Vilket iPad-tangentbordsfodral passar dig?

snabblänkar

Viktiga takeaways

 • Magic Keyboard är det dyraste alternativet, men det har en inbyggd styrplatta och USB-C-laddningsport för passthrough-laddning.
 • Magic Keyboard Folio är kompatibel med 10:e generationens iPad. Den har en tvådelad design och har en funktionsrad med 14 knappar.
 • Smart Keyboard Folio är ett mer prisvärt alternativ. Den saknar styrplatta och USB-C-laddningsport men har bekväma nycklar och justerbara betraktningsvinklar.

Om du vill ha ett tangentbordsfodral för din iPad erbjuder Apple några fantastiska alternativ. Dessa tillbehör kan dock vara dyra, och dina alternativ kommer att vara begränsade beroende på vilken iPad du äger. Så var säker på ditt val när du köper en.

Magic Keyboard vs Smart Keyboard

Den största skillnaden mellan Magic Keyboard och Smart Keyboard är att det förstnämnda har en inbyggd styrplatta. Du bör också överväga vilken iPad-modell du har, eftersom både Magic Keyboard och Smart Keyboard har två versioner var och endast är kompatibla med utvalda iPads.

Så låt oss titta på dessa varianter av Magic Keyboard och Smart Keyboard i detalj.

Magiskt tangentbord

Tina Bailey/MakeUseOf

Magic Keyboard är Apples dyraste tangentbordstillbehör för avancerade iPads. Den är kompatibel med följande modeller:

 • iPad Pro 12,9-tum (3:e generationen och senare)
 • iPad Pro 11 tum
 • iPad Air (4:e och 5:e generationen)

Detta tangentbordsfodral fästs magnetiskt på din iPad och har en fribärande design, vilket gör det enkelt att justera vinkeln. Den har också bakgrundsbelysta tangenter, så att du kan skriva bekvämt i mörkret. Dess nyckelbrytare använder också M1 Mac:s saxmekanism, vilket ger en utmärkt skrivupplevelse.

Som nämnts tidigare har Magic Keyboard en USB-C-laddningsport för passthrough-laddning. Detta frigör din iPads USB-C-port för att ansluta några av de bästa USB-C-tillbehören och enheterna till din iPad. Och tack vare den inbyggda styrplattan kan du använda den som en mycket mer bärbar MacBook Air.

Magic Keyboard är dock det dyraste tangentbordsfodralet Apple säljer. Det kommer att kosta dig $349 för 12,9-tums iPad Pro och $299 för 11-tums iPad Pro och iPad Air-modellerna. Ändå kommer premien du betalar utan tvekan att öka din produktivitet.

Magiskt tangentbordsfolio

Magic Keyboard Folio är det enda Apple-tangentbordsfodralet som är kompatibelt med 10:e generationens iPad. Den har en tvådelad design som fästs magnetiskt på din iPad. Och eftersom det är ett magiskt tangentbord har det också en styrplatta, vilket gör det lättare att använda din 10:e generationens iPad som en pseudo-MacBook Air.

Fördelen med denna tvådelade design är att du enkelt kan ta bort tangentbordet om du vill använda din iPad utan det. Om du till exempel bara tittar på en film eller spelar ett av de bästa mobilspelen med handkontrollstöd, kan du tillfälligt ta bort tangentbordet samtidigt som du har stativet på din iPad.

Bortsett från det har Magic Keyboard Folio en funktionsrad med 14 knappar som liknar MacBook, så att du snabbt kan justera din iPads inställningar. Den går dock miste om passthrough-laddning, vilket innebär att du måste lita på din iPads USB-C-port.

Trots alla dessa funktioner är Magic Keyboard Folio dyr på 249 $ – bara 80 $ mindre än Apples billigaste iPad (9:e generationen). Detta tangentbordsfodral kommer dock att vara praktiskt om du ofta använder din iPad för att skriva, redigera och andra kontorsrelaterade uppgifter.

Smart tangentbordsfolio

Unsplash

Smart Keyboard Folio är ett utmärkt tangentbordsfodral om du inte vill spendera mer än $200 för ett iPad-tillbehör. Precis som Magic Keyboard fästs detta fodral magnetiskt på din iPad, vilket gör det bekvämt att fästa och ta bort. Du tappar dock styrplattan och den genomgående USB-C-laddningsporten.

