Topp 16 AAA-spel som lockar hela spelgemenskapen –

AAA-spel har allt som spelare älskar – häpnadsväckande bilder, övertygande berättande, vackra nya världar att utforska och kraftfullt spel.

AAA-spel eller triple-A-spel utgör en betydande del av denna växande industri. Under de senaste två decennierna har videospel blivit ett stort underhållningsfenomen. När pandemin slog till 2020 såg videospelsindustrin en dramatisk tillväxt. Nu är videospelsindustrin värd mer än 300 miljoner dollar, enligt Accenture.

Som sådana kan AAA-spel spelas på datorer och konsoler; AAA-spel anses vara de bästa inom spel. De är stora budgetproduktioner med mycket att erbjuda när det gäller innehåll, action, äventyr och kvalitet.

Nu, oavsett om du börjar med AAA-spelens värld eller letar efter ett nytt spel att spela, kan vår lista över de bästa AAA-spelen hjälpa dig.

Call of Duty Modern Warfare II

Genre: Action
Plattformar som stöds: PlayStation 4 och framåt, Xbox One och XBOX Series X|S, PC via Steam och BattleNet

Modern Warfare II har en ikonisk återkomst av Task Force 141 och kallar dig in i den nya eran av Call of Duty. Vad är nytt? Futuristiskt spelande kombinerat med avancerad AI utöver vapenhantering, grafiska innovationer och en ny vapensmed!

Vad du kan förvänta? En verkligt uppslukande upplevelse där du kan gå för småskaliga taktiska operationer eller högklassificerade infiltrationsuppdrag. Slåss med ditt lag i Task Force 141 i ett enspelaruppdrag som går över hela världen. Gå solo eller rally med ditt lag i multiplayer-strid.

Avancera dina teambyggande färdigheter med ett Special-Ops-uppdrag. Nya kartor, säsongsbetonade fester och samhällsevenemang kommer också att vara en del av detta paket!

Minecraft Dungeons: Ultimate Edition

Genre: Action-äventyr
Plattformar som stöds: PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One, PC via Steam

Letar du efter ett action-äventyrsvideospel som låter dig rollspela? Minecraft Dungeons, som utspelar sig i samma Minecraft-universum, var ursprungligen tänkt som ett enspelarspel. Det har utvecklats till en annan spelstil som stöder upp till 4 spelare.

Om du vill ha nya uppdrag, nyare vapen och svårare utmaningar kan du ge dig ut i fängelsehålorna med de 6 DLC:erna. Till skillnad från Minecraft har berättelsen avancerade filmiska element och en berättelsedriven linjär progression.

Huvuduppdraget med berättelsen är att rädda världen från Arch-Illagers tyranniska klor. Du kan rida in i striden ensam eller skydda byborna med ditt lag när du går igenom mycket varierande nivåer i denna fantastiska jakt på frihet.

Du kan också förvänta dig veckovisa utmaningar, säsongsbetonade äventyr och temaevenemang inom det nyligen introducerade progressionsramverket.

Final Fantasy VII Remake Intergrade

Genre: Actionrollspel, äventyr
Plattformar som stöds: PlayStation 4, Playstation 5, PC

Vad är speciellt med Final Fantasy VII Remake Integrade? Det är en bättre version av den prisbelönta Final Fantasy VII Remake, med visuella förbättringar och en ny berättelsebåge. Det här spelet har en utökad spelupplevelse med många uppslukande tillägg som du kan njuta av.

Final Fantasy VII Remake Integrade låter dig njuta av det bästa av två världar: action i realtid och relativt traditionellt kommandobaserat spel. Kämpa mot det onda kraftbolaget Shinra som bryter bort din planets energi och gör dig redo att vara en del av historien som kommer att definiera världens öde.

Bli en del av Avalanche, en av de sista försvararna av din värld, när du går in i Final Fantasys tidlösa universum. Spjutspetsgrafik och avancerad gameplay skiljer den från andra versioner.

Marvels Avengers

Genre: Superhjältespel
Utvecklare: Crystal Dynamics och Eidos Montréal.
Plattformar som stöds: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox och PC via Stadia och Steam

Med en spelupplevelse som verkligen är heroisk låter Marvel’s Avengers dig låsa upp din inre superhjälte och spela en originell historia som en del av Reassemble-kampanjen.

Gör dig redo att spela som var och en av Avengers (9 spelbara hjältar att välja mellan) och ställ dig öga mot öga med ikoniska skurkar i flerspelarkrigszoner. Se Marvels universum komma till liv. Bygg ditt lag, avslöja hemliga hemligheter och förbered dig för 25 timmars spelande i detta episka tredjepersonsspel.

Om du vill ha mer än enspelarkampanjen, gå multiplayer och sätt ihop en superhjältegrupp med dina vänner, medspelare eller AI-stödda spelare.

Dessutom slutar inte historien med Reassemble-kampanjen. Du får utforska olika uppdrag och nya platser i en ständigt växande värld. Dra också full nytta av ett avancerat växelsystem och bär outfits inspirerade av 80 år av Marvel-lore!

