Bästa whiteboardverktyget för högpresterande team?

Lucidspark är ett effektivt verktyg som företag använder för sina användbara funktioner och möjligheter för att öka samarbetet, diskutera idéer, planera och omvandla idéer till liv.

Moderna företag hanterar mycket data och idéer, men att förstå dessa data och använda idéer i projekt verkar knepigt.

Det kan skapa ett rörigt utrymme med människor, idéer och arbete överallt, vilket ger vika för förvirring och ineffektivitet.

Det är här det är användbart att använda en delad virtuell whiteboard som Lucidspark.

Det kommer att ge hela ditt team en gemensam plattform för att dela, bidra, diskutera och förbättra.

Låt oss diskutera Lucidspark och dess erbjudanden och avgöra om det kommer att passa ditt företags behov eller användningsfall.

Lucidspark: En översikt

Lucidspark är en virtuell whiteboard som du kan använda för att koppla ihop hela ditt team, diskutera projekt och idéer och föra dessa idéer till verklighet. Den erbjuder flera intuitiva funktioner för att arbeta effektivt, brainstorma nya idéer, skapa kontakter och yttra insikter.

Detta molnbaserade verktyg hjälper företag att spela in och dela idéer, organisera information, diskutera projekt och mer på en virtuell whiteboard. Det gör att du kan uppskala ditt företag genom att underlätta teamsamarbete, så att alla kan vara på samma sida. Du kommer att kunna ge ditt team ett dynamiskt utrymme och dela sammanhang med dem utan begränsningar.

Med Lucidspark kan ditt team få nya insikter, hantera dem och vidta omedelbara åtgärder med tillförsikt. Lucidspark är ett utmärkt verktyg för innovationsfokuserade och designtänkande team, eftersom dess digitala whiteboard kommer med användbara funktioner och funktioner.

Verktyget är speciellt utformat för att öka effektiviteten av brainstormingsessioner, organisation och utvärdering, samarbetsmöten, strategisk analys, agil planering och granskning av anpassade upplevelser.

Dessutom tillåter Lucidsparks visuella arbetsytor ditt team att dela sina planer, granska projekt och uppgifter, ge feedback, lägga till kommentarer och kommunicera med andra medlemmar med chattalternativet.

Du kommer att få färgkodade markörer, frihandsteckningar, former, linjer och klisterlappar på en enhetlig portal, vilket låter din organisation fånga förslag, feedback och teaminsikter.

Dessutom erbjuder Lucidspark många funktioner, såsom:

 • Samarbetsledning
 • Enkel inloggning
 • Taggning
 • Assisterad gruppering
 • Autentisering
 • Säker datalagring
 • Anpassningsbara mallar

Dessutom kan projektledare enkelt dela mötesagendor, köra omröstningar, tilldela uppgifter och spåra uppgifter. Uppgradera ditt samarbete med swap-feedback i chatt- och breakout-tavlan. Med Lucidspark kommer inget av ditt arbete att gå till spillo.

Du kan ta dina klisterlappar och klotter för att omvandla dem till projektidéer i realtid genom att rösta, gruppera insikter med trender och teman och skapa projektdokumentation tillsammans med arbetsflöden. Lucidspark kan integreras med flera tredjepartsapplikationer som Google Drive, Zoom och Slack.

Således kommer du att få en flexibel och oändlig arbetsyta för att dela dina unika idéer i realtid och göra dem till verklighet.

Funktioner i Lucidspark

Föreställ dig att du kan kombinera ditt fritt tänkande med praktisk struktur i realtid. Detta ger dig en idealisk miljö för dina innovativa idéer. Det betyder att du med Lucidspark kan få utrymme att tänka eller föreställa dig nya idéer och verktyg för att fokusera på ditt projekt.

För att förstå Lucidspark djupare måste du förstå dess olika funktioner, och att implementera dem kan ge dig enorma fördelar:

Breakout Boards

Du kan förbättra dina samarbetssessioner genom att dela upp dem i mindre grupper så att du enkelt kan arbeta på Breakout Boards. När ditt arbete är klart, presentera det för den större gruppen för att synkronisera det automatiskt till huvudkortet.

Timer

Du kan underlätta timeboxingaktiviteter för att fånga andras uppmärksamhet och driva fokus. Håll dina saker i rörelse enkelt och snabbt med den inbyggda timern som visar en nedräkningstimer på skärmarna.

