Hur man fixar Microsoft Word när det tar bort text av sig själv

Tar Microsoft Word bort text av sig själv när du redigerar ett av dina dokument? När detta händer bör du kontrollera om det finns någon annan som arbetar med samma dokument eller om du inte av misstag har aktiverat Words överskrivningsalternativ.

Det finns dock fler anledningar till att du kan stöta på det här problemet. Vi har sammanställt en lista med lösningar som hjälper dig att återta kontrollen över dina dokument.

1. Kontrollera om någon annan redigerar dokumentet

Det kanske inte är något fel på Word, men någon annan tar bort texten. Om du samarbetar med någon annan i Word-dokumentet kan de ta bort texten om de har redigeringsbehörighet.

Word visar meddelandet ”Andra personer redigerar detta dokument” när du öppnar dokumentet. Om du har missat meddelandet, men texten fortsätter att försvinna, bör du kontrollera vem som har tillgång till dina filer.

2. Kontrollera ditt tangentbord

Om Word fortsätter att radera text efter att du har tryckt på Backsteg eller Delete-tangenten, är chansen stor att en av tangenterna fortsätter att fastna. I så fall, tryck försiktigt och kontrollera om de fungerar som vanligt.

Om tangenterna fastnar kan du mappa om ditt tangentbord och inaktivera den tangenten eller rengöra tangentbordet.

3. Inaktivera Words överskrivningsfunktion

Om Word raderar en del av texten medan du skriver kan du av misstag ha aktiverat överskrivningsfunktionen. Även om du inte gick igenom Words inställningar kan du aktivera och inaktivera den här funktionen genom att trycka på Infoga på tangentbordet.

Nu, om du vill förhindra att detta händer igen, bör du ta en titt på Words redigeringsalternativ.

 • Öppna Word, klicka på fliken Arkiv i det övre vänstra hörnet och välj sedan Alternativ.
 • Klicka på Avancerat i menyn till vänster.
 • Gå till avsnittet Redigeringsalternativ.
 • Avmarkera alternativen Använd Insert för att styra överskrivningsläge och Använd överskrivningsläge.
 • Klicka på OK för att spara de nya inställningarna.
 • Gå tillbaka till att redigera ditt dokument och kontrollera om Word fortfarande tar bort delar av texten av sig själv.

  4. Ta bort problematiska tillägg

  Det finns en chans att Word raderar text medan du skriver på grund av ett felaktigt tillägg. Om du har installerat flera Word-tillägg för att öka din produktivitet, kommer det att ta tid att kontrollera dem individuellt.

  För att testa om ett av de installerade tilläggen orsakar problemet bör du starta Word i felsäkert läge. På så sätt kommer Word att starta utan några tillägg och tillägg. På en Windows-dator, tryck på Windows-tangenten + R för att få fram en Kör-dialogruta. Skriv winword /safe och klicka på OK.

  Om problemet nu är löst bör du avinstallera det problematiska tillägget.

 • Gå till Arkiv > Alternativ.
 • Öppna menyn Tillägg och klicka på COM-tillägg. Word kommer nu att visa tilläggslistan.
 • Avmarkera det tillägg som du vill inaktivera.
 • Klicka på OK.
 • 5. Ta bort lokal formatering

  Formateringsregler kan störa hur du kan redigera text i Word och ibland radera slumpmässiga bitar av text. I det här fallet bör du ta bort all formatering.

  Innan du gör det bör du veta att detta återställer Word till standardinställningarna och tar bort inställningar som textjustering, teckenstorlek, radavstånd och så vidare. För att ta bort formateringsregler, välj fliken Hem och klicka på knappen Rensa all formatering.

  Ändå kanske det inte är den bästa lösningen om du har lagt ner mycket tid på att skriva och redigera ditt dokument. Om du vill kontrollera mer information om formateringsregler, tryck Skift + F1 för att ta fram panelen Reveal Formatting.

  6. Reparera Microsoft 365

  Om Word inte är den enda Microsoft 365-appen som har slutat fungera som vanligt bör du reparera Microsoft 365. På en Windows-dator trycker du på Windows-tangenten + I för att få fram inställningsmenyn. Gå sedan till Appar > Installerade appar.

  Klicka på ikonen med tre punkter bredvid Microsoft 365 och välj Ändra. I popup-fönstret väljer du Snabbreparation och klickar på Reparera. Om du fortfarande har samma problem efter att ha reparerat Microsoft 365, gå igenom instruktionerna igen och välj Online reparation.

  Stoppa Microsoft Word från att ta bort text

  Att låta Word radera ett dokuments innehåll i sig kan vara väldigt frustrerande, särskilt om du arbetar med ett stort dokument, och det är svårt att hålla reda på varje förändring. Lösningarna ovan bör hjälpa dig att lösa problemet, så länge du har en äkta kopia av Microsoft 365.