Var lagras Google Foton och hur hittar du dem?

Spread the love

Viktiga takeaways

  • Google Photos lagrar dina uppladdade bilder och videor på fjärrdataservrar i molnet, så att du kan komma åt dem från vilken smartphone, surfplatta eller dator som helst.
  • Google Foto-appen kan automatiskt säkerhetskopiera foton och videor tagna på din Android- eller iOS-enhet.
  • Du kan söka och visa dina säkerhetskopierade Google-foton på en dator genom att logga in på ditt Google-konto på photos.google.com.

Google Foto är ett utmärkt sätt att säkerhetskopiera bilderna du har tagit till molnet, så att du kan komma åt dem från vilken enhet som helst. Låt oss utforska hur du säkerställer att du har rätt säkerhetskopieringsinställningar för att synkronisera foton och hitta dem senare.

Cloud Backup

När dina foton och videor har synkroniserats med Google Photos laddas de upp till ditt Google-konto i molnet, lagrade på en av Googles fjärrdataservrar. Denna plattformsoberoende tjänst gör att du kan komma åt dem från vilken enhet som helst – en smartphone, surfplatta eller dator – så länge du är inloggad på samma Google-konto.

Detta innebär att du till och med kan ta bort originalbilderna som tagits på din enhet och behålla en kopia online. Observera dock att även om Google Photos är separat från din Google Drive och inte kan nås från den senare, räknas det till det totala lagringsutrymmet för ditt Google-konto. Om du har ont om kan du välja att ta bort några foton eller videor, eller överväga att utöka din Google molnlagring för Foton, Drive och Gmail.

  4 chatbots gillar ChatGPT för att ha mänskliga konversationer

Använda Google Foto på Android

Vissa Android-telefoner levereras med Google Foto-appen förinstallerad. Om inte kan du ladda ner den från Google Play Butik. När den öppnas visar Google Foto-appen alla bilder som du redan har lagrat i molnet för ditt konto, även om de tagits på en annan enhet.

Ladda ner: Google Foton för Android (gratis)

Med säkerhetskopiering av Google Foto aktiverat synkroniseras alla foton eller videor du tar på din Android-telefon automatiskt till molnet. För att se till att säkerhetskopieringstjänsten är påslagen trycker du på din profilbild uppe till höger i Google Foto-appen. Om du har flera konton på din Android-telefon, se till att det är det du vill använda för Google Foton.

En popup-informationspanel visas. Här, om du ser ”Säkerhetskopiering är avstängd”, tryck på alternativet Slå på säkerhetskopiering och tryck sedan på Slå på säkerhetskopiering för att bekräfta. Google Photos börjar sedan synkronisera din enhets foton till molnet, som visas i informationspanelen.

  3 enkla sätt att öppna JAR-filer

Om du någonsin vill stänga av automatisk säkerhetskopiering till Google Foton, tryck på din profilbild, sedan på alternativet Säkerhetskopiering, tryck på ikonen med tre prickar (överst till höger) och välj Säkerhetskopieringsinställningar. Tryck sedan på reglaget för säkerhetskopiering för att stänga av den. Genom att rulla nedåt kan du också ändra säkerhetskopieringskvaliteten, om du vill använda mobildata för synkronisering och om du vill säkerhetskopiera bilder från valda appmappar på enheten.

Använda Google Foto på iPhone eller iPad

För att se alla dina Google Fotos stillbilder och videor på en iOS-enhet måste du ladda ner Google Photos iPhone- eller iPad-appen från App Store.

Ladda ner: Google Foton för iOS (gratis)

När du öppnar appen måste du logga in på det Google-konto som motsvarar där dina befintliga bilder och videor från Google Foton lagras (om du har några). Om du redan har ett Google-konto inställt på din enhet (för Google Drive eller Gmail), kan du använda det.

När du loggar in kommer du att erbjudas alternativet att säkerhetskopiera som [your name]. Tryck på den och välj om du vill lagra foton och videor i originalkvalitet eller använda alternativet Lagringssparare. Google Photos kommer sedan att börja säkerhetskopiera dina bilder på enheten till kontot.

  Vilken är den bästa plattformen för teamsamarbete?

Genom att klicka på din profilbild (överst till höger) visas en infopanel som visar kontolagring och säkerhetskopierade objekt som du kan välja att ta bort från enheten. Om du trycker på inställningarna för Google Foto visas ytterligare alternativ. Om du någonsin vill stänga av automatisk synkronisering till Google Foto, tryck på Säkerhetskopiering klar, sedan på kugghjulsikonen och växla reglaget för Säkerhetskopiering och synkronisering.

Få åtkomst till Google Foton på en dator

Du kan komma åt alla dina säkerhetskopierade Google-foton på en dator genom att besöka photos.google.com i en webbläsare och logga in på ditt Google-konto. Detta gör att du kan ladda ner foton och även säkerhetskopiera bilder lagrade på datorn.

Att använda din dator är också det bästa sättet att söka i Google Foton efter äldre bilder. Webbappen kan identifiera personer, föremål och text i dina foton, och det kan hjälpa dig att snabbt hitta rätt bild.

Hitta alla dina bilder på Google Foton

Google Foto är ett utmärkt sätt att säkerhetskopiera foton och videor online och se dem var som helst. Du kan till och med söka igenom gamla foton som du trodde att du hade förlorat, till exempel när originalen har raderats från en enhet.