De bästa hörlurarna för iPhone 2023

iPhones har inga hörlursuttag, men det betyder inte att du inte kan njuta av en fantastisk ljudupplevelse. Oavsett om det är direkt från Apple eller en tredje part, det finns några utmärkta trådlösa och trådbundna öronsnäckor tillgängliga för iPhone.

Justin Duino / MakeUseOf

Apple har uppdaterat sin AirPods Pro 2nd Generation för 2023 med några välkomna ändringar. De är fortfarande små och lätta knoppar med en kraftfull, premiumprestanda. Ljudkvaliteten har dock förbättrats, med fler klingande låga frekvenser och förbättrade detaljer i mitten.

Du får också samma utmärkta ANC som effektivt eliminerar det mesta oönskade bakgrundsljudet. Men med tillägget av Adaptive Audio-läge får du en mellanväg mellan ANC och Transparency-läge, och Conversation Awareness upptäcker när du är i en diskussion och minskar ljudet.

En annan positiv utveckling är att det MagSafe-kompatibla laddningsfodralet nu har bytt från en Lightning-kontakt till en USB-C, vilket är fantastiska nyheter för iPhone 15-ägare.

Apple AirPods Pro 2nd Generation (USB-C)

Bäst överlag

$200 $249 Spara
49 USD

AirPods Pro 2nd Gen är de bästa iPhone-öronsnäckorna överlag. Utöver utmärkt ANC och förbättrad ljudkvalitet har laddningsfodralet nu en USB-C-kontakt som är kompatibel med iPhone 15.

Fördelar

 • Personligt rumsligt ljud med dynamisk huvudspårning
 • Touchkontrollsensorer på öronsnäckor
 • Precision Finding lokaliserar felplacerat laddningsfodral exakt
 • Förbättrad IP54-klassning ger ny dammbeständighet
 • Upp till 30 timmars lyssningstid med laddningsfodralet

Nackdelar

 • Uppgraderingar kanske inte är värt det för 2nd Gen Lightning-ägare

Äpple

Apple EarPods erbjuder iPhone-användare utmärkt valuta för pengarna. Faktum är att, med bytet till en USB-C-kontakt, erbjuder Apple EarPods användare av alla USB-C-enheter utmärkt valuta för pengarna. Även om du inte kommer att få samma ljudkvalitet som AirPods Pros erbjuder, kommer du att få en uppsättning kabelanslutna knoppar som ger bättre ljud än deras bottenpris kan antyda. Med andra ord, de är ett utmärkt val för avslappnad lyssnande.

De är också bland de bästa valen du kan hitta i den här prisklassen för att ta emot samtal. EarPods har alltid varit kända för mikrofonkvalitet, och USB-C-uppdateringen är inte annorlunda. Röster är kristallklara och Siri missförstår sällan.

Apple EarPods USB-C

Bästa budgeten

$18 $19 Spara
$1

Med bytet till USB-C är Apple EarPods nu det bästa budgetalternativet för nästan alla enheter. Med bra ljud och enastående samtalskvalitet får du utmärkt valuta för pengarna.

Fördelar

 • Bra baskvalitet
 • Inbyggd fjärrkontroll för att styra musikuppspelning och ta emot samtal
 • Lightning och 3,5 mm aux-versioner finns tillgängliga
 • Enastående mikrofonkvalitet
 • Prisvärd

Bästa premiumhörlurar för iPhone: Sony WF-1000XM5

Tyler Hayes / MakeUseOf

Sony WF-1000XM5s är en välkommen uppdatering av de redan fantastiska XM4:orna. Den första stora uppdateringen är storleken, med XM5-knopparna och laddningsfodralet märkbart mindre och lättare.

Knopparnas design är också mer strömlinjeformad och slank, och kompletterar den brusreducerande motorn med AI-maskininlärning för att avsevärt reducera bakgrundsljud, som starka vindar, när du tar ett samtal. ANC har också förbättrats avsevärt, där Sony hävdar en 20-procentig minskning av bullret.

Ljudkvalitetsmässigt får du samma högupplösta 360 Reality Audio som placerar individuella ljud i en sfärisk bubbla runt dig. Dessutom är ljudet mer balanserat än tidigare, vilket ger mindre betoning på låga frekvenser och mer fokus på detaljer och klarhet.

