De bästa bildskärmsställen 2023

Trött på att slåss mot en skärm som sänker halsen och lutar sig över en nedsänkt bildskärm? Vi har hittat de bästa ergonomiska hjältarna – skärmstativ som lyfter din arbetsyta till ögonhöjd och ger en mycket bekvämare upplevelse när du står vid ditt skrivbord hela dagen.

Wali Electric

De WALI Monitor Stand Riser STT003 ger en kraft i hållbarhetsavdelningen tack vare sin robusta metallkonstruktion. Den kan stödja de flesta standardskärmar upp till 32 tum och till och med rymma några små ultravida skärmar, med extra gummikuddar för att förhindra glidning.

Det som verkligen gör den till en utmärkt bildskärmshöjare är dess enastående ergonomi. Den har inte bara en utan tre höjdinställningar, vilket gör att du kan höja din bildskärm med 3,9 tum, 4,7 tum eller 5,5 tum från skrivbordet, vilket hjälper dig att hitta den optimala betraktningsvinkeln för din arbetsyta.

Även om du inte får förvaringslådor, finns det tillräckligt med utrymme under för att lagra små föremål som tangentbord och pappersvaror.

WALI Monitor Stand Riser STT003

Bäst överlag

$14 $25 Spara
$11

Med en robust viktkapacitet på 44 pund kan WALI Monitor Stand Riser STT003 rymma ett brett utbud av monitorer och möjliggör tillräcklig höjdjustering, vilket gör den till ett stabilt alternativ för de flesta skrivbordsinställningar.

Fördelar

 • Höjdjustering i tre nivåer
 • Robust metallkonstruktion
 • Rymmer upp till 44 pund

Nackdelar

 • Inte idealiskt för dubbla bildskärmar

Amazon

Om du har en stram budget är AmazonBasics justerbara monitorstativ det perfekta alternativet för att höja din monitor till den perfekta ergonomiska höjden utan att tömma ditt bankkonto. Den har en viktkapacitet på 22 pund, vilket är väl inom intervallet för de flesta bildskärmar.

Även om det kanske inte vinner några designpriser, lyser AmazonBasics justerbara monitorstativ där det betyder mest: funktionalitet och komfort. Med tjocka, stapelbara ben, låter den dig välja din idealiska betraktningsvinkel med tre justerbara höjder. Inte nog med det, den erbjuder ett rymligt 11-tums lagringsutrymme under, vilket tar tillbaka ditt skrivbordsutrymme för ditt tangentbord, mus, bärbara dator och mer.

AmazonBasics justerbart monitorstativ

Bästa budgeten

För begränsade budgetar är AmazonBasics Monitor Stand en smyg, som stöder upp till 32-tums bildskärmar trots sin plastkonstruktion.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Höjdjusterbar
 • Stabil och stabil

Nackdelar

 • Grundläggande plastkonstruktion

BoYata

Du kan njuta av den ultimata tittarkomforten med BoYata Monitor Riser Stand, som har ett mångsidigt höjdjusteringsområde på 4,3 till 6,7 tum. Den kan höja din skärm högre än de flesta stigare, vilket säkerställer att du, oavsett om du är lång eller ditt skrivbord är för lågt, kan hitta din perfekta ögonhöjd för att minimera belastningen på nacken.

BoYata-stativet är tillverkat av solid metall och erbjuder inte bara orubblig stabilitet utan också elegant estetik, och det finns till och med i tre färger för att matcha din arbetsplats. Dessutom sparar dess kompakta design värdefullt skrivbordsutrymme, så att du kan fokusera på det som är viktigast.

BoYata Monitor Riser Stand

Bästa justerbara

Medan de flesta monitorstativ erbjuder en begränsad höjdjustering på 2–5 tum, har BoYata Monitor Riser Stand ett imponerande intervall på 4,3–6,7 tum, perfekt för om du är lång eller har ett skrivbord som är för lågt.

Fördelar

 • Stort höjdjusteringsområde
 • Stabil och stabil konstruktion helt i metall
 • Kompakt, platsbesparande design
 • Lätt att ställa in

Kontorsoasen

Det här robusta monitorstativet från Office Oasis kan hålla upp till en formidabel 75-tumsskärm och ger gott om utrymme för din installation med dubbla bildskärmar. Dess kraftiga stålben och massiva träyta ger orubbligt stöd, även för de tyngsta skärmarna och TV-apparaterna.

Förutom att höja dina skärmar till en optimal visningshöjd, har Office Oasis Dual Computer Monitor Stand en elegant och naturlig estetik som förbättrar alla skrivbordsinställningar. Och till skillnad från billigare stativ har den ett förstärkt centralt stålstöd som eliminerar hängande och håller dina monitorer perfekt inriktade.

