Hur man ripper en DVD till din Mac

snabblänkar

Viktiga takeaways

 • Att rippa en DVD till din Mac möjliggör säkerhetskopiering och digital uppspelning utan att den fysiska skivan behövs, oavsett om den har DRM-skydd eller inte.
 • Använd macOS Disk Utility för att skapa en digital kopia av oskyddade DVD-skivor genom att ansluta en optisk enhet till din Mac och följa några enkla steg.
 • För kopieringsskyddade DVD-skivor behövs ytterligare steg och appar som HandBrake och libdvdcss för att kringgå DRM och framgångsrikt rippa DVD-skivan till din Mac.

Genom att rippa en DVD till din Mac kan du behålla en säkerhetskopia. Ta reda på hur du konverterar en DVD till digitalt innehåll som du kan spela på datorn utan skivan, oavsett om den har DRM-skydd eller inte.

Hur man ripper en oskyddad DVD till din Mac

Medan de flesta kommersiella DVD-skivor har något slags DRM-skydd (Digital Rights Management) för att förhindra piratkopiering, kan du ha några egen- eller skräddarsydda skivor som inte har det. I det här fallet kan du använda macOS Disk Utility för att göra en digital kopia på datorn.

Du behöver en optisk enhet för att läsa skivan. Detta kan vara en officiell Apple Superdrive eller en tredjepartsenhet. Anslut den till din Mac via USB, använd en USB-A till USB-C-adapter om det behövs.

 • När du sätter i skivan i den anslutna enheten, bör den börja snurra och kommer att börja spelas i DVD-spelaren på Mac. Tryck på stoppknappen.
 • För att öppna Diskverktyg, navigera till Applications > Utilities > Disk Utility i Finder.
 • Titeln på din DVD bör visas under rubriken ”Extern” i den vänstra panelen. Välj den och gå sedan till Arkiv > Ny bild > Bild från [disc title]eller använd kortkommandot Alternativ + Cmd + N.
 • En dialogruta visas. Välj titeln, var du vill spara den och lämna de andra alternativen som de är: Formatera som ”skrivskyddad” och kryptering som ”ingen”. Klicka på Spara.
 • Beroende på storleken tar det några minuter att skapa en digital kopia av skivan, som blir en DMG-fil.
 • När det är klart, navigera till mappen där du sparar det och dubbelklicka på DMG-filen. Ett nytt Finder-fönster öppnas med en mapp i den – vår hette ”VIDEO_TS”.
 • Öppna den här mappen för att hitta innehållet på den kopierade DVD:n, inklusive VOB-videofiler som kan spelas i VLC eller annan lämplig mediaspelare.
 • Hur man ripper en kopieringsskyddad DVD till din Mac

  Även om Disk Utility är bra för att säkerhetskopiera oskyddade DVD-skivor, behöver du en alternativ metod för kopieringsskyddade skivor (de flesta kommersiella).

  Att kopiera DRM-skyddade DVD-skivor är olagligt i många länder, även för säkerhetskopiering. Till exempel kan vissa användningar vara olagliga enligt amerikansk lag om de inte följer Fair Use-doktrinen. Så se till att kontrollera lagligheten av att rippa kopieringsskyddade DVD-skivor i ditt land.

  Återigen, du behöver en lämplig optisk enhet ansluten till din Mac för att kunna läsa DVD:n. Du behöver också ett program för säkerhetskopiering av skivor för att rippa DVD:n. Här använder vi HandBrake-videokonverteringsappen, som är gratis att ladda ner och använda och har en massa andra användbara funktioner.

  Ladda ner: Handbroms

  Med tanke på den juridiska gråzonen för kopiering av kommersiella skivor (se Varning ovan), kan ingen DVD-rippningsprogram inkludera funktionen inbyggd. För HandBrake måste du ladda ner ett extra bibliotek som heter libdvdcss.

  Ladda ner: libdvdcss (BZIP2-fil)

  Använder du en Apple Silicon Mac?

