Vilken är den bästa webbläsaren för Android TV? 5 toppappar, rankade

Viktiga takeaways

  • Puffin TV Browser är ett utmärkt val för Android TV-användare eftersom den fungerar med enhetens fjärrkontroll och har ett elegant gränssnitt.
  • Google Chrome kan installeras på Android TV, men det kanske inte fungerar bra med enhetens fjärrkontroll, och vissa tillägg kanske inte fungerar korrekt.
  • DuckDuckGo är en sekretessfokuserad webbläsare som kan laddas in på Android TV, även om navigeringen kan vara lite fläckig på grund av bristen på optimering.

Standardversionen av Android TV kommer inte med en förinstallerad webbläsare. Lyckligtvis finns det flera webbläsare tillgängliga som du kan installera. Men vilken är den bästa webbläsaren för Android TV?

1. Puffin TV-läsare

Problemet med många Android TV-webbläsare är att de inte fungerar med din enhets fjärrkontroll. Du måste använda en spelkontroll eller en smartphone-app för att använda och navigera runt appen.

Vi börjar därför med Puffin TV Browser. Eftersom den här fungerar med din Android TV:s fjärrkontroll, vilket gör den till ett utmärkt val för alla användare.

Puffin TV Browser är speciellt designad för Android TV-boxar – det är inte bara en återanvänd mobil Android-app. Det specialdesignade gränssnittet betyder att Puffin är lätt, snabb och lätt för ögonen.

Andra funktioner inkluderar QR-koder för att lägga till dina favoritsajter i appen och stöd för Adobe Flash vid behov. Webbläsarens servrar är baserade i USA, vilket innebär att du kommer att se den amerikanska versionen av de webbplatser du besöker.

Tyvärr är Puffin TV Browser inte gratis. Precis som andra Puffin-webbläsare kräver TV Browser-appen ett betalabonnemang för att fungera. Men det kostar egentligen inte mycket och är verkligen värt komforten det ger. Det erbjuder också en gratis 7-dagars provperiod, så att du kan prova det innan du bestämmer dig.

Den efterbetalda prenumerationen kostar $1 per månad, medan den förbetalda prenumerationen kostar $0,25 per vecka eller $0,05 per dag.

Ladda ner: Puffin TV-webbläsare (Betalt abonnemang krävs)

2. Google Chrome

Konstigt nog är Chrome inte förinstallerat på Android TV-operativsystemet, och det är kanske ännu konstigare att det inte finns någon dedikerad Android TV-version av appen. Därför är den inte tillgänglig på Android TV Play Store.

Detta hindrar dig dock inte från att installera Chrome på din Android TV. Du kan installera appen på din Android TV-box med webbversionen av Play Butik, och vissa enheter låter dig till och med installera appen med ett röstkommando. Tänk på att du behöver en sidoladdningsstartare för att komma åt sidoladdade appar på din Android TV-enhet.

Att använda Google Chrome på Android TV har både för- och nackdelar. På proffssidan, om du är en befintlig Chrome-användare, kan du komma åt alla dina bokmärken, webbhistorik och annat synkroniserat innehåll.

En av nackdelarna är att Chrome förmodligen inte kommer att fungera med din befintliga Android TV-fjärrkontroll, vilket gör den lite mer besvärlig att använda än andra alternativ. Det är också troligt att de flesta Chrome-tilläggen inte fungerar korrekt på Android TV.

Ladda ner: Google Chrome (Fri)

3. DuckDuckGo

DuckDuckGo är en populär webbläsare som prioriterar användarnas integritet och säkerhet. Webbläsaren är utformad för att blockera alla spårare från tredje part och förhindra webbplatser från att samla in din data utan din vetskap. Det är tillgängligt för Android-enheter, men det är inte specifikt utformat för Android TV – vilket innebär att du måste ladda appen från sidan till din Android TV-enhet.

DuckDuckGo-webbläsaren kommer med alla antispårningsfunktioner hos sin sökmotors motsvarighet. Utöver sina sekretessfunktioner har webbläsaren DuckDuckGo också ett rent och användarvänligt gränssnitt. Den innehåller alla grundläggande funktioner du kan förvänta dig av en webbläsare, såsom flikar, bokmärken och en historiksektion.

Till skillnad från Google Chrome fungerar DuckDuckGo med din TV-fjärrkontroll. Navigeringen är dock lite prickig eftersom appen inte är optimerad för Android TV. Trots detta är det fortfarande ett bra alternativ för dem som värdesätter sin integritet och säkerhet online.

Ladda ner: DuckDuckGo (Fri)

4. Öppna TV-webbläsaren

Som namnet antyder skapades Open TV Browser speciellt för Android TV. Det låter dig streama filmer, serier, anime, spel och mer utan annonser. Den innehåller också populära webbplatser, faktiska nyheter, användarvänliga flikar, inkognitosökning, föräldrakontroll och bokmärken.

