De 10 coolaste påskäggen i Tesla EVs

Nyckel takeaways

  • Teslas påskägg, som Rainbow Road på infotainmentskärmen, visar upp företagets engagemang för roliga och unika detaljer i sina bilar. Det är en hyllning till Mario Kart som kommer att imponera på dina vänner.
  • Back to the Future-fans kommer att älska påskägget som förvandlar Tesla-appen till en hyllning till filmen när räckvidden är exakt 121 miles. Model X är med och utbudet ändras till 1,21 GW.
  • Enkelt men ändå njutbart, rainbow charge port light påskägget är en härlig överraskning som bidrar till nöjet att äga en Tesla. Sätt bara i laddningskontakten och tryck på den flera gånger för en ljusshow.

Tesla är känt för att tillverka några av de bästa elfordonen du kan köpa, men biltillverkaren är också ökänd för att gömma roliga påskägg i sina bilar. Det är alltid kul att se ett företag som ger sina ingenjörer friheten att implementera fantastiska små detaljer som dessa påskägg, och Tesla leder vägen i detta avseende.

Låt oss kolla in några av de coolaste Tesla-påskäggen du hittar i din bil!

1. Rainbow Road på din infotainmentskärm

Om du är en Mario Kart-nörd kommer du att uppskatta Teslas fantastiska hyllning till spelets berömda Rainbow Road-bana. Om du känner dig skraj och vill ta en sväng nerför Rainbow Road, behöver du bara aktivera Autosteer-funktionen och sedan trycka ner växelspaken fyra gånger i snabb följd. När du har slutfört dessa steg kommer du att märka att en liten Tesla dyker upp på din infotainmentskärm som färdas nerför Rainbow Road istället för den vanliga vanliga vägen.

Du kommer också att bjudas på SNL-versionen (Saturday Night Live) av ”Don’t Fear The Reaper” av Blue Oyster Cult, vilket är precis vad du behöver om du inte kan få tillräckligt med cowbell. Detta påskägg kommer säkerligen att imponera på dina vänner, speciellt om de är SNL-älskande Mario Kart-fans.

2. Tillbaka till framtidens tema på Teslas mobilapp

Om du älskar Back to The Future kommer du att njuta av detta påskägg. När din Tesla visar exakt 121 miles (eller kilometer) räckvidd kan du trycka på batteriikonen från Tesla-appens startskärm, och hela appen kommer att förvandlas till en enorm referens till Tillbaka till framtiden.

Omedelbart efter att du har tryckt på batteriikonen kommer du att mötas av ett popup-meddelande som säger ”Time Circuits On. Se till att plutoniumbränsle förs in i reaktorkammaren” och ”tryck på ’Ja’ för att fortsätta.” Det här speciella påskägget är väldigt utarbetat och har massor av uppenbara nickar till filmen, och hardcore Back to the Future-fans kommer nästan säkert att kunna hitta ännu mer dolda referenser än den tillfälliga betraktaren. En av de mest framträdande förändringarna du kommer att märka på startskärmen är att din räckvidd har ändrats från 121 miles till 1,21 GW, vilket är den mängd energi som filmens tidsmaskin kräver.

En annan läcker detalj är att fordonet som visas på startskärmen nu är en Model X, oavsett vilken Tesla du äger. Model X valdes uppenbarligen på grund av dess falkvingedörrar, som refererar till DeLorean-tidsmaskinens måsvingedörrar. Fordonets namn ändras också till ”OUTATIME”, en annan referens till filmen.

3. Rainbow Charge Port Light

Detta påskägg är väldigt enkelt men ändå en rolig liten överraskning som du kommer att njuta av. Allt du behöver göra är att öppna din Teslas laddningsportdörr och sätta i laddningskontakten. När statuslamporna indikerar att fordonet laddas ordentligt trycker du på kontakten flera gånger, och du kommer att bjudas på en regnbågsljusshow från laddningsportens LED-statuslampa.

Att hoppa över bensinstationen är en av de största fördelarna som elbilar har jämfört med traditionella fordon, och ladda portpåskägg som dessa är definitivt fantastiska bonusar som kan hålla dig road medan du väntar på att din Tesla ska ladda batteriet.

4. Tomteläge

Teslas Santa Mode är ett påskägg med semestertema som finns på alla Tesla-modeller. Santa Mode ändrar den visuella representationen av ditt fordon på infotainmentskärmen till en Tesla-inspirerad tomtesläde. För att aktivera tomteläget måste du navigera till bilens Toybox-meny och välja tomte. När du har öppnat tomteundermenyn kan du aktivera tomteläget genom att skjuta reglaget märkt Jingle All the Way, som också spelar Run Rudolph Run av Chuck Berry (ganska högt).