God of War Ragnarök

Genre: Rollspelande action-äventyrsvideospel
Plattformar som stöds: PlayStation 4, PlayStation 5

Om du är ett fan av den prisbelönta God of War (2018), är du väl bekant med de nio riken och profetiorna i den nordiska sagan. God of War Ragnarök är ett unikt tillfälle att återuppleva Kratos och Atreus extraordinära nordiska resa i Myths of Midgard.

Kämpa för en framtid du tror på, eller hjälp till att skriva en med dina gärningar. Har dessutom chansen att spela som Atreus för första gången. Det här spelet anses vara ett konstverk för sina perfekta prestationer, spännande äventyr och fantastiska action.

Dödlig strid och haptisk feedback kombineras för att skapa en verkligt uppslukande upplevelse. Med fullt utvecklade karaktärer och vackra miljöer är historiens gång lysande.

Valorant

Genre: Förstapersons konkurrenskraftigt taktiskt hjälteskjutspel
Plattformar som stöds: PC via Windows

Riots konkurrenskraftiga taktiska hjälteskjutningsspel är gratis att spela. Men det är inte den enda anledningen till att Valorant är så populärt! Efter att ha slagit många rekord på Twitch redan, är Valorant inte ett enkelt skjutspel.

Om du är någon som älskar strategier och tankespel kan Valorant vara något för dig. Att bemästra Valorant är inte lätt, men det är givande. Ta dig tid att lära dig detaljerna i 7 kartor i Valorant, och spela som någon av de 16 spelbara agenterna. Huvudspelläget har ett lag av anfallare och försvarare, med 5 spelare på varje sida.

Den har en levande och tecknad konststil som hindrar saker från att bli monotona. För att komma tillbaka till de 16 spelbara agenterna, har varje agent en attraktiv ultimat förmåga. Den har nya månatliga innehållsuppdateringar och en fantastisk community för att ge dig en kraft!

Assassin’s Creed Valhalla

Genre: Action rollspel
Plattformar som stöds: Xbox Series X|S, Xbox One, PS 5, PS 4, PC

En del av serien som sträcker sig över 23 spel, Assassin’s Creed Valhalla för historien framåt med sina utmärkta bilder, berättande och strider. Utspelet kring vikingatidens invasion av England kommer du att kliva in i spelet som Frälsare, en orädd krigare som kommer att leda klanen från det ödsliga och kalla Norge till de grönskande länderna Valhalla.

Kämpa brutala strider, leda häftiga räder och släpp lös din inre vikingakrigare samtidigt som du försöker vinna din plats i Valhalla. Spelare är redan av den åsikten att det håller på att bli ett av de bästa spelen i Assassin’s Creed-serien.

Medan Valhalla är en avvikelse från andra spel, är det ett äventyrsspel i öppen värld med för mycket innehåll för alla som vill ta det på en tur, oavsett om du är en nykomling eller ett långvarigt fan.

Call of Duty Warzone 2.0

Genre: Multiplayer-videospel
Plattformar som stöds: PS 5, PS 4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC via Windows

Även om Call of Duty Warzone 2.0 fick en stenig start på grund av tekniska problem, är det ett enormt steg i riktning mot AAA Battle Royale-spel. Ett Battle Royale-spel är lika bra som sin karta, och Al Mazrahs värld är ganska fascinerande, med briljanta tillägg som närhetschatt och ett uppdaterat pingsystem.

Det belönar långsamma, taktiska spelare samtidigt som man straffar de som älskar att röra sig snabbt. Detta spel har också ett minimap-system, vilket gör spelet tråkigt och frustrerande.

Gör dig redo för en visceralt slående upplevelse när du slåss genom fiender över 18 POI:er, slutför uppdrag i det målbaserade DMZ-läget och rör dig snabbare med nya taktiska fordon.

Cyberpunk 2077

Genre: Action rollspel videospel
Plattformar som stöds: PS 5, PS 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Google Stadia, PC via Windows

Letar du efter en futuristisk värld med anständiga spelare och en narrativ visuell upplevelse? Gör dig redo för Cyberpunk 2077.

Även om det hade en fruktansvärd lansering 2020, är ​​allt fixat nu. Ta det en sväng för dess briljanta berättelse och avancerade spelupplägg. Även om berättelsen är ganska kort, är dess flera slut en sak av glädje.

Det utspelar sig i Night City, en vacker futuristisk värld. Spelet har fantastiska ljudspår som bidrar till den uppslukande upplevelsen av de visuella illustrationerna.

Som ett linjärt AAA-spel med många sidospår och intressanta omvägar, är detta en fängslande berättelse!

Gotham Knights

Genre: Fighting spel
Plattformar som stöds: PS 5, Xbox Series X|S, PC via Windows

Batman är död. De kriminella upprorsmännen i Gotham City har kommit till liv. Nu är det upp till Batman-familjen och dig att lägga ner brotten och ge hopp till invånarna i Gotham Knights.

Besegra skurkar, lös mysterier och rädda staden från att hamna i galenskap genom att vara den nya Dark Knight Gotham City behöver.

