av års- och livstidsplaner baserade på teamstorlek, med inledande prenumerationsfakturering på $59,99 per år och användare. Särskilt är livstidsplanerna giltiga för den specifika Uniconverter-versionen och kanske inte innehåller större uppdateringar. Ändå erbjuder Wondershare 60 % rabatt till sina befintliga kunder för att uppgradera till Uniconvreter 15.

Studenter har de mest ekonomiska prenumerationerna från $7,99 per månad till $31,99 per år. Lärare måste fylla i ett kontaktformulär för att få den skräddarsydda offerten från Wondershare-säljteamet.

Dessutom innehåller paketen Uniconverter (Windows+Mac), Uniconverter+Filmora och mer.

Slutgiltiga tankar!

Medan videokonvertering är höjdpunkten i Wondershare Uniconverter, krävs det förstahandserfarenhet (ta provet!) För att se dess djup.

Det är inget mindre än en välsignelse för de kreativa i videoproduktion.

Varför ser du det inte själv? Prova Wondershare Uniconverter i dag!