VPN-obfuskation förklaras på 5 minuter eller mindre

En måste-funktion att be om när du handlar efter VPN är serverförvirring. Låt oss snabbt lära oss om det och se vad dess frånvaro betyder för dig.

VPN är inte längre nischprodukter. Människor distribuerar dem personligen och för sina företag av många anledningar, inklusive integritet, geo-avblockering, säkerhet, underhållning, etc.

Alla VPN är dock inte så integritetsvänliga som de annonserar, och vissa gratis är en total katastrof för användarens anonymitet.

Och medan de flesta VPN:er delar ett liknande specifikationsblad, sätter serverobfuskeringen några före resten.

VPN-serverobfuskation

Kom ihåg varför vi använder VPN?

För att gömma sig – från regeringar, internetleverantörer, cyberbrottslingar, etc. En VPN-användare vill bli lämnad ensam utan några snokförsök från de tidigare nämnda aktörerna.

Och VPN:er ”försöker” säkerställa sådana integritetsåtgärder med sina krypteringar. Att kryptera data med ett fåtal VPN-protokoll ger dock ut några mönster som skiljer den från vanlig internettrafik.

Följaktligen avslöjar det VPN-användningen, vilket slösar bort en användares avsikt att vara anonym. När de exponeras kan sådana användare möta onödig granskning, minskade hastigheter, blockader eller till och med juridiska problem om deras land har svartlistat VPN-användning.

Ändå finns det hopp om du har serverobfuskation.

Hur fungerar det?

Betrakta VPN-obfuskering som ett lager av kryptering som döljer den faktiska VPN-krypteringen. Den randomiserar internettrafiken så att den visas som ”standard” för att hjälpa den att passera genom VPN-brandväggarna.

Detta är det.

Mer tekniskt sett kan en snokare använda djup paketinspektion med hjälp av verktyg som Wireshark för att känna till VPN-protokollet som ligger till grund för anslutningen. Detta hjälper dem att bekräfta VPN-användning.

Men när någon använder VPN-obfuskation tillsammans med den ”standardiserade” VPN-anslutningen, rör den ihop anslutningsmetadata och hjälper den att passera som vanlig trafik, vanligtvis med många protokoll (HTTPS, UDP, TCP, etc.) samtidigt.

Dessa generaliserade mönster maskerar det underliggande VPN-nätverket och ger sann anonymitet.

Serverobfuskering uppnås med olika metoder, av vilka några är:

  • Shadowsocks
  • Stunnel
  • XOR Scramble
  • Obfsproxy

#1. Shadowsocks

Ursprungligen utvecklad av en kinesisk utvecklare för att kringgå The Great Firewall, Shadowsocks är ett av de snabbaste sätten att förfalska din geolokalisering. Det är en webbproxy baserad på SOCKS5-protokollet.

När den kombineras med VPN-kryptering, tappar den de vanliga nackdelarna som är förknippade med standardfullmakter och blir en av de bästa lösningarna för förvirring, och maskerar VPN-trafik som vanliga HTTPS-datapaket.

#2. Stunnel

Stunnel är en proxyimplementering som använder det kryptografiska biblioteket OpenSSL och är kompatibel med alla algoritmer som använder samma protokoll.

Följaktligen kan Stunnel arbeta hand i hand med OpenVPN, ett allmänt använt VPN-protokoll, för att maskera standard VPN-trafik med TLS-kryptering.

#3. XOR Scramble

Denna obfuskeringsmetod använder en XOR-nyckel via en tredje parts patch och distribueras i samband med OpenVPN för att smyga igenom VPN-block.

Särskilt avråder OpenVPN-utvecklare från att använda denna XOR-patch, med tanke på bristen på rigorösa tester. Men vissa VPN-leverantörer gör det ändå med sina egna modifieringar, med hänvisning till den enkla implementeringen.

#4. Obfsproxy

Obfsproxy är utvecklat av Tor-communityt och kan även användas av andra VPN-protokoll, inklusive OpenVPN.

Även om detta fungerar för detta ändamål, kan det lida av överrandomiserad data som fastnar på bar gärning. Ändå är detta ett projekt med öppen källkod och kan modifieras för att fördunkla precis tillräckligt för att undvika eventuella upptäcktstester.

