Varför visar Instagram ”Tyvärr den här sidan är inte tillgänglig”? Så här åtgärdar du felet

Kan du inte se innehåll på Instagram? Felet är vanligtvis lätt att åtgärda, beroende på vad som orsakar det. Här är en titt på några av anledningarna till att du kan stöta på felet ”Tyvärr den här sidan är inte tillgänglig” på Instagram och hur du åtgärdar det.

Det kanske inte är något fel på Instagram-kontot eller med innehållet du vill komma åt; du kanske helt enkelt har klickat på en felstavad länk. Om du delvis har kopierat länken eller av misstag lagt till en extra karaktär, kommer Instagram att visa dig meddelandet: ”Tyvärr, den här sidan är inte tillgänglig”.

Kopiera i så fall länken igen eller be avsändaren att dubbelkolla länken. Men om du är säker på att länken är korrekt kan det finnas en annan orsak till att innehållet inte är tillgängligt.

2. Instagram-inlägget togs bort

Om problemet är begränsat till ett specifikt inlägg är chansen stor att den har raderats. Du kan be en vän att komma åt samma länk. Om de får felmeddelandet ”Tyvärr den här sidan är inte tillgänglig” också, finns det inget du kan göra.

3. Instagram kanske är nere

Om Instagram har visat samma meddelande flera gånger i olika inlägg kan det vara problem med Instagram-servrar. Du kan gå till Neddetektor och kontrollera om andra användare i din region har rapporterat problem.

Om Instagram-servrarna är nere måste du vänta på att problemet ska lösas. Detta kan dock vara ett bra tillfälle att ta en paus från sociala medier och njuta av fördelarna.

4. Du har en felaktig internetanslutning

Om det inte är något fel på Instagram-länken och servrarna kan problemet bero på din internetanslutning. Om du har en instabil internetanslutning kommer Instagram inte att ladda innehållet korrekt och visa felmeddelandet.

Du kan prova att starta om din router eller byta till ett annat Wi-Fi-nätverk för att fixa en instabil Wi-Fi-anslutning.

5. Du har blivit blockerad på Instagram

Om du inte kan se specifika Instagram-användares berättelser eller inlägg kan de ha blockerat dig på Instagram.

Du kan se om någon blockerade dig på Instagram om du inte kan skicka meddelanden till dem eller inte kan hitta dem via Instagram-sökning, bland andra metoder.

Du kan prova att byta till ett annat Instagram-konto för att se om innehållet nu är tillgängligt. Alternativt kan du kopiera länken och komma åt den via din webbläsares inkognitoläge. Den här metoden fungerar dock inte om de använder ett privat Instagram-konto.

6. Instagram-användaren har inaktiverat sitt konto

Du kan inte se något inlägg eller berättelse om kontot inte längre är aktivt. Om Instagram visar felmeddelandet för ett specifikt konto är chansen stor att de har inaktiverat eller tagit bort sitt Instagram-konto.

För att testa det, öppna Instagrams sökfunktion och skriv in användarnamnet. Om det inte visas i sökresultaten har de tagit bort eller inaktiverat kontot. I det här fallet kan du inte längre se något av kontots innehåll förrän de återaktiverar det.

7. Du kör en gammal version av Instagram

Vanligtvis inkluderar uppdateringar säkerhetsförbättringar, buggfixar och nya funktioner som kan förbättra din upplevelse. Men de håller också appen igång smidigt.

Om några av Instagrams funktioner inte fungerar som vanligt bör du uppdatera appen till den senaste tillgängliga versionen. Du kan enkelt uppdatera appen genom Google Play Butik eller Apple App Storeberoende på enhetens operativsystem.

Prova dessa olika korrigeringar och förhoppningsvis kommer du snart att kunna surfa på Instagram igen sömlöst. Men om du fortfarande har fastnat med felet efter att ha provat dessa korrigeringar bör du göra det kontakta Instagram Support för att se om de kan hjälpa dig att lösa problemet.