Verktyget för bättre projektledning-Cum-produktivitet

Spread the love

Förvirrar det omfattande utbudet av projektledning och produktivitetsapplikationer dig? Kolla in vår direkta jämförelse mellan Coda vs. Notion för att veta vilken du ska välja.

Professionella idag måste arbeta med ett antal verktyg och applikationer för olika ändamål, såsom projektledning, produktivitet, affärskommunikation och så vidare.

Att växla mellan flera appar är inte bara tidskrävande utan ibland också förvirrande. Därför väljer många företag att använda multifunktionsverktyg som kan utföra mer än en uppgift.

Coda och Notion är sådana program som du kan använda för projektledning, produktivitet och samarbete. Om du vill välja någon av dessa men inte är säker på vilken du ska välja, läs den här artikeln.

Coda är en projektledningsprogramvara som erbjuder funktionerna i kalkylblad och dokument i ett verktyg. Denna flexibla plattform låter dig designa anpassade produktivitetsappar från grunden. Dess styrka ligger i dess automatiseringsfunktion, eftersom användare kan automatisera en rad uppgifter och arbetsflöden på den.

Denna programvara stöder också länkning av kalkylblad och dokument som gör att du kan komma åt information från olika källor till ett enda dokument. Således kan du skapa anpassningsbara och interaktiva dokument för samarbete, projektledning, uppgiftsspårning och dataanalys.

Användning av Coda

Coda är en dokumentredigeringsplattform där du även kan skapa kalkylblad och databaser. Dessa filer kan innehålla text, siffror, formler, tabeller och andra nödvändiga element. Team använder Coda för att skapa och hantera dokument för projektplanering, schemaläggning, hantering och kunskapsdelning.

Den kan också användas för samarbete och uppgiftsspårning för att förbättra personlig produktivitet och teamproduktivitet. Dessutom låter denna mycket anpassningsbara programvara dig skapa och hantera arbetsflöden efter dina behov.

Hur fungerar Coda

Coda är en dokumentredigeringslösning som låter dig skapa filer, lägga till text, tabeller och listor, ladda ner bilder och inkludera andra element. Den erbjuder en uppsättning byggstenar där du kan lägga till sidor, relationstabeller och knappar för intern och extern användning. Du kan redigera data som lagras i tabeller och dokument samtidigt som du låter dina lagkamrater göra det.

När du börjar arbeta med ett dokument kan du ladda upp dokumenten och tabellerna. Genom att inkludera denna text och tabeller i en arbetsyta hjälper Coda dig att hantera projekten genom sömlöst samarbete. Datahämtning från dokument och formelapplikationer på alla dokument eller kalkylblad görs också på denna programvara.

  11 bästa MAC-adresssökningsverktyg för alla behov

Notion är en produktivitetsprogramvara som du kan använda för personliga och professionella ändamål. Det erbjuder också projektledning, anteckningar, samarbete och kunskapshanteringsfunktioner under ett paraply.

Oavsett om du vill skapa databaser, webbsidor eller delbara webbplatser av professionella skäl, erbjuder Notion dig fullständiga anpassningsmöjligheter. Den kan också användas för Gantt-diagram, tabeller, formler, tidslinjer, gallerier, produktspecifikationer och e-postmeddelanden på idésidor.

Användning av begreppet

Du kan skapa interaktiva dokument med hjälp av Mötesanteckningsmallen i Notion. Notion kan också användas som en relationsdatabas med en mängd olika vyer tillgängliga för projektledning, inklusive tabell, tidslinje, lista, kanban, kalender, etc.

Företag som hanterar flera projekt samtidigt kan skapa olika teamutrymmen för varje projekt och få tillgång till alla specifikationer från Notions hemsida. Denna applikation lade nyligen till Notion AI-funktionen. Denna generativa AI-modell kan skapa innehåll, bildspel, SOP, tabeller, databaser och affärsidéer.

Hur fungerar Notion

Page är det primära elementet i Notion. När du skapar en ny sida kan du lägga till block för text, media, punktlista, hyperlänkar, knappar, innehållsförteckning, kod och länkad vy av databaser. Det stöder också anpassning av titel, användning av Notion AI, ändrade vyer och import av data från andra källor.