Sony WF-1000XM5

Bästa premium

$250 $300 Spara
50 USD

Med sitt premiumpris erbjuder Sony WF-1000XM5 hörlurar premiumfunktioner. Du får utmärkt ljudkvalitet utöver förstklassig ANC i en lätt och kompakt design.

Fördelar

 • Stöd för multipoint Bluetooth
 • Kombinerad batteritid på upp till 24 timmar
 • Adaptiv ljudkontroll filtrerar automatiskt omgivande ljud
 • IPX4 vatten- och svettbeständighet
 • Dynamisk huvudspårning

Nackdelar

 • Kan inte greppa bra i stora hörselgångar

Bästa brusreducerande hörlurar för iPhone: Beats Fit Pro

Takter

Beats Fit Pro emulerar ANC som finns i AirPods Pro 2nd Gen. De erbjuder också mer Apple-centrerade funktioner än andra ANC-flaggskepp, som automatisk enhetsväxling, rumsligt ljud och handsfree Siri-åtkomst. Kort sagt, du kommer att uppleva det mesta av vad AirPods Pro 2nd Gen 2 erbjuder till ett lägre pris.

Beats Fit Pro-öronsnäckorna är designade för iPhones, främst iPhones du gärna tar med dig när du tränar. De har en åtsittande passform med vingspetsar som håller dem säkert i örat och en IPX4-klassificering som stöter bort svett och lätt regn.

Ljudmässigt är ljudprofilen nu mer balanserad, även om de resonerande lågfrekventa Beats-örsnäckorna är kända för att fortfarande vara suveräna.

Beats Fit Pro

Bästa ANC

$179 $200 Spara
21 USD

Med kvalitets-ANC som konkurrerar med Airpods Pro 2nd Gens, erbjuder Beats Fit Pro ett bra alternativ till ett lägre pris. Baskvaliteten är lika resonerande som alltid, men det finns förbättringar i mellan- och toppnivåerna, vilket innebär att ljudkvaliteten överträffar tidigare Beats-öronsnäckor.

Fördelar

 • Kompakt laddningsfodral
 • 24-timmars kombinerad batteritid för knoppar och fodral
 • En laddning på fem minuter ger en timmes lyssningstid
 • Bra samtalskvalitet
 • Ljud handlar inte längre om basen

Nackdelar

 • Ingen trådlös laddning
 • Pekkontroller kan vara känsliga

Rayz

Du kanske föredrar en trådbunden uppsättning öronsnäckor som eliminerar behovet av Bluetooth-parning och batteriladdning. Rayz Pioneer Pro hörsnäckor är ett kvalitetsval och erbjuder funktioner som du kanske inte förväntar dig i trådbundna hörsnäckor. Den främsta bland dem är närvaron av adaptiv brusreducering. Även om du inte får den nivå av reduktion som Beats Fit Pro eller AirPods Pro 2nd Gens kan erbjuda, ger de fortfarande en bra nivå för prisnivån.

Ljudet är också tilltalande, med ett balanserat och klart ljud, och paketet innehåller Lightning- och USB-C-adaptrar för att göra dem kompatibla med de flesta iPhones, iPads och MacBooks. Du kan också använda dem med de flesta Android-enheter.

Rayz Pioneer Pro

Bästa trådbundna

Trådbundna öronsnäckor blir mindre vanliga, men det betyder inte att det inte finns någon plats för dem. Rayz Pioneer Pro hörsnäckor erbjuder högkvalitativ ANC och ljud. Dessutom kommer de med adaptrar för både Lightning och USB-C, vilket innebär att de är kompatibla med alla moderna iPhone.

Fördelar

 • Anpassningsbar fjärrkontroll och smart knapp
 • Lyssna och ladda samtidigt
 • Handsfree Siri-interaktion
 • Lätt och bekväm

Nackdelar

 • ANC hämtar ström från din iPhone

FAQ

F: Hur ansluter jag mina öronsnäckor till min iPhone?

Detta beror på om dina hörsnäckor är trådbundna eller trådlösa. De flesta hörsnäckor är trådlösa, så du måste först sätta dem i parningsläge, vilket vanligtvis innebär att du trycker och håller ner en knapp på knopparna. Därefter måste du se till att Bluetooth är aktiverat på din iPhone. iPhone söker efter dina öronsnäckor och visar namnet på skärmen när den hittar dem.

Om du har trådbundna hörsnäckor måste du se till att du har rätt kabel. Om din enhet är en iPhone 15 behöver du hörlurar med en USB-C-kabel. Om du har en äldre iPhone behöver du en med Lightning-kabel.