Open TV Browsers försäljningsargument är dess snygga och användarvänliga gränssnitt. Det är dock inte allt som finns, eftersom appen ger mer än bara ett adressfält.

Open TV Browser låter dig växla din användaragent mellan stationära datorer, mobiler, surfplattor, Android TV och till och med Apple TV. På så sätt tvingas du inte se den mobila versionen av webbplatserna. Du kan till och med ändra standardsökmotorn till vad du vill.

Open TV Browser är tillgänglig i Google Play Butik och du behöver inte ladda den på sidan. Det fungerar också perfekt med din Android TV-enhets fjärrkontroll.

Ladda ner: Öppna TV-webbläsaren (Fri)

5. Webbläsare TV Webb – Bläddra här

BrowseHere är ett annat bra alternativ för dem som vill ha en webbläsare som fungerar sömlöst med sin Android TV-fjärrkontroll. Det är en av de mest användarvänliga TV-webbläsarna som finns på marknaden.

Den innehåller funktioner som bokmärken, webbhistorik, genvägar för sökmotorer och cookie-blockerare. Appen har också en webbvideospelare som låter dig njuta av videor på den stora skärmen med funktioner som bokmärken och undertexter.

Du kan också använda röstinmatning för att söka efter vad som helst på webben. Du kan också använda appen för att titta på live-TV-kanaler från din IPTV-leverantör.

BrowseHere är designad för Android TV och är fullt funktionell med din TV:s fjärrkontroll. Det finns också i Play Butik och du kan installera det direkt från din Android TV-enhet.

Ladda ner: Bläddra här (Fri)

Andra sätt att surfa på webben med Android TV

Om ingen av Android TV-webbläsarna ovan är tillräckliga för att möta dina behov finns ett par alternativ tillgängliga.

De Steam Link-appen för Android TV låter dig komma åt ditt Steam-bibliotek och spela spel på din TV. Men du kan också använda den för att surfa på webben genom att strömma ditt skrivbord på din TV.

För att använda den här funktionen måste du installera Steam Link-appen på din Android TV-enhet och Steam-appen på din PC.

När du har installerat appen på båda enheterna ansluter du dem till samma nätverk. Starta sedan Steam Link-appen på din Android TV och följ instruktionerna för att para ihop den med din PC. När du är ansluten kan du använda din Android TV-fjärrkontroll eller en spelkontroll för att navigera på skrivbordet och surfa på webben.

GameStream

Om du äger en NVIDIA Shield kan du använda enhetens GameStream-funktion för att komma åt ditt Windows-skrivbord och därmed använda vilken skrivbordswebbläsare du väljer.

Processen är möjlig eftersom GameStream låter dig lägga till alla spel manuellt appen GeForce Experience på din PC. Om du lägger till C:\Windows\System32\mstsc.exe (appen Remote Desktop Connection) kan du se din dators skrivbord på några sekunder.

Naturligtvis måste du använda din Android TV-fjärrkontroll som mus, vilket kan vara tråkigt. Om din Android TV-box stöder det kan du använda en Bluetooth-aktiverad mus istället.

Kasta din skärm

Android TV-boxar kommer med inbyggd Chromecast-teknik. Som sådan kan du använda Chromecast för att casta din datorskärm till din TV, vilket gör att du återigen kan använda valfri datorwebbläsare som du har installerat.

Nackdelen med att använda Chromecast för att komma åt en webbläsare på Android TV är fördröjningen. Det kommer inte att vara en lämplig lösning för vissa uppgifter, men det är mer än tillräckligt för att streama video och lyssna på ljud.

Vilken är den bästa Android TV-webbläsaren?

Efter att ha tittat på olika alternativ och vägt upp för- och nackdelar, verkar det som om Puffin TV Browser är det bästa valet för din Android TV. Även om det kräver ett abonnemang är det rent, snabbt och erbjuder den rätta balansen mellan funktioner och användbarhet. Du kan också installera den direkt från Google Play Butik.

Naturligtvis är Puffin TV Browser inte den enda utmanaren här, och du kan också sidladda Chrome eller DuckDuckGo på din Android TV. Men med tanke på att dessa två webbläsare inte var designade för Android TV, kanske de inte fungerar lika smidigt som Puffin TV Browser.

Å andra sidan, om du letar efter en smidig surfupplevelse utan att behöva betala för ett abonnemang, är Open TV Browser och BrowseHere två andra Android TV-webbläsare som fungerar bra på Android TV. De är små namn, men de har allt du behöver från en TV-webbläsare, om inte mer.