Ring andra

Med Lucidspark kan du ha ett enkelt sätt att få alla i laget på en enda plats på din tavla. Det finns ingen anledning att spåra varje medlems närvaro eftersom det inte finns någon chans att ditt lag går förlorat.

Röstning

Lucidspark erbjuder en röstningsfunktion som gör det möjligt för ditt team att rösta på idéerna. Du kan också enkelt räkna röster, visualisera resultaten och gruppera dem efter antalet röster. Detta är ett snabbt sätt att lyfta fram trender och peka ut den mest potentiella idén.

Samla och sortera

Du kan samla in och organisera allas idéer automatiskt med Lucidspark. Låt ditt team arbeta tillsammans och sortera idéer baserat på potential, lyft eller prioritet.

Idéer och brainstorming

Dra nytta av den digitala arbetsytan och visa upp din brainstorming och idéskapande talang som en kreativ process. För det kan du ta klisterlappar, skissa annoteringar på fri hand och se dina innovativa idéer blomma ut på den oändliga Canvas.

Det är nu du kan frigöra dina idéer. Fånga dina idéer direkt efter att de kommit till dig och få dem direkt på duken. Du kan skriva, rita, använda klisterlappar, former och mer.

Arbeta med ditt team med hjälp av ett intuitivt idéekosystem, byt feedback och dela idéer för att veta vad som är bättre och varför. Du kan också lämna kommentarer, reagera med dina favoritemojis eller hoppa i chatten. Få oändliga möjligheter och obegränsat antal medarbetare på en enda sida med Lucidspark.

Du hittar din arbetsbräda redo för allt med anpassningsbara former och färger och ett bibliotek med mallar. Börja på nytt eller dra en mall för att ge dina tankar en bestämd struktur. Uppgradera dina möten till innovativa sessioner genom att ge dem kreativ flexibilitet.

Lagarbete och samarbete

Använd Lucidsparks flexibla arbetsyta och dela dina idéer enkelt för att skapa idéer i realtid, byta feedback och tillsammans utforska möjligheterna. Ditt samarbete bör vara obegränsat, så Lucidspark erbjuder en delad innovationsduk där du kan bygga ditt team.

Multiplicera dina idéer med kraften i teamidéer och samarbete. Oavsett om du delar en gemensam kontorsyta eller inte, kan alla mötas i en visuell arbetsyta speciellt byggd för ditt team samtidigt som du njuter av bekvämligheten på din plats.

Använd effektivt webbaserade och mobila applikationer och dela dina idéer i realtid med @omnämnanden, produktchatt och kommentarer. Med ett rum fullt av medarbetare kan alla pitcha sina idéer fritt. Ge alla möjligheten att ta upp sin oro och rösta på den bästa idén.

Räkna ihop flera idéer du har, gruppera dem enligt röstsiffrorna och fatta rättvisa beslut. Detta är det enklaste sättet att effektivisera beslutsprocessen. Ge färgkod till alla bidragsgivares former, ritningar och linjer för att hålla reda på allt. Du kan också starta din timer för att utnyttja tidsboxningsaktiviteter.

Om du har något dokument eller agenda kan du enkelt dela dem i anteckningspanelen och låta andra se dem. Bara med ett klick på en knapp kan du krypa runt samma sida på din tavla.

Organisation och utvärdering

Brainstorming för att få en idé är ett kraftfullt sätt att uppnå ett mål, men bara om du kan omsätta dessa idéer till handling. Med dina innovativa idéer kan du upptäcka värdefulla insikter och göra en undersökning till gruppen för att få de bästa alternativen. Därifrån hjälper dokumentationen och arbetsflödena till att förverkliga dina idéer.

Upptäck flera insikter och mönster genom att tagga och gruppera objekt i behållare. På så sätt förlorar du inte några av dina brainstorming-anteckningar. Överför dina anteckningar till affinitets-, syntesdiagram och beslutsträd. Du kan öppna röstsessioner i realtid och visualisera slutresultaten automatiskt. Motivera ditt team att driva dem att delta i omröstningssessionerna.

Om du vill reagera snabbt på en idé, lägg bara till en lämplig emoji. Dessutom kan du göra din kommunikation direkt på projektstyrelsen och hålla alla i ditt team på samma sida. Få alla diskussioner på ett enda utrymme och spåra projektutvecklingen direkt i anteckningspanelen.

