Vilket är bättre för dig?

Viktiga takeaways

  • Apple Watch Series 9 har en ny dubbeltrycksfunktion som låter dig navigera i watchOS genom att trycka två gånger på tummen och pekfingret. Det är ett bekvämt tillägg som eliminerar behovet av att använda din andra hand eller till och med din näsa.
  • Series 9:s S9-chip är 25 % mer energieffektivt än S8-chippet i Series 8-modellen. Den har också en 4-kärnig Neural Engine för snabbare maskininlärningsuppgifter och ökad lagringskapacitet på 64 GB.
  • Medan Series 9 erbjuder vissa förbättringar, är Apple Watch Series 8 fortfarande en kraftfull klocka med identiska hälsofunktioner. Om dessa uppgraderingar inte är avgörande för dig, kan Series 8 köpas till ett rabatterat pris från tredjepartsåterförsäljare så länge lagret räcker.

Utgivningen av Apple Watch Series 9 2023 kan få dig att vilja uppgradera. Men är den mycket bättre än Series 8 som kom ut ett år innan?

Du kanske tror att nytt betyder bättre, och Series 9 har en cool ny funktion. Men om du undrar om du ska skaffa en serie 8 eller en serie 9 så är du inte ensam. Läs vidare när vi jämför de två modellerna och hjälper dig att bestämma.

Vad är skillnaden mellan Apple Watch Series 8 och Series 9?

Bildkredit: Äpple

När du jämför dessa två enheter vid första anblicken kanske du inte märker några skillnader. Det beror på att dessa enheter ser identiska ut och har liknande skärmar.

Apple Watch Series 9 har en ny dubbeltrycksfunktion som låter dig navigera i watchOS genom att trycka på tummen och pekfingret två gånger. Du kan använda den för att svara på samtal, snooze alarm och ta foton. Detta fungerar med hjälp av det nya S9-chippet som känner av vibrationerna från att knacka med fingrarna.

Dubbeltryckningsgesten betyder att du inte längre behöver använda din andra hand för att trycka på din Apple Watch. Tidigare tillgrep vissa människor att använda näsan när händerna var fulla. Nu, det är ett minne blott.

Förutom dubbeltrycksgesten är Series 9:s S9-chip 25 procent mer energieffektivt än S8-chippet i Series 8-modellen. S9-chippet har en 4-kärnig Neural Engine som gör att den kan utföra maskininlärningsuppgifter dubbelt så snabbt. Apple har ökat lagringskapaciteten till 64 GB, jämfört med 32 GB i S8.

Ska du uppgradera från en Apple Watch Series 8 till en Series 9?

Utgivningen av Series 9 Apple Watch har många S8-ägare som undrar om de borde uppgradera. Eller, om du funderar på att köpa din första Apple Watch, kanske du undrar vilken du ska köpa.

Även om dubbeltryckningsfunktionen är praktisk, är det inte värt uppgraderingen eftersom det är det enda större tillägget. Förbättringarna av prestanda och lagringsutrymme är också bra, men de flesta användare kommer inte att märka någon skillnad här. Det finns också ett sätt att prova dubbeltrycksgesten på en äldre Apple Watch.

Sammantaget är Apple Watch Series 8 fortfarande en kraftfull klocka med en identisk uppsättning sensorer som erbjuder många fantastiska hälsofunktioner.

Välj rätt Apple Watch för dig

Medan Apple Watch Series 9 är tillgänglig för köp direkt från Apple, är Series 8 inte längre listad på sin webbplats. Däremot kommer du att kunna köpa en begagnad eller ny Series 8 från tredjepartsåterförsäljare till ett rabatterat pris så länge lagret räcker.

Om du bestämmer dig för att välja Apple Watch Series 9 måste du betala fullt pris, vilket är något att tänka på. I slutändan är valet ditt när du bestämmer vilken Apple Watch du ska köpa. Vissa kanske tycker att dubbeltryckningsfunktionen och prestandaförbättringarna är värda den extra kostnaden.