Vilken är den bästa träningsspåraren för dig?

Viktiga takeaways

  • Apple Watch-sortimentet utmärker sig när det gäller appstöd från tredje part och är idealiskt för iPhone-användare.
  • Fitbit-enheter, som Sense 2 och Versa 4, är bättre lämpade för löpning, men en Apple Watch är mer sömlös för träning.
  • Fitbits träningsspårare är mer budgetvänliga, men du kan få mobilanslutning genom att betala mer för en Apple Watch.

Om du letar efter en ny träningsspårare har du förmodligen stött på dilemmat att välja mellan en Apple Watch och en Fitbit. Här jämför vi båda alternativen och hjälper dig att välja rätt kläder för dina behov och budget.

Fitbit vs. Apple Watch: Grunderna

Markbild/Shutterstock

Medan både Fitbit-enheter och Apple Watch har utmärkta användargränssnitt och fungerar som effektiva träningsspårare, utmärker sig den senare verkligen som en idealisk följeslagare till din iPhone. Till skillnad från nyare Fitbits som Fitbit Versa 4 eller Fitbit Sense 2, som saknar stöd för tredjepartsappar, finns det massor av fantastiska tredjepartsappar för Apple Watch.

Till exempel har varken Fitbit Versa 4 eller Fitbit Sense 2 en Spotify-app – eller någon app för musikstreaming – medan Apple Watch-användare har tillgång till dedikerade appar för nästan alla större musikstreamingplattformar.

Om du har en Android-telefon bör du satsa på en Fitbit-enhet eftersom den är kompatibel med både iOS- och Android-enheter via dess medföljande app. Den här appen fungerar som ett centralt nav för att synkronisera data, spåra träningsmål och få tillgång till ytterligare funktioner.

Däremot är Apple Watches endast kompatibla med iPhones, vilket kräver installation via den förinstallerade Watch-appen på iOS. Den integreras dock sömlöst med Apples hälso- och träningsappar.

Fitbit vs. Apple Watch: Aktiviteter

Tina Sieber och Raghav Sethi/MakeUseOf

När det kommer till löpning har både Apple Watch och Fitbit-enheter en inbyggd GPS för att spåra mätvärden som tempo och tillryggalagd sträcka mer exakt. Om du prioriterar längre körningar bör du välja en Fitbit Sense 2, eftersom den är lite lättare och känns generellt bekvämare. Den erbjuder också bättre batteritid och kommer med dedikerade löpfunktioner.

Överväg en Apple Watch om du inte vill att din telefon ska distrahera dig under träningspass. Den kan utföra uppgifter som musikkontroll eller meddelandesvar, och den har till och med mobilanslutning om du är villig att betala mer.

Apple Watch kan inte upptäcka hur mycket vikt du lyfter. Detsamma gäller för Fitbit-enheter, men du kan välja styrketräningsalternativet i Fitbit-appen för att registrera mer exakt information. Men den största fördelen som Apple Watch har är att användarna har tillgång till ett utmärkt urval av watchOS-appar skräddarsydda för tyngdlyftning, vilket Fitbit wearables tyvärr saknar.

Båda bärbara enheter kan spåra cykelsessioner inomhus och utomhus och visa mätvärden som medelhastighet, total tid, höjd etc. Apple Watch får dock en fördel på grund av sin sömlösa integration med iPhones. Du kan se mätvärden direkt på din iPhones låsskärm genom Liveaktiviteter på iOS och ansluta till kompatibla enheter som Peloton-cyklar för förbättrad spårning under träning.

Om du ofta går på vandring kan moderna Apple Watch-modeller erbjuda en bättre upplevelse än Fitbit Versa 4 och Sense 2. Medan Fitbit-modellerna bara ger grundläggande mätvärden som stegräkning, höjer Apple Watch upplevelsen genom att erbjuda funktioner som Backtrack. Du kan använda Backtrack-funktionen på din Apple Watch för att följa dina steg och undvika att gå vilse när du vandrar på platser med dålig mobilanslutning.

Fitbit vs. Apple Watch: Spårning och noggrannhet

Raghav Sethi/MakeUseOf

Båda bärbara enheter har en mängd olika sensorer som låter dig mäta din puls, steg och mycket mer. Jag försökte gå 500 steg med en Apple Watch och en Fitbit Versa 4 på varje hand, och Apple Watch rapporterade 483 steg, medan Fitbit rapporterade 491 steg, så båda är ganska nära när det gäller noggrannhet och faller inom en felmarginal.

Men moderna Apple Watch-modeller inkluderar också flera säkerhetsfunktioner, som falldetektering, bullerövervakning och kraschdetektering. Däremot fokuserar Fitbits flaggskepp, Sense 2, mer på mental hälsa med hjälp av en cEDA-sensor, som kan upptäcka tecken på potentiell stress.

Om det är viktigt att övervaka dina blodsyrenivåer rekommenderar vi att du väljer en Fitbit bärbar, som Versa 4 eller Sense 2. Enligt
Väktaren
alla Apple Watch-modeller som säljs av Apple i USA den 18 januari 2024 eller senare har SpO2-sensorn inaktiverad på grund av en pågående tvist om patentintrång.

Fitbit vs Apple Watch: Prisjämförelse

Fitbit

De Apple Watch Series 9 kostar $399 och $429 för 41mm respektive 45mm GPS-bara aluminiumvarianter. Att lägga till mobilstöd kostar ytterligare 100 USD. Modellerna i rostfritt stål kommer till ett högre pris, från 699 $.

Däremot erbjuder Fitbit mer enkla och budgetvänliga priser, med Fitbit Sense 2 prissatt till $249 och Fitbit Versa 4 för $199. För dem med budgetbegränsningar presenterar Fitbit ett mer fördelaktigt alternativ. Det är dock viktigt att notera att Fitbit-klockor inte erbjuder mobilanslutning.

Apple erbjuder ett budgetalternativ i form av Apple Watch SE, som börjar på $249 för 40 mm GPS-varianten. Den här modellen har dock inte appar för EKG och cykelspårning.

Fitbit-modellerna vi nämnde här skiljer sig inte drastiskt från Apples erbjudanden, särskilt när det gäller träningsspårning. Så att välja rätt träningsspårare för dig kommer att koka ner till ditt användningsfall, budget och personliga preferenser.

Nu när du har läst vår jämförelse mellan Fitbit och Apple Watch vet du vad varje enhet kan och inte kan göra. Det är upp till dig att bestämma vilken träningsspårare du vill spendera dina surt förvärvade pengar på.