Så detta var några av metoderna som VPN-leverantörer använder för att implementera serverobfuskation.

Det är dock viktigt att notera att förvirring inte garanterat fungerar 10 av 10 gånger.

Ändå är detta din bästa insats mot de ökända brandväggarna. Låt oss kontrollera om några VPN-leverantörer har denna premiumfunktionalitet.

Observera att jag inte kommer att upprepa några branschstandardfunktioner som AES-256-bitars kryptering, delad tunnling, etc. Du kommer dock att meddelas om anmärkningsvärda specialiteter eller några större brister.

NordVPN

NordVPN är ett topprankat VPN som låter dig fördunkla genom internetbarriärer. Du kan använda den här funktionen genom att välja OpenVPN-protokoll och sedan välja valfri obfuskerad server.

Även om det kan vara ett problem för vissa användare eftersom fördunkling inte är tillgänglig med alla servrar, finns NordVPNs 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti, liksom de flesta andra VPN-leverantörer, till räddningen.

Dessutom är NordVPN ett kraftfullt val med en gigantisk användarbas och hyllas ofta för att ha avblockerat streamingplattformar.

Den låter dig ansluta sex enheter per prenumeration och kommer även med avancerade funktioner som Tor over VPN, privat DNS, etc.

ProtonVPN

ProtonVPN är min personliga favorit, med ett vackert användargränssnitt, en evighetsfri version, blixtrande snabba hastigheter och massor av integritetsrespekterande funktioner. Dessutom har det grundats av några av de bästa integritetsförespråkarna.

Idag introducerar vi Stealth, vårt nya specialbyggda anticensurprotokoll för Proton VPN. I takt med att övervakningen runt om i världen har vuxit har vi byggt ett helt nytt protokoll som kan kringgå internetcensur i auktoritära regimer: https://t.co/VY1Bl5x2qW pic.twitter.com/QL09UJozZA

— Proton VPN (@ProtonVPN) 11 oktober 2022

ProtonVPN har utvecklat sitt protokoll, Stealth, för att bekämpa censur. Så det här är superenkelt, och allt du behöver göra är att välja Stealth i protokollsektionen.

Förutom obfuskationer kommer ProtonVPN laddad med Tor över VPN, dubbel VPN, en inbyggd adblockerare, privat DNS och mer, vilket gör det till en topputmanare i hela VPN-branschen.

Slutligen erbjuder ProtonVPN en generös gräns på 10 enheter per prenumeration.

Kolla vår detaljerade ProtonVPN-recension.

Surfshark

Surfshark har slagit samman sin obfuskeringslösning med OpenVPN-protokollet, och dess användare kan dra nytta av att bara byta till det.

En annan höjdpunktsfunktion är dess inbyggda annonsblockering och ultimata obegränsade enheter per prenumerationspolicy.

Även om du bara kan prenumerera på detta VPN, finns det ett Surfshark One-paket, inklusive ett antivirus, en sökmotor och dess hackvarningsmonitor.

ExpressVPN

Den underhållningstunga ExpressVPN är mer hemlighetsfull om sin förvirring än de som listas ovan. Det här kommer med standardfunktioner för fördunkling, och du kan kontakta dess support om det inte fungerar för dig.

ExpressVPN är känt för sina exceptionella hastigheter, geo-avblockeringsförmåga och branschledande prislapp.

Ja, det är en av de dyraste VPN:erna på marknaden. Ändå väljer folk ExpressVPN för dess rena smidighet och funktionsuppsättningen som fungerar oftare än inte.

Den erbjuder en anständig anslutning med fem enheter per abonnemang.

Du kan ta en djup titt på det med vår detaljerade ExpressVPN-recension.

Timmens behov!

Även om det var en fancy sak att prata om för en tid sedan, borde fördunkling vara en integrerad del av alla VPN.

Men så är inte fallet. Ändå är det många som ger dig denna fördel att bli riktigt anonym. Utöver de listade kan du också kolla in Astrill VPN för serverobfuskation.

Du kan också utforska några pålitliga VPN:er för små till medelstora företag.