Ett RPG-spel i öppen värld, Gotham Knights kan spelas solo eller med en annan hjälte i ett multiplayer-format.

Var och en av de fyra hjältarna har olika styrkor som kan bemästras. Om du är ute efter en rolig och dynamisk upplevelse, gör dig redo att kliva in i arvet från DC.

Elden Ring

Genre: RPG
Plattformar som stöds: PS 5, PS 4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC via Windows

Medan vi pratar om AAA-spel, kräver Elden Ring särskilt omnämnande eftersom det är kategoriserat som ett mörkt soulspel.

Det ger en oförglömlig spelupplevelse, även för veteraner, och har en ny standard inom utforskningsspel med öppen värld.

Elden Ring skapades i nära samarbete med George R.R Martin och har en fängslande berättelse, vidsträckta fantasilandskap, motståndare med djupa bakgrundsberättelser och fängslande sidouppdrag.

Du måste gå med som Tarnished och börja din resa för att bli en Elden Lord in the Lands Between.

The Last of Us Del II

Genre: Shooter-videospel
Plattformar som stöds: PS 4

Utspelar sig i en post-pandemisk värld, i Last of Us Part II, lever Ellie och Joel ett liv i stabilitet som störs av en våldsam händelse. Ellie ger sig ut för att söka rättvisa och finna avslutning.

Det perfekta spelet som låter dig känna de känslomässiga och fysiska återverkningarna av en pandemidrabbad värld, The Last of Us Part II har banbrytande action-överlevnadsspel.

Med 300 utmärkelser till sitt namn är den här för att utmana din idé om fel och rätt och hjälte kontra skurk!

Resident Evil 3

Genre: Survival skräckspel
Plattformar som stöds: PS 4, PS 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Amazon Luna, Nintendo Switch, Microsoft via Windows

En nyinspelning av 1999 års klassiska Resident Evil 3: Nemesis, Resident Evil 3 kommer med banbrytande grafik och spel.

Som namnet antyder kommer du att styra spelet från en tredjepersons POV. Återupplev den skrämmande kollapsen av Raccoon City som ex-STARS-medlemmen Jill Valentine.

Det här spelet innehåller också en ny version för flera spelare: Resident Evil Resistance, där du möter en olycksbådande hjärna i ett team med 4 överlevande.

Marvels Spider-Man remastrad

Genre: Superhjältespel
Plattformar som stöds: PS 5, PC via Windows

Marvels Spider-Man Remastered har ultrabredt monitorstöd, strålspårade reflektioner och många spännande sätt att njuta av den.

En verkligt uppslukande upplevelse där du möter en Peter Parker som är mer skicklig på att bekämpa brott i NY City.

I denna actionspäckade berättelse kolliderar Spider-Mans och Peter Parkers världar för att skapa ett pulserande Marvel-universum i en stad som aldrig sover.

Lägg vantarna på ett paket som lovar nya utmaningar, vidsträckta berättelser och 3 nya kapitel – allt med Marvels Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition.

Doom Eternal

Genre: Förstapersonsspel
Plattformar som stöds: PS 5, PC via Windows

Helvetets arméer finns över hela vår planet. Res dig som Slayer i detta enspelarspel, Doom Eternal, och upplev den dödliga kombinationen av kraft och hastighet.

Rädda mänskligheten och gå på ditt uppdrag till Raze Hell med din senaste demondödande teknik och demondräpande supervapen.

Få tillgång till två kampanjexpansioner – The Ancient Gods – Del ett och Del två när du kommer igång med din strävan att rädda vår värld från helvetets demoner.

Apex Legends: Eclipse

Genre: Battle royale hjälteskjutspel
Plattformar som stöds: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch och PC via EA App och Steam

Apex Legends: Eclipse, ett gratisspel för hjälteskjutare, säkerställer att du alltid har ”seger i sikte” med Catalyst, den helt nya legenden med briljanta stridskrafter. Vad kan du förvänta dig? Battle royale och legendariska karaktärer med en ständigt föränderlig uppsättning styrkor och förmågor.

Upplev dessutom ett växande utbud av kraftfulla vapen och spelförändrande utrustning under en begränsad tid och bli den sista stående truppen i spelet.

I det här spelet får du fördjupa dig i månlandskapet och utforska resterna av Zip Rails nya karta Broken Moon, ett snabbare sätt att resa. Inte nog med det, lås upp kraften i Eclipse Battle Pass och HAVOC automatgevär och använd legendariska nya färdigheter för en spännande eskapad över månen.

Författarens anteckning

AAA-spel fortsätter att dominera spelindustrin. När allt kommer omkring, med uppslukande gameplay, fantastiska bilder och extraordinära utmaningar, varför skulle de inte det?

Oavsett om du vill fördjupa dig i fantasyvärldarna Ragnarok, Marvel, DC, Call of Duty eller månlandskapet, kan de 16 spelen ovan ge dig en oförglömlig spelupplevelse, oöverträffad.

Oavsett vilket spel du väljer, gör dig redo för en verkligt lysande upplevelse!

Du kan också utforska några av de bästa PlayStation VR-spelen för en uppslukande upplevelse.