Få feedback från intressenter för att omvandla dina lovande idéer till konkreta planer i realtid – dela styrelser med rätt personer för att få ditt arbete gjort i tid. När du är redo med projektförslaget, designa din presentation och leverera den till rätt personer för att kommunicera din vision direkt till dem.

Förvandla dina enkla idéer till fantastiska projekt med hjälp av Lucidchart. Nu kan du förvandla dina anteckningar till projektdokumentation och arbetsflöden.

Kundupplevelse

Lucidspark låter dig hålla dina kunder i fokus eftersom de är nycklarna till att göra en produkt framgångsrik. Du kan samarbeta genom hela researchprocessen så att du kan ge vad dina kunder vill ha. Samla, dela och visualisera dina insikter i ditt team för att hålla varje medlem i ditt team i linje.

Dessutom kan du översätta dina anteckningar till bilder, såsom kartor över användarberättelser, och utveckla dem för att utforska dina kunders behov. När du förstår din kunds mål och smärtpunkter kommer du enkelt att leverera otroliga upplevelser till dem. Spåra din kundresa och utveckla en resekarta för att lyfta fram olika möjligheter till förbättringar.

Dessutom kan du samla och dokumentera din forskning i en visuell arbetsyta. Utforska varje kundintervju och få användbara pärlor genom att arbeta med teamet. Dela allt från intervjuutskrifter till inspelningar i anteckningspanelen. Låt bara dina medlemmar hoppa in och delta i att förbereda brainstormingsprocessen.

Strategisk analys

Lucidspark låter dig prioritera dina affärsbehov, rulla in i intressentmöten med presentabla dokument och vara värd för fjärrsessioner baserat på strategi. Du kan organisera dina aktiviteter och mål på en modellduk för att hålla ett öga på anpassningen. Därifrån kan du enkelt rita strategin på produktens färdplan och börja röra dig mot ditt mål i en delad arbetsyta.

Se till att alla riktar in sig på rätt punkt. Få dessutom en tvärfunktionell anpassning genom att bygga en intressentkarta och organisera att göra-listan baserat på teamets bandbredd, lanseringsdatum och uppgiftsberoende. En virtuell plats för möten är allt du behöver för att studsa dina idéer, dela och arbeta med feedback och visa upp allas kreativitet.

Med den inbyggda timern kan du hålla saker i rörelse. Du kan också använda andra alternativ som praktiska mallar, frihandsritverktyg och röstningsfunktioner. Analysera din plan och uppnå ditt mål med dess processdiagram.

Agil och projektplanering

Kreativ planering leder till kreativa processer. Lucidspark ger en ram för att organisera idéer och tankar. Du kan nu anpassa laget under sprintplanering, retrospektiv och standups så att du kan förverkliga dina kreativa idéer.

Håll enkelt teammöten på distans, dokumentera framstegen och utbyt feedback för att upprätthålla projektets fart på ett bekvämt onlineutrymme. Förnya dina sprintplaneringssessioner, retrospektiv och fjärrstående standups med flexibla verktyg för att möta ditt teams behov.

Få praktiska mallar med ett brett utbud av alternativ för frihandsdiagram för att göra ditt team enkelt att arbeta samtidigt som du samarbetar online i realtid. Håll dina uppgifter, resurser och projektidéer i centrum där alla enkelt kan hitta dem. Dessutom hjälper alternativet Version History dig att se förändringarna som sker när du är borta.

Dessutom kan du jämföra och dela idéer över projektets livscykel genom att spåra historiken för teamets feedback och idéer. Om du hamnar på fel väg kan du genast backa och börja med ett nytt tillvägagångssätt.

Mallar

Lucidsparks mallar ger ett enkelt sätt att dyka in och börja ditt arbete direkt. Dess mallbibliotek erbjuder intuitiva ramar från resekartläggning till stand-ups och sprintplanering. Lucidspark, med hjälp av branschledande experter, säkerställer att du har rätt mall för dina behov.

