De 7 största funktionerna och ändringarna i iOS 17.2

iOS 17.2 ger en handfull nya funktioner och ändringar på din iPhone för att göra din totala upplevelse ännu bättre. Dessa inkluderar Journal-appen, klistermärkesreaktioner i iMessage och mer. Låt oss titta på dem i detalj.

1. Journal App

Unsplash | Smarta mockups

Journal-appen är en av de största iOS 17-funktionerna som Apple tillkännagav vid WWDC 2023. Dess mål är att hjälpa dig att reflektera över ditt mentala välbefinnande genom att skapa digitala journalanteckningar och hjälpa dig genom att ge personliga rekommendationer med hjälp av maskininlärning på enheten.

När du har uppdaterat din iPhone till iOS 17.2 hittar du Journal-appen på din hemskärm. Starta den och tryck på plusikonen (+) för att få rekommendationer om vad du ska skriva om, som din lyssnarhistorik på Apple Music, dina träningspass och mycket mer.

Alla dina journaldata krypteras från början till slut mellan din enhet och iCloud-konto, och all bearbetning sker på enheten, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för integritetsproblem. Med hjälp av Apples ekosystem sticker appen ut för sin överlägsna personalisering jämfört med andra journalappar som finns tillgängliga på App Store.

2. Qi2 trådlös laddning för iPhone 13 och iPhone 14

Pexels

Även om det är ett bra alternativ att ladda din iPhone trådlöst via MagSafe, skjuter det dig längre in i Apples dyra tillbehörssortiment – ​​MagSafe-certifierade laddare kostar ofta mer än traditionella trådlösa laddare.

Tack och lov kommer iOS 17.2 också att tillåta iPhone 13 och iPhone 14-ägare att ladda sina enheter med Qi2 trådlös laddningsstandard. Detta ger en handfull fördelar jämfört med Qi-laddning, såsom laddningshastigheter upp till 15W, magnetisk anslutning till din telefon, mindre värmeutveckling och mer. Dessutom kan du använda en laddare som fungerar på olika plattformar.

3. Dekalreaktioner i Meddelanden-appen

Vid sidan av iOS 17 introducerade Apple möjligheten att skapa anpassade klistermärken från foton lagrade på din iPhone. Från och med iOS 17.2 kan du använda dessa klistermärken för att reagera på texter i Meddelanden-appen.

För att använda ett klistermärke eller Live Sticker som en reaktion, tryck bara länge på en textbubbla och välj Lägg till klistermärke. Välj sedan vilken klistermärke du vill för att lägga till den som en reaktion.

I likhet med Lockdown Mode-funktionen som introducerades med iOS 16, är Contact Key Verification en ny funktion som syftar till att skydda människor som kan vara mål för mycket sofistikerade statligt sponsrade cyberattacker.

Kontaktnyckelverifiering säkerställer att du skickar meddelanden till den person du tror att du är och att ingen tredje part är inblandad. Detta görs genom att verifiera att endast auktoriserade enheter har åtkomst till ditt iMessage-konto, kontrollera enhetens verifieringsnyckel och varna användaren om en obekant enhet upptäcks.

Du kan aktivera kontaktnyckelverifiering genom att följa dessa steg:

 • Öppna appen Inställningar och tryck på ditt Apple-ID-namn högst upp.
 • Rulla till botten och tryck på Contact Key Verification.
 • Slå på Verifiering i iMessage och tryck på Fortsätt för att komma igång.
 • För att funktionen ska fungera måste verifiering av kontaktnyckel vara aktiverad av alla deltagare i chatten.

  5. Ett översättningsalternativ för åtgärdsknappen

  Om du äger en iPhone 15 Pro eller iPhone 15 Pro Max är du förmodligen redan bekant med att använda iPhones Action-knapp. Du kan välja från en uppsättning tillgängliga åtgärder eller tilldela din favoritgenväg för att få ut det mesta av det.

  Med iOS 17.2-uppdateringen låter din telefon dig snabbt översätta talade ord till ett annat språk. Översättningen visas inte bara på din skärm, utan den läses också upp högt. För att ställa in detta, gå till Inställningar > Åtgärdsknapp och svep åt vänster tills du kommer till alternativet Översätt.

  Även om du kunde tilldela en anpassad genväg för detta tidigare, skulle den bara starta appen istället för att direkt översätta det du talar. Så det här är ett fantastiskt tillägg för resenärer som ofta förlitar sig på Apples Translate-app.

  6. Spatial videoinspelning för Vision Pro

  Bildkredit: Äpple

  Om du har en iPhone 15 Pro eller iPhone 15 Pro Max kan du nu spela in videor som är optimerade för Apple Vision Pro-headsetet. Genom att aktivera funktionen Spatial Video i appen Inställningar kan du använda både huvudkameror och ultravida kameror samtidigt för att fånga video och slå samman filmerna.

  När du spelar upp den på din iPhone ser du bara en vanlig 2D-video. Du kan dock förvänta dig att tittarupplevelsen blir betydligt mer uppslukande när den spelas upp via Vision Pro-headsetet när det är tillgängligt 2024. Spatial Videoinspelning är för närvarande begränsad till 1080p vid 30 FPS.

  7. En mer konsoliderad Apple TV-app

  Smarta mockups

  Med iOS 17.2 har Apple också sett över Apple TV-appen för att bli mer användarvänlig. När du öppnar appen och väljer alternativet Butik från bottenmenyn kommer du att märka frånvaron av flikarna Filmer och TV-program som brukade visas överst på skärmen. Nu har de kombinerats i butikssektionen, vilket innebär att du inte längre behöver växla mellan de två.

  Med iOS 17.2-uppdateringen fortsätter Apple att förbättra användarnas tillfredsställelse och ge en mer sömlös och njutbar iPhone-upplevelse. För att få tillgång till dessa spännande funktioner och förbättringar, tveka inte att uppdatera din iPhone nu och upptäck de många sätt som Apple gör din smartphone ännu bättre på.