Notion erbjuder även Workspaces för företag och Teamspace för team eller projekt. Du kan också använda den för att publicera din kunskapsbas eller tidskrift online som alla kan komma åt utan att registrera sig.

Fördelarna med Coda

 • Coda har ett intuitivt gränssnitt som alla kan använda.
 • Det erbjuder en samarbetsmiljö för obegränsade användare.
 • Du kan skapa undersidor för att spåra alla uppgifter och dokument.
 • Den stöder tillägg och integration med populära tredjepartsappar.
 • Verktyget erbjuder avancerade funktioner som datadiagram, automatiseringsskript och designverktyg.
 • Återkommande uppgifter och påminnelser kan automatiseras på denna programvara.

Fördelar med Notion

 • Det är ganska enkelt att börja bygga sidor och sajter på Notion.
 • Flera sidvisningar är tillgängliga på detta verktyg, såsom tabell, lista, tidslinje, galleri, etc.
 • Du kan lägga till 100+ block för inmatning av anpassat innehåll i modulen för att skapa dokument.
 • Dess funktioner är tillgängliga via webben, skrivbordsappen och mobilappen.
 • Denna allt-i-ett arbetsplatslösning är lätt och kan användas utan svårighet.
 • Den är anpassningsbar och kan integreras smidigt med andra verktyg.

Coda vs. Begrepp: Jämförelse

FunktionerCodaNotionDocumentsInte det bästa alternativet för texttunga dokument.Allt är ett dokument, så det kan enkelt växlas från en sida till en annanAutomationAutomation-funktion för repetitiva uppgifter.Ingen inbyggd automatisering tillgänglig. Samarbete Stöder samverkande dokumentskapande Stödjer samarbete i realtid på arbetsytor Anteckningsskrivning och KBErbjuder anteckningar och KB-funktioner Att göra anteckningar och skapa kunskapsbas är en bris.MallarHar mallar för projekt, dokumentation, möten och personlig användning.Har en omfattande samling av personliga och professionella mallar för vanespårning, reseplanering, läslista, budgetering, att göra-lista, produktfärdplan, etc. DatabasstrukturTabellbaserad databas som ser ut som kalkylbladVisningar tillgängliga i tidslinje, kalender, styrelse, gruva, förfallodatum, mottagare, sprint, projekt , Status, Prioritet, Sammanfattning, Taggar, etc., lägen.Formler Stöder enkel formelskrivning och korstabellsberäkning Beräkningar och datamanipulering är svåra att utföra Användargränssnitt och användarvänlighet Kommer med en inlärningskurva Vem som helst kan enkelt komma igång med NotionViews Erbjuder olika unika vyer såsom tabeller , Kort, Tidslinjer, Kalendrar, Detalj, Brädor, Diagram, Form, Word Cloud, etc.Vyer tillgängliga i Tidslinje, kalender, Styrelse, Mina, Förfallodatum, Tilldelad, Sprint, Projekt, Status, Prioritet, Sammanfattning, Taggar, etc. , mode.Integration Integreras med populära applikationer som OpenAi, Jira, Salesforce, Gmail, Google Drive, GitHub, Asana, Slack, Shopify, Figma, Stocks, Zoom, Hubspot och Twitter. Stöder integration med ClickUp, Canva, Calendly, Box, GitHub, IFTTT, Lucidchart, OneDrive, Zapier, Tableau, Trello, Miro, GitLab, DropBox, Adobe XD, etc.CommunityHar ett aktivt forum för att diskutera frågor Har en stor community som är aktiv på olika plattformarPrisplanerEn gratis plan och tre betalplaner, från $10/månad/doc makerEn gratisplan och tre betalplaner, från $8/månad/användare

  Hur man använder Linuxs ar-kommando för att skapa statiska bibliotek

Användningsfall av Coda

 • Säljteamet använder Coda för e-postuppföljning, kontoplanering, feedback-loopar och lead chasing.
 • Produktteam använder det för projektledning, centralisering av mötesanteckningar, hantering av checklistor, produktkrav, wikis och OKR.