  Stegen nedan för att installera libdvdcss och rippa en kopieringsskyddad DVD förutsätter att du använder en Intel-baserad Mac och inte en nyare Apple Silicon Mac som en M1, M2 eller M3. Om du använder den senare måste du göra detta i förväg:

 • Byt namn på din HandBrake-applikation till Handbrake-x64.app, högerklicka sedan på den och få info. Markera rutan för ”Öppna med Rosetta.” Alternativt kan du ladda ner en tidigare Intel-baserad version av HandBrake och använda den.
 • Duplicera din Terminal-app (i mappen Utilities) och namnge kopian Terminal-x64.app, högerklicka sedan på den och få information. Markera rutan för ”Öppna med Rosetta.” Använd detta för att installera libdvdcss så att det är byggt med rätt x64-filarkitektur och inte arm64.
 • Installera Libdvdcss-biblioteket

  Som nämnts behöver du libdvdcss-biblioteket installerat på din Mac för att kringgå kopieringsskyddet på DVD-skivor. Följ dessa steg för att installera BZIP-filen du laddade ner.

 • Öppna ett terminalfönster genom att gå till Program > Verktyg > Terminal. (Om du använder en M1/M2/M3 Mac, se till att det är din x64 Terminal-dubblett.)
 • Navigera till nedladdningskatalogen, packa upp filen och byt till dess katalog:
   cd Downloads
  tar -xjf ./libdvdcss-1.4.3.tar.bz2
  cd libdvdcss-1.4.3
 • Ställ in målkatalogen och kompilera och installera sedan biblioteket:
   ././configure --prefix=/usr/local
  make
  sudo make install
 • Libdvdcss-biblioteksfilerna bör nu installeras i mappen /usr/local/lib, som är där de måste vara.

  Rippa den kopieringsskyddade DVD:n

  Du är nu redo att börja rippa en DRM-skyddad DVD med HandBrake.

 • Öppna HandBrake-appen och välj Open Source. Bläddra till din DVD och klicka på Öppna.
 • En varningsdialogruta visas. Klicka på Försök att skanna ändå.
 • Den kommer att börja skanna skivan efter titlar, kapitel, ljud och andra detaljer. Detta kan ta en liten stund att slutföra.
 • Med skivan skannad bör du kunna välja enskilda avsnitt med hjälp av rullgardinsmenyn Titel. Välj huvudvideon från den, som vanligtvis är den längsta.
 • Som ett valfritt steg kan du välja Preview och sedan Live Preview för att skapa en kort förhandsgranskning av en scen, bara för att se till att allt fungerar bra.
 • För att börja rippa videon från DVD:n, välj den förinställning och det format du vill ha.
 • Som standard kommer filerna att sparas i mappen Filmer, men du kan ändra detta genom att klicka på Bläddra.
 • När du klickar på Start-knappen kommer HandBrake att börja skanna och spela in videon, vilket visas av en förloppsindikator längst ned. Detta kan ta lång tid. Du kan kontrollera vad den gör genom att klicka på Aktivitet för att öppna ett fönster med alla detaljer.
 • När den är klar bör du hitta MP4- eller MKV-filen i mappen Filmer eller den du ställer in. Du bör kunna spela den i TV-appen, QuickTime Player, VLC eller vilken annan videospelare som helst.

  Observera att vissa DVD-skivor kan ha ett strukturellt skydd som hindrar dig från att kopiera dem med den här metoden eller åtminstone gör det svårare. Till exempel har vissa nya Disney-skivor upp till 99 falska titlar för att förvirra saker och ting. Så du kan behöva hitta en lösning för att rippa dessa DVD-skivor eller använda ett av de många specialiserade DVD-rippningsverktygen som finns tillgängliga.

  Som vi har utforskat är det möjligt att rippa många DVD-skivor till din Mac med standardverktyg och lite kunskap, även om du behöver kringgå DRM-kopieringsskydd. Du kommer då att ha en praktisk säkerhetskopia som du kan spela utan skivan och till och med konvertera till ett lämpligt format för din iPhone eller iPad.