Varför YouTube vill att YouTubers ska erkänna att de använder AI i videor

Viktiga takeaways

  • YouTube implementerar nya regler som kräver att kreatörer avslöjar om de använder AI-generatorer i sina videor för att skydda tittarna från potentiell falsk eller vilseledande information.
  • Användare kan inte blint lita på AI-genererat innehåll och måste vara medvetna om att det kan ändras eller syntetiskt skapas, vilket får dem att göra ytterligare forskning.
  • Avslöjandepolicyn ger YouTubers en fördel framför AI-genererat innehåll eftersom tittarna vet att deras information är mer sannolikt att vara korrekt, vilket ökar chanserna att behålla tittare.

AI är ett fantastiskt verktyg som kan hjälpa kreatörer med i stort sett allt de behöver. Det finns dock vissa faror med att använda AI, vilket är anledningen till att YouTube går in för att skydda YouTube-communityt. Fortsätt läsa för att lära dig varför användningen av AI-avslöjanden på YouTube är viktig för dig, oavsett om du är användare eller YouTuber.

YouTube kräver att kreatörer avslöjar AI-innehåll

När användningen av AI blir mer utbredd inser YouTube att det måste implementera nya åtgärder utöver riktlinjerna för communityn. Flyttar in i 2024, YouTube kommer att lansera nya regler kräver att YouTubers avslöjar om de har använt AI-generatorer för att skapa sina videor.

För alla videor som är AI-genererade kommer YouTube att placera en etikett i beskrivningspanelen. Dessutom, om plattformen anser att den presenterade informationen i videon är känslig, kommer en ytterligare etikett att appliceras på videospelaren.

Det främsta skälet till detta är att säkerställa skyddet för sina tittare på grund av möjligheten att falsk eller vilseledande information kan skapas när AI är inblandat. Det kommer också att tillåta AI att inte smälta sina egna falska data som fakta, vilket kommer att bidra till mindre desinformation.

YouTube-communityt består av två grupper av människor: användarna och YouTubers. Båda grupperna kan påverkas negativt av AI. Men dessa två grupper kommer nu att skyddas och få hjälp av YouTubes nya policy att avslöja AI-innehåll i en video.

För användare

Den största rädslan när det gäller att titta på YouTube-videor är att inte veta om informationen är korrekt. Genom att få kreatörer att uppge att deras video är AI-genererad, låter det dock användare förstå att de tittar på ändrat eller syntetiskt skapat innehåll.

Det betyder att innehållet inte är hundra procent mänskligt skapat. Vid denna tidpunkt, användare ska inte blint lita på artificiell intelligens. De kan erkänna att informationen kan vara vilseledande och forskning från deras sida kan behöva göras.

Dessutom öppnar detta upp den potentiella möjligheten för YouTube att tillåta användare att filtrera innehåll. Om en användare till exempel bara vill se videor skapade av människor kan de ta bort AI-innehåll från sin sökning. Denna speciella funktion har dock inte etablerats efter YouTubes tillkännagivande om AI-innehåll.

För YouTubers

I dagens tekniskt avancerade värld börjar YouTubers finna att de inte bara måste konkurrera med varandra utan också med AI. Den största kampen med det är dock hur många tittare som har svårt att se skillnad på vad som är skapat av människor och vad som är genererat av AI.

Genom att få alla som laddar upp en syntetisk eller ändrad video att avslöja detta, ger det YouTubers ett ben uppåt. De kommer att kunna få tittarna att komma tillbaka till sitt innehåll eftersom användarna kommer att veta att informationen har en större chans att vara korrekt jämfört med AI.

Utöver det tillåter YouTube musikpartner att skicka in begäranden om borttagning av AI-innehåll om det utger sig för att vara en individ, inklusive ansikte eller röst. De kommer även att kunna lämna in en begäran om borttagning när det gäller musik som imiterar en artists röst.

När AI börjar utvecklas är det nödvändigt för alla webbplatser och plattformar att vidta åtgärder för att garantera säkerheten för sina användare. För YouTube inkluderar detta även dess skapare.

Sammantaget kan AI vara en fantastisk resurs att använda, men det finns tillfällen då det är viktigt att förstå att det du tittar på inte skapades av en person eller kanske inte är ett faktum.