Office Oasis Dual Computer Monitor Stand

Bäst för två bildskärmar

$80 $100 Spara
20 USD

Med en viktkapacitet på 100 pund och en rymlig 42-tums träskiva är Office Oasis Dual Computer Monitor Stand det perfekta valet för installationer med dubbla skärmar.

Fördelar

 • Stabil och pålitlig
 • Perfekt storlek för dubbla skärmar eller stora ultrabreda monitorer
 • Finns i naturligt trä, svart och brunt
 • Generös förvaring under skrivbordet

VIVO

VIVO 32-tums Standing Desk Converter är din omedelbara uppgradering till en perfekt arbetsyta. Mer än bara ett grundläggande monitorstativ, det förvandlar hela ditt skrivbordsupplägg till ett stående skrivbord, vilket inte bara hjälper till att främja bättre hållning utan också minskar värk och smärta från att sitta hela dagen.

Denna omvandlare sitter precis ovanpå ditt befintliga skrivbord och lyfter din arbetsyta upp till hela 19,6 tum. Med en medföljande tangentbordsbricka kan du bekvämt växla mellan att sitta och stå under hela dagen. Oavsett om du är en erfaren stående skrivbordsanvändare eller precis har börjat din ergonomiska resa, är VIVO 32-tums stående skrivbordskonverterare det perfekta tillbehöret.

VIVO 32-tums stående skrivbordskonverterare

Bäst för stående skrivbord

$120 $130 Spara
10 USD

Om du har ett stående skrivbord eller vill konvertera ditt befintliga skrivbord till ett, är VIVO 32-tums Standing Desk Converter ett utmärkt val. Den kan lyfta din arbetsyta upp till 19,6 tum på några sekunder, vilket gör att du enkelt kan växla mellan sitt- och ståpositioner.

Fördelar

 • Rymmer upp till 33 pund
 • Otroligt höjdjusteringsområde på 4,4 till 19,6 tum
 • Robust tangentbordsbricka

FAQ

F: Vad kan jag använda för att höja min bildskärm?

Det bästa sättet att höja en bildskärm till ett optimalt läge är att använda en skrivbordsskärm. Om du inte har pengar till en bildskärm kan du nöja dig med en bunt böcker, en pappersbunt eller en kartong.

F: Vad gör en bildskärmshöjare?

En bildskärmshöjare höjer en datorskärm eller bärbar dator till en bekväm och ergonomiskt idealisk position. Det är en bra lösning för att förhindra nack- och ryggsmärtor från att sjunka medan du arbetar vid ditt skrivbord.

F: Vad kan jag använda istället för en bildskärm?

Du kan använda en bunt böcker eller lådor istället för en bildskärm. Om du inte har något emot att göra händerna smutsiga kan du göra själv en bildskärm med trä eller kartong.

F: Är det dåligt för dig om din bildskärm är för hög?

Ja, att ha din bildskärm för hög kan vara dåligt för dig i det långa loppet. När din bildskärm är placerad för högt, tenderar du att luta huvudet bakåt för att bekvämt se skärmen. Denna ihållande obekväma hållning kan anstränga dina nackmuskler, vilket leder till smärta, spänningar och till och med huvudvärk. Med tiden kan det också bidra till ansträngda ögon och axelbesvär.

F: Kommer att ändra min monitorhöjd hjälpa mot nacksmärtor?

Ja, att justera bildskärmens höjd till ögonhöjd eller något under kan hjälpa till att minska nacksmärtor, eftersom det gör att du kan behålla en neutral huvud- och nackposition medan du använder din dator.

F: Vilken är den bästa höjden för min bildskärm att vara på?

För att främja bättre hållning och minska nacksmärtor, rekommenderas det att du justerar höjden på din monitor så att den översta textraden är i ögonhöjd eller något under. Detta hjälper till att hålla huvudet och nacken i en naturlig position, vilket förhindrar att du lutar eller lutar huvudet bakåt, vilket kan orsaka nacksmärta.

F: Vad är bättre, ett monitorstativ eller en monitorarm?

Både monitorstativet och armen kan hjälpa till att höja din monitor till en idealisk ergonomisk höjd, men det föredragna valet beror på dina specifika behov. Ett monitorstativ är det bästa alternativet om du värdesätter prisvärdhet, stabilitet och till och med lite lagringsutrymme.

En monitorarm är å andra sidan det bästa alternativet om du prioriterar justerbarhet och vill frigöra skrivbordsutrymme, eftersom armen inte bara tillåter höjdjustering utan även tilt och rotation för maximal komfort.

F: Vad mer bör jag tänka på för ergonomiskt stöd?

Förutom att använda en bildskärmsstativ kan flera andra aspekter förbättra din ergonomiska inställning avsevärt och förhindra obehag. Dessa inkluderar att välja en stol med justerbar höjd, armstöd och svankstöd, använda ergonomiska tangentbord och möss, och inkludera stående skrivbord för att växla mellan sittande och stående för att förhindra ryggvärk.