 • Marknadsteam använder Coda för att spåra projektframsteg tillsammans med att underhålla projektets tidslinje och färdplan.
 • Lärare och utbildningsinstitutioner använder Coda för att skapa lektionsplaner, spåra uppgifter, skapa QandA-sidor och hantera betyg.
 • Studenter använder också Coda för att underhålla uppdrag och uppgiftslistor, centralisera klubbmöten och gruppprojekt och upprätthålla en daglig instrumentpanel med förfallodatum och uppgiftsprioriteringar.

Använd fall av begrepp

 • Marknadsföringsteamet kan använda Notion för att skapa en social media-kalender och innehållskalender, hantera presskit, varumärkestillgångar och mediakit och lagra varumärkesriktlinjer och kampanjunderlag.
 • Utvecklare använder Notion för mötesplanering, buggspårning, skapande av en wiki, API-referenser och visning av retrospektiv på olika projekt.
 • Designers använder Notion för att skapa en portfölj, moodboard, designsprint och ett bibliotek med UI-designer.
 • IT-företag använder Notion för projektledning, samarbete kring uppgifter, ärendespårning, lagerhantering, leverantörshantering, förändringshantering och supportcenter ärendespårning.
  Förstå Bring Your Own Encryption and Keys (BYOE)

 • Säljteamet använder Notion som ett försäljnings-CRM och en plattform för att hantera sina tillgångar, wiki och försäljningsavtal.
 • HR- och rekryteringsteam använder Notion för att hantera jobbbrädor och karriärsidor, spåra lediga jobb och rekrytering, hantera intervjuguider, personalkataloger, introduktionsprocess, personalförmåner och prestationsöversikter.
 • Förutom ovanstående använder individer Notion för att föra en-till-en-anteckningar, dagliga journaler och årlig självgranskning.

Appar du kan skapa med Coda

Om du vill skapa en anpassad app för din organisation kan du kontakta Coda Solutions Studio. Teamet kommer att bygga appen tillsammans med dina egna resurser samtidigt som de hjälper dig att bli en expert på Coda-tillverkare.

Först kommer de att be dig att prioritera ditt teams behov. Sedan kommer de att arbeta tillsammans med dig för att bygga appen tillsammans och gå igenom ständiga förbättringar. När du är nöjd med produkten kommer appen att lanseras.

Appar du kan skapa med Notion

Eftersom Notion inte behöver någon för att ha ett konto på den här plattformen för att se någon av dess sidor, kan du använda den för att skapa en webbapp. Om du till exempel vill skapa en app som visar det aktuella priset på aktier, kan du skapa en databas med aktier på Notion och lägga till API:et för alla aktiekursleverantörer.

Således kan användare komma åt din Notion-app och få information om de senaste aktiekurserna. Detta kräver dock expertis inom webbutveckling, och det är utmanande att utveckla en app med Notion av vanliga användare.

Författarens anteckning

Både Coda och Notion är populära för sin användbarhet och unika egenskaper. I det här inlägget har vi fokuserat på arbetsprocessen, funktionerna och fördelarna med att använda dessa två applikationer. Vid det här laget måste du också ha varit medveten om användningsfallen för dessa projektlednings- och produktivitetsverktyg.

Den största styrkan med Notion är dess användargränssnitt. Dina teammedlemmar kan enkelt börja använda den utan dröjsmål. Eftersom det är en textbaserad applikation kommer organisationer som är villiga att skapa texttunga sidor att dra nytta av att använda den. Om du betonar anteckningar och kunskapsbas är Notion din bästa insats.

Å andra sidan kan företag som behöver använda databasen för att hantera sina projekt välja Coda. Den är också idealisk för att använda formler, kalkylblad och automatisering. Kontrollera framför allt vilket verktyg som har flest funktioner för att möta dina organisationsbehov och gå efter det.

Om du vill prova någon annan projektledningsapplikation kan du läsa om jämförelsen mellan Trello Vs. Jira arbetsledning.