Det finns olika mallar tillgängliga för:

Idéer och brainstorming:

 • Hjärnskrivning
 • Koncept sammanfattning
 • Storyboard
 • Tankekartor
 • Wireframes

Lagarbete och samarbete:

 • Tankekartor
 • 2×2 matris
 • Prickröstning

Organisation och utvärdering:

 • Flödesscheman
 • Venn diagram
 • 2×2 matris
 • Prickröstning
 • Beslutsträd
 • Affinitetsdiagram
 • Syntes

Strategisk analys:

Kundupplevelse:

 • Användarpersona
 • Kundresekarta
 • Empati karta

Agil och projektplanering:

Integrationer

Njut av ett mer fördelaktigt och effektivt arbetsflöde med Lucidspark-integrationer. Få enkelt visuellt samarbete till de applikationer som dina teammedlemmar använder. Med dessa integrationer kan du maximera din produktivitet och effektivitet genom att integrera Lucidspark med de applikationer du använder.

De vanligaste integrationerna är:

 • Google Workspace: Med den här integrationen kan du skapa visuellt samarbete i Kalkylark, Presentationer och Google Dokument. Lagra dina dokument bekvämt i Google Drive och dela dem enkelt via Kalender.
 • Microsoft: Lägg till bilder i Excel-kalkylblad, Word-dokument, SharePoint-webbplatser och PowerPoint-presentationer. Samarbeta med ditt team via Microsoft Teams.
 • Atlassian: Anpassa ditt team genom att integrera diagram, whiteboards, etc., i Atlassian-produkter. Dela dina stora idéer med visuella sammanhang i fritt format och brainstorming.

Prissättning

Lucidspark vänder sig till både företag och privatpersoner. Här är prisstrukturen:

 • Gratis: det är gratis att använda för alla
 • Individuellt: det kostar $7,95 för obegränsade redigerbara kort, 1 GB lagringsutrymme och förstklassiga bilder
 • Team: det kostar $9 per användare för avancerade funktioner
 • Enterprise: kontakta försäljningen för en offert, innehåller avancerade funktioner som är lämpliga för företag

Det finns massor av andra integrationer tillgängliga för dig, såsom Asana, Jira, BambooHR, Salesforce och Lucid-kort för Trello, monday.com, Smartsheet, etc.

Alternativ till Lucidspark

Om du inte vill använda Lucidspark av någon anledning som funktioner och funktioner, prissättning, användbarhet, etc. Jag har listat några bra Lucidspark-alternativ för dig nedan.

Kolla på dem.

#1. Miro

Bygg vad som helst med ditt team på Miros lättanvända och gratis virtuella whiteboard laddad med användbara funktioner. Oavsett om du gillar att brainstorma för att väcka djärva idéer, använda lappar för att anteckna dina idéer, rösta på den bästa eller utöka diskussionen om olika koncept, använd Miros virtuella whiteboard som du vill.

Begränsa inte din tankeförmåga till några få element. Miros digitala whiteboard ger dig massor av alternativ att börja med, inklusive emojis, pennverktyg, bilder, former, anslutningslinjer, klisterlappar och mer. Du får hybridarbete, strategi och planering, diagram, möten och workshops, agila arbetsflöden och projektledning.

Klicka Upp

Förvandla ditt teams idéer till realtidsåtgärder med ClickUps virtuella whiteboard. Det hjälper dig att skapa en perfekt arbetsyta för arbetsflöden. Du kommer att kunna spåra allas aktivitet och arbeta med ditt team på distans.

Brainstorma och ta med den bästa idén till den kreativa duken. Eliminera dessutom klyftan mellan idé och utförande genom att skapa uppgifter direkt från whiteboardtavlan. Du kan också lägga till sammanhang i arbetet och länka det till filer, dokument, uppgifter och mer.

Dessutom kan du lägga till en mängd olika former, rita på fri hand, koppla ihop dina idéer och skriva anteckningar. Använd ett enkelt dra-och-släpp-alternativ för att länka flera objekt tillsammans för att rita färdplaner, arbetsflöden och anslutningar.

Slutord

Lucidspark är utan tvekan ett bra verktyg för att samarbeta, diskutera och arbeta effektivt med ditt team. Dess funktioner och möjligheter är användbara som företag av alla storlekar kan använda.

Så om du tycker att det passar ditt företag, prova det. Men om du inte gillar det kan du välja Lucidspark-alternativet ovan.

Kolla sedan in brainstorming-verktyg för att öka teamets kreativitet.