Om du har en iPhone 15 och du vill använda ett par hörlurar med en Lightning-kabel kan du prova den officiella Apple USB-C till Lightning-adaptern.

F: Fungerar något par öronsnäckor med min iPhone?

De flesta trådlösa hörlurar fungerar med din iPhone. Du bör dock se till att de är kompatibla med telefonens Bluetooth-standard.

Om dina hörsnäckor är trådbundna, kom ihåg att knoppar med en Lightning-kabel är inkompatibla med iPhone 15. Likaså är knoppar med en USB-C-kabel inkompatibla med äldre iPhones. Om dina hörlurar har ett 3,5 mm hörlursuttag behöver du rätt adapter, som denna Lightning och USB-C till 3,5 mm hörlursuttag.

F: Varför ansluter inte mina öronsnäckor till min iPhone?

Det finns flera möjliga orsaker till att dina öronsnäckor inte ansluter. Det vanligaste är ett Bluetooth-problem, och de grundläggande kontrollerna du kan göra initialt är att se om du har Bluetooth aktiverat på din iPhone och om dina öronsnäckor är i ihopparningsläge. Du kan också vara utom räckhåll, eller så kan batterierna i dina knoppar ha tagit slut.

Det gamla på/av-tricket kan också fixa mindre Bluetooth-problem. Starta om både dina buds och din iPhone och försök igen. Om detta inte fungerar kan du prova att återställa dina knoppar till fabriksinställningarna eller kolla tillverkarens webbplats efter firmwareuppdateringar.

Du kan också prova att återställa din iPhones nätverksinställningar (Inställningar > Allmänt > Återställ > Återställ nätverksinställningar), men tänk på att detta kommer att radera alla dina Wi-Fi- och Bluetooth-lösenord. Du kan också kontrollera om din iPhone kör den senaste versionen av iOS. Programuppdateringar kan ibland lösa Bluetooth-problem.

Om dina hörsnäckor är anslutna kan du försöka rengöra USB- eller Lightning-porten. Använd en ficklampa för att kontrollera om det finns damm eller skräp och rengör med tryckluft om möjligt. Sätt inte in vassa föremål som en tandpetare, eftersom det kan skada stiften.

F: Vilka är skillnaderna mellan de olika AirPods-versionerna?

Airpods Pro (2nd Gen) är de senaste och bästa. De är överlägsna AirPods 2:a och 3:e generationen, medan AirPods och AirPods Pro 1st Gen har lagts ned.

Airpods Pro 2nd Gen öronsnäckor erbjuder H2-chipet och har utmärkt aktiv brusreducering och transparensläge med adaptivt ljud och konversationsmedvetenhet. De är också resistenta mot damm, svett och vatten och kommer med ett Magsafe USB-C-laddningsfodral.

AirPods 3rd Gen är billigare än AirPods Pro 2nd Gen men saknar de avancerade funktionerna. De förbättrar dock 1:a generationens knoppar genom att inkludera Personalized Spatial Audio med dynamisk huvudspårning. De är också svett- och vattenavvisande och har en bättre batteritid.

F: Varför faller mina öronsnäckor och AirPods hela tiden ur mitt öra?

Den vanligaste orsaken är att de inte sitter tätt. De flesta öronsnäckor kommer med flera öronspetsstorlekar att prova. Välj den spets som passar för att skapa en bra tätning i din hörselgång.

Om du använder dina knoppar när du tränar kan svett och kontinuerlig rörelse göra att de faller ut. Se till att dina knoppar är svettbeständiga om du använder dem för sport eller på gymmet.

Vissa hörsnäckor har en krok- eller vingdesign för att hålla dem stadigt på plats när du tränar och är ett utmärkt val om du ständigt möter detta problem. Om de fortfarande faller ur kan det vara din väg framåt att investera i något som ACOUS anti-halkskydd.

F: Vad är aktiv brusreducering (ANC)?

ANC är en teknik som finns i många öronsnäckor och hörlurar. Det hjälper till att reducera oönskade ljud från omvärlden, särskilt låga frekvenser, såsom höga motorer. Denna brusreducering förbättrar också ljudkvaliteten, och du kan använda ANC-hörlurar utan att lyssna på något för att förbättra ditt fokus. Denna sista fördel är särskilt användbar när du läser eller arbetar.