Men om du främst använder din iPad för att skriva – till exempel svara på e-postmeddelanden, skriva en rapport eller skriva en roman – behöver du förmodligen inte musgränssnittet på styrplattan eller ansluta USB-C-tillbehör medan du laddar din iPad.

Ändå erbjuder detta tangentbordsfodral flera fördelar. Den har två skåror för att välja en bekvämare betraktningsvinkel för din iPad. Den unika strukturen på tangenterna gör den bekväm att skriva på. Dessutom får du den ikoniska skrivupplevelsen som Apple levererar med sina tangentbord.

Smar Keyboard Folio är kompatibel med följande modeller:

 • iPad Pro 12,9-tum (3:e generationen och senare)
 • iPad Pro 11 tum
 • iPad Air (4:e och 5:e generationen)

Smart Keyboard kostar $179 för iPad Air och iPad Pro 11-tumsmodellerna och $199 för iPad Pro 12,9-tumsmodellen, vilket gör det till ett mer prisvärt alternativ till Magic Keyboard.

Smart tangentbord

Unsplash

Apple släpper nya iPad-modeller årligen, men det betyder inte att du ska uppgradera din perfekt fungerande surfplatta omedelbart. Överväg det smarta tangentbordet om du fortfarande använder en äldre iPad och vill få ut det mesta av det.

Ungefär som Smart Keyboard Folio låter den dig skriva på din iPad genom att ansluta den magnetiskt. Du behöver inte förlita dig på en Bluetooth-anslutning – det är bara att koppla på den så är du igång. Den erbjuder dock inget ryggskydd eftersom fodralet och tangentbordet endast täcker skärmen när de är stängda.

Det är också du är enda alternativet om du har en av följande iPad-modeller:

 • iPad Pro 10,5 tum
 • iPad Air (3:e generationen)
 • iPad (7:e till 9:e generationen)

Men även om du har en äldre iPad betyder det inte att du får den korta änden av pinnen. Du får fortfarande en förstklassig skrivupplevelse och en unik yta på dina nycklar. Du kan också använda den som ett iPad-ställ genom att stoppa in tangentbordet bakom din surfplatta. På så sätt kan du njuta av att titta på innehåll utan att tangentbordet sticker ut framför dig.

Så, för bara $159, kommer Smart Keyboard att ge din gamla iPad ett nytt liv. Det är därför ett tangentbordsfodral är ett av de tillbehör du måste ha för att förvandla din iPad till ett produktivitetskraftpaket.

Vilket Apple-tangentbordsfodral ska du skaffa till din iPad?

Som du kan se erbjuder Apple fyra olika tangentbordsfodral för sin iPad-serie, och det rätta beror på vilken iPad-modell du har. Så kolla in tabellen nedan för att se dina alternativ.

Magiskt tangentbord

Magiskt tangentbordsfolio

Smart tangentbordsfolio

Smart tangentbord

iPad Pro 12,9-tum (3:e generationen och senare)

iPad Pro 11 tum

iPad Pro 10,5 tum

iPad Air (4:e och 5:e generationen)

iPad Air (3:e generationen)

iPad (10:e generationen)

iPad (7:e till 9:e generationen)

Självklart måste du också titta på din budget. Om du inte vill spendera $200 eller mer på ett iPad-tillbehör, håll dig till Smart Keyboard Folio eller Smart Keyboard, eftersom Magic Keyboard varierar från $249 till $349.

Men om du är en avancerad användare eller vill att din surfplatta ska ersätta din MacBook, kan du inte gå fel med Magic Keyboard eller Magic Keyboard Folio. Dess inbyggda styrplatta kommer att göra det så mycket enklare att använda din enhet, särskilt med Apples intuitiva gestkontroll.

Även om den stora skärmen och det stora biblioteket med appar gör iPads perfekta för produktivitet, kan bristen på ett fysiskt tangentbord vara begränsande. Men eftersom inte alla iPad-användare behöver ett tangentbord, är det inte vettigt för Apple att ta med det i lådan.

Så om du inte vill släpa runt på ett separat tangentbord för din iPad och vill ha ett praktiskt när du får inspiration, är ett av Apples tangentbordsfodral precis vad du behöver. Men om du tycker att Apples erbjudanden är för dyrt och ligger utanför din budget, överväg att skaffa ett från välrenommerade tredjepartsmärken.