Du kan också aktivera tomteläget via röstkommando genom att säga ”Ho, Ho, Ho!” Med Santa Mode aktiverat kommer du att märka att ditt fordon nu är en släde på din skärm, och du kommer även att se andra fordon representerade som renar. Blinkersljudet ersätter även klockor med semestertema, vilket är bra om du verkligen vill först underhålla och sedan börja irritera dina passagerare under semestern.

5. Liftarens guide till galaxen referens

Teslas grundare Elon Musk är ett stort fan av science fiction-romanen Liftarens guide till galaxen, och det finns ett påskägg tillgängligt på alla Teslas som hyllar detta.

Om du byter namn på din Tesla till ”42” och trycker på spara kommer du att märka att fordonets namn har ändrats till ”Livet, universum och allt”. Detta är en referens till en superdator i boken som kom med siffran 42 som svaret på frågan om innebörden av ”Livet, universum och allt”.

Du vill inte missa just detta påskägg om du är ett fan av The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy.

6. Utsläppstestning Mod

Just detta påskägg är redan känt bland Tesla-ägare och icke-ägare. Emissionstestläge, som kan återskapa olika pruttljud, kan hittas genom att öppna upp din Teslas Toybox och navigera till Emissions. Genom att trycka på den öppnas en meny med en mängd olika utsläpp som sträcker sig från Short Shorts Ripper till Ludicrous Fart.

Du kan till och med aktivera dessa ”gasiga spratt” (som Tesla skämtsamt refererar till dem) via din Teslas blinkerskontroller. Det här är ett av de coolaste (och mest onödiga) påskäggen Tesla har kommit med, och det är redan en klassiker vid det här laget.

Elon Musk köpte ubåten Lotus Esprit som spelade huvudrollen i James Bond-filmen The Spy Who Loved Me, och det ikoniska fordonet gör en cameo på din Teslas infotainmentskärm i form av ett smart påskägg.

Om du äger en Tesla utrustad med luftfjädring (Model X eller S) kan du navigera till mjukvarumenyn och sedan trycka länge på bilden av modellens namn högst upp på skärmen. Du kommer att se ett popup-fönster som uppmanar dig att skriva in en åtkomstkod, och naturligtvis är koden du behöver skriva in ”007”!

När du har skrivit in koden kan du navigera till upphängningsmenyn och du kommer att märka att ditt fordons avatar har ändrats till en bild av den berömda James Bond vita Lotus Esprit ubåtsbilen. Detta påskägg är fantastiskt; den enda nackdelen är att det bara fungerar på Teslas två flaggskeppsmodeller, Model S och X, eftersom de är de enda med luftfjädring.

8. Matrisstrålkastare som projicerar ordet Tesla

De flesta Tesla-ägare är bekanta med den berömda Tesla-ljusshowen, som du kan aktivera i ditt fordons Toybox-meny, såväl som den tillhörande musiken. Själva ljusshowen är supercool, men om ditt fordon är utrustat med matrisstrålkastare kommer du också att se orden ”Tesla” projicerade från ditt fordons strålkastare (det är bäst att parkera ditt fordon framför en ljus vägg för att njuta av detta funktion till fullo).

Matrisstrålkastare tillåter exceptionell kontroll av varje LED-lampa, vilket i sin tur frigör potentialen för riktigt coola funktioner som att stava Tesla på din garageport.

9. Sentry Mode Rick and Morty Reference

Sentry Mode är en av Teslas coolaste säkerhetsfunktioner, och du kan slå på den via röstkommando, vilket är ett bekvämt sätt att interagera med funktionen. Du kan också aktivera Sentry Mode genom att använda ”Keep Summer Safe” som ett röstkommando.

Detta är en snygg referens till showen Rick and Morty. I ett av avsnitten behöver Rick fixa ett problem med sitt skepp, vilket i sin tur leder till den berömda raden ”Keep Summer Safe”, när Rick instruerar skeppet att hålla sitt barnbarn säkert medan han reser in i skeppets mikroversbatteri med Morty för att åtgärda problemet.

Fartyget agerar som en vaktpost och håller Summer säker och går extremt långt för att göra det. Showen är fantastisk, och just det här avsnittet är ett av de bästa, så det är definitivt värt att kolla in.

Du kan ändra din Teslas navigeringsskärmsvy för att visa den köra på Mars yta, med din bils avatar förvandlas till en Mars-rover. Den här funktionen är inte särskilt användbar eftersom den inte visar trafik, men den kommer fortfarande att imponera på dina vänner, särskilt de som är fans av astronomi.

Teslas påskägg skiljer det från tävlingen

Teslas påskägg fångar företagets essens perfekt, särskilt dess hängivenhet att göra saker annorlunda än traditionella konkurrenter. Även om det fortfarande finns många anledningar till att du kanske inte vill skaffa en Tesla, är den visionära elbilstillverkaren fortfarande i toppen av elfordonsspelet tack vare sin ovilja att följa traditionella bilregler.